ORHIDEELE SI ALTE FLORI DE APARTAMENT

ORHIDEELE SI ALTE FLORI DE APARTAMENT | Autor: Pucku

Link direct la acest mesaj

Fetelor am primit cadou o orhidee, si nu ma prea pricep sa o ingrijesc, ar trebui sa o si schimb in alt vas, dar nu stiu ce pamant imi trebuie cat sa-i pun.....are cine orhidee si ar putea sa ma ajute?

MIE IMI PLAC LA NEBUNIE FLORILE, am foarte multe mi-as mai pune/ cumpara, mai sunt care imi impartasesc aceasi pasiune, poate ne putem ajuta

va multumesc frumos

ps rog moderatorii sa-l mute la locul potrivit, nu prea am gasit subiecte despre florii si nu am stiut unde sa-l clasez

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Pucku, eu am avut orhidee (preferatele mele!) dar nu am avut timp de ele, ba uitam sa le ud, ba le puneam prea multa apa si s-au prapadit, mi-a parut asa de rau! Ale mele au fost phalenopsis (cica sunt cele mai usor de ingrijit), si am gasit un site unde erau toate amanuntele despre cum sa ai grija de ele. Ce-mi aduc aminte acum este ca nu le pui in pamint, ci intr-un fel de iarba, muschi, rumegus, nu mai stiu exact. De asemenea, este un ingrasamint special pentru ele. Si trebuie ferite de curent, dar le place umezeala, sefa mea avea la birou, avea si o fintinita din aceea care poti sa o pui pe masa si curge incontinuu.
Uite aici un sumar al informatiilor de care ai nevoie:

Phalaenopsis Care

Phalaenopsis are also called the "moth orchid", as their flowers resemble the shape of a moth or butterfly. These are one of the very easiest orchids to grow, and often bloom for over 3 months!

Preferences:

Humidity: Phalaenopsis are from very tropical areas, and like a good amount of humidity. They also have thick, spongy roots, and like it if their roots are misted when it is warm.

Light and Air: Phalaenopsis like little or no direct light on their leaves. They are more of a shade orchid.

Watering: Water your plant when, after lifting the pot, it feels light in weight. Fertilize often with a high nitrogen fertilizer like Wonderlizer 25-9-9.

Temperature: A temperature of about 55 is the coolest you can have before flowers will suffer. Phalaenopsis prefer regular "in our house" temperatures of about 60-75 day and 55-70 night.

Potting: Repot every year or two with medium to large bark.

Daca dai un search gasesti si tu o gramada de siteuri, pina atunci uite aici:
http://www.beautifulorchids.com/orchids/orchids_potted/phalaenopsis/phalaenopsis_care.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

E in arhiva un subiect despre orhidee.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=48908&whichpage=2
Nu sunt o cunoscatoare in domeniul orhideelor, pentru ca inca n-am indraznit sa cresc o orhidee stiind ca este o planta pretentiosa.
Se comercializeaza scoarta pentru orhidee. Nicidecum nu se foloseste pamant obisnuit, ci scoarta. Ai grija cu udatul sa nu ramana apa in farfurioara caci putrezesc radacinile.
Bafta! -
Mi-ar place sa adaugi poze.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

uite, aici un grup de fete care se pricep

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Si eu am primit 2 orhidee si am avut si eu tendinta de a le pune intr-un ghiveci sanatos, mai ales ca radacinile dadusera pe dinafara. Stiam ca trebuie pamant special si m-am dus la Romstal Garden sa caut. Am gasit pamant dar am si intrebat ce si cum si mi s-a spus sa nu le mut pana nu le trece inflorescenta. Si de-atunci astept dar...sunt rezistente. Mi s-a mai spus sa nu le pun apa multa, sa nu ramana in farfurie, mai bine mai putina si mai des si sa le pulverizez cu apa din cand in cand, dar sa nu ramana stropi mari pe frunze (asa ca mi-am luat o sticluta speciala cu pulverizator). Am inteles ca atunci cand florile se trec, ramane doar asa o tija. Atunci trebuie mutate si sa vad atunci ce si cum vor rezista dupa si daca vor mai face flori. Sunt chiar curioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

In general au nevoie de vase transparente pentru ca realizeaza fotosinteza si prin radacini. Pamantul e si el special( bucatele de scoarta de arbori amestecate cu pamant si bilute de argila).Nu sunt deloc sensibile doar ca vor multa lumina insa nu soare direct (filtrat prin perdea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Si mie imi plac foarte mult orhideele,din pacate nu am noroc la ele!

Acum sunt fericita posesoare de 2 bucatzi,(pfalaenopsis),una nu mai are flori,deci asa cum am aflat de la voi ar trebui sa-i schimb pamintul(am pamint special pentru orhidee),cea de-a 2 a este o frumusetze,dar de citeva zile am observat ca i s-au "muiat" frunzele!De ce oare?

Si o alta intrebare pentru cele care se pricep!Vom pleca pentru 3 saptamini in concediu,cum sa procedez cu ele,ca nu are cine sa mi le ude?

Multzumesc anticipat!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Andacos, nu cred ca trebuie sa-ti faci griji pentru ele. Sunt plante rezistente, suporta mai bine seceta decat umezeala excesiva. O solutie ar fi sa pui ghiveciul intr-o vaza sau alt recipient cu apa insa fara a atinge apa, sa fie doar sprijinit de peretii vasului. Se creeaza astfel un spatiu umed iar planta isi ia apa de care are nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

multumesc

i-am luat si eu un ghiveci, si l-am pus asa ghiveciul in care am primit-o in cel nou, am intrebat la florarie si mi-au dat unul in care pot pune apa dar sa nu atinga radaciniile ca sa stea in umezeala, i-a mers bine, dar ultimul boboc pe o ramura s-a ofilit, acum nu stiu de la ce o fii, l-a noi a fost cam vant si frigutz in ultimul timp, am cam 23 de grade in casa, si mai las cateodata si usa deschisa de la sufragerie, cred ca o s-o aduc pe birou,la noi in dormitor sa vedem cum ii merge....nu vreau sa moara.....

nu stiu ce-i c floriile mele, ca nu prea le-a mers bine in ultumul timp, e drept ca ne-am si mutat si stau in locuri diferite, dar de exemplu abrorele de iasomie sufera cel mai tare si nu stiu cum sa-l ajut

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Deci ne-am intors din concediu,si florile mele supravietzuiesc!

Doar unei orhidei(cea care in ultimare postare va spuneam ca i s-au "muiat" frunzele),care era plina de flori inainte de a pleca,se pare ca ceva nu i-a priit!

Florile(si tija pe care erau,nu stiu exact daca se numeste tulpina)s-au uscat!Ii mai da o frunza am vazut,dar nu stiu cred ca ceva nu-i place!Cum s-o salvez,e cadou de la sora mea si tzin tare mult la ea!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uricarudiana spune:

ia frunzulita care iese si pune-o in apa, ca sa ii dea radacini, apoi o pui intr-un ghiveci cu pamant special

http://tt.lilypie.com/6XR7p3.png
nimic nu face o femeie sa se simta mai implinita decat un BB...

Mergi la inceput