ce aude la 'doamna' la gradi

ce aude la 'doamna' la gradi | Autor: erer

Link direct la acest mesaj

Am o rugaminte: o sa povestesc ce imi spune sau face copilul cand se intoarce de la gradinita si o sa va rog sa imi spuneti daca e in regula sau nu. Eu cred ca nu e in regula, drept urmare in scurt timp o voi muta la o alta gradinita. Am nevoie si de parerea voastra obiectiva, mai ales a celor cu copiii la gradinita.

Ce spune fetita mea la anumite intervale de timp si pe urma imi spune ca a auzit la 'doamna': 'fetito, faci prostii', 'sa treci imediat la coltul rusinii', 'daca mai plangi, te dau sa te pape cateii', 'faci numai prostii si nu esti deloc cuminte' etc. Din cand in cand isi intoarce papusile cu fata la perete si le spune: 'ai facut numai prostii, sa stai la coltul rusinii'. Pe noi nu ne aude vorbind asa, eu o iau de la gradinita si pe urma tot eu merg cu ea in parc, exclus sa le auda la altcineva dupa ce vine de la gradi.

Ea e la grupa mica, are 2,6 ani si e un copil cuminte.
Am rugat educatoarele sa nu ii mai spuna ca daca plange o dau sa o pape cateii. Una a zis ca nu la gradinita a auzit, cealalta mi-a spus ca nu ii mai spune asa.

Multumesc de pareri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Vina este 100% a gradinitei!
Nu exista decat doua explicatii, ambele cu bila neagra acordate gradinitei:
1. Fie acestea sunt limbajul si practicile "pedagogice" ale personalului, caz in care gradinita trebuie schimbata instant;
2. Fie unii copii vorbesc asa (reproducand ce aud pe-acasa), caz in care educatoarele sunt vinovate de indolenta, neglijenta, nepasare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erer spune:

Multumesc mult de raspuns!
Asa ma gandeam si eu, ca ceva nu e in regula la gradinita. Din cauza asta o voi schimba curand.

O seara linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Cand era fata mea la grupa mica la gradinita, doamnele care ajutau educatoarea, adica femeile de serviciu, cand ii puneau la culcare pe copii , ii amenintau ca cine nu doarme va fi intepat cu seringa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by albinutza

Cand era fata mea la grupa mica la gradinita, doamnele care ajutau educatoarea, adica femeile de serviciu, cand ii puneau la culcare pe copii , ii amenintau ca cine nu doarme va fi intepat cu seringa

albinutza

albinutza, tu ai spus ceva? Eu in afara de 'dat la catei' daca mai plange, nu am mai spus. Nu prea stiu cum sa abordez subiectul, trebuie sa recunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

RR ...

sunt multe puncte de vedere aici. sigur ca nici una dintre noi nu considera normal sa ne fie copii pedepsiti si/ sau speriati la gradinita.

acasa evitam pe cat posibil sa ii speriem, dar eu una ii mai pedepsesc cateva minute (1 minut pt fiecare an implinit) pentru ca altfel nu reusim deloc sa ne mai intzelegem. sta la coltz cu fatza la perete, cu noi in camera sau in camera lui, cu lumina aprinsa. si bineintzeles ca nu se numeste coltzul rushinii... dar cand ma scot din sarite le mai spun 'sa va fie rusine...'

pe de alta parte, eu am doar 2 copii... nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi la gradinitza, cu 20-30 de copilashi care fiecare face prostioarele lui...

eu una nu as schimba gradinitza, as discuta cu educatoarele si le-as ruga sa evite amenintzarile, sa aleaga pedepse care sa nu ii jigneasca pe copilashi, samd.

nu cred ca neaparat schimbarea gradinitei rezolva problema, ci o discutzie deschisa cu personalul didactic! ganditzi-va ca in afara varinatei unei gradinitze particulare, cei de la stat nu prea isi permit fonduri sa trimita educatoarele la specializari, la trining, sa afle metode moderne de educare si de lucru cu copiii...

in concluzie, in afara variantei (poate) a unei gradi particulare, solutia o vad doar discutand cu educatoarele, eventual si cu alti parinti, sa insisati cu totzii in sensul schimbarii atitudinii lor!
la noi la gradi educatoarele au fost receptive in general...

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

anamaria, multumesc de mesaj. ai dreptate cu ce spui si eu vad la fel unele lucruri.

Eu am numai un copil, dar pana acum am evitat sa o pun la colt. Am vazut ca daca ii explic unde a gresit sau nu mai vorbesc cu ea cateva minute, am rezultate bune, fiecare mama stie la ce reactioneaza copilul sau mai bine.

Numai ca in cazul asta e vorba de o gradinita particulara cu 8 copii in grupa. Asta e un aspect. De fiecare data cand am zis sau am intrebat ceva, mi se spun 'povesti frumoase'. Nu e numai senzatia mea, ci si a altei mamici care are impresia ca ni se spune ce vrem sa auzim: ca mananca, ca invata, ca se joaca, ca interactioneaza, ca nu plang etc. Fi-mea vine acasa si mananca normal ca si cand nu ar fi mancat nimic la gradinita, imi povesteste ca plange, ca o bat alti copii, ca da si ea cu palma cand doamna nu e in clasa etc.

Cred ca ai dreptate, e extrem ca voi schimba gradinita, din cauza asta am si cerut parerea pe forum. Cum se procedeaza in astfel de situatii, asta ma framanta pe mine. Sa stiu cum ar fi trebuit sa reactionez si cum sa fac pe viitor. Ideal ar fi sa discutam deschis cu educatoarele, dar aici nu am avut rezultatul scontat. Mi-au spus ca nu la gradinita aude expresiile, ci in alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

in cazul asta, iti dau dreptate 100%!

nu specificasei ca era vorba de gradi particulara. la 8 copii in grupa (si presupun ca nu e o singura educatoare) mi se pare ca ar putea gasi solutii! pana la urma educatoarea nu sta non-stop cu copiii, au lectii de engleza, calculator, dans sau mai stiu eu ce... plus pauzele de masa.

ideea este ca ar trebui sa discuti si cu directoarea gradinitei, nu in ideea de a face reclamatii dar ca sa stie de ce ati ales (va ganditi) sa mergeti in alta parte. ma gandesc ca in felul asta contribui la 'perfectionarea sistemului educational'... daca nu pt copilul tau, macar pt altzii!

la gradinitza la noi, de ex, directoarea trece zilnic prin fiecare grupa, participa la sedintele cu parintzii, ii stie pe nume pe copiii din toata gradinitza (4 grupe de cate 25-30 copii) si copiii o iubesc, stau la ea in brate, etc.

apropos de pedepse, cel mic al meu nu prea vroia sa se culce la gradi. doamna il 'speria' spunandu-i ca il duce la grupa vecina, si ca nu va mai dormi cu colegii lui, cu doamna... dar atat.

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput