Gandirea pozitiva

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by danangie

[b]Am citit in mare ce-ati scris aici, inclusiv pilda de la inceput....dar chiar si asa tot pesimista sunt. Si niciodata nu am reusit sa vad partea plina a paharului. Si nu voi reusi niciodata. Asa sunt eu

vei reusi daca vei vrea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by danangie
Si niciodata nu am reusit sa vad partea plina a paharului. Si nu voi reusi niciodata. Asa sunt eu: pesimista.

Asta pentru ca nimeni nu te-a invatat sa MULTUMESTI !

Daca vei urma exercitiul pe care o o sa il descriu mai jos, vei devani o optimista incorigibila :

Ia un carnetel nou si scrie pe el:
10 MOTIVE PENTRU CARE CUNOSC FERICIREA:

In fiecare zi, pe o pagina, scrie 10 motive pentru care esti Fericita....

Ah, nu gasesti nimic ?
Hai sa iti arat eu cateva:

Respiri
Poti da din maini si picioare
Auzi
Vezi
Poti sa te speli singura
Ai acces la internet...
Lista o continui TU !!!

Astazi ai 10 motive, maine alte 10, poimaine alte 10 (nu conteaza ca se repeta unele in fiecare zi !!!) Ai sa descoperi ca intr-o luna ai 300 motive si intr-un an vei avea 3560 motive sa fii Fericita !!!

Vrei sa spui ca nu sunt motive de Fericire ?

Crezi ca nu e destul pentru a fi fericit ? Iti place sa te compari cu cei care au mai mult ? Schimba un pic perspectiva:

Respiri. Sunt o gramada care nu mai au sansa aceasta.
Poti da din maini si picioare. Trage o fuga la Umanitare.... crezi ca nu ai mai mult decat copii care stau la pat ?
Auzi. Iti poti imagina o lume tacuta ?
Vezi. Multi si-ar da si Sufletul pentru un Apus de Soare...
Si tot asa....

Ai ce sa mananci si ce sa bei...... minune Dumnezeiasca; in timp ce ai citi aceste randuri, 5 copii au murit de foame si sete pe aceasta minunata planeta.....

Da, sunt incercari pentru Oricine ! Si suntem invatati de mici sa ne plangem.... dar eu iti spun: INVATA SA MULTUMESTI !

Chiar cand zici ca lumea s-a sfarsit. Da, chiar si atunci, ai mai mult decat foarte multi din jurul tau.

Multumeste pentru ca
Respiri
Poti da din maini si picioare
Auzi
Vezi
Poti sa te speli singura
Ai acces la internet...

Daca vei face aceste lucruri simple, vei scapa macar de jumatate din problemele care te framanta. Dar trebuie sa incepi de undeva.... de aceea eu iti recomand Multumirea.

O zi superba va doresc tuturor !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Iti multumesc Doamne pentru toate!

Multumesc Darael...ca existi!
Azi chiar aveam nevoie...

ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Darael , ITI MULTUMESC!!!!!

Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Folosind un limbaj deosebit de expresiv, Darael a punctat foarte bine un principiu de viata, recunostinta. Sa fii recunoscator in primul rand pentru ca existi si pentru ca esti unic. Celelate lucruri vin de la sine.
Un prim pas care trebuie facut (vorbesc acum din experienta) este sa descoperi cine esti. Care iti sunt temperamentul, personalitatea, caracterul, nevoile emotionale, care iti sunt punctele forte si punctele slabe. Cunoscandu-te bine pe tine insuti poti incepe sa cladesti, caramida cu caramida, omul care doresti sa devii.
Spunea cineva ca este pesimista. In momentul in care realizezi ca nu esti defect, ci doar melancolic, parca totul devine mai distractiv, nu?
Multa lume isi imagineaza ca acesti "positive thinking freaks" plutesc non-stop pe un norisor rozaliu, ca sunt persoane care traiesc cumva in afara realitatii. Ei, nu e chiar asa. Sunt persoane care au si ele portia zilnica de provocari si probleme (apropo, singurii oameni fara probleme pe care-i cunosc locuiesc la 2 metri sub pamant), dar aleg sa le abordeze cu o atitudine constructiva, gandind in perspectiva.
Si apoi, nu trebuie sa ne invinovatim ca ne mai iesim din pepeni, ca nu reactionam perfect in vreo situatie. Este mult mai sanatos sa fii o fiinta umana imperfecta, dar AUTENTICA. In momentul in care porti permanent o masca, comportandu-te in profund dezacord cu cine esti de fapt, vei trai intr-o mare minciuna si frustrare, lucru pe care-l vei transmite si celor din jur.
Si da, gandirea pozitiva si credinta merg mana in mana
Darael, multumesc
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si mie viata mi-a cam dat tot ce mi-am dorit si ce i-am cerut.. si totusi nu sunt fericita. De asta sunt convinsa ca totul tine de perceptie, conteaza numai modul cum privesti ce ti se intampla si felul cum te bucuri de ce ai. Eu am o fire tare pacatoasa: nu reusesc sa fiu niciodata multumita, mereu visez, tanjesc dupa ceva, imi doresc ceva cu ardoare. Cand il obtin nu ma mai bucur asa cum m-as fi asteptat si peste putin timp in care sunt oarecum multumita, incep sa tzintesc mai sus si sa-mi construiesc un alt tzel. Asa am facut cu masinile, cu casele....incet incet am obtinut ce acum mai multi ani nici macar nu visam dar acum am castigat ceva intelepciune si macar pot sa ma analizez si sa descopar unde e problema: Asta e, modul in care percepi ce ti se intampla si ce ai, am vazut oameni care au mult mai putin dar sunt mult mai fericiti ca mine. E adevarat, ma refer in primul rand la partea materiala dar nu numai, nici la sanatate sau familie nu am de ce sa ma plang... si totusi...

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soarelemeu spune:

Acum un an un subiect al lui DARAEL mi-a schimbat felul de a gandi si a vedea lucrurile.
Citind acel articol am inceput sa vad viata cu alti ochi,sa constientizez adevaratele cauze ale unor probleme cu care ma confruntam, am invatat sa multumesc si sa apreciez tot ceea ce viata mi-a oferit, sa iert persoane care m-au necajit in trecut, si in primul rand sa ma iert pe mine vizavi de tot ce am gandit gresit pe parcursul vietii...am redescoperit ca pot zambi din nou si pot fi fericita cu ceea ce am si astfel mi-am regasit linistea.
Multumind, iertand, zambind, iubind ii putem molipsi si pe cei din jur nostru, ii putem determina sa vada doar ce e frumos in viata fiecaruia.
Iti MULTUMESC DARAEL pentru toate postarile tale pline de invataminte, pentru sfaturile pe care ni le dai ori de cate ori avem nevoie de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

EU vreau sa Multumesc tuturor celor ce Pasesc cu Indrazneala spre Desavarsire !

Sfatul zilei:
Faceti in Fiecare zi CEVA pentru VOI ! Orice ! Chiar daca e un pas mic, o fapta marunta, un simplu Zambet.... sau doar sa va aduceti aminte de VOI !

Daruiti-va VOUA chiar Astazi, macar o Clipa din Propria Viata !!!

Cu Zambetul pe buze ,

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

de unde pot sa fac rost de filmul ,, Secretul"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Cand spun ca sunt pesimista....nu o spun ca nu sunt constienta de faptul ca respir, dau din maini,etc. Sunt pesimista pentru ca niciodata nu am avut incredere in propriile forte, viata m-a facut sa devin matur poate mai devreme, nu reusesc sa-mi fac un proiect de viitor pentru ca imediat intra in mine dubiul: dara daca nu reusesc? Si astfel nu pun in aplicare ce as vrea. Deci sunt pesimista in acest sens. Sunt constienta de faptul ca respir, dau din maini cand altii nu reusesc. Lucrez in spital si vad multe. Si dintotdeauna am multumit lui D-zeu ca sunt sanatoasa. Si dintotdeauna prima rugaciune a fost sa fiu sanatoasa. Si dintotdeauna am spus ca e bine sa nu ne plangem dde mila. Eu nu am incredere in mine, in lucruri noi. Uite as vrea sa ma pregatesc pentru un master. Dar imi este frica de mor. Sunt atat de pesimista ca nu voi reusi ca nici nu am curaj sa ma uit pe programa. Deci eu nu reusesc sa-mi dau o sansa. Intelegi? Mie una nu mi-a placut postarea ta. Sa-mi fie cu iertare, dar trec pe la umanitare si-nca des.....si ma ia cu groaza. Sunt sigura ca am mai multe decat un copil care sta la pat. Deci, eu nu-mi plang de mila cand spun ca sunt pesimista. Sunt pesimista ca nu am curaj sa vad dincolo de frica. Vad ca esti apreciat de cei de aici, dar asta nu inseamna ca nu pot scrie ce gandesc. Poate postarea mea ai inteles-o gresit.

POZELE MELE

Mergi la inceput