culmea nesimtirii!!!pe cand vom fi civilizati?
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Jonica spune:
Asta vine tocmai in sprijinul ideii ca saracia nu are legatura cu bunul simt si cu educatia, idee cu care sunt si eu de acord. Si eu am vazut murdarie (oarecum ca pe la noi) in Nurnberg si sincer, si in Olanda. In schimb mai in nordul Germaniei, in oraselele mai mici, este atat de curat, eu nu am vazut o frunza cazuta cat am stat acolo o saptamana, darmite chistoace.
Lucru vazut de mine anul trecut in toamna: eram in statia de autobuz si un mos manca nuci. Si-a spart cateva (ca pana a venit autobuzul a avut timp suficient) si pe urma efecctiv a aruncat cojile de nuci dupa chioscul de bilete, desi avea cos de gunoi la un metru in fata lui! M-am uitat cu dezgust la el, el s-a uitat urat la mine si tot eu am fost nevoita sa intorc capul de teama sa nu se apuce de zbierat la mine. Imi pare rau ca nu am avut curajul Arleenei.
quote:
Originally posted by Cristina_Cquote:
Originally posted by Gabitza1977
In Austria (viena) se arunca mucurile de tigari pe jos la greu. Si se spune ca e o tara civilizata.
Eram odata in centrul Münchenului pe vremea cand sotul meu fuma si o batranica l-a vazut cand isi stingea tigara si-o arunca frumos la gunoi. S-a oprit admirativ in fata lui si i-a spus : "Respekt!" Probabil se astepta s-o arunce pe trotoar, ca multi altii.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
Sa va povestesc si eu scena intr-una din bancile canadiene: la rand in fata mea mama si fiu asiatici, apoi o doamna in varsta canadiana. Asiatica cauta ceva in portofel si arunca pe jos o bucata de hartie. Canadianca ii atrage atentia ca a scapat pe jos hratia, la care asiatica ii raspunde ca nu-i mai trebuia. Totusi dna insista si ii zice ca e pe jos hartia, iar asiatica raspunde ofuscata ca nu ii mai trebuie, sa nu se mai oboseasca atata. la care dna ii spune ca nu era ingrijorata de posibila pierdere ci de faptul ca nu e normal sa arunce hartia pe jos ci la cosul de gunoi. Asiatica f imbufnata a luat hartia si i-a dat-o lui fiu-su sa o arunce la cos. Toata lumea se uita la ei dezaprobator...
Asta nu inseamna ca aici e curat, dar unde credeti ca am vazut cea mai multa mizerie de cand sunt in Canada? la Campul Romanesc de la Hamilton. Am mers odata si ne-am lecuit.
Doamne'ajuta!
copiloi spune:
Peste tot sunt nesimtiti, numai ca in cele mai multe cazuri serviciul de salubritate chiar isi face datoria.
Alina
maryam spune:
eu nu cred ca va fi civilizatia aceasta care sincer mi se pare un vis pera frumos pentru romania, bucuresti cel putin (ptr ca am vazut si locuri in ro unde e ff frumos si lumea chiar este altfel
) pentru ca, chiar de i-ar ustura la po...rtofel tot se vor gasi indivizi care mai de care mai "bine facuti" posesori de
gipuri
doar asortate cu ultimele creatii D&G, ghiuluri si manelele pe un sistem ultra performant dvd portabil atasat probabil de spoiler
care sa plateasca cash amenda spre deliciul si admiratia publicului spectator.
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
bonamea spune:
Ai dreptate.Treceam cu fiul meu mic intr-o zona in care vantul aduna,vartej,gunoaiele,pe trotuar,si el tocmai mancase un cornulet si da sa arunce ambalajul pe jos.L-am invitat sa puna in cosul de gunoi de care ne apropiam si-i explicam ca nu e frumos sa arunci pe jos gunoiul.Tocmai atunci trece un individ in varsta si arunca pachetul de tigari pe jos.Fiul ma apostrofeaza ca lumea arunca jos si eu am fost cam dura si l-am intrebat(enervata)DACA ALTII SUNT PORCI TREBUIE SA FII SI TU?Nu mi-am inchipuit ce efect va avea asupra lui-acum e mare si daca nu e un cos de gunoi pe drum pune in buzunar sau plasa ambalajul si il pune tot la cosul de gunoi.Depinde si de educatia din cei 7 ani de acasa,dar mamele nu prea mai au timp de asta,caci trebuie zilnic,nu ocazional,sa repeti pana le intra in reflex anumite lucruri copiilor.Adultii au fost niste copii neglijati,crescuti probabil cu cheia de gat,nu sunt vinovati,ci incapatanati sa invete sa fie civilizati.
quote:
Originally posted by Ramona J
mQQm, scuze dar mie mi se pare culmea nesimtirii sa fumeze adultii la locul de joaca. Cred ca n-are rost sa expun motivele, sint evidente.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit
amoodia spune:
Eu locuiesc in Oslo, dar nu chiar in centru. in cartierul meu e foarte curat, iarba e taiata regulat . in schimb este un parc in centru unde mai ales sambata si duminca sunt foarte multi copii, asa ca-mi luam si eu baiatul pana l-am vazut intr-o zi ca gasesise o seringa prin iarba. nu va zic ca m-am inverzit la fata si de frica i-am dat peste mana numai sa nu o mai atinga.de atunci sunt foarte atenta unde se joaca si spre dezgustul meu parcurile din centru sunt pline de seringi si ace de seringa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
quote:
Originally posted by maru
Asta nu inseamna ca aici e curat, dar unde credeti ca am vazut cea mai multa mizerie de cand sunt in Canada? la Campul Romanesc de la Hamilton. Am mers odata si ne-am lecuit.
Doamne'ajuta!
Idem si la fel: o data si m-am lecuit!!!
_
Mai bine mor neinteleasa de nimeni,decat sa ma tot explic toata viata!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
quote:
Originally posted by bonamea
...Adultii au fost niste copii neglijati,crescuti probabil cu cheia de gat,nu sunt vinovati,ci incapatanati sa invete sa fie civilizati.
Si eu am fost crescuta 'cu cheia de gat'... si asta nu inseamna ca sunt o needucata. Parintii nostri lucrau amandoi, dar cand erau acasa, ne faceau educatie. Si s-a prins!
Asa ca, NU mai generalizati!!!
_
Mai bine mor neinteleasa de nimeni,decat sa ma tot explic toata viata!
arleena spune:
am sunat azi la primarie la spatii verzi si mi-au zis ca daca mai prind in flagrant pers care arunca deseuri pe jos sa sun la politia primariei(mi-a dat numarul) si cam in 5-10 min va veni un agent care ii va da amenda....doar ca io tre sa tin pers respectiva acolo pana vin aia...daca pot...deci amenzi exista, personal care sa o dea exista doar tre sa fac sesizare....
nu sunt de acord cu voi daca nivelul de trai este scazut necivilizatia e la ea acasa.....oriunde am fi pe glob.
ieri aceasi tanti in alt parc(e proprietate privata a unei biserici - la intrare e un panou unde e mentionata amenda daca faci mizerie), cand m-a vazut a aprins ostentativ o tigara..... a aruncat mucul in iarba, noroc ca a vazut paznicul parcului si a obligat-o sa-l ia. n-a zis nici mac si s-a carat de acolo.
azi, in alt parc langa blocuri, o mamica(imi zicea ca aveau angajat la administratie un tip care tundea iarba, gardul viu si facea curatenie si cativa locatari nu au mai vrut sa plateasca 3ron/luna asa ca au ramas fara) a avut initiativa sa faca curat si a mobilizat copilasi mai maricei si cateva mamici si am adunat mucuri, ambalaje, pet-uri, etc....nu e mare si nici f traficat parcul deci nici mizeria nu a fost mare...dar totusi, a fost....asta pt ca nu este cos de gunoi in zona. i-am zis sa vb cu administratia blocului sa puna un cos.
parcul unde a fost incidentul in urma caruia am deschis subiectul asta este curatel. in fiecare zi vin de la rosal si golesc cosurile, aduna ambalajele, matura mucurile....doar ca fiind in vecinatatea kaufland=ului multa lume trece p-acolo si se opresc la o tigara, sa manance ceva, deci e trafic mare si de aia se aduna peste zi deseuri. tanti aia e o nesimtita la fel ca multi alti. dar pe mine m-a deranjat mai tare ca m-a facut pe mine nesimtita si necivilizata....cum mi-am permis EU sa o atentionez, asa ca normal ca m-am enervat la culme. de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea
Clover spune:
Poate daca ar mai lua din politistii de la circulatie care stau sa le pice amenzi si i-ar trimite frumos sa vada cine arunca pe strada sa vedeti ce buget local s-ar obtine si ce educatie rapida s-ar face. Eu ma intreb mereu daca porcii astia din spatiu public sunt porci si la ei acasa, daca arunca gunoiul in sufragerie sau isi misca silueta pana la cosul de gunoi.
Keep the promises you make to yourself.