Trompe partial permeabile

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

imi pare rau ca n-ai primit, oare de cem ca am scris adresa corect? oricum, nu mai conteaza, bien ca ai gasit pe net. la mine se vede si capatul trompei, cum difuzeaza gazul in abdomen. dar nu e totul asa clar ca in pozele de pe net. asta e! pupici

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

http://tt.lilypie.com/JUibm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianadi spune:

Buna Lika, Andreea, am facut luni HSG (nu m-a durut deloc), apoi marti si joi instilatii (sau perfuzii).
Rezulatul HSG - trompe filiforme, una usor cudata (aici am citit cum e corect, eu am crezut ca scrie ciudata!), cealalta opacificata discontinuu, ambele permeabile, probe Cotte pozitive.
Doctorita a zis "greu", profesorul a zis "hm", apoi dupa perfuzii s-a mai uitat si a zis ca e "OK". De ce diferenta aceasta de evaluare?
La perfuzii a zis permeabilitate 1.

Proba Cotte pozitiva inseamna ca lichidul a trecut in partea cealalta?

Sansele sunt mai mici cu trompe filiforme (inteleg ca mai subtiri)?

Andreea, poti sa ne dai linkul unde putem vedea radiografii? La linkul acela apare doar ceva cu ciclul.

Diana

"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

dianadi, linkul acela e lilypie al meu, adica situatia lunara cu CM-ul, cat mai e pana la ovulatie, testare, etc., deci nu are nicio legatura cu subiectul :)
poze cu hsg nu am pus ca nu stiu, nici nu mai stiu ce site era, dar poti sa dai tu o cautare pe google cu text "normal HSG". pupici!

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

http://tt.lilypie.com/JUibm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

da, eu am ramas insarcinata cu "trompe partial permeabile"

nu am vrut sa fac laparoscopie de frica extrauterinei, dar am facut instilatii.. oribil, dureros si primitiv.. daaar, acum am un pui de 2 ani

asadar, se poate, dar cel mai important lucru este sa nu-ti pierzi speranta!

faci cum crezi ca e mai bine pentru tine, dar documenteaza-te inainte, viziteaza mai multi medici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lika spune:

Draga Tia, multumesc, mi-ai dat o sperantica :)) Ma bucur ca ai un copilas sanatos si ca ai reusit.
Si mie nu-mi prea place ideea cu laparo, de aia si caut alte variante. Dar despre instilatii de ce spui ca dureros? Nu foloseai analgezice sau anestezie locala, sau nu se face? Medica mea nu prea se pronunta pentru instilatii, cica nu prea au efect. Cine ti-a facut instilatiile, chiar medicul tau sau ai mers la alt cabinet? Cite la numar si cind le-ai facut?
Stii eu am mai gasit info despre tratament cu ierburi, adica ceaiuri, infuzii, dar nu stiu de ce, dar mi se pare ca cu infuziile nu chiar te tratezi. Nu ai auzit de asa ceva, nu ti-a propus atunci nimeni asa metode mai traditionale?
Of, mai am inca citeva zile si tre sa merg la medica mea, iar eu inca am atitea dubii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lika spune:

Dianadi, pai de ce ai mai facut instilatii, daca trompele iti sunt permeabile? Ce ti-a zis medicul? Daca ai desenul la tine, poti sa-mi zici cum se vad trompele, cum sunt la capat? Hai, te pup si bafta la facut un bb voinic si sanatos!

quote:
Originally posted by Dianadi

Buna Lika, Andreea, am facut luni HSG (nu m-a durut deloc), apoi marti si joi instilatii (sau perfuzii).
Rezulatul HSG - trompe filiforme, una usor cudata (aici am citit cum e corect, eu am crezut ca scrie ciudata!), cealalta opacificata discontinuu, ambele permeabile, probe Cotte pozitive.
Doctorita a zis "greu", profesorul a zis "hm", apoi dupa perfuzii s-a mai uitat si a zis ca e "OK". De ce diferenta aceasta de evaluare?
La perfuzii a zis permeabilitate 1.

Proba Cotte pozitiva inseamna ca lichidul a trecut in partea cealalta?

Sansele sunt mai mici cu trompe filiforme (inteleg ca mai subtiri)?

Andreea, poti sa ne dai linkul unde putem vedea radiografii? La linkul acela apare doar ceva cu ciclul.

Diana

"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrmoana spune:

Lika si eu am facut HSG in februarie si aveam rezultatul asemanator cu cel al Andriushcai. Adica trompe filiforme proba Cotte slab pozitiva. Luna urmatoare, in martie, am fost la instilatii si rezultatul a fost permeabilitate 1. Doctorul a zis ca se poate ramane gravi si cu trompe subtiri.

oana
"Success comes before work only in the dictionary."
http://tt.lilypie.com/T7Akm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianadi spune:

Se pare ca trompele sunt "cat de cat permeabile", trebuie ajutate putin, cu aceasta substanta cu penicilina.

Lika, tu intrebai daca trebuie sa faci laparo. Eu zic ca ar fi bine sa faci, chiar si cu trompe permeabile, se pot descoperi probleme numai la laparo, e o operatie usoara. Dr. Tutunaru este cel mai bun. Ma gandesc si eu sa o fac. Acum depinde cat de mult timp mai esti dispusa sa astepti pana la obtinerea rezultatului.
Ca operatie nu este grea.

Cam care ar fi procentul de a ramane insarcinata cu trompe mai subtiri?

Diana

"Adusu-mi-am aminte de zilele cele din inceput, cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mainilor Tale am gandit."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Eu vreau sa va impartasesc experienta mea. Am facut hsg in oct 2006 si doctorul de la radiologie a zis ca aveam o trompa infundata care mi-a desfundat-o, cealalta era ok dar pe film nu se vedea prea bine, doctorul ginecolog a spus ca nu e buna nici o trompa. Am facut o instilitie in care mi-a fost ff rau, chiar si dr s-a speriat si atunci dr. meu a zis ca numai cu laparascopie se mai poate face ceva. Am facut laparascopie in martie anul acesta si surpriza ambele trompe erau perfect permeabile, uter si ovare normale. Deci ce vreau sa va spun este ca numai la laparascopie se vede perfect. In spital era o fata care facuse hsg si zicea ca era normal si la laparascopie ii gasise ceva neregulatitati la o trompa. Mult succes va doresc si sa auzim de bine! Laparascopia nu e grea dar pe mine m-a slabit foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Originally posted by Lika

Draga Tia, multumesc, mi-ai dat o sperantica :)) Ma bucur ca ai un copilas sanatos si ca ai reusit.
Si mie nu-mi prea place ideea cu laparo, de aia si caut alte variante. Dar despre instilatii de ce spui ca dureros? Nu foloseai analgezice sau anestezie locala, sau nu se face? Medica mea nu prea se pronunta pentru instilatii, cica nu prea au efect. Cine ti-a facut instilatiile, chiar medicul tau sau ai mers la alt cabinet? Cite la numar si cind le-ai facut?
Stii eu am mai gasit info despre tratament cu ierburi, adica ceaiuri, infuzii, dar nu stiu de ce, dar mi se pare ca cu infuziile nu chiar te tratezi. Nu ai auzit de asa ceva, nu ti-a propus atunci nimeni asa metode mai traditionale?
Of, mai am inca citeva zile si tre sa merg la medica mea, iar eu inca am atitea dubii....

Nu se face anestezie, solutia introdusa contine si xilina, dar n-are nici un efect, sau asa mi s-a parut mie.

Ancar mi le-a facut, medicul meu, la spital la Pantelimon. Am facut din ziua 6-7 (imediat dupa oprirea sangerarii) si pana aproape de ovulatie. Ancar verifica si spunea cand sa ne oprim - asadar in medie 5-6 pe luna, 3 luni consecutiv. Efectul este intr-adevar discutabil, initial am regretat ca le-am facut, urmatorul HSG arata mai prost ca primul.

Si eu am cautat tratamente naturiste, dar fara succes, fiind un blocaj mecanic, nu stiu daca este posibila rezolvarea fara interventie tot mecanica.

Iti tin pumnii!

Mergi la inceput