Am o mare probl,daca acum 2 zile va intrebam cum trebuie sa procedez cand termin cic-ul azi am avut o mare surpriza(eu lucram la un magazin de electrocasnice o retea mai mare cu sediul in alt oras )trecand prin fata magazinului am vazut ca sa desfiintat.Mentionez ca mai am doar 3 sapt si termin cic-ul si as vrea sa beneficiez de somaj.Ce trebuie sa fac?
Da Marius dupa cum ti-am explicat sediul este la Tg Secuiesc si am dat vreo cateva zeci de tel si nu reusesc sa ma inteleg cu ei,prima data mi-au zis ca nu gasesc cartea de munca ,dupa aia m-au lamurit ca nu au facut schimbarea de nume de dupa casatorie,dar se intarzie fffff mult ,intrebarea este daca merg eu personal la ajofm tg secuies reusesc sa o iau de acolo?si daca da trebuie sa merg la firma unde am lucrat sa imi opereze ei in cartea de munca ?
Operarea in cartea de munca o face firma doar si numai doar daca are avizul de la ITM, acesta fiind obtinut doar daca firma are personal specializat si avizat in resurse umane. Fiind desfiintata este extrem de putin probabil. Va trebui sa mergi la ITM si ei au obligatia sa iti solutioneze cazul. Din ceea ce vad eu vei intra in somaj. Dar o idee este sa mergi si la AJOFM sa spui despre ce este vorba si ei te vor putea de asemenea indruma alaturi de ITM. La ITM poti sa mergi la serviciul juridic. Sunt mult mai specializati.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa