Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat daca ati fost in aceeasi situatie cu noi!
Din aceasta vara noi vom pleca in Cipru si vom ramane acolo citiva ani.Teodor(2 ani si 5 luni)va merge la gradinita acolo.Ceea ce ma framanta pe mine este cum se va simti el acolo printre straini pe care nu ii va intelege, nu se va putea face inteles, cum il va afecta aceasta experienta pe plan psihic? Va putea sa invete limba straina sau e prea devreme?
A fost cineva intr-o situatie similara?
Noi ne-am mutat in SUA cu fetita d e 2 ani jumate, si la fel ne-am gandit ca va fi foarte greu pentru ea sa se adapteze, mai ales ca avea prieteni in Ro, dar spre surprinderea noastra, nu pare deloc sa o deranjeze. Noi am pregatit-o din timp cu tot felul de informatii, cum ca mergem in alta tara, ca zburam cu avionul... Am ajuns la concluzia ca atata timp cat noi parintii suntem cu ea este lucrul care conteaza cel mai mult, pentru ca noi suntem siguranta ei.
Cat despre cum va fi la gradi intr-o tara straina nu pot sa-ti spun pt. ca eu stau acasa cu fetita deocamdata.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Pasti 2006
Craciun 2006
Noi am plecat cand David avea 3 ani si cand a inceput gradi a fost destul de greutz...
El vorbea fluent in romana si a fost frustrat la inceput de faptul ca nu se poate face inteles (nu vorbea nimeni romana in gradinita) si ca nu intelege ce i se cere...
Am infruntat un inceput de comportament agresiv, dar cu multa dragoste si intelegere am depasit repede perioada de acomodare.
In cateva luni a devenit fluent in a 2-a limba si toate pb au disparut...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David
bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David