Viata in germania (45)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Bine v-am gasit nemtzoaicele mele dragi!
Nu am mai intrat pe aici din lipsa de timp,dar cred ca sunt de inteles cu bb de 6 luni care vrea multa atentie si trebuie sa-i fiu prin preajma mereu.Nu ma pling ca-mi place tare mult meseria asta de mamica,daca o pot numi asa.E super sa-i vezi progresele pe zi ce trece.

Citesc aici de bb-i bolnaviori,le doresc la toti sanatate multa!
Povestea Soniei o stiu si am pus si noi ceva banuti in contul din Ro,ca nu stiam ca strangeti bani si aici.
Sper din tot sufletul sa se faca bine!

Noi plecam marti in Ro si vroiam sa va intreb cum faceti voi cu banii pentru calcularea impozitului,ma refer la cei care-i dati unei persoane din Ro sub forma de ajutor si se deduc din impozit?
Vroiam sa-i ducem acum cind plecam la mama,dar cica vor dovada ca ea a primit acesti bani.Ce fel de dovada ar trebui?Aveti vreo idee?
Pina acum noi trimiteam prin posta si aveam chitantele ca dovada,dar acum ne gindeam sa-i luam cu noi sa nu mai platesc taxele postale.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Pup la fete!

O maaare rugaminte...As putea sa-i fac aici mamei o imputernicire in romaneste pt.a putea vinde niste actiuni(ale mele) mostenite?
Trebuie sa fie si in nemteste sau o poate semna notarul chiar daca e doar in romaneste!?

multumiri multe multe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

livia, eu am facut imputerniciri pentru ai mei si notarul mi le-a facut bilingve, in engleza si germana. in mod normal cred ca trebuie sa fie intr-o limba pe care o intelege notarul (notarul meu era neamt pur, nu stia romana). in romania au trebuit facute traduceri legalizate notarial. si, ca sa nu aiba probleme cu ea in romania, e bine sa fie cat mai specifica, sa spuna exact scopul pentru care e facuta. eu am avut nevoie sa ii fac tatalui una generala, prin care il imputerniceam sa faca orice in numele meu si uneori ii e acceptata, uneori nu, atunci cand sunt implicati bani.

http://andrei.point.ro
http://b2.lilypie.com/HLo3p1.png
"Happiness is a smile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

multumesc mult pt.raspuns!...deci in 2 limbi va trebui sa fac!

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Vroiam sa va cer un sfat...
Suntem in vizita in Dresden, si in we vom pleca in Praga si Berlin...ma gandeam ca as putea folosi un carucior pt baietelul meu de 4.5 ani...
Oare imi va fi de folos? Sau ma va incurca...
Si de unde as putea sa cumpar un carut sport, usor, ieftin in care sa incapa un copil mai mare...

Pe de alta parte, sunt impresionata de orasul asta...e un oras in care chiar m-as vedea locuind cu familia...foarte verde, curat, ordonat, linistit...nu imi vine sa cred ca a fost comunism candva aici...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Asa e SinziAna... e superb aici. Sunt si citeva cartiere f urite, dar eu locuiesc intr-unul cu multa verdeata si case frumoase. Petrecere faina in Ge, chiar daca vremea nu e prea grozava!

Din pacate cu caruciorul ieftin habar nu am , neavind inca urmasi.

-------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

De cind Romania a intrat in EU am trimis de citeva ori bani acasa, in ianuarie-martie mi s-a zis ca nu s-a schimbat nimic, am platit la fel taxa aia de vreo 30€, am completat formular din ala mare.Insa acum 2 sapt am trimis prin EU-überweisung. Nici o taxa in plus!Prin transfer facut de pe computer de acasa nu se poate, la EU überweisung zice atunci cind bagi IBAN-ul ca RO e destinatie gresitaInsa la banca a mers. Chit ca functionarul a zis initial ca ar lipsi o cifra din IBAN.Si doar la inceputul anului am intrebat de EU-überweisung si mi s-a spus in 2 rinduri ca nu e posibil.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Fetele,
tocmai i-am gasit lui Bubu o capusa pe piciorus.I-am scos-o rapid cu penseta mea ca nu avem din aceea speciala inca,apoi am dezinfectat zona cu sterilium ca altceva n-am in casa.Sper,Doamne ajuta!sa nu ajunga la comlicatii.Am sunat la Kinderklinik si mi-a zis ca in 8-10 zile sa-l observam atent sa nu apara febra,voma,dureri de cap sau flecken pe piele.Uff,sunt tare amarata!:((Am fost pe seara in padure la locul de joaca si sigur acolo a pescuit-o.Sofia doarme dar maine o caut peste tot si pe ea.Daca aveti alte sugestii,sfaturi,bitte ziceti-mi si mie!

Vik,
in ultimele 3 luni i-am trimis surorii mele 100e lunar(bonus de salariu:))prin bank überweisung.Ei bine,de aici de la banca imi spun astia ca se taxeaza ca si cand as palti o factura,40 centi.Insa de fiecare data,sora mea primeste in cont 92 e.Sun 8% care se scurg udneva si nu reusesc sa depistez unde!!!banca de aici zice ca a sunat la Fiducia-nu sh cine-s astia-si ca dom´le se face conversia moonetara ca Romania nu are moneda euro.Dar contul sora-mii e in euro!Ce naiba conversie sa se faca??!!!Apoi,banca din Ro arunca pisica pe nemti,ca opresc ei comision!!!Unde naiba se duc astea 8% ca nu pricep si pace!Si nu stiu nici cui sa ma adresez ca,repet,arunca unii matza in curtea celorlalti.Vi s-a intamplat asta?

Va pup si noapte buna!

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Pentru ca Romania inca nu a adoptat euro, toate tranzactiile bancare (cel putin pentru persoane fizice) se fac in moneda nationala, adica tu trimiti euri, banca ii transforma in lei, pentru ca nu poate primi decat lei, si apoi cumpara din nou euri si ii pune in contul surorii tale Cel putin asa ne-a explicat noua cineva de la Reiffeissen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

ZUZU cu mare intarziere insa cu mare drag 'La multi ani fericiti, SOFIA'! Sa va traiasca si sa aveti numai bucurii!
La Bubu sa fii atenta la ce ti-au spus ei si in plus sa vezi cum arata locul in care a fost muscat daca apare un cerc in jurul bubitei imediat la spital. intra si citeste la clinica virtuala in ultimele pagini ca e un fel de analiza de se afce pt borelioza.
Despre transferul bancar tind sa cred ca banii au ramas la nemti. Noi punem bani din Citybank Germania in Citybank US si la fiecare tranzactie dispar 12 euro desi transferam din contul nt. in contul nt. Nemtii au spus ca americanii isi iau comision, americanii ne-au trimis hartie ca de fapt nemtii in loc sa puna direct in citybank america trec tranzactia printr-o firma nemteasca. care tranzactie costa ...12 euro pusi in fata 'faptei' ne-au returnat banii.

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput