Viata in germania (45)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by Irinusha

Multumesc frumos! ... sa va traiasca si voua minunile si sa va bucurati de ei!

Insa nu m-ati lamurit deloc, asa ca va mai pun o data intrebarea:
Voi cum ati procedat cu certificatul de nastere romanesc? Ca vad ca s-au schimbat multe de acum 3 ani....
Cum ati procedat cu apostila? Mai sunt importante acele 15 zile de la nastere?
M-am uitat pe net si e diferenta intre München si Berlin e imensa. A facut cineva cert. la Berlin? Ce program au?
Multam mult ... sper ca acum "vedeti" si intrebarea mea!
O zi faina!

Irinel, sa va traiasca scumpa Amelie alaturi de fratiorul Cris!

Noi l-am facut la Bonn. Te mai ajuta?

am respectat cele 15 zile calendaristice, pt ca sotzul avea atunci concediu.
O nebunie si cu certificatul asta pt ca pe site-ul lor cer Geburtsanzeige pe care cei din spital nu au auzit de mult de el.

Traseul a fost cam asa: la Rathaus pt certificatl german, apoi noi din BW am mers in Karlsuhe pt apostila si fara traducerea ceruta pe site-ul consulatului am mers la Bonn. Si ni l-au dat.

2 saptamani mai tarziu o colega de-a sotzului, tot romani le-au cerut acel anuntz asta dupa ce noi le-am aratat ca este scos din 2004 la care Madame a comentat ca "Mda, stie dar nu au modificat site-ul ".

Pt trecerea in pasaport, o sa merg la bucuresti pt ca ma costa cam mult si dura la fel de mult.

Daca mai ai nelamuriri, cu placere, acu sunt in viteza.

Tumpi, multzam de urari! . Ai rezolvat cu numele din carnetul de conducere? Oricum data obtinerii e diferita de data carnetului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Didi, deci ai rezolvat fara Geburtsanzeige? Cum ai facut sa-i convingi? La noi n-a mers, iar aia de la Rathaus nu au vrut sa ne dea originalul, asa ca nu am mai inregistrat copilul la romani. Ne-am consolat cu ideea ca nu e (si) cetatean roman si gata, ce sa facem?!? Desi mie mi-ar fi placut sa aiba si certificat de nastere romanesc.

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by Carmi

Didi, deci ai rezolvat fara Geburtsanzeige? Cum ai facut sa-i convingi? La noi n-a mers, iar aia de la Rathaus nu au vrut sa ne dea originalul, asa ca nu am mai inregistrat copilul la romani. Ne-am consolat cu ideea ca nu e (si) cetatean roman si gata, ce sa facem?!? Desi mie mi-ar fi placut sa aiba si certificat de nastere romanesc.

Carmi nu imi vine sa cred. Uite o sa rog sotzul sa iti de-a adresa de net unde era scris ca nu mai e valabil din 2004 acel anuntz.
Deci, nici la voi din 2005 nu mai trebuia ceruta.. Ne-am dus cu xeroxul si cand le-am aratat-o nu au mai comentat.
Asa ceva

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by DidiAlex

quote:
Originally posted by Carmi

Chiar te rog. Desi, ma indoiesc, nu or fi actualizat ei pagina de net, dar eu am vb in repetate randuri cu d-na Georgescu de la Consulat si ea cu gura ei mi-a zis ca daca nu am Geburtsanzeige nu pot inregistra copilul. Asta era la inceputul lui 2006. M-a sfatuit sa ma duc dupa ce face copilul un an, atunci se cheama transcriere, nu inregistrare, nu mai am nevoie de Geburtsanzeige dar ma costa 175 de euroi. Daca e asa cum spui tu si am cu ce dovedi, le fac un scandal sa ma tina minte, la ce bataie de joc e acaolo....si la cum pun oamenii pe drumuri aiurea...

Carmi nu imi vine sa cred. Uite o sa rog sotzul sa iti de-a adresa de net unde era scris ca nu mai e valabil din 2004 acel anuntz.
Deci, nici la voi din 2005 nu mai trebuia ceruta.. Ne-am dus cu xeroxul si cand le-am aratat-o nu au mai comentat.
Asa ceva

Mergi la inceput

Chiar te rog. Desi, ma indoiesc, nu or fi actualizat ei pagina de net, dar eu am vb in repetate randuri cu d-na Georgescu de la Consulat si ea cu gura ei mi-a zis ca daca nu am Geburtsanzeige nu pot inregistra copilul. Asta era la inceputul lui 2006. M-a sfatuit sa ma duc dupa ce face copilul un an, atunci se cheama transcriere, nu inregistrare, nu mai am nevoie de Geburtsanzeige dar ma costa 175 de euroi. Daca e asa cum spui tu si am cu ce dovedi, le fac un scandal sa ma tina minte, la ce bataie de joc e acaolo....si la cum pun oamenii pe drumuri aiurea...

[/quote]

Asa ceva
[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

buna fetele,

cristina, mersi mult, am reusit sa ajungem astazi la AOK si ne-au lamurit, nu poate merge copilul pe asig tatalui ca se ia in considerare castigul brut....oricum, daca va mai fi cazul o sa aplelez la tine pt. acel nr. de tel, inca o data multumesc!
am reusit sa ne si anmelduim la Daun, si la medic de fam., mai ramane sa ajung si cu fiica-mea la el, nu prea stiu eu cand o sa avem timp...cu banii de copil nu am rezolvat ca era tocmai la Trier sediul, poate ne rezolva contabilii, dar cu ei o sa dureze ceva...
cu mama ce fac? nu aveti nici una mama mutata aici? ma refer la asig de sanatate, care e cea mai buna solutie?

Narcisa, nastere cat mai usoara! si bebe sanatos!

in rest, eu astept vara, cand spuneati ca vine, intr-o vineri?

va pup

poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Irinusha felicitari!! Bun venit Amelie!Narcisa sarcina usoara pe ultima suta de metri! Nastere usoara si bb mincacios si somnoros:)Simona am sa mai intreb si eu de asigurarea de sanatate, pt ca ma intereseaza sa-i fac mamei. Pt inceput isi va face pe 6 luni la Tiriac in Romania, sa vedem daca se va acomoda aici. Si pe urma trebuie sa gasim o solutie pt o asigurare nemteasca. Ca sa-i fac privata sigur va costa mult, pt ca e femeie e mai scumpa, se ia in calcul virsta, bolile. Si mai ales ca nu are vechime in asigurari aici. Ca asigurare normala nu vad cum ar avea dreptul sa-si faca daca nu a muncit aici. Dar orice e posibil, trebuie sa ma interesez. Acum sunt mai multe oferte. Pina si pt cele private, noi 4 avind asa, zicea sotzul ca a gasit o oferta interesanta si vrea sa schimbe de la DKV.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Felicitari IRINUSHA!
E o scumpa Amelie, m-am uitat la pozici! O frumusete mica!
SUnteti o familie foarte frumoasa!

Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)

Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Simona, si cu alocatia copilului poti rezolva prin posta si nu dureaza chiar mult.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Simona
Inteleg ca si tu esti noua in Germania. Si noi ne vom muta de la 1 august acolo. Vreau sa te intreb cum ai ajuns la medic de familie? Te-ai uitat in paginile aurii sau....?
Si mai vreau sa intreb fetele care stau mai demult acolo: ca sa ajung la ginecolog trebuie sa am trimitere de la medicul de casa? Sau...? Si cum mi-l aleg? Sau trebuie sa merg pe mana medicului de casa?
Si dentistul il iau din pagini aurii?

Mergi la inceput