Am ajuns si aici...in doi mergem mai departe!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

spiritu ,

se pare ca cineva s-a folosit de mesajul meu si i-a data alta interpretare ,total opusa la ce eu am vrut sa exprim ,desi spune ca este deacord cu postarea mea .in postarea mea eu doar contaziceam ideea FANIEI ca fetitei tale ii este mai bine la bunici decit cu tine si probabil crescuta de o bona,la care eu am raspuns ca eu cred ca mai bine cu tine in fiecare seara ,si cu bunicii la sf de saptamina.
sper ca ai inteles mesajul meu(citeste prima mea postare ,iar adoua intareste ideea ca fetita are nevoie de tine)
multa bafta,

monica mami de print
monica mami de print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

membru incepator

Are album!

Romania
Bucuresquote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by principe

eu cred ca un copil are nevoie in egala masura de mama si tata ,daca nu-i are pe amindoi atunci macar unul din ei ,cel care este mai disponibil sufletesc ,monetar etc
bunicii sunt bunici ,nu sunt parinti,daca doamne fereset ceva s-ar intimpla in familia mea prefer ca copilul meu sa stea cu tatal decit cu bunicii ,nu conteaza ca are grija bona ziua de el ,seara sigur stie ca vine tatii si o sa-l imbratiseze si o sa-l spele si o sa-i dea sa manince ,si o sa-i citeasca povesti.
una easte sa ai un parinte de sf, de saptamina si altul este sa ai parinti doar la sf de saptamina.

--------------------------------------------------------------------

Exact asa vad si eu lucrurile. M-am tot invartit in jurul acestui subiect si m-am intrebat daca sa raspund sau nu.

Espiritu, nu pot spune si nici nu ma intereseaza a cui este vina. Este clar ca nu mai poti trai sub acelasi acoperis cu sotia ta si nici ea cu tine. S-a terminat, trageti linie si gata. Dureros insa este faptul ca iti bagi copilul la mijloc. Pe tine nu te intereseaza ca sotia ta este o mama buna, ca isi iubeste copilul si copilul o iubeste si ca TU NU VEI FI ALATURI DE COPIL, pentru ca vei fi plecat!!!! Este numai ambitia ta prosteasca: "nu-i dau gargarita mea!". Asta mi se pare cea mai mare tampenie! Un copil care sa creasca fara nici unul din parinti, ci alaturi de o matusa (crezi ca va fi dispusa sa ti-l creasca? HA! De la vorbe la fapte e cale lunga! Si daca o va face, va fi pe perioade scurte! )!!!! Uh!!!!! Si asta datorita unor ambitii fara rost! Daca viitoarea ta ex-sotie este o mama buna, nu este mama denaturata, de ce sa creasca fetita fara mama? Ca asa vrei tu???? Hmmm! Cat despre vina care o arunci NUMAI asupra sotiei, deschide bine ochii! Crezi ca numai hainele murdare lasate la intamplare prin casa sunt de vina? Si a avut a ta sotie si nervi de otel, daca eram in locul ei le gaseai ori in fata usii, ori aruncate pe fereastra! Nu e servitoarea ta, ci sotia ta! Crezi ca e numai vina ei? Iti spun eu, o femeie cauta in alta parte atunci cand nu gaseste ce trebuie acasa. Asta ar trebui sa-ti dea de gandit. Vina nu este numai a ei! Trezeste-te la realitate!!!! Ce aveti voi insa de impartit este numai treaba voastra! Deranjant este insa altceva, ca faceti din bietul copil o minge de ping-pong. Unui copil ii trebuie un mediu stabil, un parinte (cel putin) care sa se ocupe de el in mod constant, nu o matusa care azi o vrea, maine nu si un tata plecat, dar plin de orgolii! Da dovada de maturitate si gandeste-te la binele copilului, nu la satisfacerea orgoliului tau!ti
108 Mesaje
Trimis la: - 19/06/2007 : 18:56:21
CL
---------------------------------------------------------------------

CL hmmmmmmmmmmm postrea mea spune total contrariul la cea ce spui tu ,nu vad legatura de ce esti deacord cu mine daca expunem idei opuse.
postrea mea a fost o contrazicere a ideii ,expuse de de fania ,mai jos redata.[/red]
----------------------------------------------------------------------
Cred sincer ca in varianta in care fetita va ramane cu tine nu va avea o familie destramata ci te va avea pe tine. Scuza-ma dar din ceea ce ai scris nu reiese ca pana acum ar fi avut o "familie"....Cred ca este mai importanta de cele mai multe ori dragostea pe care o oferim copiilor nostrii decat un simulacru de familie.
In cealalta varianta in care sotia ta va castiga custodia atunci probabil ca va avea familia oferita de catre bunici ceea ce nu este totusi prea rau (in comparatie cu o bona) si te va avea in continuare pe tine.
In ceea ce te priveste sigur exista undeva o femeie care este sufletul tau pereche.
Undeva, candva, o vei intalni, trebuie doar sa ai incredere...

fania
---------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by espiritu
...
aloooo,chiar nu pricepi ca sotia mea nu s-a ocupat de copil aproape niciodata?ca eu am fost ala ,care il injuri tu acum ca este un mojic,care a crescut fetita.nu vorbesc romana?sau nu intelegi tu?

espiritu

Asta o spui tu, domnule, ca nu s-a ocupat niciodata. Mai sus spuneai ca "nu se implica prea tare". Te hotarasti? Ori prea tare ori deloc, care este versiunea corecta? Si domnule Espiritu, poate imi arati si mie, TE ROG, unde te-am injurat???????? Apreciez "finetea" limbajului tau si imi place la nebunie acel "ALOOOOOOOO" .

Principe, am sa-ti explic. Nu sunt de acord cu cresterea copilului de catre bunici. Oricat de bine ar face ei acest lucru, un parinte este un parinte. Copilul are nevoie de cel putin un parinte. Cu asta am fost de acord cu tine. Ca tu crezi ca Espiritu este bine sa-si creasca copilul, este treaba ta, eu prefer sa ma abtin. Am vazut destui in viata care pareau niste finuti, saru'mana, zambete, vorbit frumos, iar in particular nici nu-ti venea sa crezi ce puteau face: abia ii aruncau un "buna" sotiei, mai des cate un "fa", injuraturi cat cuprinde si cate una dupa ceafa... De cand am vazut asta, mi-am promis sa nu mai dau verdicte, ca nu stii niciodata ce e in casa omului...

Vandal :"da concluzia pe care o trag in general e ca barbatii n'are nici'odata direptate iar fumeile este niste obiecte di portolan care nu trebuie sa le atingi nici cu adierea de zefir."...raspuns gresit! suna un/o prieten/a!

In incheiere, stau si am intreb cum e posibil. Vine cineva si spune ca asa si pe dincolo, ce-i face partenerul de viata, ca il chinuie, isi bate joc de el si ca acel partener al lui de viata isi neglijeaza copilul. Si lumea ii spune: vaaaaiiii, cum poate? Ce parinte bun esti tu si parinte rau e celelalt!!!! Si se continua apoi pe aceeasi tema...plus concluzia finala: sper ca sa ramana la tine copilul! WOW!
Acum, intreb si eu: de unde stiti voi ca asa este? Ca ce se spune aici asa si este in realitate? De unde stiti ca adevarul nu e undeva la mijloc, ati ascultat si cealalta parte implicata? Ca il sustineti, ca sunteti alaturi de el, ca-l incurajati, ca ii spuneti ca va pare rau, mi se pare perfect normal. Nu mai merge nimic intre cei doi, e problema lor. Trebuie sa dea dovada de maturitate si sa discute ce vor face cu copilul lor, pentru binele copilului lor. Dar de aici si pana la a-i spune ca vai, ce minunat esti si sper sa ramana copilul la tine, e cale lunga! Iar el, minunatul, perfectul, nu conteaza ca-si lasa sosetele jegoase (poate si altele????) imprastiate prin casa. Acum, sincer vorbind, cati/cate dintre noi ar suporta hainele murdare ale partenerului imprastiate prin casa? Si, evident, nu trebuie sa spui nimic si, fiind si o sotie ascultatoare si iubitoare, sa le strangi si probabil sa-i mai spui si "multumesc, dragule", nu? Sincer, dupa ce am citit faza cu ciorapii n-am putut sa nu ma intreb ce mai este la mijloc. Ei bine, este numai treaba lor, problema lor. Compatimiti-l cat vreti, sustineti-l cat vreti, dar nu mai dati verdicte, nu este corect!

In incheiere, am sa urez ca acel copil sa ramana la cine trebuie, la cine-l iubeste si la cine-l merita. Ca e mama, ca e tata, nu stiu, sper doar sa ramana acolo unde ii va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Sunt de parere ca moderatorii ar trebui sa introduca in regulament un nou pasaj, conform caruia intai citesti ce a postat (macar) initiatorul unui subiect pana atunci si dupa aceea te apuci si dai un raspuns....

On-topic: Succese, Espiritu si sa-i dea Dumnezeu sotiei tale mintea de pe urma si gandul bun...Sunt putini tati ca tine pe lume, ma bucur pentru fetita ta...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by clauditzadennis

Sunt de parere ca moderatorii ar trebui sa introduca in regulament un nou pasaj, conform caruia intai citesti ce a postat (macar) initiatorul unui subiect pana atunci si dupa aceea te apuci si dai un raspuns....

On-topic: Succese, Espiritu si sa-i dea Dumnezeu sotiei tale mintea de pe urma si gandul bun...Sunt putini tati ca tine pe lume, ma bucur pentru fetita ta...

Claudia,soacra frumoasei Oti

Povestea nasterii
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38156

Nu ai de unde sa stii cum sunt ceilalti tati din lume. Nu cred ca ai facut vreun sondaj, asa ca ai grija cu generalizarile. Sincer, sunt fericita ca al meu sot nu e ca el si ma felicit ca nu trebuie sa-i adun rufele murdare de prin casa! si nu, nu a fost nevoie sa i le arunc pe fereastra .
Si ai cunoscut-o pe sotia lui, esti sigura ca nu isi iubeste copilul si nu are grija de el? Daca tu esti sigura...

Cat despre prima ta propunere, poti sa trimiti un email admin.-ului si te poti ocupa de testarile participantilor inainte de a raspunde la subiect. Ai grija ca prin intrebarile puse sa ceri cat mai multe detalii. Faci un barem de notare si apoi pui stampila: admis sau respins. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

@cl

este clar ca vorbesti ca sa te afli in treaba.e clar ca esti o frustrata.e clar ca citesti numai pe sarite.e clar ca ai probleme.
reciteste tot ce am scris sau ca sa iti fie mai simplu iti fac un rezumat:
1.nesimtitul care citez "isi lasa sosetele jegoase pe jos(poate si altele" are sustinerea familiei sotiei.poate asa iti cade vreo fisa.sau poate nu.
2.aproape un an sotia a fost plecata de acasa,nu eu.
3.eu m-am ocupat de fetita de cand era mica mica cu tot ce implica asta.
4.nu divortez ca e trendy.
5.nu vorbesc cu "fa" si alte apelative din acestea.

inca o data tin sa va precizez ca daca ar fi fost o femeie in loc de un barbat userul cl ar fi fost lapte si miere.

nu ma cunosti si nu te cunosc,asa ca nu imi mai rastalmacii cuvintele,nu ma mai jigni gratuit numai ca sunt barbat.cu mana pe inima iti spun ca ai vrea sa ai un barbat asemanator mie.si nu ma laud.
da-mi voie ca de acum incolo sa iti ignor postarile frustrate si sper sa faci acelasi lucru cu postarile mele.

espiritu

Mergi la inceput

quote:

@cl

este clar ca vorbesti ca sa te afli in treaba.e clar ca esti o frustrata.e clar ca citesti numai pe sarite.e clar ca ai probleme.
reciteste tot ce am scris sau ca sa iti fie mai simplu iti fac un rezumat:
1.nesimtitul care citez "isi lasa sosetele jegoase pe jos(poate si altele" are sustinerea familiei sotiei.poate asa iti cade vreo fisa.sau poate nu.
2.aproape un an sotia a fost plecata de acasa,nu eu.
3.eu m-am ocupat de fetita de cand era mica mica cu tot ce implica asta.
4.nu divortez ca e trendy.
5.nu vorbesc cu "fa" si alte apelative din acestea.

inca o data tin sa va precizez ca daca ar fi fost o femeie in loc de un barbat userul cl ar fi fost lapte si miere.

nu ma cunosti si nu te cunosc,asa ca nu imi mai rastalmacii cuvintele,nu ma mai jigni gratuit numai ca sunt barbat.cu mana pe inima iti spun ca ai vrea sa ai un barbat asemanator mie.si nu ma laud.
da-mi voie ca de acum incolo sa iti ignor postarile frustrate si sper sa faci acelasi lucru cu postarile mele.

espiritu

Inca o data imi permit sa-ti atrag atentia asupra elegantei si finetei limbajului tau, domnule Espiritu!!!! Multumesc frumos pentru "complimentele" facute! Nu te raportez la moderator pentru atac la persoana, iti recomand insa sa revezi regulamentul. Daca iti permiti cu mine vorbesti asa, o persoana necunoscuta cu care porti o discutie pe net, imi inchipui cum faci cu sotia ta. Cat despre sustinerea pe care susti ca o ai din partea familiei ei, chiar nu ma intereseaza. Am vazut de ce esti tu in stare. Si inca o precizare: cand am descris un comportament masculin mai sus, nu cred ca am facut referire la tine. Poate inca o lecturare a postarii mele, te va lamuri. Nu am vrut decat sa spun ca viata m-a invatat sa nu pun etichete celor din jurul meu si sa nu fiu de partea nimanui (exceptie fac numai copiii, pentru ca intodeauna le voi tine partea). ATAT! Cat despre partea cu lapte si miere, nu mai spune, ca nu ma cunosti! Eu cred ca am vorbit cu tine civilizat, tu insa ti-ai permis cam multe. Si numai pentru ca nu am fost de partea ta si am intrerupt sirul de dulce de aici. Credeam ca esti un om matur, care accepta si pareri pro si contra (asta e si riscul unei expuneri publice). S-ar parea ca m-am inselat.
Si stai calm, de acum incolo te voi ignora compet, nu am obiceiul sa-mi risipesc timpul si energia cu cei ca tine. Si sper ca fetita ta sa ajunga la cine o merita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:

daca tu ai depune marturie numai ca sa ii faci pe plac sorei ai comite cea mai josnica fapta.daca marturia ta ar avea la baza numai ca exista o relatie de familie intre tine si sora excluzand de la asta binele unui copil ,repet,ar fi o fapta JOSNICA.

espiritu

Nu este vorbe de a-i face cuiva pe plac. Este vorba de viitorul unui copil la mijloc, al copilului SURORII MELE. In afara de cazul in care as sti ca ea nu-l doreste sau ca i-ar face vreun rau copilului, pe simplul fapt ca ACUM copilul are o relatie mai apropiata cu tatal decat cu ea desi mama isi doreste sa schimbe acest lucru, nu as depune marturie.
Nu am spus ca as depune marturie mincinoasa sau nu stiu ce ai inteles tu - n-as face asa ceva pentru nimeni niciodata.
Ci am spus ca nu as depune marturie deloc, daca ar putea avea drept consecinta pierderea custodiei surorii mele.

Scuza-ma, asa judec. (asa ca bucura-te ca nu sunt cumnata ta:) )

Daca copilul avea o relatie mai buna cu bunicul, sa zicem, din cauza ca si tu ai fi avut servici cu program mai lung, asta inseamna ca trebuie sa mearga sa ceara bunicul custodia copilului?

Si inca o data ma felicit ca, desi am divortat, ex-ul a fost si este admirabil in comportament - asa ca nu-mi ramane decat sa ma tot mir de ce aud aici.

Tu o iei mult prea personal, amesteci problemele din relatia de cuplu cu dreptul la custodie...pacat. N-o sa iasa nimic bun din asta. Si ca ai sa suferi tu sau sotia, e mai putin important. Copilul o sa sufere cel mai tare ca nu va intelegeti voi doi.

Chiar nu inteleg ce e asa greu. Gata v-ati hotarat sa divortati. Amandoi vreti acelasi lucru. Asezati-va amandoi la o masa si stabiliti si cum s-o faceti. Chiar vrei sa faci parte din categoria celor care-si scot ochii prin tribunale?

PS:
N-as vrea sa ma vezi ca dusman, am fost pe pozitie similara cu a ta, cu ceva mici diferente.
Familia lui a fost mereu si este in continuare de partea mea...insa nu m-as fi gandit nici in visele cele mai negre s-o aduc pe sora-sa sau pe maica-sa la tribunal sa depuna marturie impotriva lui.
Insa este posibil ca pentru unii relatiile de genul asta (sora,frate,mama, tata etc) sa nu conteze asa mult. Nu am sa comentez asta.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

nu adina,nu sunt genul care sa ma balacesc in noroi de dragul showului.familia ei a decis,in urma faptelor bineinteles,ca eu sunt potivit pentru a creste copilul in continuare.repet inca o data in urma faptelor.
este cineva aici pe forum care cunoaste situatia.poate va vrea sa spuna ceva.ar fi util.
cumnata mea a decis ca marturia ei va fi in favoarea binelui copilului.asa a decis ea.ea cu gura ei a spus ca ii pare rau de sora ei dar mai rau ii pare de copil.vi se pare o atitudine urata?lasand la o parte faptul ca e in favoarea mea.putea sa fie la fel de bine si invers daca era in favoarea copilului.
acest copil trebuia sa aiba o familie formata din mama si tata.acest copil avea dreptul sa aiba amandoi parintii alaturi.
daca voua vi se pare normal pentru o mama sa plece dimineata la 9-10 si sa mai apara acasa dupa 12-13 ore desi serviciul se termina la ora 17 cel tarziu,este ok.
daca vi se pare normal ca timp de nu stiu cate luni sa te rogi de sotia ta sa vii cu copilul dupa ea in Anglia ca sa fie familia intreaga iar ea sa te refuze cu indarjire sub diferite pretexte ca apoi sa aflu ca a avut o relatie acolo si nu trebuia sa fie deranjata.
daca vi se pare normal ca in loc sa incerci sa discutii problemele din casnicie sa o iei la fuga si sa te arunci in bratele altuia,iar este ok si nu mai zic nimic.
daca vi se pare normal ca partenerul sa va spuna "imi iau copilul si plec" iar daca intrebi unde esti tu in ecuatia asta sa ti se spuna ca nicaieri,iar nu mai comentez nimic.
daca toate astea facute de o femeie sunt absolut normale atunci nu mai comentez nimic.

ps
nu m-am dus la sora ei sa ma milogesc sa depuna marturie.a fost reactia ei personala in momentul in care a vazut citatia in care sotia cerea copilul.
iar de martori nu duc lipsa.am multi,multi martori care pot spune adevarul daca li se va cere.

espiritu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Espritu draga, imi pare sincer rau prin ce treci.

Acum stii si tu prea bine ca dragoste cu forta nu se poate. Si imi amintesc starea de tensiune din timpul divortului...acuze ce pluteau reciproc...desi noi n-am avut niciodata curajul sa ni le spunem in fata, dar le gandeam mereu.

Mai zic o data. Acum ca sunteti la sfarsit de drum in 2 nu amesteca copilul cu relatia de cuplu. Nu au nici o legatura. Inteleg ce iti doresti si cred ca ai putea sa obtii asta nu in proces, ci mai ales daca te intelegi cu sotia ta. Lasa deoparte acuzele legate de viata in 2, iti spun eu ca nu te ajuta la nimic, mai tare va invrajbeste. Explica-i ca nu se va schimba nimic pe viitor din punctul tau de vedere. Ca trebuie gasita o solutie pentru ca toata lumea sa fie multumita. Intreab-o pe ea cum vede lucrurile si ce solutie ofera.

Poate ti-e greu sa faci asta...insa trebuie sa incerci. Daca tot nu ati comunicat atata timp, faceti-o acum de dragul copilului - trebuie sa stabiliti amandoi ce aveti de facut fiecare.
Eu iti spun din proprie experienta ca este singura cale sa obtii tot ce iti doresti. Chiar si linistea.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput