Mi s-a oferit SPAGA!
Raspunsuri - Pagina 23
![](images/user_woman.png)
Llaura spune:
quote:
Originally posted by basca
in principiu se vorbea ca desi si la unu si la altu lasi ciubuc, la dr te duci de nevoie la ospatar/restaurant....ba.
Ok I got it, doctorii iau spaga si vor lua intotdeauna pt ca lumea n-are loc de intors, pur si simplu esti strans cu usa si ei te executa pt ca pot.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marox spune:
quote:
Originally posted by papadiequote:
Originally posted by XIO
trist dc ata ai intele, papadie,trist
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
eh, ce sa fac, incerc sa ma impac cu ideea ca un viitor dr. imi baga pe gat ca inainte e spaga si dupa e cadou.
Papadie, uite ca eu indraznesc sa-i ofer "cite ceva" de Craciun si de Paste asistentei maternale care are grija de copiii mei. Desi este angajata legal, declarata la stat si ii platesc un salariu lunar. Ceea ce-i ofer eu cum se numeste: spaga sau cadou?
![](bandit.gif)
![](images/user_man.png)
basca spune:
Llaura...da, nu?
N-ai invatat in citiva ani de trait in lumea civilizata ca nu-i frumos sa sari la concluzii?..esti sigura ca mi-ai citit si inteles pozitia vis a vis de ciubucul pentru doctori?
Go back, ia notite si data viitoare posteaza doar cind esti 100% sigura ca you're really got it, nu de alta dar se ating cote de penibil alarmant in zona.
ruxij spune:
N-am citit tot, da' parerea mea e ca nu se poate compara "spaga" data chelnerului cu "spaga" data unui functionar public sa zicem. Aci in usa chelnerii traiesc din spaga si plata serviciului e ceva universal acceptat, se trece pe bon la casa, e oficiala, nu e pe sub masa ca atunci cand dai "spaga" la doctor/profesor/functionar.
Disclaimer: n-am fost niciodata chelnerita si nici n-am membri de familie care au fost vreodata chelneri/te. Da' ce-i drept ii drept.
Ramona J spune:
Eu am fost chelnerita in liceu, primul meu job. Sincer, mi s-a parut o munca grea. Cel putin unde am lucrat eu, asa era.
Pot sa va spun ca pentru chelneri pe formele pt. IRS e obligatoriu sa declare tips. Altfel risca sa fie audited.
Categoric nu e acelasi lucru cu spaga data unui functionar public, medic etc.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Llaura spune:
quote:
Originally posted by basca
Llaura...da, nu?
N-ai invatat in citiva ani de trait in lumea civilizata ca nu-i frumos sa sari la concluzii?..esti sigura ca mi-ai citit si inteles pozitia vis a vis de ciubucul pentru doctori?
Go back, ia notite si data viitoare posteaza doar cind esti 100% sigura ca you're really got it, nu de alta dar se ating cote de penibil alarmant in zona.
Analiza pe text imi zice ca esti doctor
![](icon_smile_big.gif)
![](images/user_man.png)
basca spune:
Iar tu inginer. Orisicit, multam ca ai fost in excursie de documentare
sa aveti o saptamina viitoare minunata va doresc.
Llaura spune:
Atitudinea ieftin-superioara din pacate nu schimba natura problemei. Nu mai stau sa iti explic de ce a pretinde si a accepta e exact acelasi lucru, mi-ar lua o eterna eternitate, prefer sa ma duc sa cheltui salariul de inginer (al sotului) pe bacsis la carciuma si la coafor
Ma intreb daca d-na aceea nepieptanata care fuma in cabinet vede vreodata in fatza ochilor privirea si expresia amaratilor de la care lua bani cu nerusinare; ala a fost momentul in care mie mi s-a aplecat total de medicina din Romania.
Schimbarea eficienta se face din interior, pana si marea uniune sovietica a picat asa...daca intelegi ce vreau sa spun.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Maroxquote:
Originally posted by papadiequote:
Originally posted by XIO
trist dc ata ai intele, papadie,trist
eh, ce sa fac, incerc sa ma impac cu ideea ca un viitor dr. imi baga pe gat ca inainte e spaga si dupa e cadou.
Papadie, uite ca eu indraznesc sa-i ofer "cite ceva" de Craciun si de Paste asistentei maternale care are grija de copiii mei. Desi este angajata legal, declarata la stat si ii platesc un salariu lunar. Ceea ce-i ofer eu cum se numeste: spaga sau cadou?Este dupa ultimul salariu si inainte de urmatorul!
Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)
Marox, ciclul e complet. Ti s-a oferit spaga, o oferi si tu. "Problema" e ca te deranjeaza s-o primesti, consideri ca e OK sa dai?
Ma gindesc ca ai vazut ca a deviat subiectul si ne incerci vigilenta...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by XIO
Na , eu nu stiam ca EU platesc chelnerul , si nu patronul localului.
Ca sa vezi , deci chelnerul asta functioneaza pe bacsisul lasat de mine , adica de 5-10.000 de lei vechi?Ciudat.
credeam ca am mai avut discutia asta si ca te-am lamurit.
aici, daca salariul minim e $7 de pilda, un chelner primeste $2-2.50, fara nimic altceva, adica fara beneficii gen asigurari medicale, de pensie, etc. el isi face salariul din tips. nu vad ce e asa de greu de inteles, acum auzi pentru prima oara de angajat care primeste salariu (modic, in cazul chelnerilor) plus comision/tips?!
nu stiu cat e 5-10 mii de lei vechi din suma totala de plata. aici lasi 15% din consumatie. daca ai consumat $200, chelnerul primeste $25 minimum.
in fine, eu nu mi-as permite sa fiu servita la masa si sa nu platesc serviciul oferit. iar dispretul pentru anumite categorii sociale mi se pare prea nedemn ca sa-l comentez. in US, majoritatea studentilor tineri au joburi de vara, recte casieri, chelneri, valeti, la pizza delivery, la fast food-uri...si nu se mai jeneaza nimeni de munca cinstita. sa ma scuzati ca am pronuntat cuvantul "chelner" intr-o discutie unde participa numa de la doctor in sus.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Conchita , nu ma intereseaza cum e in sua sau uganda.
In romania, cand ma duc sa beau un suc undeva daca vreau las , daca nu veau nu la.
Bacsisul il dau in fctie de cum s-a purtat cu mine si de cum m-a servit.
Are salariul minim pe economie un chelner , este platit de stat , daca mie mi-a placut de el ii las si 50.000 daca am consumat de 150.000 , daca nu mi-a placut nu-i dau nimic.
Nu sunt trecute bacsisurile niciunde, decat in cazul in care patronul vreo o cota din ele.
Din pctul meu de vedere , este la fel si la spital , benzinarie , banca:
daca mi-a placut cum s-a purtat cu mine cutarescu , dupa ce terminam treaba si imi achit costul in semn de multumire pot sa-i dau ce-mi trece mie prin cap si , dupa cum am spus nu se considera de nimeni in afara de cateva pers. de pe aici spaga.
Referitor la "a pretinde si a acepta e acelasi lucru" permite-mi sa NU fiu de acord.