Mamici de iulie-august 2007 (69)
Raspunsuri - Pagina 16
oaana spune:
scuzati cacofonia din textul anterior,din cauza caldurii
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) bb2 36+
poze Iosua
MAI E UN PIC,UN PIC
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
liadorian spune:
quote:
Originally posted by roxanadum
Salut mamici de iulie - august!
Ma inghesui si eu pe aici printre voi cu burtica inainte! Va rog sa ma treceti si pe mine in listuta lunga lunga de mamici de aici. Date de identificare: UM 14.10.2006, DPN 21.07.2007 (dar sper sa mai stea o zi macar sa il fac Leut), e baietel si o sa il cheme Robert. Nasc la Spitalul Euroclinic cu Dr. Gherasie Cristian. Si imi doresc sa nasc natural, desi sunt semne ca nu se mai poate (nu s-a intors Bulinutza si are dubla circulara).
...cam atat deocamdata
Roxana
Bun venit, Roxana! Sarcina usoara in continuare si nastere si mai usoara! Sa nu te ingrijorezi daca deocamdata fetele nu vor raspunde foarte des la postarile tale. Primele 10 mesaje sunt intotdeauna moderate si apar mai tarziu pe forum. Fetelor, cine o trece pe Roxana pe listutza?
Ioana, am delegat din responsabilitati si o sa sune maica-mea peste tot.
I-am dat o lista de cumparaturi. Acum sunt curioasa cum face sa ajunga ciresele alea la mine! Alina, de-abia astept sa va intoarceti pe forum, tu si micuta elisa1 Cu pozici muuulte, daca se poate!
Luna, tocmai am citit un topic pe forum despre streptococul asta si mai mult de aia voiam sa fac analiza. Se pare ca oricum asta e perioada in care se face si e cel mai relevanta, asa ca m-am dezmeticit la timp.

Cristina, buna ideea cu tampoanele pregatite de acasa. Am sa-mi fac si eu macar vreo 10-15 si mai completam la nevoie. Si-asa n-am ocupatie! Cat despre alaptat, de-abia astept! Sper sa ma descurc, din ce citesc pe la mamicile de mai-iunie sau pe topicul de la Femina intim, e destul de stresant, mai ales daca esti incepatoare ca mine.
Jadi, esti mortala cu pijamaua ta! Acu zi drept, tu chiar te duci sa nasti sau... e farsa?
LIA si
domnita Miruna DemetraAm inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 5 saptamani!
oaana spune:
quote:
Originally posted by witchy_witch
Va rog spuneti=mi si mie (scuze daca s=a mai vorbit despre asta, si sigur s=a vorbit) de ce va manufacturati tampoanele cu vata si tifon!? Nu sunt bune tampoanele alea mari de tot pentru noapte, cu extensii pe margine? Adica, mi se pare ca totusi in vremurile noastre daca e nevoie de asa tampoane mari ar fi aparut sigur produse de cineva... ma insel? Nu de alta, dar nu vad americancele sau frantuzoaicele sa stea si sa mestereasca la tampoane acasa, deci ma intreb daca nu exista si alte solutii si noi nu stim de ele? Sau poate sunt suficiente absorbantele alea mari...
din ce stiu eu-si eu am folosit asa la spital,nu iti da voie -nu cunosc motive -cu tampoane din comert.Puneam vata si impachetam in fase sterile,ca sa nu se prinda vata de cusaturi-ca apoi e vai si amar(in cazul in care le ai)asa cum am avut si eu la prima sarcina.
dar eu puneam intai tamponul fabricat de mine,apoi un ultra-night.sapt. 31 cu
maricel in burtica
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) bb2 36+poze Iosua
MAI E UN PIC,UN PIC
oaana spune:
daca vi se pare ca aberez,cu chestia cu tampoanele,ma scuzati,eu asa facui.
oana
poze Iosua
MAI E UN PIC,UN PIC
liadorian spune:
witchy_witch, din ce-am citit aici pe forum, tampoanele astea improvizate nu-s ele foarte elegante, dar permit pielii sa respire mai bine si in consecinta epiziotomia se vindeca mult mai repede. ceea ce cred ca ne dorim cu toatele, nu?
LIA si
domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 5 saptamani!
Luna1 spune:
Oana sper ca ti s-a intors bebe.
Witchy-witch in spital nu te lasa cu tampoane normale din mai multe motive. Unul dintre ele este ca nu trece aerul prin ele deci pielea si rana de epiziotomie nu respira si nu se vindeca, pe langa faptul ca pe caldurile astea cred ca poti face super iritatie si chiar infectie sa tii rana asa inchisa. Alt motiv e epiziotomia, incearca sa-ti imaginezi cat de dureros ar fi sa ti se prinda firele in plasticul ala de la tampon cand iti dai chilotii jos. Brrr. Alt motiv e volumul de scurgeri/sange, nu cred ca exista tampon sa suporte atat. Aici clar ca nu isi fabrica nimeni tampoane de vata insa exista niste tampoane de cumparat, se numesc maternity towels, care au cam aceeasi consistenta ca cele de vata facute de noi. Deci in nici un caz cele normale din motivele prezentate mai sus. Sper ca te-a ajutat ce ti-am scris.
Luna
33 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!
Luna1 spune:
Inca ceva care poate va va ajuta. Eu am citit mai demult aici pe forum de fete care isi puneau tampoane de menstruatie la congelator dupa ce le udau ca sa calmeze durerea si sa se vindece mai repede. Eu stiu ca la epiziotomia cu Cosmin tot ce imi doream era un ventilator intre picioare.
Asa ca acum am umblat prin magazine si am gasit ca o punguta cu gel in forma de tampon care se baga la frigider si apoi se pune pe tampon. Incercati, poate ajuta.
Luna
33 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!
roxy spune:
inca un motiv pentru care nu te lasa in spital cu tampoane din comert , ci trebuie sa folosesti vata, e acela ca doctorul isi daseama mai bine de pe vata de cum arata scurgerile (lohiile, sau cum se numesc), de cantitate, culoare si nu in ultimul rand de miros(la mine chiar le mirosea doctorul...cih)asta aratand daca ele se elimina normal sau se produce in interior o infectare a lor.Cica tamponul ar schimba culoarea si nu isi dau seama bine de cantitatea care e absorbita de el.Asta cel putin mi s-a explicat mie.
roxy
Alex
sunt in saptamana 34
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
oaana spune:
am zis ca va povestesc cum a fost nasterea lui Iosua,acum cat sunt in priza incep.
Deci pe 31 sept.2005 m-au luat mici contractii,sotul s-a panicat mai tare ca mine,repede repede sa merg la spital,cand am ajuns acolo se constata ca e travaliu fals,dar internare
.Eu urasc spitalele.Bineanteles ca am mai fugit pe acasa.De vineri,abia marti noaptea ma apuca adevaratele contractii,mamaaaaaaaaaa,nu vreau sa va sperii dar durea tareeeeeeeeeeeeeeee.Ma cobor jos la asistente,le scol,ele suparate ca le-am stricat somnul imi fac o injectie si ma trimit sus-imi spun ca o sa-mi treaca,nu sunt inca de nascut,nu am dilatatie deloc.Ma duc sus,dar ghiciti..........mai rau durea.Bine,ma ajuta o alta colega de suferinta sa merg inapoi la ele.Vizibil iritate-ca eu de durere uitasem sa le dau,stiti voi ce,ioncep sa se ocupe de mine:sange,intrebari,etc....control din nou ,dilatatie deloc.Cum sa nu am dilatatie ca eu muream de dureri,aveam contractii la un minut,trei minute,cinci minute si iar de la capat,de nici nu aveam timp sa respir.Nici nu ma credeau ca-s contractii pana nu au venit sa-mi puna mana pe burtica.
deci travaliul a inceput la 00 30,si eu pe la ora 2 muream de dureri.Stiti ce s-a intamplat m-a luat panica,da ce panica,ca ma gandeam la toate prostiile din lume.
Am spus sa cheme doctorul de garda ,ca eu mor si vreau cezariana.Bineanteles ca nu l-au sculat,abia pe la ora 6 a intervenit cineva telefonic si l-au chemat.Dilatatie abia trei cm,pai zic eu pana la 10 cm,sigur am murit,in ritmul acesta.
II spun ca vreau cezariana,atunci fara discutii.El se uita la mine,rade ,de-mi venea sa-l strang de gat,imi spune ca eu nu stiu ce inseamna cezariana,cum sa ma taie asa,daca bebe vine normal.M-am tipat la el,am zis ca nu conteaza,vreau cezariana,eu am dreptul sa hotarasc pentru mine.Se uita la mine,ma vede hotarata si cred ca palida de dureri,pronunta sentinta:ii facem epidurala........De unde sa stiu eu ,ca in amaratul asta de oras se face asa ceva?ca nu mai stateam eu cu asa dureri vorbeam deodata.
Mai strang din dinti vreo jumat de ora,imi fac si minunata clisma,vine anestezistul,nu am simtit nici o durere in spate-am stat complet relaxata-si vine eliberarea,ma lasa durerile.Nu-mi venea sa cred,cred ca am mai si atipit,sa nu credeti ca nu mai durea chiar deloc,cand venea contractia,o simteam,dar nu asa ca la inceput.O moasa a stat tot timpul cu mana pe burta mea,si era si inima lui bebe monitorizata la un aparat,deci nu ma puteam misca deloc.Sa va spun cum ma simteam cand auzeam inimioara lui bebe batand tare la capul meu?
Deci pe la 10 vine doctorul,intr timp imi mai punea anestezistul ,anestezic in cateter-parca asa se spune-,mi se taie punga apelor,caci se vedea capul lui Iosua.
M-au dus pe masa de nasteri,am impis de cateva ori-am auzit sa taiem acum?-nu a durut deloc-si a iesit iubitul meu Iosua.Scor 9,kg:3,500,cm:51.
prima intrebare a mea a fost,daca e snatos si intreg,o sa va spun mai acusi de ce am intrebat asa.
Au scos placenta ,a durut un pic,daca nu era anestezia cred ca durea tare,apoi au inceput sa coase,am avut trei cusaturi,care s-au vindecat bine.
Al doilea lucru pe care l-am spus:ca as vrea un pahar cu vin
cred ca mi se tragea de la anestezie...
hai ca revin acusi ca nu vreau sa pierd mesajul.
oana
poze Iosua
MAI E UN PIC,UN PIC
oaana spune:
AM REVENIT,SCRIU CU LITERE MARI CA IL AM PE IOSUA IN BRATE.
AM INTREBAT DACA IOSUA E INTREG,PENTRU CA ATUNCI CAND ERAM INSARCINATA CU EL,AM FACUT UN TRATAMENT-CARE NU TREBUIA FACUT PE SARCINA-DAR MIE IMI IESISERA TESTELE NEGATIVE-
AM FOST LA MULTI MEDICI CARE AU SPUS CA TREBUIE SA AVORTEZ,CA E RISC MARE SA IASA CU MALFORMATII.NU VREAU SA VA SPUN PREA MULTE SA VA INTRISTEZ,DAR IDEA E CA AM HOTARAT SA PASTRAM BEBE,DIM MULTE MULTE COSIDERENTE.9 LUNI AM FOST BOLNAVA IN SUFLETUL MEU,NUMAI DUMNEZEU STIE CUM AM TRAIT ACELE LUNI.SI CUM A FOST LA PRIMUL ECHO,CAND I-AM VAZUT MANUTELE,PICIORUSELE..TOT TO
GATA CA NU VREAU SA VA INTRISTEZ.
FINALUL FERICIT SI UN COPIL MINUNAT...PENTRU CA EXISTA DUMNEZEU CARE ASCULTA TOATE RUGACIUNILE.
oana
poze Iosua
MAI E UN PIC,UN PIC