Relatie cu un barbat care a fost casatorit
Raspunsuri - Pagina 2
crisbar spune:
poate ca relatia era terminata din punctul lui de vedere dar nu si al ei.
poate ea considera ca daca nu ai fi aparut tu in viata lui, ea ar mai fi avut o sansa. nu divortasera inca....
inca il mai vrea si lupta....sau poate nu-i mai trebuie dar ii face mare placere sa-ti faca tie viata amara.
daca mai e si copilul la mijloc...cam greu sa te lupti cu asta.
oricum, e o marsavie din partea ei sa se foloseasca de copil. daca si-ar iubi copilul cu adevarat nu s-ar juca cu sentimentele lui pentru a castiga ea in fata ta. banuiesc ca acel copil vrea sa-si vada tatal.
sincera sa fiu, din ce povestesti tu...atitudinea lui fata de tine....cred ca ar trebui sa te distantezi chiar tu un pic de toata povestea asta, sa vezi ce vrei cu adevarat, cat de mult iti mai doresti si ce-si doreste si el. nu ce spune ca-si doreste!!!
dar ceea ce povestesti tu aici e idem cu o situatie a unei prietene. tot asa, casnicia terminata dar inca nu divortasera, copil la mijloc (nici prea mic, nici prea mare - tamana bun de folosit) telefoane de ajutor date in cele mai nepotrivite momente ....
pe scurt: dupa 2 ani (a rezistat ceva, saracutza) prietena mea a pus punct relatiei si l-a lasat in plata domnului. e adevarat, si el divortase de sotie...dar de ce, nu stiu!!! ca tot cu ea isi facea concediile la mare ca, deh, trebuia dus copilul pe litoral...
ellej spune:
quote:
Originally posted by berbeaca
Voi incerca sa fiu cat mai calma, cu toate ca de fiecare data pana sa ma racoresc si eu am fot finuta cu ea. D felul meu sunt impulsiva, n-am rabdare. Cred ca asta e cheia, ceea ce mi-ai scris tu ellej. Hai sa mai incerc, dar cat sa rezist cand vad ca femeia din 'c...a'si 'prostituata' nu ma scoate, injuraturi ca la usa cortului. De mult timp o suportam, insa am rabufnit si eu. Cu mama si cu neamul meu ce o avea?????
Vezi bine ca vrea sa-ti manace ficatii.Nu-i da satisfactia, fa in asa fel incat sa se vada clar diferenta: cand te injura la telefon ii pasezi sotului receptorul "draga, cred ca e pentru tine" si ramai calma, ca si cand nu ti-ar pasa. S-ar putea sa se mire si el de calmul tau, chiar sa se intrebe "oare de ce nu se mai enerveaza, are vreun motiv necunoscut" chestie care, inutil sa-ti spun, e de bine :). Adica ii dai putin de gandit.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
ileanna spune:
Sun-o si iesi la o cafea cu ea. Inainte sa faci asta pune-te putin in pielea ei. Fara sa analizezi daca ceea ce face este corect sau nu. Doar pune-te in pielea ei.
Nu este neparat ca sub atitudinea ei sa se ascunda doar rautate. Se poate sa fie vorba de teama ca nu mai inseamna nimic, ca nu mai este importanta, ca va ramane singura cu copilul ala si cu toate grijile. Sper ca iti este clar ca ea este importanta si va ramane intotdeauna. Lucru sanatos daca este facut sanatos.
Si tie iti este teama de ea si cred ca esti agresiva chiar daca nu pe fatza. Amandorura va este teama si va pierdeti controlul. Si amandoua veti pierde teren, dar tu mai mult ca ea. Daca vrei sa repari ceva intalniti-va toti 3 sau doar voi doua si cere-ti scuze pentru partea ta de jigniri.
Daca ea continua fara ca tu sa-i dai motive (nici macar subintelese, c'mon suntem femei si stii despre ce vb) iar el nu are nimic de spus ... gandeste-te ce vrei pe termen lung, pentru ca asa nu vei putea trai fara sa va otraviti cu totii.
Daca el o voia pe ea iti dadea papucii demult.
Never say NEVER.
ellej spune:
quote:
Originally posted by ileanna
Sun-o si iesi la o cafea cu ea. Inainte sa faci asta pune-te putin in pielea ei. Fara sa analizezi daca ceea ce face este corect sau nu. Doar pune-te in pielea ei.
Nu este neparat ca sub atitudinea ei sa se ascunda doar rautate. Se poate sa fie vorba de teama ca nu mai inseamna nimic, ca nu mai este importanta, ca va ramane singura cu copilul ala si cu toate grijile. Sper ca iti este clar ca ea este importanta si va ramane intotdeauna. Lucru sanatos daca este facut sanatos.
Si tie iti este teama de ea si cred ca esti agresiva chiar daca nu pe fatza. Amandorura va este teama si va pierdeti controlul. Si amandoua veti pierde teren, dar tu mai mult ca ea. Daca vrei sa repari ceva intalniti-va toti 3 sau doar voi doua si cere-ti scuze pentru partea ta de jigniri.
Daca ea continua fara ca tu sa-i dai motive (nici macar subintelese, c'mon suntem femei si stii despre ce vb) iar el nu are nimic de spus ... gandeste-te ce vrei pe termen lung, pentru ca asa nu vei putea trai fara sa va otraviti cu totii.
Daca el o voia pe ea iti dadea papucii demult.
Never say NEVER.
Adica ori se da peste cap sa n-o supere pe fosta si tace spre binele tutror ori il lasa, dar in nici un caz sa n-o deranjeze pe doamna mama la copil ? Eu ma tem ca n-as putea face doavada unui atat de mare spirit de sacrificiu...
reiki spune:
ellej,
pai e simplu faci o analiza la rece ce castigi si ce pierzi daca duci un razboi cu fosta si vezi:
atuuri vs puncte slabe
ce poti castiga si ce poti pierde
Si cred ca ti-ar trece.
Alta este abordarea in care ai sanse de castig.
ellej spune:
quote:
Originally posted by reiki
ellej,
pai e simplu faci o analiza la rece ce castigi si ce pierzi daca duci un razboi cu fosta si vezi:
atuuri vs puncte slabe
ce poti castiga si ce poti pierde
Si cred ca ti-ar trece.
Alta este abordarea in care ai sanse de castig.
"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita
Crede-ma, de felul meu sunt prudenta si analizez tot ce misca :) asa ca n-as face nimic fara sa studiez bine consecintele. Dar tu, ca barbat divortat si cu copil, cum vezi situatia asta: o iubesti pe acutala, fosta iti face zile fripte. Actuala se poarta frumos si cu fosta si cu copilul, dar are parte de injurii la telefon si amenintari (pe care le stii pentru ca ti se da receptorul sa asculti). Actuala nu zice nimic urat, nu da nici un ultimatum, e intelegatoare, dar incepe incet-incet sa fie mai indiferenta, sa iasa cu colegii, sa nu mai fie afectata de situatie. Iti spune "draga, nu vreau sa ma amestec in relatiile tale cu fosta, faci cum crezi tu mai bine". Nu te intrebi, oare de ce nu mai e afectata? Nu s-a saturat cumva de toate si de toti? O iubesc, poate ar trebui sa fac intervin in asa fel incat sa n-o pierd?
Asta e abordarea despre care vorbeam. Ce zici, are sanse de castig?
reiki spune:
Oricum m-as baza pe faptul ca unui barbat nu-i plac gaitele care se injura la usa cortului (lui). Si pe deasupra fosta ii mai face si zile fripte cu copilul din cauza ca actuala nu-si poate tine gura.
De accea problema trebuie pusa deschis in 2 sau in 3 de preferat.
De regula daca urmaresti cu atentie evenimentul afli lucruri interesante pe care ulterior te poti baza in constructia viitoare a relatiei in 3 (sau 4 daca punem la socotala si copilul) pe care oricum o are.
As avea o relatie deschisa cu partenerul si as crea o pozitie "oficiala" comuna fata de fosta pe care sa o creeze amandoi si sa o urmeze amandoi.
De una singura nu are sanse sa faca ordine. Cu aliati ... poate.
ellej spune:
quote:
Originally posted by reiki
Oricum m-as baza pe faptul ca unui barbat nu-i plac gaitele care se injura la usa cortului (lui). Si pe deasupra fosta ii mai face si zile fripte cu copilul din cauza ca actuala nu-si poate tine gura.
De accea problema trebuie pusa deschis in 2 sau in 3 de preferat.
De regula daca urmaresti cu atentie evenimentul afli lucruri interesante pe care ulterior te poti baza in constructia viitoare a relatiei in 3 (sau 4 daca punem la socotala si copilul) pe care oricum o are.
As avea o relatie deschisa cu partenerul si as crea o pozitie "oficiala" comuna fata de fosta pe care sa o creeze amandoi si sa o urmeze amandoi.
De una singura nu are sanse sa faca ordine. Cu aliati ... poate.
"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita
Lasa-ma sa clarific niste cestiuni:
1. nu e usa cortului LUI, e usa cortului LOR;
2. de unde deduci motivul pt care fosta ii face zile fripte? Cand eu inteleg ca a suportat la greu si doar o singura data a rabufnit? adica fosta nu poate fi scorpie just because?
3. banuiesc ce ar vrea el: ca la usa cortului LUI sa fie liniste si pace, indiferent de cat inghite actuala (sau fosta, de atfel)
Parerea mea e ca persoana direct implicata, in cazul de fata el, ar trebui sa ia o atitudine, tinand cont ca nu s-a putut ajunge la o relatie comuna civilizata. Sa-i zica fostei ca nu are dreptul sa vorbeasca cum o face si ca atata vreme cat plateste pensie alimentara are drept sa-si vada copilul cand decide tribunalul si nu ea.
Defineste te rog pozitie comuna viabila in acest caz, pentru ca 'tu taci si inghiti' nu mi se pare acceptabila.
A_Iulia spune:
Eu chiar n-o inteleg ce rezolva "fosta" ca te injura la telefon.
Pe de alta parte, eu in locul ei n-as accepta nici o discutie in 3, mi se pare total aiurea. Daca are ea ceva de discutat si de lamurit, sa discute si sa lamureasca cu tatal copilului. Nici tu, si nici ea nu aveti vreo obligatie una fata de cealalta.
Si probabil ca este cea mai buna atitudine pe care s-o iei si tu: daca te mai suna ii explici frumos ca nu are ce sa discute cu tine, ca nu aveti nimic de impartit. Sa discute doar cu el.
Adina + Olivia 04.03.2004
reiki spune:
Hai sa-ti raspunde desi nu vad de ce te-ai aprins asa....
la:
1. vorbeam din punctul lui de vedere...
2. nu deduc motive (pot fi 1000)
fosta e scorpia de care s-a despartit, de crezi ca ar vrea s-o inlocuiasca cu alta scorpie?
3. oricine vrea liniste si pace
de asta va trebui sa se alieze ca sa fie pace
El nu este aici ca sa auzim si parerea lui. Daca ar fi am auzi o mica diferenta, care dupa filingul este o mare diferenta.
Am spus ca va trebui sa vada impreuna ce este de facut daca nu ii mai convine sa suporte situatia actuala.
Despre partea "Parerea mea e ca....Sa-i zica fostei ca nu are dreptul sa vorbeasca cum o face si ca atata vreme cat plateste pensie alimentara are drept sa-si vada copilul cand decide tribunalul si nu ea." nu m-as baza prea tare pe indicatiile astea pretioase...
Daca vei incerca sa ii impui o conduita in legatura cu fosta si in general daca impui ceva obti efectul contrar....