Viata in germania (45)
Raspunsuri - Pagina 21
tinatache spune:
neatza la
vik, am patit si eu la fel si am sunat la banca unde o tipa f dragutza m-a lamurit: la inceputul anului inca nu-si actualizasera bazele de date cu IBAN-urile din Ro, abia de prin martie (cel putin la Postbank), insa de atunci merge prin online banking si ajung f repede. Aici nu am platit nici un comision, insa acolo bancile romanesti isi trag ceva automat. Nu mult, daca tin eu minte lipseau 2-3€ (la suma mare, de cateva mii). Oricum, in Ro la banca a fost un intreg circ, noroc ca mama nu se da batuta usor, ca altfel ramanea cu buza umflata Deci, ca "tipp": ruta Postbank - Bancpost e f ieftina si rapida.
cu capusele: stiu ca te gandesti la toata alea, dar nu cred ca e cazul sa intri in panica, totusi cazurile de imbolnaviri grave sunt extrem de rare. Tine zona piscaturii sub observatie si daca se inflameaza (mai tii minte testarea TBC pe care o faceam in RO? ca trebuia sa se faca asa un banutz rosu?) atunci mergi la medic. Noi avem multe in zona si de-aia ne-am vaccinat. Cand eram in Ro mergeam mult cu catelul la padure si aduna saracul cu zecile. I le scoteam, uneori si dupa cateva zile ca nu se vad in blana, si n-a avut niciodata nimic. si nu cred ca daca ar fi fost intr-adevar, nu s-ar fi manifestat doar pt ca e caine. Ma rog, ideea e sa controlati cupiii dupa ce mergeti la padure, dar ... hai sa fim optimisti!
narcisa, cum e? mai bine, nu? sigur ca e mai bine, incet incetisor. Cum te descurci cu vacanta cu toti acasa?
e joi, e joi, iupiii!!! maine implinim 10 de la casatorie, si daca ne ajuta D-zeu sa nu se imbolnaveasca vreun plod (asa cum se intampla de fiecare data cand vrem sa facem si noi ceva), a organizat sotzu mieu o iesire pt noi doi, asta cacadou 10 ani!! pfuii, ce-am imbatranit! si 15 de cand ne-am cunoscut, da' astia in oct.
sanatate la toata lumea!
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
Alina spune:
quote:
Originally posted by tinatache
Herzzentrum la care va merge Sonia e relativ aproape de serv. meu, dupa ce se strang banii pot merge sa-i duc, cat sunt ei aici. Sau ma pot intalni cu ei prin centru, cum doresc.
Cristina
Cristina,
Cind mergi,poate ne intilnim,vin si eu si iti dau si eu niste bani pt Sosonica.Sau prin centru,daca hotariti asa.
Narcisa,
Sa va traiasca fetita,sa fie sanatoasa si sa va bucurati de copilasii vostri.Se inmulteste grupul fetitelor "Marie".
Sanatate multa tuturor puiutilor bolnavi.
Alina
DidiAlex spune:
Daca mergeti la Kay, Oana care de asta noapte e in spital, poate ii duceti niste haine mai grosutze. Asa scria Doina la Sfletu credintei
tinatache spune:
merg daca e nevoie de dus bani, altfel nu am de ce... adica nu m-a invitat nimeni Ma rog, intelegeti voi.
In estimarea de la spital scria ceva de 10 zile, si tb avut in vedere ca un simplu transfer bancar dureaza in medie 3 zile lucratoare.
Alina, te anunt daca si cand merg.
Cristina
gella spune:
hallo fetele.Eu intru mai rar pe forum dar totusi intru.Si eu am trimis bani in m,transfer de la o banca germ la una m direct din ontul germ in contul m in eur.Nemtii nu au perceput nici un comis dar m ,da--------ceva in jur de 15%...?!?bv mania
doina_cel spune:
Cristina, scuze ca nu am raspuns mai devreme la messenger, dar eram cu Andrei la spital.
Sa stii ca eu i-am spus Oanei de tine, dupa ce te-ai oferit sa ii duci banii, si impresia mea a fost ca s-ar bucura de vizita.
Ea, dupa 8 seara, nu mai poate sta cu Soso, si cred ca se simte cam singura. Ar fi vrut sa vina pe la noi, dar stii ca Andrei are o bacterie multi-rezistenta si cred ca e periculos sa nu i-o dea Soniei in perioada asta cand are de trecut prin atatea... Eu i-am zis ca i-l trimit pe Dragos intr-una din zilele urmatoare .
Daca vrei sa vorbesti, iti pot da nr de tel fix din camera ei.
FELICITARI PENTRU ANIVERSARE!!! La mai multi ani frumosi inainte, va dorim sa va distrati grozav maine!
Pupici,
Doina
http://andrei.point.ro
http://b2.lilypie.com/HLo3p1.png
"Happiness is a smile"
zuzunaki spune:
si multumiri pt raspunsuri tuturor!Si papa,nu-i bai de intarziere,multam si voi sa fiti sanatosi si voiosi!
tinatache,
aniversare frumoasa si multi ani fericiti si de-acum inainte!
Am fost azi la peidatru(mi-am luat liber juma de zi)si ne-am vaccinat pe loc(desi va spusesem eu ca sotul ezitase si rau am facut ca l-am aprobat)si eu si Bubu.Doamne ajuta sa fie bine si sa nu apara nimic!Si mediucl a inspectat atent locul,a zis ca am extras-o in intregime si sa urmarim in continuare o luna piscatura.Numa´ca a facut nitel febra pe seara,38,1 insa sper sa fie doar reactie la vaccin.Chiar nu stiu...maine daca persista febra(a trecut momentan cu Nurofen)vom lua alte masuri
In legatura cu banca,se pare ca e asa cum au zis nemtii intr-adevar,cu conversia monedei.(multumesc Miriluta)
gella,
sa stii ca surorii mele nu-i percepe banca nici un comison de primire(ea are conturi la BRD Groupe Societe Generale)ci numai la extragere,ceva parca 0,5%.
Va pup si s-auzim de bine!
p.s. o intrebare pt mamici de pitici mai maricuti:Bubu de vreo dooua saptamani nu mai adoarme noaptea decat fparte tarziu(spre disperrarea mea,care dorm 5h/noapte de sunt cadavru ambulant),cam pe la 1E cumva o "criza a varstei de 2-3 ani"?Ati patit-o?Uff...medicul a zis ca astaar putea fi si spera ca in concediu,sau dupa mai bine zis,sa-si revina.Si eu sper la fel.
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
Lauraa spune:
Zuzu, si Lara face figuri la somn,si ea are 3 ani.
Fetelor, ajutor! AL meu sot se pare ca si-a gasit un job nou ( nu stiu de ce i-a trebuit lui ca era ok si aici..) inca nu e definitiv caci ne mai gandim.Dar e departeeee. Ce puteti sa imi ziceti de landul NRW? Ce orase sunt mai faine? (are voie sa isi aleaga locatia - in NRW deci) E mai bine ca in BW? Ziceti tot ce stiti, carcotitzi nu va sfiiti!
Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)
Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom
zuzunaki spune:
Lauraa,
sper sa treaca si la voi perioada de nesomn.
Eu nu as da BW pe alt land,pe bune.Nu pot sa spun ca le-am vizitat pe toate,nici pe departe,insa sunt indragostita de zona "noastra":Stuttgart,Heidelberg,Mannheim.Nu stiu,depinde din ce persective privesti si tu.Ce nu-ti place aici?Ce-ti place?Sper sa luati deicizia cea mai buna si sa se potriveasca familiei voastre.
edit:sa nu mai zic de echipa campioana si de nou-promovata KSC(kidding)
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
Carmi spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Zuzu, si Lara face figuri la somn,si ea are 3 ani.
Fetelor, ajutor! AL meu sot se pare ca si-a gasit un job nou ( nu stiu de ce i-a trebuit lui ca era ok si aici..) inca nu e definitiv caci ne mai gandim.Dar e departeeee. Ce puteti sa imi ziceti de landul NRW? Ce orase sunt mai faine? (are voie sa isi aleaga locatia - in NRW deci) E mai bine ca in BW? Ziceti tot ce stiti, carcotitzi nu va sfiiti!
Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)
Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom
Laura, orase frumoase sunt, nu asta-i baiul (Düsseldorf, Aachen Dortmund, etc), ci vremea. Daca suportati ploaie cu saptamanile, e bine. Vremea este oribila aici, pentru mine cel putin este singurul lucru care ma deranjeaza si m-as muta oricand mai in sud. La voi este mult mai curat decat in NRW, e diferenta clara. Da hai sa-ti zic si-un avantaj: aici nu e zona cu risc in ceea ce priveste capusele.
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)