educatia copilului-sfaturi practice

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by MissParker

Fetelor, cu tot respectul, dar pe langa programul fix si regulat, pe langa regulile de ordine si curatenie si eforturile pentru a obtine de la copii atentie concentrata si reactii mai rapide, va rog din suflet nu uitati ca sunt doar copii!! Mai lasati-le o vreme lipsa de griji, de obligatii, de reguli!

Sincer, eu nici acum nu sunt prea ordonata si totusi nu vad in chestia asta o calamitate. Dezordinea ii enerveaza pe adulti (in special pe femei), dar nu are legatura cu un eventual viitor stralucit al copiilor. Marile genii, inventatorii, oamenii de stiinta au fost in mare parte haotici, nu? Eu zic ca viata ii va confrunta mult prea curand cu reguli si cu nevoia de adaptare la societate, macar acasa sa mai respire si sa fie doar copii, sa se joace si sa se simta liberi.

Va spun asta fara a avea copil (deci din perspectiva copilului care am fost eu), dar ma astept ca peste cativa ani, in cazul sigur ca si eu voi simti nevoia sa procedez ca voi, sa-mi aduceti aminte de cuvintele mele de azi.


Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!




He, he! La noi sotul e obsedat cu ordinea. Eu sint imprastiata de felul meu si am mai multa intelegere in privinta asta. Curat sa fie, dezordinea nu ma supara.
Eu chiar nu ma simt bine cind intru intr-o casa "muzeu" (asa le spun eu).

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu nu-mi fac probleme ca nu ar invata. Cu scoala nu sint probleme deloc, face lectii, citeste, chiar ii place.
Copilul asta are nevoie de un pic de viteza. Un exemplu, sa vedeti ca e cu capul in nori. Ii spun: mergi la baie, faci pipi, te speli si iti pui pijamaua. Porneste cu elan catre baie si o secunda mai tirziu ma intreaba cum am zis sa faca. Are sapte ani!
Cred ca prea i-am dat totul mura in gura, nu stiu!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ramona, incearca sa faci un pas inapoi. Spune-i ce astepti si lasa-l pe el sa decida mijloacele si pasii. Sau cel putin o parte din ei. Incearca sa-i dai lui mai multa putere. Poate merge mai bine. Le place foarte mult cand se simt copii mari!

Ma gandesc asa, fiul tau stie ce are de facut inainte de culcare, ori macar cativa din pasi, cei pe care ii considera el necesari. Da-i lui puterea de a decide. Spune-i doar, de ex ca trebuie sa fie in pat la ora H. Daca uita sa-si spele dintii in prima zi, lauda-l ca si-a amintit sa-si ia pijamaua. Incet, incet, vine si restul. Poti sa-i introduci pasul uitat ulterior ca o discutie intmplatoare, cu explicatii logice, un fel de "wow, uite ce am citit azi despre spalatul pe dinti seara...". Daca inca nu cunoaste ceasul, da-i o alta masura, sau ia-i un ceas de gatit, din ala care suna la interval, sa si-l puna singur...


mmi www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Toate postarile iti trezesc dorinta de a raspunde si de a gasi solutii sau alternative.
Rezumand in privinta ordinii, as cita ceea ce se spune in psihologie : dezordinea exterioara reflecta dezordinea interioara.Deci ar trebui sa punem in ordine sentimentele, gandurile, emotiile, sa-l facem pe copil sa se respecte pe sine, dar si pe ceilalti.
Cum sa il faci pe copil sa iubeasca cartea ? De mic trebuie sa-i cresti motivarea fata de actul lecturii.Cititi-le putin dintr-o poveste si incercati sa reconstruiti altfel povestea impreuna, cu ajutorul unor jocuri de rol.
Cum sa fie mai atent ? Exista o multime de jocuri care dezvolta atentia concentrata si chiar puteti sa creati astfel de jocuri.
Cert este ca un copil este mai atent si invata cu placere un lucru atunci cand ii place.Faceti in asa fel incat scoala sa nu fie o corvoada. Si nu porunci de genul "acum faci lectiile", ci " hai sa discutam care este programul tau azi" si daca respecta programul trebuie recompensat macar cu o vorba de lauda.
Cand un copil este "bufon" inseamna ca vrea sa iasa in evidenta si sa castige simpatia colectivului. Cand un copil imita actiuni ale cfolegilor, chiar daca stie ca nu sunt agreate, inseamna ca vrea sa fie primit in "echipa".
Asa cum spunea o mamica trebuie sa nu uitam ca exista inteligente multiple si sa apelam la tipul de inteligenta pe care il poseda pentru a-l face sa invete mai usor.
Invatati-i sa invete cu placere gasind cheia spre sufletul copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

bine ai zis betiana...ma refer aici strict la ce m-a interesat pe mine...ca la scoala nu suntem si inca nu-mi dau seama daca ar vrea sa invete cu placere!

mi-a spus ca vrea sa fie mai smecher( si de asta face pe bufonul)ca sa fie bagat in seama pt ca toti copii il evita si nimeni nu mai vrea sa fie prietn cu el!
si asta pt ca tot timpul a fost criticat si dat examplu de copil rau,incat ceilalti copii fiind influentat au inceput sa-l ocoleasca....
a ajuns de s-a dat tot ce avea in penar,apoi i-am luat alt penar si le-a dat si pe acelea numai ca un copil sa fie prietenul lui...
plus ca lua de acasa jucarii,bombonele ca sa ademeneasca copii cu ele...
i-am spun ca prietenia nu se cumpara,insa nu a ajuns pana acolo incat sa priceapa asta...



Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

mQQm, multumesc. Ai dreptate. Cu lectiile am procedat mai bine, nu l-am stresat mai deloc. Poate ca de aia le face cu placere.
In rest l-am batut la cap cu ordinea, cu pregatirea pentru culcare, cu spalatul pe miini cind vine acasa etc. Pur si simplu conteaza pe mine sa-i amintesc (si reamintesc!) de toate astea. Pentru ce sa-si ocupe el mintea cu asa ceva?


The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Nu stiu cit conteaza sa stressezi copilul cu facutul ordinii. Eu si fratele meu asa am fost invatati de mici: super-ordonati, tot sa stringem, nici o scama pe jos, etc. Si acum, ca reactie la toate astea din copilarie (sechelele din copilarie pot fi multe si foarte variate), sintem amindoi niste dezordonati. Avem dezordinea naostra... ordonata. Adica eu stiu sigur ce si unde pun, chiar daca altora li se pare ca nu e ordine. Si sa stiti ca toti oamenii care au fost la noi in vizita au spus ca s-au simtit "ca acasa". Adica nu incorsetati nitr-un spatiu ca de farmacie, in care nu poti nici macar scapa citiva stropi pe jos, ca ramine pata de la apa!

Cu Deiu ne straduim bineinteles sa stabilim niste reguli, dar nu chiar ca la armata. Doar tati e mai aspru in ceea ce priveste ordinea si-l cam stresseaza pe copil. Daca ar fi dupa el, copiii nici nu ar avea voie sa imprastie jucarelele sa se joace, ca cica fac dezordine. Noroc ca l-am mai dat eu pe brazda, altfel ne-ar fi mincat zilele pina acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Simina, parca ai povesti despre noi.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Si eu sunt o dezordonata "model". La fel, doar eu stiu ce si cum in lumea mea. Pt mine e una dezordinea si alta mizeria, care nu se accepta. Dar eu n-am fost constransa nici in copilarie la ordine. Nici mie nu-mi place la "muzeu".

Dar pe mine nu ma deranjeaza, n-as schimba nimic pe planul ala si nici pe copii nu-i stresez in mod deosebit. Chestie de prioritati, si maine e o zi. Ca as fi dezordonata si in suflet? Probabil ca sunt, da'i ok asa, nu trebuie sa insemne neaparat ceva rau, nu?

Si la cum sunt astia pe-aici, iaca am scapat in mare si de teama ca ma va injura nora.


mmi www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by Andrada
PS Marcu se imbraca cu haina aruncind-o pe jos si apoi infigindu-si miinile in gaurile minecilor. Mie mi se pare tare complicat dar asa merge la el.

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu



si fetita mea tot asa obisnuia sa se imbrace, asa a invatat-o o educatoare la prima cresa la care a mers...

in rest multumesc de sfaturi si idei...

Mergi la inceput