Am ajuns si aici...in doi mergem mai departe!
Raspunsuri - Pagina 14
principe spune:
Trimis la: - 23/06/2007 : 14:53:31
--------------------------------------------------------------------------------
espiritu,
nu cred ca are importantza cine incearca sa iti gaseasca "nod in papura".
Nu cu noi, cu tine trebuie sa fii sincer si sa te gindesti daca ai fi putut face unele lucruri altfel.
In fond, tot pe tine te-ar ajuta sa tragi iste concluzii din experientza unei casnicii esuate... concluzii care sa iti cimenteze relatiile urmatoare.
In rest...
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
un om care si-a crescut copilul este demn de batjocura?doar ca este barbat?
nu o sa stiti niciodata cate nopti si-a petrecut espiritu la capul fetitei cand era bolnava.nu o sa stiti niciodata cum espiritu alerga din capul celalalt al orasului sa ajunga sa isi ia fata de la gradi.
Nu face din faptul ca ti-ai crescut copilul un titlu de glorie.
Nu e.
Esti parinte: toti parintii asta fac.
Toti pierd nopti la capataiul copilului cind e bolnavior, isi fac programul in functie de copil, isi schimba toate viata in functie de noile responsabilitati si fac posibil imposibilul.
Nu stiu ce ti se pare asa eroic.
O faci din dragoste pentru puiul tau, nu ca sa obtii niste drepturi.
quote:
nu o sa stiti niciodata ca desi espiritu era mahnit din cauza sotiei in fata fetitei mami a ramas mami.
Perfect.
Asta incercam si eu sa spun.
Ca amindoi trebuie sa ramineti "mami" si "tati" si sa fiti prezenti cit mai mult pentru fetitza voastra in continuare.
Sint sigura ca sentimentele fata de sotia ta sint inca prezente.
Se vede din ceea ce scrii. Nu esti atit de inversunat niciodata impotriva unui om fata de care nu mai ai nimic - opusul iubirii nu e ura, ci indiferentza.
Ori tu numai indiferent nu esti.
Elise & BBLisa
principe spune:
espiritu,
postarea cu "gloria ",elise ti-a adresat-o tie dupa cum se vede in mes de mai sus .
eu doar am adaugat ca daca efortul este facut de unul singur este un merit ,si meritul ala este al tau.drept pentru care am fost trimisa sa "cetesc dexul pintruca eu nu stie sa vorbeste rumaneste",dar ce bine ca nu sunt singura, vad ca nici clover ,"nu stie se gindeste rumaneste, ea nu pricipeste rumaneste".totusi fa tu efortul si intelege si postarile mele ca defapt sunt pentru tine ,daca tu nu intelegi am sa fac efortul sa ma exprim mai bine in rumaneste iar pentru ceilalti chiar nu am sa fac efortul. chiar asa nu stiu daca este o iluzie optica sau daca eu am baut prea mult si ii vad pe ceilalti ametiti ,dar chiar ca nu inteleg cum exista persoane care se invirt intr-e doua postari de la un pol la altul.
vorbim de drepturi si merite i.mi pare rau dar se pare ca tu nu ai de nici unele.
daca le cauti pe acest forum ai sa poti gasi doar persoane care ratalmacesc cuvintele tale si ale celor care te sustin. discutiile au devenit puerile si subiective,daca in momentul acesta esti sensibil nu o sa-ti aduca multa alinare.
multa bafta espiritu tot chinul acesta sa fie rasplatit inmiit.
stiu ca exista tati ca tine ,al meu a fost asa ,iar cel al copilului meu tot asa este(si lasa lucrurile imprastiate si murdareste oglinda de la baie cind se spala pe dinti si etc si etc)si sper sa fie multi ca voi iar cind se impart drepturile sa fiti judecati cu aceleasi legi ca si mamele.
clover,
mai este o "nepricipita" pe aici care impartaseste acelasi mod de a vedea lucrurile.
nu sunt pentru mentinerea unei casatorie cind nu mai exista sentimente ,sau fara respect ,dar daca eu am fost cea care m-am sacrificat sa ma indragostesc de altul,macar sa-i dau dreptul tatalui sa se sacrifice si el sa aiba grija de plodul nostru ,sa-i adune ciorapii ,cum eu ii adunam pe ai lui,ca sa fim egali in drepturi si merite.
Elise spune:
principe,
quote:
ar asa nu stiu daca este o iluzie optica sau daca eu am baut prea mult si ii vad pe ceilalti ametiti chiar ca nu inteleg ...
Chiar ma gindeam.
Ca prea ai umplut subiectul asta de glorie.
Asa ca stai in banca ta pina ti se dilueaza concentratiile de iluzii optice in singe, deocamdata stiu mai bine ca tine si ce scriu eu si cui ma adresez.
Clover,
"familia" e compusa din copil si barbat, iar daca barbatul nu este prioritatea zero, inseamna ca familia nu e prioritatea zero, deci implicit iti neglijezi copilul?!
Mie aici mi se pare ca exista confuzii.
Intr-adevar sotia a gresit ca nu si-a luat copilul in Anglia.
DAR - Espiritu pls. contrazice-ma daca nu e asa, poate nu-mi amintesc eu bine - eu am inteles din alta postare ca AR FI VRUT sa ia copilul si Espiritu s-a opus, pe principiul ca nu pleaca fata nicaieri fara el.
Elise & BBLisa
principe spune:
pai cum sa nu fie glorios,citeste acest forum ,cite fete se pling ca tatii bb-eilor lor nu se intereseaza de plod .apare espiritu ,si cum este un specimen pe cale de disparitie ,cel putin pe acest forum care are grija ,spala face mincare,hai sa-l terminam noi daca nu l-a terminat inca domna viitoare x-a
dar daca tu zici ca esti treza te cred ,la tine este dimineta iar pentru mine iar este miine si eu ieri nu am dormit.
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by Elise
DAR - Espiritu pls. contrazice-ma daca nu e asa, poate nu-mi amintesc eu bine - eu am inteles din alta postare ca AR FI VRUT sa ia copilul si Espiritu s-a opus, pe principiul ca nu pleaca fata nicaieri fara el.
Elise & BBLisa
Da, si eu imi amintesc la fel...ba mai mult parca si tatal sotiei s-a opus ca ea sa-l ia in Anglia...proabil si sora-sa...ca asa e, pentru copil decid muuulti altii numai mama nu
Da' in fine, daca nu-si mai iubeste sotul, e logica pedeapsa asta sa ramana fara copil si copilul fara mama. Bun asa.
Ar trebui luati copiii si mamelor care ii lasa in grija bonelor, sau a bunicilor. Ce-i aia sa te duci la studii sau la servici?
Poate revolutionam putin legea asta asa de nedreapta in Romania.
Adina + Olivia 04.03.2004
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by principe
elise
eu am fost un copil crescut de tata mai mult,parintii mei nu sunt divortati ,sunt bine ,dar mama studia in acel timp,lucra mult,asta era viata ei ,ce o facea pe ea sa se simta bine ,iar tal meu cel care ma alimenta,spala ,ma ducea 000ma aducea de la scoala,ma ducea la teatru la etc etc .poate la 5 ani daca ma intrebai cu cine vreau sa stau, sigur spuneam cu mami ,fiindca era figura care.mi lipsea ,adormeam asteptind-o sa vina de la universitate sau de la ce stiu eu cite cursuri a mai facut dupa.
Eu nu inteleg altceva decat un fapt normal: copilul este atasat de MAMA in copilarie.
Uite, fii-mea sta cu mine. Crezi ca daca o intrebi cu cine ar vrea sa stea ar raspunde ca vrea cu ta'su? Facem un experinment daca vrei.
Oricat pare de aiurea, MAMA e MAMA.
Ca mai exista si exceptii...eu nu vad sa fie cazul la sotia lui Espiritu.
MissParker spune:
quote:
Originally posted by principe
eu am fost un copil crescut de tata mai mult,parintii mei nu sunt divortati ,sunt bine ,dar mama studia in acel timp,lucra mult,asta era viata ei ,ce o facea pe ea sa se simta bine ,iar tal meu cel care ma alimenta,spala ,ma ducea 000ma aducea de la scoala,ma ducea la teatru la etc etc .poate la 5 ani daca ma intrebai cu cine vreau sa stau, sigur spuneam cu mami ,fiindca era figura care.mi lipsea ,adormeam asteptind-o sa vina de la universitate sau de la ce stiu eu cite cursuri a mai facut dupa.tot timpul era f ocupata ,nu am avut timp sa interactionam.eu nu vroiam o mama cu salariu mare sau cu functii ,eu vroiam o mama .dar faptul ca vroiam sa fiu cu mama nu insemna ca nu il iubeam pe tata,mai tirziu cind am fost mai mare chiar ma deranja cind mama era mai mult acasa mi se parea o intrusa. ma inteleg bine cu amindoi parintii ,dar sunt convinsa ca meritele ca sunt cea ce sunt, ii revin in majoritate tatalui.si mama mea astazi este la fel de constienta ca nu ne-a dedicat timp.acum cind am si eu un copil spune sa nu fac aceleasi greseli care le-a facut ea ,sa ma dedic copilului meu .dar o iubesc la fel de mult ca pe tatal meu ,insa tare mi-a lipsit cind eram un pui.
principe,
Mi-a placut mult postarea asta.
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Adela99 spune:
Adina Iulia, io zic sa nu faci experimentul. e inutil s-o expui gratuit, doar de dragul experimentului. scuze.
si al meu fiu sta cu mine de la sapte ani (acum are sapteshpe) da' nu l-as fi intrebat niciodata cu cine ar prefera sa locuiasca si nu pentru ca nu ar fi avut de ales sau n-am fi tinut cont de parerea lui, da' ce ar fi putut sa-mi raspunda? el voia sa locuiasca cu amandoi. e ca si cum intrebi: pe cine iubesti mai mult?
A_Iulia spune:
Pai Adela - nu fac experimentul de dragul experimentului, ci chiar aplic ce iese din el. Fii-mea doarme unde vrea ea - n-a venit sa spuna niciodata ca vrea sa doarma la tat'su, dar la bunica paterna a vrut in cateva randuri si normal ca am lasat-o.
Mai cere sa vina tati s-o duca la locul de joaca - si atunci il sun pe tati si se executa.
Pana acum am facut doar ce a vrut ea. Ne iubim asa de mult - deci am incredere absoluta in ea.
Si conform postarii lui principe exact asa actioneaza si fii-mea: vrea sa fie cu mama ei mai tot timpul. Adica chiar daca i se face alt program, incepe cu "mi-e dor de mami" urgent - asa ca sigur c-o las unde vrea ea, cand vrea ea, de cate ori vrea ea.
Asta cu "pe cine iubesti mai mult" e o prostie fara margini - in afara de cateva babe ramolite n-am mai auzit pe cineva intreg la cap sa intrebe un copil asa ceva.
PS: Da Adela, diferenta intre copiii nostri este ca fii-mea nu-si imagineaza ca mami cu tati ar trebui sa locuiasca sub acelasi acoperis - am avut norocul sa divortez cand era foarte mititica si n-a simtit absolut nimic - normalitatea pentru ea este starea de acum