Luptator,bataios, etc...pro sau contra?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Flaviuta, din contra...
Nu am spus-o din rautate si nici din lipsa de argumente..
Gradi la care merge copiul meu si unde sunt si eu educatoare (dupa cum stii ca multe montessori fac) accepta si copii cu down, autisti, cu pb de intarziere de vorbire si tot asa...
Toti sunt tratati la fel...
Nu il invat pe cel "normal" ca trebuie sa il ajute pe cel cu down...pentru ca cel cu down nu e cu nimic mai prejos ca cel "normal"...
Dar nu le permitem nici unuia sa loveasca sau sa dea din coate la tobogan...
Nu pot sa invat un copil de 3 ani sa dea inapoi o palma sau sa impinga la tobogan un copil "normal" dar unul cu down, nu...
In asta sta diferenta...

Daca vrei sa intelegi, bine...cineva tot va intelege ca toti copiii sunt la fel indiferent ca sunt rromi, cu down sau dizabilitati...adulti sunt cei care trebuie educati sa educe...

Eu nu vreau un luptator, vreau un copil fericit care sa fie multumit cu deciziile pe care le ia, cu viata pe care o are, cu parintii si prietenii de langa el...
Atat...vreau un copil fericit, si noi vom fi mereu langa el sa il sustinem in ce va alege si sa ii aratam ca blandetea, rabdarea si inteligenta sunt cheia unei vieti fericite si pline!!!!

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

quote:
Originally posted by speed

quote:
Originally posted by flaviutza
.ca sa mai dau un exemplu, ultima data cand s-a intalnit cu domnisorii Rromi, le-am spart un balon din ala mare plin de dulciuri si am lasat-o sa se lupte pentru fiecare bombonica..si a prins cateva

ce-ai facut??? le-ai aratat in mod intentionat dulciuri si i-ai lasat sa se lupte intre ei pentru ele? am inteles bine??

depinde cum vezi problema. le-am umplut un balon cu dulciuri de tot felul si l-am spart exact ca-n filmele alea stiti voi care. cam asta fac de fiecare data cand buzunarul imi permite.

Si sa nu-ti imaginezi batai la care noi asistam in extaz, dar nici un sir indian la care fiecare isi astepta portia(asa, ca la gradinitele perfecte). pur si simplu rad bucurosi si apuca fiecare ce poate..o scena absolut normala atunci cand se sparge un balon cu dulciuri .

Ah, ma scuzati...normala pentru copiii din zona mea...prin alte parti stau cuminti la rand si culeg frumos cate o bombonica,etc,etc,etc.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

aha,m-am speriat ca asa iti educi micuta sa fie bataioasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Simali, am dat si eu doua exemple cu Adi al meu in parc. Si nu mi-ati spus daca am procedat bine sau cum ati fi procedat voi, ca vad ca sunteti de specialitate.
quote:

Eu sunt de profesie econmomist. Ma pasioneaza educatia si citesc tot ce-mi pica in mana despre asta dar nu sunt de specialitate.

Acum in calitate de mamica: eu cred ca ai procedat bine in ambele situatii. Oamenii din jur deja dezaproba grupul care parea sa-l fascineze pe baiatul tau. Tu i-ai punctat de fapt ca acel comportament - al copiilor mai mari - nu este permis.

Cu fetele din copac eu nu-l lasam sa se duca de la bun inceput. L-as fi intrebat: te-au invitat? Daca nu te-u invitat, este parcul mare si poti sa te joci cat vrei, sa-ti faci grupul tau, etc. Eu am vazut de multe ori copii care vin si se baga in jocuri tata-fiu, in grupuri de fetite prietene, in mijlocul unei alte familii aflate la picnic, etc. Daca sunt copii nu inseamna ca pot sa deranjeze pe orice oricand vor cu prezenta lor. Ei nu inteleg dar parintii este bine sa intervina, sa-i ia de-acolo si sa le explice.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Eu nu vreau un luptator, vreau un copil fericit care sa fie multumit cu deciziile pe care le ia, cu viata pe care o are, cu parintii si prietenii de langa el...
Atat...vreau un copil fericit, si noi vom fi mereu langa el sa il sustinem in ce va alege si sa ii aratam ca blandetea, rabdarea si inteligenta sunt cheia unei vieti fericite si pline!!!!
quote:

Si eu la fel.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Nu il invat pe cel "normal" ca trebuie sa il ajute pe cel cu down...pentru ca cel cu down nu e cu nimic mai prejos ca cel "normal"...

Ba acolo unde merge fi-mea sunt invatati sa o ajute pur si simplu pe Madalina, sa astepte ceva mai mult la topogan pana urca Madalina, sa-i dea o mana de ajutor cel din varful scarii,etc.

pentru ca Madalina, ca multi copilasi cu SD, are o oarecare hipotonie. adica o lentoare in miscari, a invatat sa mearga mai greu, poarta ghetute ortopedice inca. are nevoie uneori de ajutor sa urce niste trepte.nu e vorba de mila sau umilinta aici.

Ai avut in grupa un copil cu SD?

mami si Ale

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by simali

Cu fetele din copac eu nu-l lasam sa se duca de la bun inceput. L-as fi intrebat: te-au invitat? Daca nu te-u invitat, este parcul mare si poti sa te joci cat vrei, sa-ti faci grupul tau, etc. Eu am vazut de multe ori copii care vin si se baga in jocuri tata-fiu, in grupuri de fetite prietene, in mijlocul unei alte familii aflate la picnic, etc. Daca sunt copii nu inseamna ca pot sa deranjeze pe orice oricand vor cu prezenta lor. Ei nu inteleg dar parintii este bine sa intervina, sa-i ia de-acolo si sa le explice.

alice

Cu fetele din copac procedam cam asa. il lasam sa se duca.punct.daca era bine primit si se integra,ok. daca nu, ii explicam ca nu obtii intotdeauna ce poftesti. dar il lasam sa se duca.

Simali fi-mea e genul de copil care doreste sa intre in diverse grupuri ,inclusiv atunci cand un copil se joaca cu tatal sau. de regula sta pe margine si saliveaza sau pur si simplu intreaba "pot si eu?" . daca e primita ,foarte bine!

Niciodata nu mi-am pus problema asa cum o expui tu.dar o sa ma gandesc pe viitor. si niciodata ,atat eu cat si sotul nu ne-am simtit aiurea cand a intervenit un copil in jocul nostru .asta chiar mi se pare aiurea rau de tot.

mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Multumesc mult pentru raspuns.
Daca esti economist, chiar ai o pasiune... citesc si eu mult, dar parca nu-mi sunt toate asa de clare ca tie... uneori pot spune ca ma baga si mai mult in ceata cartile astea de psihologia copilului.

quote:

De acord cu tine... de altfel am vrut sa-l opresc... Daca era o familie l-as fi oprit ferm. Asa am vrut sa simta pe pielea lui ca nu sunt obligati copii sa-l accepte mereu, ca fiecare are preocuparile si prietenii lui si nu sunt dispusi sa stea "drept" in fata lui. Chiar am anticipat cum o sa se termine. I-am explicat asta si inainte si dupa ... daca inainte "i-a intrat pe o ureche si i-a iesit pe cealalata", dupa a fost nevoit sa-mi dea dreptate, nu ca ar fi vrut.

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

Si eu la fel.

alice

Si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Un luptator e acela care are curajul sa persevereze atunci cand viata ii pune piedici. Nu cel care calca peste ceilalti, eliminandu-i si se imbulzeste "sa apuce" avantaje. Cel care are deviza "ai reusit-continua, n-ai reusit continua", nu cel care trebuie sa reuseasca cu orice pret, eventual faultand tot ce e in jur.

Mergi la inceput

Filofteia, dar se putea foarte bine sa fie primit in grup,nu-i asa? ok, erau fetite prietene,mai mari decat el, cu alte preocupari...dar asta nu inseamna neaparat ca nu-l accepta.

Inteleg ca pana la urma, una l-a altoit si inteleg ca nu a fost ca raspuns la o palma...ceea ce spune mai multe despre stilul fetitelor respective...

Insa copilul a dorit totusi sa intre in grupul lor si a si incercat..ce e rau in asta?

mami si Ale

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by filofteia

Alt exemplu... Avem pe langa bloc un pom in care se urca toti copii. Pomul era ocupat de niste fetite de data asta, tot mai maricele (10-12 ani). Adi doreste si el sa se suie in pom. Ii explic ca sunt fetitele in el, ca sunt mai mari etc. Pana la urma l-am lasat sa se duca si m-am asezat pe o banca la vreo 100 de metri, de unde insa il vedeam. Cam dupa vreo jumatate de ora vine plangand, se pare ca totusi enervase fetele si pana la urma una il altoise. M-am si amuzat ca fiind mai mari nu a avut curaj sa le spuna nimic, in schimb cum a ajuns langa banca a inceput sa le balacareasca. L-am luat de acolo de nu s-a vazut, i-am explicat ca nu este frumos sa vorbeasca asa si ca daca mai spune ceva va primi o pedeapsa, ca el nu avea ce sa caute printre fetite si stie asta ca i-am spus de la inceput.

cum enervase fetele? si de ce nu avea ce sa caute printre fetite?

mami si Ale

Mergi la inceput