Gandirea pozitiva

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by danyce
Darael, imi place nespus de optimismul si caldura care emana din randurile tale. Mereu gasesti cuvintele potrivite

Saru’mana !
Sufletul meu Sufletului tau ii multumeste !

Sa stii ca NU NUMAI TU te-ai uitat pe furis aici: SUNT DEJA PESTE 3000 VIZIONARI, la un subiect fara certuri, ironii si atacuri la parerea celorlalti.... ceea ce spune multe despre acest subiect .

Cu Zambetul pe buze,

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Foarte interesant subiectul
Am timpul foarte limitat, asa ca o sa punctez cateva idei. Am vazut "The Secret" imediat ce a aparut, dar nu am fost extrem de incantata (asta nu inseamna ca mi-a displacut; pur si simplu nu a corespuns intru totul orizontului meu de asteptare). Si vorbesc prin prisma celor aproximativ 100 de carti pe care le am in biblioteca, carti despre leadership, motivatie, gandire si vorbire pozitive, managementul emotiilor, al timpului, carti despre cresterea eficientei si a productivitatii personale etc, din care cel putin jumatate au fost parcurse cu creionul in mana.
Aceste idei chiar mi-au influentat in mod decisiv viata de 8 ani de cand am inceput sa le accesez. De fapt, mi-am creat o rutina, in sensul in care achizitionez o astfel de carte lunar, din care citesc seara 15-30 minute, tocmai pentru a oferi material de calitate creierului, cu care sa lucreze peste noapte
Avand in vedere insa faptul ca industria motivationala este o industrie de miliarde de dolari, cu mii si mii de materiale (carti, CD-uri, DVD-uri, site-uri, seminarii etc), mi se pare putin cam dificil sa realizezi o triere a materialelor cu adevarat valoroase. In materie de autori, ma informez inainte, asa ca prefer practicienii teoreticienilor, oameni care vorbesc din experienta si pe care aceste idei i-au transformat in surse de inspiratie pentru ceilalti.
Chiar acum citesc unul dintre autorii mei preferati, John C. Maxwell, cu cea mai recenta aparitie, "Castiga cu oamenii. Principiile fundamentale in relatiile cu cei din jur". Este fantastica. Citez cateva capitole: "Principiul lentilei: ceea ce suntem influenteaza modul in care ii vedem pe ceilalti", sau al oglinzii: Principala persona pe care trebuie s-o examinam sunten moi insine sau al durerii: oamenii care sufera ranesc la randul lor alti oameni si sunt raniti cu usurinta de acestia sau principiul ciocanului: nu folosi niciodata ciocanul pentru a omori o musca de pe capul cuiva (asta e tare )
In fine, ideea este ca toti trebuie sa lucram la propria persoana, sa ne optimizam cresterea si dezvoltarea personala pentru a-i influenta in mod pozitiv pe cei din jurul nostru.
Cam atat, ca mi-a expirat timpul

Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

quote:
Originally posted by lilianasoare

Foarte interesant subiectul
In fine, ideea este ca toti trebuie sa lucram la propria persoana, sa ne optimizam cresterea si dezvoltarea personala pentru a-i influenta in mod pozitiv pe cei din jurul nostru.
Cam atat, ca mi-a expirat timpul

Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

ai pus punctul pe i. tot ma gandesc si citesc si lucrez la propria persoana si parca nu iese mare lucru. voi cum faceti, sunteti multumiti de rezultate ?
poate dati si ceva idei: care credeti voi ca sunt punctele esentiale in traiectoria dezvoltarii personale? sau cum vedeti voi dezvoltarea personala, de urmariti sa obtineti?

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Dar cine a zis ca e usor? e foarte greu, dar cu pasi mici o sa reusim. Lupta cu propria persoana mi se pare cea mai grea. Sper sa reusesc pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by capra cu trei iezi
poate dati si ceva idei: care credeti voi ca sunt punctele esentiale in traiectoria dezvoltarii personale? sau cum vedeti voi dezvoltarea personala, de urmariti sa obtineti?

Cum ? E simplu: fa Primul Pas. Fa-l, nu te gandi la el, nu medita, nu-l analiza, nu-l mangaia frumos pe crestet.... Fa-l !!!

„Si o Calatorie de o mie de mile incepe cu un pas.” (Lao Tse)

Ah, care este calatoria TA ? Asta DOAR TU poti sa iti spui.... si aceasta este chiar Marea Frumusete a Calatoriei; Fiecare ALEGE pentru EL !!!

Cum sa Traim NOI in locul TAU ???

lilianasoare - Bine ai vanit in gasca !

Dragilor, e frumos Inceputul, e frumoasa Calatoria, dar Intotdeauna vine un Moment cand , dincolo de Drum, dincolo de Impliniri, dincolo de propria Calatorie, incepi sa te uiti dupa cei care sunt Calatori, asa cum si NOI Suntem....

Atunci , cu surprindere, cu emotie si umilinta, TOTI vedem ca toata stradania noastra, toata cautarea noastra, nu a fost decat Primul Pas pentru Adevarata Calatorie: DESCOPERIREA IUBIRII !!!

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

As vrea din tot sufletul sa am o gandire pozitiva dar ....e foarte greu sa ma controlez tot timpul...cred ca trebuie sa fii nascut optimist...
Pe mine in momentele grele ma ajuta credinta in Dumnezeu ...care este tot un fel de gandire pozitiva...

mama de 2 bbei prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by flavia maria

As vrea din tot sufletul sa am o gandire pozitiva dar ....e foarte greu sa ma controlez tot timpul...cred ca trebuie sa fii nascut optimist...
Pe mine in momentele grele ma ajuta credinta in Dumnezeu ...care este tot un fel de gandire pozitiva...

mama de 2 bbei prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

credinta este primul reper si dupa aceea dorinta ca sa iti ajuti copiii;uita-te in ochii lor si spune de fiecare data ca impreuna veti invinge toate greutatile.raporteazati toate prioritatile la ei;spune ca daca ei sunt bine si tu vei fi fericita.daca ei prematuri fiind,au reusit sa treaca peste obstacole si tu vei trece;in ochii lor vei gasi rezolvarea tuturor problemelor.PREMATURII SUNT CEI MAI PUTERNICI COPII!SI CEI MAI INTELEPTI!
CU 2 COPII NU VEI FI NICIODATA SINGUR SI DACA II VEI CRESTE CU DRAGOSTE VEI FI INVIDIATA DE TOATA LUMEA PT.CA VEI FI IUBITA CUM NIMENI NU VA FI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

b.nica multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by flavia maria

b.nica multumesc!

flavia maria tot ce ti-am spus este adevarat pt. ca nepotii mei au fost prematuri si mi-au schimbat viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Am citit in mare ce-ati scris aici, inclusiv pilda de la inceput....dar chiar si asa tot pesimista sunt. Si niciodata nu am reusit sa vad partea plina a paharului. Si nu voi reusi niciodata. Asa sunt eu: pesimista.

POZELE MELE

Mergi la inceput