Casa Regala de Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

nu stiu cat de documentata sunt eu, dar Carol I si Ferdinand mi s-au parut regi adevarati, Carol al II-lea si Mihai ...

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Alessia, eu ma refeream strict la regele Mihai.

Ce a facut el, de acolo din exil, pentru Romania comunista???

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

casa regala de Romania nu se reduce doar la Regele Mihai...
si da intrebarea ta a fost tendentioasa...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Porumbita

...si eu vreau sa stiu acum de Regele Mihai, pentru ca in prezent el reprezinta Casa Regala. Ce a facut el concret inainte si dupa comunism pentru Romania??? Pentru ca dupa umila mea parere, nu a facut nimic.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by saphir

quote:
Originally posted by Porumbita

...si eu vreau sa stiu acum de Regele Mihai, pentru ca in prezent el reprezinta Casa Regala.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

"Anii 1951 - 2005
1948 - 1989 - Dupa ce a locuit o vreme in Anglia, Mihai se stabileste in Elvetia, la Versoix. De aici va superviza activitatea Comitetului National Romān, principala organizatie a exilului roman, condusa de catre Nicolae Radescu, fostul prim-ministru al Romaniei si ulterior de Constantin Visoianu, fost ministru de externe. In anii '50 si apoi din nou incepand din anii '80, Regele Mihai transmite Mesaje catre tara si tine legaturile cu refugiatii care vin din Romania."

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

in plus de asta dupa 1989 ,desi refuzat si alungat de autoritatile romane ..cine nu isi aminteste cum l-au intors de la aeroport ...ca pe un dusman de clasa si totusi Regele Mihai a continuat sa duca campanii de loby ptr Romania ptr integrarea in NATO si UE ...ar fii multeeeeeeeeeeee de spus dar sincer nu vreau sa ne angrenam in discutii politice ..un singur lucru as vrea sa spun ... faptul ca desi si-a luat complexul Peles si Pelisor inapoi ...uite ca il da inapoi statului ....e adevarat ca pe bani ..dar suma cerut de el mi se pare de infima fata de valoarea reala ..cred ca numai terenul face atata( uitati-va numai cat costa un mp de teren in Sinaia)..ptr ca ceea ce este inautru ...cred ca depaseste cu muuuuuult valoarea de 20 de mil de euro ( sau 24) ..ai sa zici ca de ce le-au dat inapoi ..uite ca asa mi se pare corect ....iar daca nu iubea si nu facea ceva ptr tara asta ..la cum a fost tratat ..isi baga picoarele ..vindea tot ..si pleca in Elvetia unde statea si cheltuia banii ..dar uite ca nu a facut asta ...iar mie una mi se pare ca da dovada chiar de modestie ...nu uita ca totusi are o varsta (86 de ani ) si acum sincer nu stiu cat il mai ajuta fizicul ...dar totusi uite ca are 5 fete care desi nascute in strainatate ...au fost crescute in spiritul asta al dragostei de Romania (pe care pana 1990 au vazut-o numai in carti ,poze si in povesti) si totusi uite ca cel putin in cazul Margaretei si-a lasat cariera la ONU ..ptr Romania ...ptr acte de caritate in Romania ...si ea si surorile ei nici macar nu sunt succesoare la tronul Romaniei ca sa aiba vreun interes ..deci puteau efectiv sa le doara in spate ..sa isi continuie cariera cine stie poate ar fi putut ajunge chair presedinte Onu...
Sunt sigura ca romanii au pus anuminte conditii ca regele sa isi primeasca inapoi cetatenia romana retrasa de comunisti ....la fel de sigura cum sunt ca regele in exil a fost supravegheat in permaneta de Securitate ....chiar o fi citit cineva dosarul sau de la Securitate ?!?! tare curioasa sunt .....

By the way ..are cineva E-book cu jurnalul reginei Maria sau despre perioada interbelica????

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaBella spune:

Din cate stiu eu dorinta expresa a Reginei Maria a fost ca inima ei sa fie ingropata la Balcic, in Bulgaria, ceea ce s-a si intimplat. A fost readus in tara la Bran dupa ce Romania a pierdut Cadrilaterul.

Eu cred ca primele generatii ale Casei Regale de Romania intr-adevar s-au dedicat construirii Romaniei moderne.

Ceea ce mi se pare insa foarte urat e ceea ce s-a intimplat cu castelul Bran. Mi se pare revoltator, ca un castel ridicat de comunitatea locala, chiar daca a fost daruit apoi Reginei Maria, sa ajunga acum sa fie scos la vanzare si sa fie posibil sa ajunga in mana unor milionari rusi sau americani. E revoltator faptul ca un edificiu cu o atat de mare valoare istorica va fi poate cantarit in bani si scos la licitatie. Cred ca ar fi un gest intradevar regal din partea familiei sa renunte la aceasta 'mostenire'.

7+

Mergi la inceput

Alessia, vrei tu sa spui ca datorita lobby-ului regelui a fost acceptata Romania in NATO si UE?? A facut asta pentru interesul lui personal, a castigat Pelesul (pe care il vinde statului), Pelisorul (pe care il pastreaza),Savarsinul si Palatul Elisabeta din Bucuresti.
Cat despre castelul Branul , nu are la ce "renunta" pentru ca nu l-a primit si nu-i apartine. Sau ma insel??

http://www.revistapresei.ro/articol_63189-Castelul-Bran-Controverse-in-ceea-ce-priveste-proprietarul.htm
Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaBella spune:

Saphir - am vazut si eu ca exista controverse in ceea ce priveste 'mostenirea' castelului Bran dar cum nu am auzit nimic oficial nu mi-a trecut supararea !

Sper sa nu il primeasca intr-adevar, pentru ca si mie mi se pare cea mai corecta varianta 1 din articol: castelul a fost dat cadou reginei Maria in semn de omagiu personal, si genul acesta de lucruri nu e normal sa se transmita.

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Alessia, mie mi-ar placea sa discut despre acest subiect, dar ma tem ca bruiajele devin agasante si ajungem la ZZ. So, maybe next time.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput