Viata in germania (45)
Raspunsuri - Pagina 25
tinatache spune:
quote:
Originally posted by sanse
Multumesc fetelor
Noua ni s-au parut preturi bunicele la case si apartamente in comparatie cu ce este la noi(Rom) iar sotul meu se gandea ca nu cumva sa fie impozitul pe an prea mare. Noi vrem ceva cu 3-4 camere (80-90m2)
Oricum cateva luni vom sta cu chirire dar vrem sa ne facem si noi cateva calcule
Va pup
Mamica de 2 zuze ANA-MARIA SI ANDREEA
POZICI
POZE NOI
pot sa intreb unde ati vazut preturi bune?
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
sanse spune:
Nu pot sa stau acum sa caut dar am ceva www.kalaydo.de/iad/realestate/object?kalaydonr=2470552&sid=2aFwBnIOu105400&pos=1&tot=9" target="_blank">AICI informativ.Asta mi se pare ca e cu licitatie iar ala ar fi un pret informativ dar oricum decat sa dai in Colentina 120.000e pe 3 camere amarate fara fir de iarba in jur mai bine faci un efort si stai in Germania(sa ai si cu ce te intretine ,normal)
Eu nu zic ca o fi asa cum ne entuziasmam noi, dar... vedem.
Noi cautam pe linga Bonn .
POZICI
POZE NOI
sanse spune:
Si cu chirie ar fi www.kalaydo.de/iad/realestate/object?kalaydonr=2464671&sid=2a2Mrtoln312876&pos=6&tot=31" target="_blank">Aici (570e/luna )sau www.kalaydo.de/iad/realestate/object?kalaydonr=1711551&sid=2apRLNHCU420156&pos=62&tot=66&page=3" target="_blank">Aici(615e)......
Tinatache poate nu caut eu bine....tu ce zici?
POZICI
POZE NOI
Miriluta spune:
Sanse, impozitele depind de zona si de land si se platesc in fapt, pentru cota de teren care iti revine odata cu cumpararea apartamentului sau a casei. In Hamburg, spre ex, la un apartament de 80 mp, impozitul ajunge undeva in jur de 150-200 euro/an. La o casa, cu teren de aprox. 500 mp, impozitul este cam de 500 euro/an.
Informatiile mele nu sunt foarte exacte ci aproximate, dupa cum am spus, depinde de zona.
Cat despre inchiriat ceva, daca nici unul dintre voi nu cunoaste limba germana, ar fi bine sa aveti pe cineva cu voi care sa va ajute la citirea contractului (e doar o sugestie).
zuzi.simona spune:
Buna fetelor,
in sfarsit ajung si eu la un calculator, sunt in Romania, am citit ce ati mai facut intre timp, sanatate bolnaviorilor, concedii cat mai minunate celor ce pleaca si rabdare multa celor care mai au de asteptat...
aici e bine sa vii in vizita , sa vezi oamenii dragi, locuri care candva au insemnat mult, dar cam atat...eu una asa simt, vreau "acasa" chiar daca asta inseamna la vapor...
o sa plecam si noi in concediu, toti 3 (acum sunt doar cu fata), de pe 23 si o sa vin cu vesti proaspete dupa...
vik, ai mai cautat despre asigurari? ce fac cu mama ca vine la inceputul lui sept. mai intru pe net zilele astea, daca ai vreo idee...
acum sunt la piatra neamt la colega mea de banca din liceu, am stat o sapt. la casa bunicilor undeva intr-un satuc uitat de lume si m-am odihnit...ma intorc duminica in galati ca sa am cateva zile sa mai rezolv cu acte, contracte si pe 17 plec in germania
cam atat, va pup si numai vesti bune sa auzim!
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
tinatache spune:
sanse, cu licitatie e la ZVG, adica banca scoate la concurs rau-platnicii, prin judecatorie. Majoritatea sunt cu probleme, nu ii poti da afara decat in anumite conditii, tb sa cunosti legislatia f bine ca sa te apuci de asa ceva. In plus, ala nu e pretul, ci estimarea de piata, licitatia se face intr-o anumita zi, la o anumita ora, la tribunal/judec. (nu ma pricep, nu stiu care si cum e). Pretul poate fi mai mare sau mai mic decat estimarea, in fct. de probleme.
Daca vrei preturi reale uita-te pe immobilienscout24.de sau alte site-uri similare. Depinde f mult de zona, voi aveti deja serv. sau stiti unde veti sta? Un apart. de 130k cu 3 cam. s-ar putea ca nici aici sa nu fie intr-o zona prea rasarita (de München iti spun sigur ca eu nu as sta cu 2 copii intr-o astfel de zona). ma rog, veti vedea la fata locului.
simona, chiar ma gandeam la voi, ca aici a plouat si nu stiu unde pe Rhein nu se poate circula cu vaporul.D ar am auzit si eu cu o ureche la radio, nu stiu cum e exact.
Numai Bine!
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
maraki spune:
In Munchen zona Riem-Arcaden sant preturi mari pt. apt. 3 mii euro mp Unde am stat eu cu chirie apt. a costat 220 mii euro iar eu plateam propietarei 1020 € pe luna. Ca sa gasesti sa stai cu chirie trebuie sa ai mare noroc sa te aleaga pe tine propietarul, e alt sistem aici si mai ales daca santeti straini amandoi-....tare greu...
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
sanse spune:
Multumesc frumos fetelor
Eu in afara de ce spune sotul de cand a fost acolo in vizita si ce mai vad pe sait-ul respectiv nu stiu mare lucru....Lui ia placut...Mie poate nu o sa-mi placa....Cert e ca i-mi doresc sa fie bine.Servici va avea dacat el iar eu vad cu timpul.Ne mai vin si ceva bani de aici din tara asa ca de descurcat ne vom descurca(financiar).
De indrumat acolo cat de cat are cine(Sper!!) dar eu sint nerabdatoare si mai cer pareri pe unde pot.
Va pup si sper sa revin cu vesti bune de acolo.
POZICI
POZE NOI
DidiAlex spune:
Sanse, cred ca, ceea ce spui nu e chiar asa departe de adevar. Intra-devar pretzurile ap din bucuresti sunt comparabile cu cele de aici. Spun comparabile pt ca un ap in Dr. Taberei cu 4 camere costa in februarie 110,000 E si o casa cumparata aici, deci in zona mea, Mannheim,costa tot in feb. 220.000. Dar cum spuneai tu in colentina, zona pe care o cunosc cat de cat, nu ai pic de iarba. Asa ca daca vinzi ceva acolo si ai un salariu, istoric bun aici, nimik nu ii imposibil.
Mai usor ar fi fost daca unul dintre voi ar fi fost cetatean german sau macar rezident.
Cat despre inchiriere, Miriliuta are perfecta dreptate.
Noi am fost alesi fara nici o problema dintre mai multi asa ca multa bafta
vikinga spune:
E soare la noi si cald, vreo 25°C, nemtzoaicele la costume de baie si bluzite decoltate se intorc de la plaja etalindu-si culoarea:) Nu am ajuns la mare de o luna:)) Sper anul asta macar o baie sa apuc sa fac. Ca tot vin ai mei miercuri!Lauraa bafta la ales si sa fie un inceput frumos oriunde ar fi. Linga familie, oriunde ar fi, o sa fie bine:)Simona nu am avut timp de asigurari, is vai de mine in ultimele 2 sapt. Fa-i pt inceput o asigurare de turist la allianz in ro, ori la ce firma doresti. Fa-i pe 3 luni si zi-i sa se mentina sanataoasa. Asigurarea asta va plati pt accidente ori boli ce nu sunt cronice, boli ce apar pe durata concediului. De ex, durere de ureche ca a tras-o curentul, dureri de cap de la vreme, gripa de la virusii nemtesti, mai ales m-d grippe, enterocolita lor, muscaturi de capuse ori mai stiu eu ce alte minuni din astea. Nu va plati asigurarea facuta in ro, vre-un tratament de rinichi ori ca are fierea lenesa:)Ei si in timpul asta tre sa gasiti voi o solutie. Noi asa vom face. Sa vad daca dupa 3 luni mai vrea aici!Panseluta am notat adresa, scuze ca nu am avut timp sa raspund. O sa-ti las nr meu de handy, da' chiar asa nu-l ai? M-am dus eu de cap, ceea ce nu e imposibil ca eu stiu ca noi doua am vb la telefon odata cind ai venit aici. Atunci cui i-am zis sa ia autobuzul din westerland pina in list? Ah batrinetile astea Asa e, Hamburgul e un oras super! Pai nu vedeti ca VIP-urile astea au o casa-n hamburg si una-n münchen:)(si aia si mai si au si una-n sylt plus avion micut personal sa-i duca sa-i aduca aici). Strazile cele mai renumite in germania sunt reebererbahn din hamburg si aia din münchen de-i uitai numele acu'(tot din cauza batrinetilor), dar aia are renume bun si scump. Sanse mai bine puneti economiile si achitati juma de casa, restu o platiti in rate, decit apt. Cu toate ca daca banca nu va da acordul, e bun si un apt, e investitie. Il vindeti pe urma si va luati casa mai tirziu cind se va putea. Acomodare rapida!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo