Relatie cu un barbat care a fost casatorit

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

In ochii ei esti doar amanta barbatului ei, si sunt convinsa ca tipa nu va ceda prea curand si nici prea usor.

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Nu ai fost coerenta in povestea ta. Ne-ai tot aruncat firimituri. Si astea filtrate prin mintea ta.
" Am avut discutii si pe tema de ce nu divorteaza mai repede. Raspunsul lui a fost ca nu se grabeste, pt ca ea il lasa sa-si vada copilul mai des decat l-ar lasa judecatorul. O perioada il vedea la 2 zile, dupa care ea a facut tot posibilul sa o mai rareasca"
Cu asta dupa parerea mea ai explicat de ce nu s-a grabit sa divorteze, de ce se lasa santajat de fosta, de ce te iubeste si te uraste,...
Il inteleg. Este o reactie normala de om care isi iubeste copilul si care sacrifica multe pentru el. E chin si pentru el si pentru tine. Incearca sa fie cat mai mult in preajma celui mic sa fie parte din viata lui, sa il vada cum creste. Este greu sa iei decizi care te vor alunga de langa copil. Sa-l vad pe cel/cea care face fara strangere de inima. Doar ca asa nu face decat sa amane inevitabilul. La un moment dat va trebui sa spuna stop santaj si sa puna ordine in viata lui. Sa rupa cu trecutul si sa inceapa sa cladeasca din nou. Asa doar metine o stare de lucruri care nu este sanatoasa pentru nimeni. Nici macar pentru copil. Poate ca este mai bine si pentru copil sa il vada mai rar dar sa vada un tata cu coloana vertebrala. Ii va fi greu dar cand va intelege asta ii le va fi la amandoi mai bine (tata - fiu) si implicit tie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by reiki

Nu ai fost coerenta in povestea ta. Ne-ai tot aruncat firimituri. Si astea filtrate prin mintea ta.
" Am avut discutii si pe tema de ce nu divorteaza mai repede. Raspunsul lui a fost ca nu se grabeste, pt ca ea il lasa sa-si vada copilul mai des decat l-ar lasa judecatorul. O perioada il vedea la 2 zile, dupa care ea a facut tot posibilul sa o mai rareasca"
Cu asta dupa parerea mea ai explicat de ce nu s-a grabit sa divorteze, de ce se lasa santajat de fosta, de ce te iubeste si te uraste,...
Il inteleg. Este o reactie normala de om care isi iubeste copilul si care sacrifica multe pentru el. E chin si pentru el si pentru tine. Incearca sa fie cat mai mult in preajma celui mic sa fie parte din viata lui, sa il vada cum creste. Este greu sa iei decizi care te vor alunga de langa copil. Sa-l vad pe cel/cea care face fara strangere de inima. Doar ca asa nu face decat sa amane inevitabilul. La un moment dat va trebui sa spuna stop santaj si sa puna ordine in viata lui. Sa rupa cu trecutul si sa inceapa sa cladeasca din nou. Asa doar metine o stare de lucruri care nu este sanatoasa pentru nimeni. Nici macar pentru copil. Poate ca este mai bine si pentru copil sa il vada mai rar dar sa vada un tata cu coloana vertebrala. Ii va fi greu dar cand va intelege asta ii le va fi la amandoi mai bine (tata - fiu) si implicit tie.

"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita

De acord in principiu. doar cu comentariul ca e posibil la un moment dat tatal sa-si puna in balanta ce-si doreste: mai mult timp cu copilul sau viata langa o alta.
S-ar putea sa avem o surpriza cand o sa vedem ce alege.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

De acord in principiu. doar cu comentariul ca e posibil la un moment dat tatal sa-si puna in balanta ce-si doreste: mai mult timp cu copilul sau viata langa o alta.

[/quote]

Pai poate foarte bine sa aiba viata frumoasa cu berbeaca si sa contribuie la cresterea copilului sau. Se intampla peste tot asta si nu se mai scandalizeaza nimeni si de-aia sunt bine -mersi asa numitele familii "largite"...nu cred ca fosta o sa isi mai piarda mult timpul insultind la telefon, ce Dumnezeu, e absurd.Probabil ca o sa isi vada si ea de viata ei, impartind cresterea si educatia copilului cu fostul sot.

'Success' comes before 'work' only in the dictionary

To and Me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by stralucitor1

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Pai poate foarte bine sa aiba viata frumoasa cu berbeaca si sa contribuie la cresterea copilului sau. Se intampla peste tot asta si nu se mai scandalizeaza nimeni si de-aia sunt bine -mersi asa numitele familii "largite"...nu cred ca fosta o sa isi mai piarda mult timpul insultind la telefon, ce Dumnezeu, e absurd.Probabil ca o sa isi vada si ea de viata ei, impartind cresterea si educatia copilului cu fostul sot.

'Success' comes before 'work' only in the dictionary

To and Me
[/quote]

Sigur, varianta asta este de dorit. Doar ca nu se intampla mereu asa. Si ma gandesc ca 3 ani ar fi fost de ajuns ca sa se linisteasca treburile, nu crezi?
Pe mine una m-ar soca partenerul sa vina dupa 3 ani de zile sa ma acuze ca din cauza mea el nu poate sa-si vada copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

sa-mi dau si eu cu parerea
el era inca casatorit, desi despartit. a aparut berbeaca.
el nu avea de gand sa divorteze, motivul copil si probabil multa comoditate.
daca sotia nu baga divort, nu ar fi divortat probabil niciodata.
el nu mai vrea sa se insoare niciodata.
si berbeaca e de vina de toate alea.
mie mi se pare ca induri prea mult, in numele iubirii!!! cand ai doar 21 de ani.
oare chiar sa fie asta iubire? dar el ce simte oare?
tot iubire s-o chema si ce simte el?
eu i-as lasa pe cei doi sa-si incheie afacerile, sa divorteze in liniste si m-as retrage.
cand va fi liber si va stii ce vrea, l-as accepta inapoi.
asta in caz ca nu mi-am facut viata frumoasa intre timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

poate ca il iubesti si ti se pare ca merita.
crede-ma, e minunata viata in 2 cu un barbat care e 100% linga tine.
asa ... te cam irosesti - parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

berbeaca,

din ce am citit pina acum (recunosc ca n-am citit tot) - madama respectiva are cumva convingerea ca el te-a preferat pe tine ei, lucru cu care nu se poate impaca, si de aici tot balamucul.

Mai sint si oameni din astia care isi gasesc reperele in trecut si se agatza de ele la nesfirsit.

In locul tau as sta la o discutie de clarificare cu ea - de preferat intr-un loc pe unde sa nu existe obiecte ascutite.
I-as spune cam ce i-am spus tipei cu care era barbatu-meu cind ne-am cunoscut, si care insista in continuare ca e "al ei" de ne urmarea si pe strada.
Barbatu-meu avea oroare de scenele ei, asa ca evita din rasputeri orice confruntare.
In final, mi s-a acrit mie de telenovela asta, asa ca i-am dat un telefon si m-am intilnit cu ea.

Si am discutat vreo doua ore, eu pe un ton neutru. Am ignorat "complimentele" si am reushit sa nu imi ies din pepeni totusi, desi a fost greu. Am inteles-o ca era frustrata, si eu in locul ei as fi fost. Era normal sa reactioneze violent.
S-a limitat totusi la a fi violenta doar verbal.

In linii mari abordarea a fost: wake up, aia era situatia atunci, asta e acum.
Poti sa o accepti sau sa n-o accepti, dar nu poti sa o schimbi.
Sau iti vezi de viata ta, sau ramai blocata la momentul care te-a deranjat - orice alegi, noi o sa traim in continuare la fel.
Sigura care pierde din cramponarea asta esti tu. Noua n-ai ce sa ne faci. Oricit ti s-ar parea ca ne poti influenta, nu poti. Poti doar sa te dai in spectacol si sa te faci singura de ris in continuare. E treaba ta daca asta vrei, dar mie mi s-ar parea jenant sa ma pun singura in postura asta. That's it.
Puteam sa fiu eu in locul tau, dar sper ca eu as fi avut mai multa demnitate. Si as fi realizat ca un barbat e doar un alt barbat, si sint milioane mai buni ca el dintre care poti sa alegi.
In cazul meu, cam asta a fost speechul, si se pare ca a inteles.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

scuza-ma ptr inceput daca voi fi un pic mai dura ...dar cum au spus fetele ...porblema e la el ..el nu ar trebui sa va lasa sa va certati ..dar cred ca ii convine situalia ...ca dee e barbat si se cearta 2 pe el ... el ar trebui simplu sa puna piciorul in prag si sa faca niste reguli adevrate de comun acord ..ce daca sunt divortati ,dar asa cum ea are drepturi asupra copiluui ..si el are drepturi pe care nimeni si nimic nu i le poate lua ...banuiesc ca are zile de viza la copil fara supraveghere( numai tati care sunt predispusi ai face rau copilului stiu ca au drept de viza cu supraveghere..iar supravegherea nu se face chiar de mama ) ...pai atunic sa le faca fara supraveghere ..nimeni nu poate sa il oblige sa accepte supravegherea mamei daca nu doreste acest lucru ...deci e clar ca ii convine situatia .iar acum nici tu nu ai incredere deplina in el ..altfel nu te-ar deranja situatia daca stii ca te iubeste cu adevarat si 100% ..iar ea a sesiza asta si profita din plin ..dar iar nu e vina ei, ci a lui ptr ca ii da apa la moara ..domnului tau se pare ca ii place asta ...si poate se gandeste ..acu cu care o merge o merge ..daca nu mere ..raman cu ailanta .
parerea mea e sa incerci fie sa te detasezi de problemele lor ..pur si simplu .."te duci in parc cu ea ?!?.."ok ..eu ma duc cu prientenii la disco" spre ex ...nu face scandaluri pe tema geloziei ... "te intalnesti cu ea? ..ok no problem !"...stiu ca o sa iti fie greu, dar numai aratndu-i ca nu iti pasa relatia dintre ei doi ..o sa ii strnesti interesul ..ca dee orice varf greu de cucerit e incitant ....sau vorbesti cu el clar si raspicat sa se gandeasca ce vrea cu adevrat si sa puna piciorul in prag odata ptr totdeauna ...nici unui parinte nu i se ia dreptul la vizita daca are pe altcineva in viata sa ...si chiar daca i se ia ..i se ia ilegal si exista justitie ptr asta ...important este sa vrea cu adevrat sa se detaseze de fosta sotie ...e adevarat ca este legat ptr totdeauna de ea prin intermediul copilului dar sunt atatea cupluri divortate/despartite care is vad de viat lor si copii cresc bine mersi cu amandoi parintii asta neafectand relatiile parintilor cu alti pateneri .
Parerea mea e sa nu o judeci pe ea ...ptr ca daca el nu i-ar da apa la moara , ea v-ar lasa in pace stiind ca se lupat cu morile de vant ,dar atat timp cat stie ca mai exista sperante ea va lupta pentru ca se pare ca inca il iubeste ... las-o in pace ..nu ii raspunde la absolut nimic cu nimic ...te jigneste ...zi si tu "asa si ?!?" daca cu adevarat vrei sa o enervezi ...neraspunzandu-i o vei supara muuuuuuuuuuuuuult mai mult decat daca ii raspunzi ...
Judeca la rece ..pune pe o foie de hartie argumentele pro si contra ...apoi vorbeste cu el ..deschis ..si la obiect ..iar daca vezi ca te duce cu presul ..parerea mea e sa il lasi s sa iti gasesti pe cineva care sa te merite cu adevarat .nu pe cineva care sta si se gandeste cum e mai bine sa incline balanta ...Decizia iti apartine ..mult succes si minte limpede ...sa iasa cum o fi mai bine ptr toti "actorii" acestei povesti ...

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Am citit mai bine

quote:
]Originally posted by berbeaca

Eu am 21, iar ea 27. NU e mare diferenta. Nu din cauza mea e plina de celulita, sunci sau mai stiu eu ce. Si eu am celulita, dar nu despre asta e vorba. Atitudinea ei din timpul casatoriei lor era gresita. Pt ea era mult mai importanta fosta familie (mama, sora, prietenele) decat sotul si copilul. El era exact invers.
Divortul este pe rol asa cum v-am spus. Ea a fost cea care a introdus actiunea de divort
.

nu judeca o femeie dupa spusele Fostului sot ...mai ales cand acesta e iubitul tau ...e normal ca va face si va spune orice ca sa iasa in favoarea lui( intotdeuna vina nu e la noi ci la cealanta parte ) ,mai ales ca tu esti acum in locul ei , deci s-ar putea sa se poarte cu tine la fel ...dar asta o sa o vezi cu trecerea anilor si tu vei avea celuluita si sunci cand vei avea un copil si el se va uita dupa una de 17 ani ca dee femeia se strica cu trecerea anilor ..barbatul se maturizeaza si e mai atragator ...de fapt ce spun eu fost sot cand el e inca casatorit cu ea ....esti sigura ca vrea sa divorteze???Ai vazut tu cu ochii tai actele??? Daca vroia asa de mult sa fie cu tine de ce nu a introdus EL divortul??? Si by the way ..si in cazul parintilor separati si aflati in curs de divort se poat aranja ore de vizata fara supraveghere( parca trebuie sa se duca la Autoritatea Tutelara ) ...eu zic sa te documentezi pe tema asta ,ptr ca dupa mine domnu' se joaca rauuu de tot cu tine ...tocmai ca esti prea tanara si crede ca nu stii mersul lucrurilor .

Pune o intrebare concreta aici ca sa te clarifici dpdv juridic

http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayForumPage/forumID_20/pageID_1/2.html (ia forumul ca atare )

P.s.Sorry de scie dar cred ca se buleste reciver-ul de la tastura ...

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput