Am ajuns si aici...in doi mergem mai departe!
Raspunsuri - Pagina 13
anca74 spune:
quote:
Originally posted by ellej
Tie daca cineva ti-ar fi scris 'auzi, eu cred ca tu minti, de fapt eu cred ca tu esti vinovata, nu fostul sot', cum ti-ar pica?
1. Statistic vorbind, probabilitatea ca o femeie sa fie victima intr-o situatie de violenta conjugala este destul de mare. Cazuri ca ale mele sunt cu miile inca, ca sa nu spun milioane, in lumea asta. Din pacate.
2. Io, cand am postat experienta mea aici, eram demult divortata si separata de respectivul personaj de trista amintire. Avusesem destula vreme sa ma descarc de sentimentul de manie/ura care ti-l provoaca o asemenea criza in viata.
3. Ca urmare, m-ar fi durut in papuci ca unii nu m-ar crede sau ar considera ca sunt unica vinovata in problema enuntata de mine. Pur si simplu, mi-e egal ce gandesc unii si altii. Cu atat mai mult cei care gandesc prost/deficitar.
4. Referitor la espritu, nu consider ca este unicul vinovat in situatia in care a ajuns. Cum am mai spus, "it takes 2 to tango".
Omul asta inca isi iubeste nevasta, iar acest sentiment il determina sa se comporte destul de pueril in raport cu situatia copilului lor: "nu vreau sa-ti las fetita pen'ca m-ai inselat, desi eu te-am iubit si te iubesc ca inainte, m-ai lasat 1 an de zile sa am grija singur de copilul nostru, etc.
Nah-nah-nah-nah!!"
Sunt convinsa ca atunci cand se va detasa de aceasta ura, amestecata cu neputinta si revolta, va fi in stare sa priveasca situatia un pic mai obiectiv si va intelege ca nu sentimentele lui trebuiesc razbunate, ci interesul copilului trebuie sa fie prioritatea.
Eu asa vad situatia.
Buburuza noastra
io
http://tac.families.com/ezb/874526.png
espiritu spune:
anca cu parere de rau iti spun ca vezi situatia EXACT din punctul tau de vedere.nu ai reusit sa intelegi ca numai eu m-am ocupat de copil de aceea pretind ca am dreptul sa il cresc in continuare.
@Elise
nu m-am glorificat din faptul ca i-am dat panadol fetitei sau ca am sters-o la fund.e normal sa fie asa.e normal ca amandoi parintii sa fie asa.
repet a nu stiu cata oara pt cine nu a inteles : plecarea in Anglia a fost de genul "asa vreau eu" nu pt ca ar fi fost salvarea din mizerie a familiei.drept urmare dupa aproape un an suntem mai "bogati" cu o camera video.
putea sa imi trimita aceea hartie pe care i-am cerut-o si eram amandoi acolo muncind impreuna si cu fetita langa noi.dar a fost mai interesant ucrainianul decat propria familie.
vorba unui prieten "ba,macar de ar face ce ar face dar cand vine acasa la familie sa fie ceea ce trebuie sa fie."
din punctul meu de vedere puteti sa ma huliti in continuare dar nu va doresc sa treceti prin ce trec eu desi am vazut persoane aici pe forum care au trecut prin altele mai rele decat mine.
espiritu
A_Iulia spune:
Mey Espiritu. Tie ti-e chiar asa peste putinta sa intelegi ca nu are nici o treaba ucraineanul aici?
Orgoliul asta...oare cum ai putea sa intelegi ca si cu ucrainean si fara, ea nu te-a vrut PE TINE acolo, in Anglia?
Tu ce intelegi din notiunea de FAMILIE? poate avea intelesuri diferite.
Am invatat asta odata cu divortul.
Initial gandeam ca tine. La Famiglia rules.
Apoi chiar i-am dat dreptate ex-ului. Daca unul din voi considera ca e in plus in ecuatie, asta mai e FAMILIE??!! Din ce motive considera asa...chiar mai au importanta?
Sper sa te poti elibera din situatia asta. Bine ca s-a pus si problema divortului in sfarsit. Ce va chinuiti asa eu nu va inteleg.
Adina + Olivia 04.03.2004
Elise spune:
espiritu,
discutia cu "gloria" nu era cu tine, ci cu principe, si incercam sa-i explic ca aia doi parinti ai copilului sint EGALI.
E normal sa aiba si obligatii si drepturi egale.
Ea nu pare de acord cu asta - daca tu esti de acord, foarte bine.
In rest, personal nu mi-as lasa copilul acas' un an ca sa plec dupa vreun ucrainian. Poate intr-un anumit context barbatul mi l-as lasa, in fond barbat e si ala - dar copilul NU.
Copilul e mai presus oricum de orice mascul feroce.
As face tot posibilul sa imi iau copilul cu mine - daca n-as reushi sau n-ar fi bine pentru kupil, sa faca bine ucrainianu' sa vina dupa mine, nu eu dupa el.
Bine, nu cred ca logica asta te ajuta.... dar, oricum, aici nu prea mi se mai pare ca ar avea vreo scuza.
Elise & BBLisa
espiritu spune:
hai mai Adina stii bine ca daca vrei o familie,familia rulez indiferent de situatie.vrei sa fi fluturas mai bine stai in banca ta si cand te gandesti ca te-ai saturat de floricele zici stop si treci la metoda familia rulez.
o data ce ai ai facut pasul cu familia ,familia e pe primul loc.vrei un one night stand?ok dar a doua zi ai lasat totul in urma.
Elise sunt convins ca si principe vorbea de acelasi lucru dar il spuneti in maniere diferite.nu trebuie sa ridici statuie unui parinte ca sterge copilul la fund dar trebuie sa apreciezi atunci cand o face de unul singur iar celalalt parinte prefera orice altceva decat ingrijirea copilului.
espiritu
Elise spune:
quote:
vrei un one night stand?ok dar a doua zi ai lasat totul in urma.
he he, ce bine ar fi sa fie asa simplu: eu sint cu barbatu-meu de vreo 5 ani dintr-un one night stand.... ca s-a intimplat neintimplatul si ne-am indragostit lulea.
Iar eu eram intr-o relatie durabila, el al fel... nu cred ca daca am fi avut si acte vreunul din noi nu ne-ar fi pocnit la fel revelatia.
So... nu intotdeauna poti sa premeditezi tot.
Elise & BBLisa
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by espiritu
hai mai Adina stii bine ca daca vrei o familie,familia rulez indiferent de situatie.vrei sa fi fluturas mai bine stai in banca ta si cand te gandesti ca te-ai saturat de floricele zici stop si treci la metoda familia rulez.
o data ce ai ai facut pasul cu familia ,familia e pe primul loc.vrei un one night stand?ok dar a doua zi ai lasat totul in urma.
espiritu
Eu sper ca peste 2 ani de la divort sa-i poti sa-i zici multumesc ca s-a carat din viata ta.
Acum te-nteleg ca judeci asa. Dar ai sa vezi ca in timp ai sa-ti mai schimbi parerile, inclusiv despre ce inseamna casnicia.
principe spune:
elise
cehestia cu " mama denaturata " nu imi apartine.
si sunt deacord ca amindoi au drepturi asupra copilului.am mai spus-o intr-o postare anterioara ,copilul,are nevoie in egala masura de amindoi parintii.
si da consider faptul ca espiritu a renuntat sa merga in concincina sa lucreze ca sa stea cu fata lui ,sa faca schimbari in program ,eu acestea le consider merite.merite, deoarece a pus mai presus nevoile copilului.si sa stii ca nu multi fac asta,mai ales tati.
si nu mi se pare meschin deloc sa consider asta un merit.poate ca mama a avut si ea meritele ei , probabil materiale ,a cistigat bani si a ajutat la intretinera copilului..dar din proprie experienta spun un, copil are inainte nevoie intii de prezenta mamei si dupa aceea de banii care ii face mama.si da este bine ca drepturile sa se dea dupa merite,nu conteaza ca esti mama sau tata.
eu am fost un copil crescut de tata mai mult,parintii mei nu sunt divortati ,sunt bine ,dar mama studia in acel timp,lucra mult,asta era viata ei ,ce o facea pe ea sa se simta bine ,iar tal meu cel care ma alimenta,spala ,ma ducea 000ma aducea de la scoala,ma ducea la teatru la etc etc .poate la 5 ani daca ma intrebai cu cine vreau sa stau, sigur spuneam cu mami ,fiindca era figura care.mi lipsea ,adormeam asteptind-o sa vina de la universitate sau de la ce stiu eu cite cursuri a mai facut dupa.tot timpul era f ocupata ,nu am avut timp sa interactionam.eu nu vroiam o mama cu salariu mare sau cu functii ,eu vroiam o mama .dar faptul ca vroiam sa fiu cu mama nu insemna ca nu il iubeam pe tata,mai tirziu cind am fost mai mare chiar ma deranja cind mama era mai mult acasa mi se parea o intrusa. ma inteleg bine cu amindoi parintii ,dar sunt convinsa ca meritele ca sunt cea ce sunt, ii revin in majoritate tatalui.si mama mea astazi este la fel de constienta ca nu ne-a dedicat timp.acum cind am si eu un copil spune sa nu fac aceleasi greseli care le-a facut ea ,sa ma dedic copilului meu .dar o iubesc la fel de mult ca pe tatal meu ,insa tare mi-a lipsit cind eram un pui.
multumesc ptru urari.
Clover spune:
Eu nu mai pricep nimic din discutia asta.
1) Daca nevasta-sa era asa nemultunita ca a plecat in Anglia sa nu-l mai vada, de ce nu a divortat inainte sa plece? Obtinea si copilul pe vremea aia, era si fericita cu cine vroia si gata.
2) Exista situatii in care e de vina un singur partener. Asa ca mai lasati omul in pace ca au stat sosetele lui in calea fericirii. Sau o sa-l bateti amical pe umeri ca daca isi punea o costumatie sexy si dansa din buric nu ar fi ajuns casnicia lui unde a ajuns?
3) Pentru cine e casatorit familia ar trebui sa fie pe locul 1. Nu vad unde sunt dubiile. N-ai chef, ai alte prioritati, casatoria nu e obligatorie.
4) L-ati pus la colt ca l-a orbit ura si nu vede binele copilului. Cum naiba mi se pare tocmai mie ca numai el a urmarit binele copilului, ca pe maica-sa a durut-o undeva? Copilul nu e caine sa te joci cu el cand ai chef, ah azi am chef sa fiu mama, maine m-am plictisit.
Grow where you're planted.
A_Iulia spune:
Clover, mie nu mi se pare normal sa fii obligat sa stai intr-o casnicie no-matter-what. Odata demult ma gandeam ca da, e ceva pe viata, nu conteaza, daca nu te abuzeaza fizic e ok, la naiba cu dragostea si alte nimicuri ce-ti intuneca orizontul. E sotul tau, ai obligatia sa-l iubesti. Nu mai pot gandi asa.
Si sigur ca e important binele copilului si nu orgoliile, indiferent ce s-a intamplat pana acum. Adica daca pana acum nu a contat, hai sa nu conteze niciodata?