Viata in germania (45)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by gella

hallo fetele!sunt noua nu stiu mare lucru cu calculatorul si nici cu forumurileeee.Sunt de 4 ani in De.si nu prea am reusit sa invat lb.bine.VINOVATA!Dar am si o mare scuza(sau nu?)am venit insarcinata in luna a 7a am nascut,am stat u copilul acasa apoi la 2 ani dif.am mai facut un copil,acum sunt marisori ambii(2 si4ani)am si eu un pic de respirooo,si as vrea sa ma apuc serios de germana.Eu locuiesc in saarbrücken si as vrea sa stiu unde pot face cursuri de lb..si inca ceva.Am facut fac. de ed. fizica si sport in rom.Ce sanse am aici sa lucrez in dom.(se echivaleaza diploma?)cine poate sa ma ajute cu inf.bitte,bitte

ro

Bine ai venit ! Pe prima pagina gasesti linkuri cu cateva cursuri de germana online, exercitii, usw. Intereseaza-te la tine in oras la VHS de cursuri, insa banuiesc ca le vei putea incepe dupa terminarea vacantei.
Numai bine !

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

blackpanterro,
si eu am vrut sa-i fac lui Bubu vaccinul si pediatrul nostru ne-a spus ca dupa varsta de 2 ani.Poti sa i-l faci,np.Pana la urma eu nu l-am facut fiindca m-a batut la cap hazbandul cu efectele adverse,bla bla...Si noi tot in zona,am fost feriti si Doamne fere si pe viitor.
LMA pt Aidan!

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Noutati pt Fetele din München referitor la preschimbarea permisului romanesc in cel nemtesc.
Permisul trebuie tradus, traducere pe care am dat 40E si am platit toti 35E odata, nu 5 E la inceput si 30E la ridicarea permisului.Au spus clar la Führerscheinstelle ca permisul tb tradus, mai ales ca e romanesc, traduc ei si pe cele elvetiene sau austriece,chiar daca.s in germana,da mai au mci neconcordante.
Asadar pe noi ne-a costat 75E si asta ca am facut traducerea la ADAC cu reducere.

PS:Alina tu ai avut noroc ca nu ti-au cerut traducerea.si nu ai fost nevoita sa mai alergi dupa ea.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gella spune:

danke Carmi Acum incerc sa gasesc cusurile online.mai este careva din saarland?ce bine ar fi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by tumpi

Noutati pt Fetele din München referitor la preschimbarea permisului romanesc in cel nemtesc.
Permisul trebuie tradus, traducere pe care am dat 40E si am platit toti 35E odata, nu 5 E la inceput si 30E la ridicarea permisului.Au spus clar la Führerscheinstelle ca permisul tb tradus, mai ales ca e romanesc, traduc ei si pe cele elvetiene sau austriece,chiar daca.s in germana,da mai au mci neconcordante.
Asadar pe noi ne-a costat 75E si asta ca am facut traducerea la ADAC cu reducere.

PS:Alina tu ai avut noroc ca nu ti-au cerut traducerea.si nu ai fost nevoita sa mai alergi dupa ea.

Tumpi,
Mie mi-au zis clar la Rathausul de care apartin si care au trimis mai departe carnetul ca nu trebuie tradus si am impresia ca asta scria si in formularul pe care l-am completat,nu tin minte 100%.
Azi dupa amiaza ma duc in Grasbrunn sa mi-l ridic,sapt trecuta nu am avut timp.Tot azi il predau pe cel romanesc,m-am uitat in foile de la ei chiar acum,nu scrie ca tre'sa fie tradus.
Nu stiu cum de tu ai fost direct la Führerscheinstelle pt ca ei de obicei primesc actele direct de la primarii(ma rog,serv din primarii care se ocupa cu carnetele ),tipa de la noi a citit in lege,nu stia exact care-i treaba cu transcrierile.A citit din lege fata mea,nu cu voce tare dar imediat dupa mi-a zis ca nu trebuie tradus .

Eu oricum am carnetul tradus,daca trebuie il faxez miine dar is 100%sigura ca nu e nevoie.
Oricum si daca costa 75 euro e infinit mai ieftin decit daca ar fi trebuit ex nou pt carnet nemtesc sau ma rog,carnet EU .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Dragele mele "nemtoaice", am si eu o rugaminte la voi (poate ca pic, ca musca in lapte - sau capusa in parlament :-) dar problema mea etse urmatoarea: in concediu, mai bine zis pe la jumatatea lui august, vom ajunge in sudul Germaniei si am vrea sa ne "clatim" ochii cu peisaje cu munti, lacuri, flori la ferestre...spuneti-mi va rog ce ar merita vazut pt cca 3 zile.
Noi ne-am gandit la zona Konstanz (cu Bodensee, parca?!), am vazut multe localitati mici pe acolo, cat si zona Garmisch-Partenkirchen, insa nu stim ce localitate sa alegem ca sa fie cel mai bine pentru cele 3 zile de odihna si recreere.

Multumesc anticipat si scuze de interventie !

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Alina asa e, nu trebe tradus. Ionu l-a preskimbat de cativa ani (e adevarat ca avea carnetul american dar cred ca nu conteaza asta pt o evtl. traducere).
danateule noi ne-am intalnit la Bodensee. A fost fain. Am dormit la hanul unui roman de acolo.
Voiam sa va mai propun o intalnire ceva, undeva, cumva dar cu vremea asta de kkt...

am trecut pe Vista de azi si vad si io colorile la nick si mai mult pot sa si folosesc culorile prin postari. ca pina acuma nada cu mozilla

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Hallo GELLA- Bine ai venit

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Alina,Papa, e posibil sa difere de la primarie la primarie, naiba sa-i ia,Dar eu va spun ca azi mi-au cerut permisul romanesc tradus.altfel nu se putea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

dana, ca sa nu intri in zona Ga-Pa care-i mai scumpa iti recomand vreo pensiune la unul din lacurile din jur, la Walchensee de ex. mai mergem noi. La Bodensee la fel, cauta prin sate ceva, ca e mai ieftin.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput