Am ajuns si aici...in doi mergem mai departe!
Raspunsuri - Pagina 8
espiritu spune:
pana una alta copilul are 5 ani.nu poate fi vorba de a alege ea.iar daca ar fi sa aleaga ea ar zice fara ezitare : mami si tati.
nu este vorba de a lua copilul efectiv.este vorba de a ma asigura ca nu va mai exista acel "imi iau copilul si plec" sau situatii de genul in care am fost pus in fata faptelor deja implinite.
copilul pentru o perioada nedefinita va ramane sa traiasca in aceeasi formula.ea este obisnuita sa doarma seara cu bunica ei cu mamaie cum ii zice ea.ea este obisnuita cu viata care a dus-o pana acum.singura schimbare va fi ca eu nu voi mai locui acolo.o va duce bunica dimineata la gradinita,eu o voi lua ca si pana acum iar seara va veni sa doarma acolo unde este ea obisnuita de mica.
singura schimbare va fi ca tati nu va fi si peste noapte cu ea.atat.
ma rog nu stiu ce impact va avea asta in sufletelul ei.
voi continuati sa dati cu pietre daca va simtiti bine.eu voi sta alaturi de fiica mea ca si pana acum.
si o intrebare pt cele care ma acuza ca nu imi strang hainele : cam cine credeti ca a strans haine,a facut curat etc etc timp de un an cat sotia a fost plecata?dupa voi asa.sau credeti ca in momentul in care a venit acasa usa nu se mai putea deschide de maldarul de haine?
va rog eu sa cititi inainte sa aruncati cu pietre.daca nu puteti keep going ca sunt convins indiferent ce as spune tot rau va fi in ochii vostri.
era cineva care ma acuza ca m-am zugravit in ingeras roz cu pete bleu ca eu nu mi-am expus vina mea in destramarea casniciei.ei bine,cu riscul de a te enerva si mai tare sa stii ca nu am nici o vina capitala.nu sunt perfect dar nici fapte de destramare de casnicie nu am facut.
espiritu
anca74 spune:
Eu ti-am zis ca nu cred ca esti un ingeras nici pe departe.
Sa stii ca nu m-am enervat absolut deloc pana acum. Pur si simplu, gasesc ca iti pui singurel cununa de lauri pe frunte si te bati prieteneste pe umar pentru ca nimeni altcineva nu o face.
Chiar nici o vina nu ai?
In cazul asta, dreptatea si garda copilului vor fi de partea ta, stimabile domn.
Pana atunci, inceteaza totusi sa-ti diseci sotia in public. Nu-ti face absolut deloc cinste.
Buburuza noastra
io
http://tac.families.com/ezb/874526.png
Happy_in_TO spune:
A avea custodia unui copil inseamna a te ocupa de acel copil 24/24 exceptie facind cind te duci la munca, sa il poti intretine.
Nici un judecator din lume nu va acorda custodia bunicilor in timp ce acel copil are o mama care il vrea "full time"!
Tu chiar crezi ca un copil este mai bine sa fie crescut de bunici si nu de un parinte? Numai ca nu vrei tu ca sotia sa aiba fetita? Doamne fereste!
flaviutza spune:
Ancuta, simt nevoia sa te lamuresc cu ceva. da, ai dreptate in ce ai spus, nu am de unde sa stiu ce e in sufletul unei femei abuzate. si ,sincer pana acum cateva zile, credeam cam asa : cum Dumnezeu pot sa stea pur si simplu in aceasta situatie, cand e simplu sa-ti faci bagajele si sa pleci,etc,etc. intelegi tu ce vreau sa spun.
acum cateva zile, am urmarit o emisiune despre o femeie abuzata si ultimul hal, la Oprah. extraordinar! si am inteles psihologia femeii abuzate. era acolo o doamna care a adus o caseta...pe caseta, abuzurile fizice ale sotului...filmate de propriul copil de 13 ani.
Sti ce am inteles? ca asta i se poate intampla oricui,fara sa isi dea seama. indiferent cata experienta ai, indiferent ce studii ai. ca exista femei abuzate in toate mediile sociale.
Ca poti trai in abuz ,si, paradoxal sa vezi abuzul altora,sa le dai sfaturi...dar pe al tau sa nu-l constientizezi.
Deci am inteles perfect cum stau lucrurile.
Si am mai inteles ca iti trebuie o forta extraordinara sa te rupi din asta.pentru ca tu, ca abuzata,chiar crezi ca nu valorezi o ceapa degerata,ba chiar ca el are dreptate.
Insa, Anca, ceea ce vreau eu ca tu sa intelegi....nu toti sunt la fel. daca x a fost nenorocit ,nu inseamna ca si Espiritu este. intelegi?incearca sa privesti lucrurile obiectiv.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
flaviutza spune:
Apropo de Espiritu. pe mine ma doare sa vad ce scrie. voi chiar nu vedeti ca omul asta e disperat?
aveti unii copii. unii sunteti divortati poate. ganditi-va ca v-ati crescut copilul,l-ati iubit si ingrijit si tremurat la fiecare puseu de febra.
Ganditi-va ca omul asta a trecut prin exact acelasi lucru. iar acum e obligat sa doarma separat de copilul sau.
si mai rau, sa se gandesca ca, probabil ,instanta ii va acorda custodia mamei. iar omul asta stie ca acea mama nu stie ,nu si-a dat interesul sa isi creasca asa cum trebuie copilul.
Voi, cei divortati, cum ati dormi noaptea stiindu-va copilul de 5 ani pe mainile unui parinte mai mult absent,care nu cunoaste indeaproape copilul, nu stie cum reactioneaza la boala, nu stie la ce alimente e alergic si cum ii place lapticul,cald sau rece...etc
Voi cum credeti ca adoarme Espiritul nostru noaptea?
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Mey fetelor.
Cand mama mea a facut-o pe sora-mea, era in anul 2 de facultate. A lasat-o la bunica-mea. Se ducea de cate ori putea, nu stiu sa va spun acum. La fel si cand m-a facut pe mine. Pur si simplu asa a fost. Pe noi doua ne-a crescut bunica.
una e sa il ti departe pentru ca esti obligata...alta e sa pleci desi nu mori de foame, ai cu ce te intretine doar asa...sa scapi de responsabilitati.
eu din ce spune Espiritu asta inteleg. ca a plecat...ca nu l-a vrut si pe el acolo.ca a plecat desi avea o situatie financiara ok. am spus, am vazut si eu dintr-astea
mami si Ale
anca74 spune:
Dar nu sustin ca espritu este un .... (nu vreau sa folosesc cuvinte aiurea).
Pur si simplu, nu-mi inchipui ca un cuplu se destrama numai din cauza unuia dintre parteneri. Trebuie 2 persoane sa formeze un cuplu, si tot 2 sa-l destrame.
Iar dansul sustine ca este usa de biserica.
Ori asa ceva nici un om cu ceva experienta de viata nu va crede vreodata.
Ceea ce doreste dansul acum sunt incurajari sa actioneze asa cum si-a propus.
Dar nu este pregatit sa asculte si pareri contrare.
Daca i-am canta toate in struna ca face extraordinar de bine ce face, imi imaginez ca ar fi in al 9-lea cer.
Dar nu e cazul. Si de aceea raspunde sec si jigneste femei care se indoiesc de veridicitatea spuselor sale.
Tare urat comportament.
Buburuza noastra
io
http://tac.families.com/ezb/874526.png
A_Iulia spune:
Espiritu,
Pai inteleg ca deja e rezolvata situatia?!
Asta cred ca este si solutia.
Oricum, chiar daca are mama custodia, nu are cum sa-si stabileasca domiciliul in alta tara fara acordul tau...deci care crezi ca ar mai putea fi problema?
Fii destept si negociaza cu sotia ta ca in schimbul custodiei pe care esti dispus sa i-o cedezi sa obtii minim 1/2 din timp (drept de vizita sau cum s-o mai numi). Sigur o sa fie de acord.
Iti spun sincer ca daca lasi deoparte nervii acumulati din relatia voastra de cuplu, poti face din ea o bomboana pentru tine - nu cred ca e chiar atat de stupida incat sa-si doreasca razboi cu tine, dar probabil prea o acuzi la fiecare pas.
Adina + Olivia 04.03.2004
A_Iulia spune:
Flaviuta,
Copilul o sa fie foarte bine. Uite eu sunt divortata. Am avut probleme similare, insa cred ca am reactionat diferit.
Fii-mea are parte de amandoi parintii, doar pentru ca AMANDOI am inteles ca un razboi nu duce la nimic bun.
Eu am fost cea care am stat mereu la capul ei de cand s-a nascut. Ex-ul in 3 ani de zile n-a dormit nici macar o noapte cu ea.
Iti spun cu mana pe inima ca fara nici o remuscare am lasat recent copilul, pentru o saptamana, (pentru ca am fost plecata si eu si maica-mea) in grija lui. Ma crezi ca sunt mai linistita psihic cand e fii-mea cu el decat cand e, sa zicem, la gradinita? (dau un exemplu stupid).
Asta pentru ca stiu sigur ca O IUBESTE.
La fel si sotia lui Espiritu. Stai linistita ca o sa aiba grija de fata ca de ochii din cap, daca solutiile de acum (Espiritu, bunica, etc etc) pica. Din tot ce s-a povestit eu n-o vad ca o mama denaturata. Si nu stim noi cate nopti o fi plans pe-acolo prin Anglia de dorul lui fii-sa.
Adina + Olivia 04.03.2004
espiritu spune:
Adina tu ti-ai citit hotararea de divort?poti face ceea ce te taie capul ca nu te poate opri nimeni.hartia in care ti se da custodia anuleaza dreptul celulalt parinte de a participa la decizii si ii garanteaza\ un drept la vizita.dar daca tu maine pleci in alta tara(una din temerile mele majore) celalalt poate sa se dea si cu fundul de asfalt ca nu are cum sa mai beneficieze de dreptul la vizita iar tu nu poti fi trasa la raspundere fiindca nu ii ingradesti acest drept.doar ca este un pic mai departe.intelegi?
daca ar fi plans in Anglia de dorul fetei ar fi acceptat fara rezerve sa mergem amandoi acolo.nu era greu era doar o hartie de facut.o hartie banala.dar a fost mai dulce relatia de acolo.asa ca nu spune ca s-a zvarcolit cand numai eu stiu cat m-am rugat de ea sa mergem acolo.
@anca
obisnuieste-te sa crezi ca mai exista si oameni normali care tin la familie si nu se casatoresc ca da bine in societate ci o fac din dragoste.
faptul ca voi ma aprobati sau ma injurati nu schimba datele problemei.faptul ca tu nu crezi ca eu sunt cum sunt asta nu ma schimba pe mine.
espiritu