Mamici de iulie-august 2007 (69)
Raspunsuri - Pagina 17

Irinusha spune:
Am pus cateva poze din week-end cu fi-miu ... daca aveti chef si timp, puteti sa vedeti si "burtoiu" lu' ma-sa :)
De aici: http://cristian.in-guide.de/view_photo.php?set_albumName=vara07&id=Tollwood1
Referitor la epizio, eu m-am rupt (mama, ce fraza inteligenta! ;)) ca aici se prefera ruperea naturala (ca cica stie natura mai bine). In fine, dupa, se dadea la toate lauzele un fel de ibric si se recomanda, dupa urinare sa se toarne apa calduta peste locul cu pricina ... asa, deasupra WC-ului. Wow, ce bine era, nu mai ustura nimic. Acum nu stiu cum o sa fie, dar o sa practic chestia acasa de o sa fie nevoie.
Iar aici se dau tampoane in spital ...niste namile urate, dar eficiente. Vata nu se foloseste ... si zau daca as pune, ma gandesc doar cu groaza cum se lipesc firisoarele alea de cusatura mea ... brr!!!
Jadi, iti trimit bagajul meu de vrei :)
Dana, [:))]
Si referitor la laptic: fetele la prima sarcina, nu va faceti griji ... e normal sa nu curga nimic. Important e sa vina dupa ... si asta se va intampla la 2-3 zile dupa nastere. La cele ce sunt la a doua nastere stie corpul ce si cum si se pregateste.
Si daca vreti sa dati completare (nu inteleg de ce, dar treaba voastra) se recomanda orice lapte PRE. Nici nu stiam ca exista Töpfer in tara. E facut in G. si cica e bio.
Pupici! Irinusha cu
Cris ( 3 Mai 04 ) &
"Gogoasa infuriata" ( DPN: 2 Iulie 07 )
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Luna1 spune:
Irinusha mai bine zis ti s-a rupt. Deci si in Germania exista idiotenia asta cu ruptul decat taiatul. Si aici la fel dar daca li se pare ca e totusi prea mare te taie. Referitor la vata nu se pune acolo direct ca iti dai seama cum e cand se lipeste ci se pune compresa sterila peste si e ok. Despre spalat acolo jos in Romania unde am nascut eu era program dimineatza si seara de spalat. Adica in sir indian (ca in lagar
) mergeam la cabinet unde infirmiera te urca pe masa si cu apa caldutza cu ceva dezinfectant si putina vata spala locul acolo, rana. Desi cand am auzit imi venea sa bleah, aceste doua momente au devenit cele mai superbe momente din viata mea in spital.
Adica oricat de bine ma spalam eu la toaleta diminetaza si seara era perfecta apa aia caldutza si sincer infirmierele erau tare blande, pana la urmatorul pipi nu mai durea nimic.
Luna 33 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin Is the final countdown!!!

madabout2003 spune:
Oana multumim pentru povestea nasterii lui Iosua.. Mi_ai intarit hotararea mea de a solicita peridurala ! Parca tu ti_ai facut singura perna amant nu? Ne erai datoare cu poze!
Irinusha ti_am admirat baietasul si burtica! Are o mutrisoara de poznas ! Pozele mi_au facut pofta de o vacanta la mare cu bebe..Se vede ca nu stiu ce inseamna asta
! A si pozele sunt la ocean sau la Mediterana?
MADA 30+, cu
Emily
Noi doi+1

Luna1 spune:
Irinusha am vazut pozele. Vad ca la voi a venit vara. Noi inca mai asteptam.
Mada am dat o raita si pe la pozicile tale si nu-mi vine sa cred ca gravida frumoasa esti. Ai si mai recente? Oricum spune-i dr tau care zice ca ai luat prea mult in greutate ca e cu capu'. Si oricui il crede pe doctor o bataita buna.
Luna 33 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin Is the final countdown!!!

madabout2003 spune:
Luna chiar azi am vazut o emisiune si vorbeau de epizio si au dat o statistica se pare ca in Marea Britanie se practica in proportie de 13% iar in Franta de 53%! Ei nu prea erau de acord cu epizio ca se pare sa nu s_ar rupe chiar asa de des pe cat se practica si erau f indigate de "firul pentru sot" Adika cica atunci cand te coase iti mai face o cusatura in plus cica surpriza pentru sot..in consecinta o sa te doara prima oara ca naiba!!
Eu m_am gandit sa imi cumpar un ulei pentru masaj perineal, am vaut in farmacie si se pare ca ajuta acum..sunt pregatita sufleteste pentru taietura!
Si apropo de rupt, o cunostinta care a nascut anul trecut la aceasi clinica unde o sa nasc si eu a avut 12 cusaturi/fire pentru ca bebelusa a dat din cap chiar la iesire!
MADA 30+, cu
Emily
Noi doi+1

madabout2003 spune:
Luna merci de complimente!
Hai ca o sa bag niste poze mai noi!
MADA 30+, cu
Emily
Noi doi+1

Irinusha spune:
Luna, nu stiu ce-i mai bine, adica ruperea sau taitura ... eu m-am refacut, deci cred ca-i tot una. Nu stiu, dar "sirul ala indian" nu-mi surade ... mai bine ibricul meu ;)
Jadi, uitasem, "multam fain", dar linkul nu merge ... sunt eu cu pluta probabil.
Oana, esti o curajoasa! La cris urlam dupa PDA, acum am o frica de mor ... prefer durerile. Am si eu piticii mei ...
Bine ca s-a terminat cu bine si puiul e sanatos! Sa-ti traiasca!
Am pus niste poze, tot cu fi-miu. L-a prins ta-su la masa ... binenteles ca mutrita si mimica: http://www.flickr.com/photos/9355819@N06/
Na, am facut si eu o proba de flickr :)
Mada, e la Mediterana (la Denia, mai bine zis). Sarut-mana de aprecieri :) Eu il vad frumos ca-i al meu, dar imi creste inima cand o mai zice si altcineva.
Daca-l vedeai la nastere te speriai ... am zis "asta e, e al meu, il iubesc si asa!" ... noroc ca s-a schimbat ;)
Eu am contractii, mi-am pus o perna electrica in spinare si vad ca trec ... pot sa ma oftic si sa folosesc zidul? Irinusha cu
Cris ( 3 Mai 04 ) &
"Gogoasa infuriata" ( DPN: 2 Iulie 07 )
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

witchy_witch spune:
Ok, acuma am inteles... deci tampoanele le=am cumparat eu de pomana, nu!? Ooana, nu am vrut sa sune asa, ca si cum te iau pe tine la intrebari, scuza=ma daca asa a sunat. Am auzit multe fete care spuneau ca isi "fac" astfel tampoanele si nu intelegeam de ce. Acum inteleg ca practic la noi nu se gasesc acele "maternity towels", ceea ce mi se pare mult mai de inteles. Nu as fi inteles daca in alte parti se foloseau tampoane normale si doar la noi in tara era "moda" asta cu tifonul si vata. Atunci inseamna ca tre sa dau fuguta inapoi la farmacie sa imi iau vata mai multa si tifon steril (banuiesc ca steril, nu!?).
Si referitor le epiziotomie, o prietena din america m-a explicat cum i-au aratat ei la spital sa faca pentru toaletarea de dupa urinare, si anume: sa ia o sticla de plastic din aceea de apa (mica, de 0,5... ma rog la ei sunt mai mari oricum). Si sa ii gaureasca dopul in mai multe locuri, asa ca o sita. Si dupa ce mergea la toaleta, folosea apa din sticla ca pe o tasnitoare direct pe locul care se dorea curatat. Cica ar functiona si pentru racorirea zonei, daca pui apa mai rece. Poti pune cu dezinfectant sau fara, dupa cum e cazul. Ma gandeam sa va povestesc si voua ca mi s-a parut o idee geniala asta.... foarte practica si o poti folosi si ca sa te cureti acolo fara sa freci si sa iriti zona, e si foarte comod ca nu trebuie sa te apleci sau sa vezi neaparat ce faci pe acolo, poti sa te speli direct deasupra wc-ului, deci nu e musai sa faci dus de 10 ori pe zi, nu ti-e frica ca misti sau tragi de fire, e super idee!
Ea zice ca dupa ce a nascut a pastrat obiceiul de a avea o astfel de sticla cu ea si la birou, ca se simte f curata dupa ce face un astfel mic "dus" dupa toaleta.... sapt. 31 cu
maricel in burtica

estecri spune:
oana multumim pentru poveste!!
fetelor , compresa sterila sau fasa sterila e unul si acelasi lucru? sa nu radeti dar chiar nu stiu si mi s-a parut super tare treaba cu tampoanele facute acasa!!!
sorina 36+
poze1
poza2
uite asa cresc 23 saptamani

jadi spune:
Foloseste helpul pentru flickr atunci, eu asa am reusit, linkul a mers la mine si la cristina_ana!
Am terminat bagajul, am 2 gentute mici negre, ce ati pus frate in rucsacele de care ziceati? Am facut si o punga pentru masina sotului cu pampersii, hartia igienica si alte asemanatoare sa nu stau sa car. Oricum in prima zi o sa iau doar o geanta. A doua zi o sa am nevoie si de geanta 2. Iar la Giulesti nu ne lasa cu lucrusoare pentru bb asa ca nu am ce geanta pentru bb sa pun... acum sa ma uit dupa o salopeta cu maneca scurta pentru iesirea din spital!
Mai cu privire la pijamale, eu nasc cezariana, nu sta nimeni sa se uite in dansa asa ca nu cred ca sunt probleme. In plus nu mi-e rusine sa ma vantur cu ea goala la spalarea de dimineata si seara, merg in pijama pana acolo si scot pantaloni si chilotii!Deni &
Vlad & Tudor