Fetele din America (85)
Raspunsuri - Pagina 27
cris30 spune:
Sanca, m-am gandit sa ma duc la doctor sa fac testul de sange,dar am zis sa mai astept inca o saptamana ca poate e prea devreme, vorba ta ca poate nici un medic nu-mi face testul, daca cel de urina a iesit negativ. Daca mai trece o saptamana si nu-mi vine ciclu iar testele tot negative sunt, atunci inseamna ca e alta problema.Am si o stare nasoala de nervozitate, mai ales cu caldurile astea care imi accentueaza starea, imi vine sa ma cert cu toata lumea.Iti multumesc pentru raspuns.
cris30 spune:
Krissy, felicitari pentru viza parintilor, cred esti in al noulea cer.In legatura cu tipul de asigurare nu stiu ce sa-ti raspund, in schimb cu durata sederii lor aici, pot sa-ti spun ca am o prietena care si-a adus parintii cred ca cu acelasi tip de viza ca si tine si ultima data cand am vorbit cu ea imi spunea ca parintii ei nu au mai fost in Romania de 2 ani.Deci cred ca nu mai este limita de timp, mai ales ca viza e permanenta.Am sa-i dau telefon intr-o zi si am sa o intreb ce tip de asigurare au ei, poate te ajuta cu ceva.
petaluda spune:
buna fetelor!
ma scuzati ca dau buzna in subiectul vostru dar am nevoie de o explicatie, si cred ca voi sunteti cele mai in masura sa ma lamuriti: am intalnit la mai multe fete din america ideea ca este foarte nepotrivit sa porti pantofi albi dupa Labor day ( adica 1 mai, nu? ). Ma intrebam de unde vine aceasta regula si cat de des este respectata.
Copiez aici un pasaj scris de o americanca, ca sa intelegeti ai bine despre ce e vorba:
'' it is a fashion feauxpa to wear open toe shoes in the fall and winter. And Brides are the only ones who are supposed to be allowed to wear white shoes after Labor Day and before Easter. However, I thought that was mostly a Southern thing. That is what people tell me who are not from the south anyway.
I realize it probably seems old school but honestly, my mother would have my head if I even dreamed of wearing white after labor day. And I have taught my daughters the same thing. It is just one of those things I guess."
Multumesc!
Krissy spune:
Cris, multumesc de raspuns si bafta sa fi ramas insarcinata! Chiar te rog daca poti sa iti intrebi mai multe detalii prietena, m-as bucura f mult.
Eu intrebam de limita pt pastrarea rezidentei din perspectiva rezidentei americane, nu romanesti. Ai mei nu au vandut casa, deci imigreaza doar teoretic, caci practic nu sunt inca fizic si mental pregatiti sa plece definitiv, vor sa se intoarca destul de des in tara, si nu stim cat e bine sa stea la o iesire...
Cristina, fericita mamica de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007
"Babies are such a nice way to start people." ~Don Herrold
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by petaluda
buna fetelor!
ma scuzati ca dau buzna in subiectul vostru dar am nevoie de o explicatie, si cred ca voi sunteti cele mai in masura sa ma lamuriti: am intalnit la mai multe fete din america ideea ca este foarte nepotrivit sa porti pantofi albi dupa Labor day ( adica 1 mai, nu? ). Ma intrebam de unde vine aceasta regula si cat de des este respectata.
Copiez aici un pasaj scris de o americanca, ca sa intelegeti ai bine despre ce e vorba:
'' it is a fashion feauxpa to wear open toe shoes in the fall and winter. And Brides are the only ones who are supposed to be allowed to wear white shoes after Labor Day and before Easter. However, I thought that was mostly a Southern thing. That is what people tell me who are not from the south anyway.
I realize it probably seems old school but honestly, my mother would have my head if I even dreamed of wearing white after labor day. And I have taught my daughters the same thing. It is just one of those things I guess."
Multumesc!
Labor Day e la inceput de Septembrie. Se zice ca nu se mai poarta alb, nu numai pantofi albi.
Pantofi "open toe" am vazut ca se mai poarta.
Am locuit mai mult la NY si "lumea buna" am observat ca tine cont de chestia asta. Dar pina la urma e o alegere personala.
PS Aici e tare cald in Septembrie, mi se pare imposibil sa nu porti "open toe" sau alb intre Septembrie si Paste.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Siminaf spune:
Krissy, uite aici:
www.uscis.gov/files/article/B4.pdf" target="_blank">http://www.uscis.gov/files/article/B4.pdf
Si mai sint pe site-ul USCIS, dar nu am eu timp sa caut acum. Scrie acolo si de reentry permit.
Felicitari!
Krissy spune:
quote:
Originally posted by cris30
Krissy, ai o fetita dulcica de tot, sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa.
Cris30, sarut-mana! Am uitat sa te invit sa treci pe la "Odisee", la "Bebelusi made in USA", acolo e topic specializat despre sarcina si bebei.
Ramona si Siminaf, multumesc pentru link-uri, o sa ma documentez. La cotatiile pt asigurare au iesit niste sume intr-adevar mari, la varsta parintilor (> 60), dar asta e situatia. Si in brosurica de pe USCIS zice ca problema ar fi "absence for a year or more", dar cred ca o sa intrebam si un avocat cum sa procedam. Multumesc de felicitari, fetele!
Cristina, fericita mamica de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007
"Babies are such a nice way to start people." ~Don Herrold
Ramona J spune:
Pe vremea cind ieseam mai mult din US nu se recomanda sa fii plecat peste de sase luni (desi era legal). Dupa 9/11 presupun ca sint mai atenti si la treburile astea.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
petaluda spune:
Ramona, multumesc pt explicatie. Eu asociam 1 mai cu Labor day si de aia mi se parea ciudat sa nu porti alb pe timp de vara...