Sportul pentru copii - ce fel si la ce varsta?
Raspunsuri - Pagina 13
Alexandra spune:
Fetita mea patineaza de la 3 ani. De la 4 ani am inceputul cursurile cu instructor, iar acum la 6 ani tinde spre performanta. Nu recomand patinajul pe gheata sau role inainte de 3 ani, gleznele nu sunt pregatite sa suporte efortul.
Alexandra
dana_lucia spune:
Alexandra bafta fetitei tale cu patinajul!. Baietelul meu a inceput cu role pt. copii de asta vara (la 3 ani) iar pe gheata acum la 3 ani si 5 luni asa ca ne incadram! Noi il lasam sa faca ce sport vrea el de placere si nu ne gindim la performanta, o sa il dam pentru performanta la vreun sport numai daca el va solicita aceasta.
Dana Lucia si Alberto
Lori_75 spune:
Noi vrem sa il dam pe Mihnea la inot, probabil in jurul varstei de 3 ani. Acum are 5 luni, iar medicul pediatru ne-a spus ca il putem da de la 6 luni, insa mi se pare mult prea mic.
Am vorbit si cu un innstructor de ski, care ne-a spus ca este recomandat ca de la 3 ani si 6 luni sa practice acest sport.
Mi-ar place sa faca si dans sportiv,care, la fel ca si inotul, dezvolta corpul armonios.
Probabil ca o sa incercam mai multe sporturi, pana ii va place unul, nu neaparat la nivel de performanta.
cons spune:
Lori, piciul meu este inscris la dans sportiv. Ii place foarte mult. Dupa parerea mea orice sport pentru varsta lor este binevenit. Nu trebuie sa urmarim performanta, ci dezvoltarea armonioasa a copilului.
,,Minte sanatoasa in corp sanatos!"
octopusu spune:
Într-o societate dominat#259; de sportul-rege, fotbalul, este dificil ca sporturile de echip#259; #351;i cele individuale s#259;-#351;i exprime valorile reale, iar aceste valori s#259; atrag#259; copiii c#259;tre terenurile de joac#259;. De#351;i înc#259; nu s-au f#259;cut studii in România asupra modific#259;rilor comportamentale #351;i de personalitate pe care noii idoli din #355;ara noastr#259; le produc în rândurile copiilor #351;i tinerilor, consider c#259;, de multe ori, acestea se îndep#259;rteaz#259; de valorile primare ale sportului (mi#351;carea ptr. sanatate, placerea, etc.).
Valen#355;ele promovate de fiecare sport, de la rugby la volei #351;i de la handball la gimnastic#259; sunt evidente, iar fiecare copil atras c#259;tre terenul de joac#259;, atras spre mi#351;care, este un copil mai s#259;n#259;tos, care va solicita mai pu#355;ini bani de la buget pentru servicii medicale sau servicii de reinser#355;ie social#259; ori prevenirea #351;i combaterea violen#355;ei.
Rugbyul este un sport care a adus multe satisfac#355;ii românilor si poate s#259; o fac#259; #351;i pe viitor! Valorile sociale promovate de sportul cu balonul oval trebuie s#259; ajung#259; la cât mai mul#355;i copii #351;i tineri, de aceea cred c#259; acest sport, prin caracterul lui formativ-educativ, este disciplina sportiv#259; ideal#259; pentru copii.
Nu degeaba englezii (inventatorii acestui sport) au lansat dictonul: „ Fotbalul este un sport de gentelmani practicat de golani, pe cand rugby-ul este un sport de golani practicat de gentelmani”.
Nu doresc sa fac propaganda anti-fotbal in acest material ci numai sa scot in eviden#355;#259; beneficiile practic#259;rii acestui sport, mai cu seama c#259; rugby-ul se poate practica gratuit in marea majoritate a cluburilor din Romania.
Pentru cei care se gandesc c#259; rugby-ul este un sport dur #351;i exclusiv b#259;rb#259;tesc, va fac cunoscut c#259; de mult timp exista o forma non-contact (soft), adresat#259; atât b#259;ie#355;ilor cât #351;i fetelor numit#259; TAG-rugby, care deja se practic#259; in numeroase #351;coli din România #351;i care nu presupune nici un fel de pericol pentru copilul dvs.
#354;inînd cont de faptul c#259; un sport ca rugbyul ne poate “salva” copilul de lucruri nocive cum ar fi :
calculatorul , internetul , televizorul, g#259;#351;tile de cartier , droguri , etc., cred c#259; angrenarea copiilor în pacticarea actvit#259;#355;ilor sportive, într-un cadru organizat, reprezint#259; nu numai o op#355;iune, ci consider c#259; este aproape o obliga#355;ie din partea unui p#259;rinte responsabil, de a-#351;i îndrepta copilul c#259;tre o form#259; sau alta de practcare a jocului de rugby.
octopusu spune:
Intr-o societate dominata de sportul-rege, fotbalul, este dificil ca sporturile de echipa si cele individuale sa-si exprime valorile reale, iar aceste valori sa atraga copiii catre terenurile de joaca. Desi înca nu s-au facut studii in Romania asupra modificarilor comportamentale si de personalitate pe care noii idoli din tara noastra le produc în randurile copiilor si tinerilor, consider ca, de multe ori, acestea se îndeparteaza de valorile primare ale sportului (miscarea ptr. sanatate, placerea, etc.).
Valentele promovate de fiecare sport, de la rugby la volei si de la handball la gimnastica sunt evidente, iar fiecare copil atras catre terenul de joaca, atras spre miscare, este un copil mai sanatos, care va solicita mai putini bani de la buget, pentru servicii medicale sau servicii de reinsertie sociala ori prevenirea si combaterea violentei.
Rugbyul este un sport care a adus multe satisfactii romanilor si poate sa o faca si pe viitor! Valorile sociale promovate de sportul cu balonul oval trebuie sa ajunga la cat mai multi copii si tineri, de aceea cred ca acest sport, prin caracterul lui formativ-educativ, este disciplina sportiva ideala pentru copii.
Nu degeaba englezii (inventatorii acestui sport) au lansat dictonul: „ Fotbalul este un sport de gentelmani practicat de golani, pe cand rugby-ul este un sport de golani practicat de gentelmani”.
Nu doresc sa fac propaganda anti-fotbal in acest material, ci numai sa scot in eviden#355;a beneficiile practicarii acestui sport, mai cu seama ca rugby-ul se poate practica gratuit in marea majoritate a cluburilor din Romania.
Pentru cei care se gandesc ca rugby-ul este un sport dur si exclusiv barbatesc, va fac cunoscut ca de mult timp exista o forma non-contact (soft), adresata atat baie#355;ilor cat #351;i fetelor numita TAG-rugby, care deja se practica in numeroase scoli din Romania si care nu presupune nici un fel de pericol pentru copilul dvs.
Tinind cont de faptul ca un sport ca rugbyul ne poate “salva” copilul de lucruri nocive cum ar fi :
calculatorul , internetul , televizorul, gastile de cartier , droguri , etc., cred ca angrenarea copiilor în pacticarea actvitatilor sportive, intr-un cadru organizat, reprezinta nu numai o optiune, ci consider ca este aproape o obligatie din partea unui parinte responsabil, de a-si indrepta copilul catre o forma sau alta de practicare a jocului de rugby.
Ady80 spune:
Ma gandeam si eu sa-i cumpar fetitei mele cele mari, role cand implineste 3 ani, adica in aprilie. Din cate am citit pe aici nu cred ca e prea devreme. Sa vedem daca ii va place...
martie spune:
Ady80, ei o sa-i placa sigur, nu stiu daca o sa-ti placa tie. A mea si acum, in al doilea an de role, face ca pendula pe ele, tinuta fiind de ambele maini (si de mine si de tata), iar in 10 minute urla ca: a obosit, o dor picioarele, sau mainile etc. etc.
Iar eu sunt lac de apa, pune-i echipamentul, da-i jos echipamentul, cara-l prin parc, etc.
Ady80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui martie Ady80, ei o sa-i placa sigur, nu stiu daca o sa-ti placa tie. A mea si acum, in al doilea an de role, face ca pendula pe ele, tinuta fiind de ambele maini (si de mine si de tata), iar in 10 minute urla ca: a obosit, o dor picioarele, sau mainile etc. etc. Iar eu sunt lac de apa, pune-i echipamentul, da-i jos echipamentul, cara-l prin parc, etc. Martie & Bebica & maimuta Sara S-ar putea sa ai dreptate...Vom vedea....Dar daca va face asa, o dau pe mana lui tati, ca el e mai rabdator.... |
marinela72 spune:
Buna, am citit cu atentie acest subiect mai ales ca si eu lansasesm unul cu ceva timp in urma (acum vreo 2 ani mai exact)...Rog admin daca se poate sa compreseze aceste doua subiecte, mai ales ca au aceeasi tematica. Multumesc!
Aici este primul subiect: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=91869&whichpage=1&SearchTerms=ce%2Csport%2Csi%2Cde
Intre timp facem gimnastica ritmica si dans iar rolele si patinele le folosim cu succes in timpul liber.
Pe curand!