sarmalute-n foi de vita!

sarmalute-n foi de vita! | Autor: carla2005

Link direct la acest mesaj

I-a traznit sotului sa-i fac sarmalute in foi de vita! Poate imi dati si mie o reteta sau imi vindeti vreun pont cum sa le fac sa iasa gustoase! Ceva secrete culinare la acest fel de mancare fiindca eu pana acum nu am mai gatit asa ceva si stiu ca fiecare fel de mancare are un mic secret al lui! Multumesc!


carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
www.ringo.com/photos/albums.html?memberId=164309722" target="_blank">Alexuta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Nu e mare secret, carnea se prepara la fel ca si cea obisnuita pentru sarmale, frunzele de vita le oparesti putin (dar putin de tot), infasori sarmalele si le fierbi in apa, cand sunt aproape fierte scurgi din sucul format si il amesteci cu bulion, torni inapoi in oala si mai fierbi (sau dai la cuptor, sunt si mai gustoase).
Aceeasi metoda de preparare se poate folosi cu frunze de tei sau de gulie.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

As adauga faptul ca foile de vita le oparesti in apa in care ai adaugat si putina sare...In rest, compozitia e cea de la sarmalele in foi de varza..
De asemenea, poti pastra foi de vita la congelator tot asa oparite si puse in pungute.

http://new.photos.yahoo.com/jidovuclaudia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Multumesc pentru raspunsuri..in cartea mea de bucate nu scria nimic de oparirea frunzelor de vita de vie dar aveam eu un feeling ca trebuiesc oparite!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
www.ringo.com/photos/albums.html?memberId=164309722" target="_blank">Alexuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Eu le fierb in bors (cam o cana de bors si 2 de apa), ne plac mai mult asa...mai acrisoare
Noi le mancam cu smantana deasupra, sunt deliciase asa

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)


Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Eu adaug si feliute de lamiie in oala in care fierb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Le-am pregatit ..acuma am terminat, astept maine parerea sotului si va anunt ce nota mi-a dat! Va multumesc pentru ponturi!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
www.ringo.com/photos/albums.html?memberId=164309722" target="_blank">Alexuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna,

Frunzele de vita de oparesc foarte putin in apa cu sare si se scot imediat de indata de si-au schimbat culoarea.

Sunt foarte buns intr-adevar!

Luisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Deci am urmat intocmai instructiunile, totul a iesit OK insa cred ca foile de vita au fost cam batrane ca sunt tari...oricat le-am fiert tot tari au ramas! :((

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
www.ringo.com/photos/albums.html?memberId=164309722" target="_blank">Alexuta

Mergi la inceput