Trompe partial permeabile

Cine ma poate ajuta cu un sfat sau macar, din propria experienta, sa-mi zica daca e cazul sa fac laparo daca trompele imi sunt partial permeabile? Poate e mai bine sa incerc cu instilatii, dar am citit tot aici pe forum ca sunt pro si contra la aceste proceduri. E posibil sa ramin insarcinata cu asa trompe, a ramas cineva? Va multumesc din suflet daca veti gasi timp sa-mi raspundeti la intrebare si sa ma linistesc odata, caci sunt stresata rau de tot. Va urez sanatate si bebei cit mai curind!
Raspunsuri

Anca Wish spune:
Daca ti s-a recomadat sa faci laparo, nu mai sta pe ganduri. Este o procedura simpla prin care ti si desfunda trompele si ti se va spune clar dupa, daca sunt functionale.
Instilatiile sunt extrem de dureroase si nici nu au intotdeauna rezultat.
Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.

Lika spune:
Da, dar ma intereseaza daca se poate ramine insarcinata si asa, cu trompele partial permeabile. Poate nici nu e cazul sa o fac, daca sunt sanse.
A ramas cineva insarcinata cu asa trompe? Raspundeti, pls.

andriushca spune:
Lika, buna!
sa inteleg ca in urma unei HSG ai aflat ca ai trompe partial permeabile? cum scrie pe fisa data de acolo, chiar asa, partial permeabile? intreb pt ca la mine scrie trompe permeabile si proba cotte slab pozitiva. si nu inteleg, daca proba cotte e slab pozitiva, trompele cum sunt permeabile, ca la mine nu scrie partial permeabile? la tine cum scrie?
mie cu acest diagnostic dr. nu mi-a recomandat laparo ci cateva inseminari (si din cauza problemelor sotului). tie ce ti-a spus dr.?
te pup
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
http://tt.lilypie.com/JUibm7.png

Lika spune:
Andriushca! Nu stiu ce inseamna "proba cotte", mie asa ceva nu mi-au zis. Si apoi ceea ce mi-a scris radiologul este indescifrabil pentru mine, stii cum scriu doctorii :))... dar ginecologul mi-a scris "sterilitate tubara cu impermeabilitate partiala". Am mai citit pe forum ca la fetele cu trompele infundate substanta de contrast s-a oprit, formind doar o pata in zona uterului. La mine se vad parca trompele pe desen, una mai slab, dar oricum se vad. Problema am inteles ca rezida in grosimea lor, adica la inceput trompa e ff subtire, iar mai apoi se ingroasa. Imi pare rau acum ca nu am cerut radiologului sa-mi arate o radiografie la trompe normale si permeabile, as fi putut face diferenta. Dar la tine cum arata trompele pe desen, au acelasi diametru pe toata lungimea lor sau cum?
Si explica-mi, te rog, ce e aia proba cotte, poate la noi se numeste altfel.

andriushca spune:
Lika, neata!
in primul rand, daca o sa dai o cautare pe net cu "normal HSG" o sa gasesti poze cu radiografii ale trompelor, considerate normale, sa le compari cu a ta. o sa incerc sa-ti trimit eu o astfel de poza pe care am salvat-o de pe net, dar nu garantez ca reusesc. (trb sa-mi dai un pm cu adresa ta de email.
in al doilea rand, chestia cu :proba cotte" e rezultatul radiografiei, in buc. asa se scrie. si despre asta poti da o cautare pe net.
dr. tau gineco/infertilitate nu-ti poate citi scrisul acela indescifrabil? el ce parere are? nu ti-a interpretat rezultatul?
sa stii ca si trompele mele sunt subtiri, scria asa: filiforme, cudate(asta cred ca inseamna sinuoase ?), permeabile, proba cotte slab pozitiva. pe radiografia mea se vad trompele, f. fine, uterul, cum gazul sau ce a afost a trecut prin ele si s-a revarsat ca un fum. nu mai stiu daca au acelasi diametru de la un cap la altul, trb sa ma uit pe radiografie.
cand am facut eu HSG era o fata cu rezultat negativ, adica trompe nepermeabile clar. i-am vazut radiografia, era totul negru, nu trecuse nimic. eu zic ca la noi e ok, sunt sanse. dar cel mai bine discuta cu dr. tau si vezi ce te sfatuieste. te pup si mai vb!
andreea

Lika spune:
Da, Andreea, sper si eu ca avem mari sanse sa reusim pina la urma, desi eu cam de 2 ani incerc si nimic :((. E-mail meu e lika_123@mail.md, dar merci pentru info care mi le-ai dat, chiar imediat voi cauta.
Of, mie radiologul in genere mi-a zis asa pe scurt ca adica o trompa e astupata, iar alta partial permeabila, dar medicul deja ti-am scris ce mi-a explicat si ce diagnostic mi-a dat.
Mai vad eu alte desene si pe urma iti mai scriu.
Stii, eu am singerari deja de 3 zile dupa aceasta. La tine cum a fost?
Pupicei si muuuuulti bebei!

andriushca spune:
ti-am trimis e-mail cu poza, sa-mi zici daca a ajuns, e ok si o vezi.
am sangerat dupa HSG in ziua aia si a doua zi putin maro, cam atat.
andreea

Lika spune:
Acum am verificat si nimic. Stii, dupa cuvintul lika urmeaza o _ (liniuta jos), apoi 123. Nu stiu daca a fost clar chestia aceasta, caci eu uitindu-ma la link, nu prea am vazut liniuta jos. O acopera aia mare care accentueaza.
Pina ce am gasit doar o poza cu HSG normal, care e prea mica ca sa vad clar ceva, deschid alte situri si e doar text. Mai caut eu.
Super ca la tine a tinut singerarea doar 1-2 zile. Au zis fetele ca poate tine si 1 sapt, de aia m-am linistit. Doar ca eu mai am si niste senzatii stranii si mi-e frica daca nu mi-a introdus vreo infectie tipul. E posibil asa ceva, nu stii?
Sper ca nu te superi ca atita te bat la cap cu intrebari :))), multumesc pentru raspunsuri prompte.

andriushca spune:
verifica din nou emailul, am trimis iar pe adresa corecta, ti-am sicris 2-3 vorbe. nu ma bati la cap, si eu ii bat la cap pe altii, te pup
andreea

Lika spune:
Buna Andreea!
Dina pacate, nu mi-a mai venit nimic pe posta, dar daca tot e din net scoasa, atunci nu te mai deranja. Ieri seara am colindat si eu netul si am gasit citeva radiografii. Am comparat si acum stiu ca e important ca sa se vada la trompa nu numai firul asta subtire, dar si capatul trompei, si anume lichidul sa fie dispersat acolo. La mine la o trompa iata firul subtire se vede, dar la capat nu se vede cum lichidul s-a imprastiat, e doar asa o pata mica. La a 2 parca e totul normal, doar ca in pozele de pe net, totusi petele astea sunt mult mai mari. Nu stiu de ce. Poate prea repede mi-au facut a 2 radiografie?
Am inteles ca astepti sa faci inseminare, asa ca iti doresc maaari-maaari succese si sa fii degraba cum iti doresti. Pupici!