Casa Regala de Romania

Casa Regala de Romania | Autor: alessia105

Link direct la acest mesaj

De mic copil ( e adevarat dupa Revolutia din 1989 ) a inceput sa ma fascineze viata Familei Regale de Romania ...si nu dpdv politic ...ci istoric ..m-a fascinat lumea fantastica in care traiau ..vietile pe care le-au dus ..dragostea enorma pe care au avut-o ptr Romania ( care ptr unii dintre ei nici macar nu era patria natala )..si multeee , multeeee altele ...Sa va mai spun ca cel mai drag inimii mele loc din Romania este complexul Peles...nu stiu de ce, dar de fiecare data cand merga acolo mai descopar ceva ...m-as muta acolo,daca s-ar putea si nu cred ca m-as plictisi

Chiar ieri s-a lansat in Bucuresti primul ( dintr-o serie de 4 volume ) din www.jurnalul.ro/articole/95840/jurnalul-regelui-carol-i-al-romaniei" target="_blank">Jurnalul Regelui Carol I de Romania

In anii 90 am citit de vreo 10 ori o carte depre regina Elisabeta ... sincer nu mai retin prea multe ...asa ca v-as provoca pe voi la o discurtie despre aceasta lume minunata a Casei Regale de Romania ..si de ce nu la un schimb de materiale de citit ....

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Initial creeata de alessia105

De mic copil ( e adevarat dupa Revolutia din 1989 ) a inceput sa ma fascineze viata Familei Regale de Romania ...si nu dpdv politic ...ci istoric ..m-a fascinat lumea fantastica in care traiau ..vietile pe care le-au dus ..dragostea enorma pe care au avut-o ptr Romania ( care ptr unii dintre ei nici macar nu era patria natala )..si multeee , multeeee altele ...Sa va mai spun ca cel mai drag inimii mele loc din Romania este complexul Peles...nu stiu de ce, dar de fiecare data cand merga acolo mai descopar ceva ...m-as muta acolo,daca s-ar putea si nu cred ca m-as plictisi

Chiar ieri s-a lansat in Bucuresti primul ( dintr-o serie de 4 volume ) din www.jurnalul.ro/articole/95840/jurnalul-regelui-carol-i-al-romaniei" target="_blank">Jurnalul Regelui Carol I de Romania

In anii 90 am citit de vreo 10 ori o carte depre regina Elisabeta ... sincer nu mai retin prea multe ...asa ca v-as provoca pe voi la o discurtie despre aceasta lume minunata a Casei Regale de Romania ..si de ce nu la un schimb de materiale de citit ....

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Asta cu dragostea pentru Romania de unde ai auzit-o???

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Wow, ce repede se misca unii! Gata sa dea cu pietre!
Tu de unde ai auzit ca nu iubeau Romania?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ellej

Eu nu dau cu pietre si nici nu am zis ca nu iubeau Romania...eu numai intreb.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

uite un exemplu

http://ro.wikipedia.org/wiki/Paul_Lambrino

În 2005, Paul a declarat ca; unchiul sau, Regele Mihai a fost responsabil pentru deportarile si uciderea evreilor români din perioada celui de-al doilea razboi mondial si a cerut ca acesta sa fie împuscat ca si criminal de razboi. Regele Mihai este un protector bine-cunoscut a evreilor în perioada celui de-al doilea razboi mondial, iar mama acestuia, Regina mama Elena este considerata de catre Yad Vashem drept o persoana deosebita pentru actele sale de curaj din timpul razboiului pentru salvarea evreilor. Actiunea de arestare a generalului Antonescu, întreprinsa de Regele Mihai a scurtat razboiul cu sase luni si a salvat viata a mii de evrei români.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by saphir

quote:

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Si astepti un raspuns obiectiv, documentat (ca s-ar intinde pe multe pagini) sau ai intrebat doar asa, ca sa starnesti o noua polemica?
Sunt destule subiecte active la ZZeu in ultima vreme, sau nu stii asta?

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sheannamp

quote:

quote:

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Si astepti un raspuns obiectiv, documentat (ca s-ar intinde pe multe pagini) sau ai intrebat doar asa, ca sa starnesti o noua polemica?

Care parte a intrebarii mele crezi ca ar starni polemici???...sau mai nou, pe forumul asta nimeni nu mai poate sa intrebe nimic, ca vi se nazare de polemica???

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:

quote:
Originally posted by Sheannamp

quote:

quote:

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Care parte a intrebarii mele crezi ca ar starni polemici???...sau mai nou, pe forumul asta nimeni nu mai poate sa intrebe nimic, ca vi se nazare de polemica???

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Repet: ce fel de raspuns vrei la intrebarea ta? Unul serios, documentat, ca pentru cineva care se pare ca a ramas cu istoria invatata din cartile de istorie ceausiste sau unul la bascalie asa cum e intrebarea ta?

As prefera sa numai continuam cu raspunsurile off-topic, nu de alta dar nu vreau sa iti dau satisfactia si sa transformam si acest subiect, ca multe altele, intr-o polemica stupida!

Ntz, ntz, ntz

Useru' Sheannamp

Mergi la inceput

Normal ca astept un raspuns documentat...mie personal nu mi s-a parut ca a iubit Romania, pana nu a avut ceva de "tras" de pe urma ei...

P.S. Sterge ce e off topik...si oricum tot nu am sa inteleg de ce trebuie sa ma justific pentru o intrebare pusa. Ca tu o vezi la bascalie, cred ca pe aici pe undeva exista o problema de comunicare.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

quote:

Normal ca astept un raspuns documentat...mie personal nu mi s-a parut ca a iubit Romania, pana nu a avut ceva de "tras" de pe urma ei...

P.S. Sterge ce e off topik...si oricum tot nu am sa inteleg de ce trebuie sa ma justific pentru o intrebare pusa. Ca tu o vezi la bascalie, cred ca pe aici pe undeva exista o problema de comunicare.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Dar cine ti se pare tie ca a iubit Romania? Elena Lupescu? Pun si eu o intrebare, deloc tendentioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

A'pai ..hop si eu ...

Saprhir ....referitor la intrebarea ta ...da cred ca au iubit Romania mai mult de cat au facut-o unii si altii ....in primul rand chiar daca unii au murit in exil sau departe de tara ..au avut ca ultima dorinta inhumarea in Romania ...Inima reginei Maria este inmormantata intr-unul din cele mai dragi locrui ale sale ..la Bran ...si totusi regina Maria a fost o straina ....nascuta si educata in Anglia ...
Si sa o luam pe rand :( prin ce dovezi consider eu ca si-a facut atat datoria cat si si-a aratat dragostea ptr tara si popor...ai sa zici ca au fost oameni care nu au dus-o bine ..romanul niciodata nu a dus-o bine sub nimeni ...de la Decebal pana la Basescu )

Carol I :

Regele Carol a fost descris drept o persoana rece. Era permanent preocupat de prestigiul dinastiei pe care o fondase. Sotia sa, Regina Elisabeta, il caracteriza ca „o persoana care isi poarta coroana si în somn”.

1. Constitutia Romaniei(29 iunie1866) una dintre cele mai avansate constitutii ale timpului. Prin care s-a permis dezvoltarea si modernizarea tarii. S-a decis ca aceasta sa ignore dependenta curenta a tarii de Imperiul Otoman, actiunea care s-a constituit într-un prim pas spre independenta.

2.Razboiul de independenta unde regele a fost prezent pe campul de lupta ( altul caruia nu ii pasa statea si dadea ordine de la Bucuresti )..Coroana Casei de Romania este facut din otleul unui tun capturat la Plevan sub comanda Regelui Carol I( asta asa ca fapt divers )

3. In timpul domniei sale Romania a cunoscut o dezvoltare si modernizare rapida

E drept ca a facut si greseli care puteau sa coste scump :

La inceputul Primului Razboi Mondial, regele dorea sa intre in razboi de partea puterilor centrale, în timp ce opinia publica era de partea Triplei Antante. Carol a semnat un tratat secret în 1883, care lega România de Tripla Alianta si, desi tratatul trebuia activat doar în cazul în care Rusia imperialista ar fi atacat unul dintre membrii tratatului, Carol era convins ca cel mai onorabil ar fi fost intrarea în razboi de partea Imperiului German.( normal ca de acolo venea )

Regina Elisabeta

Sunt atatea de spus despre ea ...Regina Elisabeta s-a implicat energic în sprijinirea artelor si a societatii filantropice,crearea de spiatle ,servicii de ambulanta in timpul Razboului de Indepsndenta , a promovat Romania , inscriind-o in circuitul turistic european ( datorita ei Orient Expres oprea in Sinaia unde calatori erau cazati chiar in castelul regal ) ...a initiat programe de burse ptr tinerii dotati ...
si a fost poate singura regina a Romaniei care avut inspiratia, bunul simt si initiativa de a identifica uriasul potensial al mestesugurilor romanesti. Ea insasi se invesmanta adesea in portul national romanesc, socotit pana atunci strai al taranilor, si a incurajat doamnele din suita ei sa faca la fel, dandu-i astfel o valoare sociala deosebita. Regina a organizat la castelul regal de la Sinaia un centru de mestesuguri nationale....daca nu iubea Romania ..mai facea astea ??? Inclin sa cred ca nu ...ca bani avea sa isi aduca toalete de la Paris si sa se intretina cu toate mademoiselele de Dambovitza crescute pe la pensioane in vest ..si nu sa plece urechea si sa se coboare la nivelul norodului ...a facut cunoscuta in lume literatura romaneasca traducand multe opere literare romanesti ale lui V.Alecsandri si M.Eminescu ( pe V.Alecsandri l-a ajutat si finaciar ca si G.Enescu,Nicoale Grigorescu )

Ferdinad I

In 1914, Ferdinand a devenit Rege al Romaniei, la 49 de ani, depunand juramantul solemn si promitand ca va fi "un bun roman".
A realizat poate cel mai arzator vis la romanilor ..Unirea de la Alba Iulia ...si din dragoste ptr tara sa adoptiva s-a alaturat Antantei (14 august 1916) intrand asfel in razboi tocmai cu Gemania sa natala ..fiind si renegat de famila sa de origine Hohenzollern-Sigmaringen

Regina Maria

Regina soldat ..regina diplomat ...regina care a stat in umbra regelui Ferdinad ca sfesnic ...si care a avut o ultima dorinta ...ca inima sa sa fie inmormatata la Bran ..de unde a fost luata de primii fii ai tarii iar acum zace undeva prin subsoalele Muzaului National de Istorie

Carol al II lea ...hmmm regele playboy ..nu stiu cat a iubit sau nu Romania ...a iubit viata in general ..dar si el a avut aceeasi ultima dorinta sa fie inmormantat ACASA ..la fel ca si fratii si surorile lui care au murit in exil ..toti au ramas cu sufletul aici chiar daca au fost fortati sa plece in exil...
De Mihai ..s-a scris si mai sus ..( nu ca nu mi s-a facut si somn de atatea scris )

NU stiu ....oamenii astia au venit la noi in tara intr-un moment in care ne luptam si omoram intre noi pentru putere ....intr-un moment dificil de rascruce ..si au realizat ceea ce nici un roman nu a realizat pana atunci ..sa nu uitam ca sub aceasta Casa regala de Romania ...tara noastra ajunsese pe picior de egalitate aproape cu marile tari civilizate ... cel mai simplu ex este Bucurestiu care era denumit "Micul Paris"...o sa ziceti ..asta le-a fost job -ul ...adevarat, dar nu ar fi facut atatea ( pe mai multeeee domenii) daca nu exista si un dram de iubire de Romania ...si cred ca au avut mai mult respect si consideratie ptr Romania decat au avut la un loc toti presedintii de stat incepand de la 1948 pana in prezent ...parerea mea
ma duc la nani ...va pup si va doresc o zi frumoasa ( sau care mai intrati o seara frumoasa )

Mergi la inceput