Cum sa reconditionez usile din interior?

Cum sa reconditionez usile din interior? | Autor: melinav

Link direct la acest mesaj

Suntem la zugravit, nu ne-am inteles de la inceput cu mesterii sa ne refaca si usile, si as vrea sa incercam singuri operatia asta (m-am cam saturat de ei!).

Ca variante am inteles ca ar fi colantul sau datul cu lac.
Ce sfaturi imi puteti da din experienta, despre ambele variante? Cu ce se lipeste colantul, cred ca trebuie ceva dexteritate ca sa potrivesti bucatile de colant, etc.
Pentru lac, probabil trebuie scoasa usa in fata blocului, data cu shmirghel si apoi data cu lac - de unde iau?

Usile au fost retezate, pentru ca nu se mai inchideau dupa punerea parchetului, si la baza au numai ashchii, deci trebuie netezit cumva.

Astept sfaturi pratice va rog.

Melina

Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

mai bine le schimbi, daca tot ai santier!
Io am incercat varianta cu autocolantul. Arata bine, dar din avion, ca de aproape...lasa de dorit!

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Pot fi reconditionate si rezultatul e multumitor. Tehnica e cam cum ai enumerat-o tu smirghel, lac, schimbat ceva sipci, clantele, geamuri mai moderne. Totul se poate face si de catre firme specializate. Finii mei au facut operatiunea asta si mi-a placut ce a iesit. Daca vrei ii rog pe ei sa-mi dea datele de contact.

Pe de alta parte cel mai bine ar fi sa le schimbi (dar depinde si de buget)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Si noi am reconditionat usile .
Ale noastre erau furniruite , deci niciodata nu fusesera vopsite .
Am procedat asa : in balcon am dus usa , am dat cu smirghel (si manual si cu un aparat de slefuit ) , am lacuit cu lac Dyo , doua straturi .
Apoi un tamplar a inlocuit toate sipcile care tin geamurile (sipci pe care le-am vosit la o culoare foarte asemanatoare cu usile) , apoi am inlocuit toate clantele .
Din pacate tocurile usilor fusesera vopsite . Pe ele le-am vopsit tot intr-o culoare cu sipcile , ca sa para la fel . Vopseaua asta de care vorbesc, a fost preparata special la o culoare cat mai apropiata de culoarea furnirului, intr-un magazin specializat .

In total ne-a costat totul cam cat o usa noua (de mdf) , dar am reconditionat 8 usi .
Sunt multumita cum arata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flisa spune:

melinav, ce fel de usi ai? daca sunt din lemn, metoda cu slefuitul si lacul este super. inainte de a aplica lacul, daca ai o lampa cu butelie ai putea arde putin lemnul pe alocuri, smirgheluitm, sters cu petrosin si apoi dat de 2 - 3 ori cu lac. Ies super. Eu asa le am pe toate in casa, chiar si geamurile.

Rares
baietelul mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Usile sunt din lemn, sunt aceleasi de cand s-a dat blocul in folosinta, acum 20 si ceva de ani.
V-as mai ruga sa-mi spuneti de unde v-ati aprovizionat cu materialele: smirghel, petrosin, lac Dyo?
In zona magaznului Obor credeti ca gasesc? sau la Bricostore? - dar aici mi-e teama sa nu fie cam scump

Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna ziua,

Si eu sunt interesata de acest subiect.
Imi puteti recomanda, va rog, numele unor mesteri priceputi? Singura conditie: sa ia usile la ei, si sa mi le aduca gata reconditionate (trebuie doar curatate si lacuite, in rest arata destul de bine).

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma2006 spune:

Noi le-am dus la un atelier de timplarie. Le-a furniruit, am cumparat clante si balamale, ne-au dat de la atelier si rame la fel ca usile si zici ca sunt noi-noute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Emma, imi poti da un nume si o persoana de contact de la atelierul respectiv?

Multumesc

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web

Mergi la inceput