Am ajuns si aici...in doi mergem mai departe!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

ce sa spun,in sufletul meu imi este frica de a pierde copilul.teoretic nu am de ce sa imi fie frica,teoretic am toate sansele sa obtin fetita dar abia cand va fi hotararea finala atunci voi rasufla usurat sau voi fi daramat mai tare.
m-au intristat acele posturi in care se incerca sa mi se gaseasca nod in papura si neaparat o scuza sotiei ca m-a inselat "ai facut tu ceva" "sosete jegoase" "nu pleca ea daca tu erai nu stiu cum".
pt a lamuri un pic lucrurile vreau sa va spun ca in ciuda faptului ca m-a inselat acolo in mine sentimente mai exista.nu pot da la o parte asa usor faptul ca am iubit-o mult,ca avem fetita facuta ca ne-am dorit-o.
toate astea au existat.cel mai probabil ruptura s-a produs in momentul in care eu nu am fost de acord sa plecam fiecare in afara.eu am pledat pt familie unita.
este drept ca in timp ce ea era in Anglia eu am refiuzat contract de 9 luni in China fiindca nu am vrut sa plec de langa copil.am fost acuzat de sotie ca nu vreau binele familiei fiindca nu plec.prezentul mi-a demonstrat ca am facut o alegere inteleapta ca nu am plecat fiindca am un job in plina expansiune.
poate e greu de inteles ca nu am nici o vina majora.dar chiar nu am.ce ati vrea voi acuzatoarele mele sa spun lucruri care nu le-am facut?doar ca sa va intariti voi convingerea ca "barbatii e porci"?
un om care si-a crescut copilul este demn de batjocura?doar ca este barbat?
nu o sa stiti niciodata cate nopti si-a petrecut espiritu la capul fetitei cand era bolnava.nu o sa stiti niciodata cum espiritu alerga din capul celalalt al orasului sa ajunga sa isi ia fata de la gradi.nu o sa stiti niciodata ca desi espiritu era mahnit din cauza sotiei in fata fetitei mami a ramas mami.
am avut noroc cu niste oameni intelegatori la job care mi-au facut programul in asa fel incat eu sa imi pot lua fata de la gradi sa o hranesc iar daca apoi aveam treaba sa o pot lasa la mama pana terminam.
dar asa sunteti unele dintre voi inveninate probabil de viata si nu vreti sa vedeti ca exista si oameni buni.

espiritu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

dar asa sunteti unele dintre voi inveninate probabil de viata si nu vreti sa vedeti ca exista si oameni buni.

hehe, te-ai prins espiritu, numa' c-ai facut o greseala: nu oameni ci barbati :)

SUCCES mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

espiritu,

nu cred ca are importantza cine incearca sa iti gaseasca "nod in papura".
Nu cu noi, cu tine trebuie sa fii sincer si sa te gindesti daca ai fi putut face unele lucruri altfel.
In fond, tot pe tine te-ar ajuta sa tragi iste concluzii din experientza unei casnicii esuate... concluzii care sa iti cimenteze relatiile urmatoare.

In rest...

quote:
un om care si-a crescut copilul este demn de batjocura?doar ca este barbat?
nu o sa stiti niciodata cate nopti si-a petrecut espiritu la capul fetitei cand era bolnava.nu o sa stiti niciodata cum espiritu alerga din capul celalalt al orasului sa ajunga sa isi ia fata de la gradi.

Nu face din faptul ca ti-ai crescut copilul un titlu de glorie.
Nu e.
Esti parinte: toti parintii asta fac.
Toti pierd nopti la capataiul copilului cind e bolnavior, isi fac programul in functie de copil, isi schimba toate viata in functie de noile responsabilitati si fac posibil imposibilul.
Nu stiu ce ti se pare asa eroic.
O faci din dragoste pentru puiul tau, nu ca sa obtii niste drepturi.

quote:
nu o sa stiti niciodata ca desi espiritu era mahnit din cauza sotiei in fata fetitei mami a ramas mami.

Perfect.
Asta incercam si eu sa spun.
Ca amindoi trebuie sa ramineti "mami" si "tati" si sa fiti prezenti cit mai mult pentru fetitza voastra in continuare.
Sint sigura ca sentimentele fata de sotia ta sint inca prezente.
Se vede din ceea ce scrii. Nu esti atit de inversunat niciodata impotriva unui om fata de care nu mai ai nimic - opusul iubirii nu e ura, ci indiferentza.
Ori tu numai indiferent nu esti.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Nu face din faptul ca ti-ai crescut copilul un titlu de glorie.
Nu e.
Esti parinte: toti parintii asta fac.
Toti pierd nopti la capataiul copilului cind e bolnavior, isi fac programul in functie de copil, isi schimba toate viata in functie de noile responsabilitati si fac posibil imposibilul.
Nu stiu ce ti se pare asa eroic.
O faci din dragoste pentru puiul tau, nu ca sa obtii niste drepturi.

quote:

---------------------------------------------------------------------

cind o faci fara sprijinul partenerului ,este o GLORIE,fiindca nu este usor,ba este al naibii de greu.
un copil are nevoie de dedicatia ambilor parinti ,cind unul din parinti lipseste, celalalt incearca sa umple golul ,ca sa nu simta lipsa copilulsi ,daca reuseste bineinteles ca este o glorie ,si una MARE.
"toti parintii asa fac"
mama gargaritei lui espiritu se pare ca nu ,cel putin din anglia nu cred ca putea sta noaptea la capul copilului ei cind avea febra.
ce bine ar fi daca toti parintii ar face asa ,nu ar mai fii copii abandonati ,maltratati ,am trai intr-o socitate perfecta ,dar din pacate traim intr-o socitate care este mult prea departe ca sa fie perfecta.

gloria ,nu este un sentiment universal valabil ,ce pentru mine a fost o glorie ,poate ptru altul a fost o greseala.si veceversa.
pentru unii gloria este sa ajunga pe un podium ,sa cistige primul milion de $,sa fie avansat in functie ,pentru altii gloria inseamna sa reuseasca sa aiba un copil ,sa poata face tot ce este posibil pentru binele copilului ,sa-si sacrifice chiar aspiratiile personale.
gloria defapt este lucrul care-l asociem cu efortul depus pentru a abotine ceace ne-am propus.

nu cred ca espiritu sustine prin postrile sale ca a facut eforturi supraomenesti ,ci doar ca are merite....si le are.

Mergi la inceput

principe,

quote:
"toti parintii asa fac"
mama gargaritei lui espiritu se pare ca nu ,cel putin din anglia nu cred ca putea sta noaptea la capul copilului ei cind avea febra.
ce bine ar fi daca toti parintii ar face asa ,nu ar mai fii copii abandonati ,maltratati ,am trai intr-o socitate perfecta ,dar din pacate traim intr-o socitate care este mult prea departe ca sa fie perfecta.

Am spus "a fi parinte", nu "a procrea".
Sau nu vezi diferentza?

quote:
gloria defapt este lucrul care-l asociem cu efortul depus pentru a abotine ceace ne-am propus.

De unde ai scos definitia asta?!

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

pai si sotia lui espiritu este parinte,este mama ,scrie chiar pe certificatul fetitei de nastere dar nu intra in categoria "toti" ,cu procreere fara procreere, nu are importanta.

iar gloria pentru mine asta este ,lucrul care mai mult de furca mi-a dat l-am socotit o glorie cind l-am obtinut.cel care mi-a cazut din cer l-am socotit noroc...si uite asa vad eu gloria si norocul.

Mergi la inceput

Faptul ca "pentru tine" o insemna asta e altceva.
Noi aici vorbim romana.
In caz ca ai dificultati cu sensul cuvintelor in lb. romana, consulta DEXul.
Altfel riscam sa te intelegem gresit, nu de altceva...

In ce o priveste pe "mama denaturata", sint satula pina peste cap de dramatizarile astea.
Femeia a plecat la job 1 an.
Atit.
Daca tatal isi vede de job si pleaca in delegatii e tot denaturat?
Sau numai mama e?
Nu este copilul lor comun si n-au aceleasi obligatii - repet, obligatii, nu "gesturi eroice" - fata de el?!

Daca tatal sterge copilul la fund, hai sa-l aplaudam.
Daca il sterge mama, e problema ei din moment ce si-a facut copil.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by anca74

Dar nu sustin ca espritu este un .... (nu vreau sa folosesc cuvinte aiurea).

Pur si simplu, nu-mi inchipui ca un cuplu se destrama numai din cauza unuia dintre parteneri. Trebuie 2 persoane sa formeze un cuplu, si tot 2 sa-l destrame.
Iar dansul sustine ca este usa de biserica.
Ori asa ceva nici un om cu ceva experienta de viata nu va crede vreodata.

Ceea ce doreste dansul acum sunt incurajari sa actioneze asa cum si-a propus.
Dar nu este pregatit sa asculte si pareri contrare.
Daca i-am canta toate in struna ca face extraordinar de bine ce face, imi imaginez ca ar fi in al 9-lea cer.
Dar nu e cazul. Si de aceea raspunde sec si jigneste femei care se indoiesc de veridicitatea spuselor sale.
Tare urat comportament.

Buburuza noastra

io

http://tac.families.com/ezb/874526.png

De regula greseli fac ambii parteneri astfel incat se ajunge la despartire, dar nu inseamna ca nu exista si exceptii. Espiritu este sau nu o exceptie, asta nu stiu.

Dar vreau sa-ti mai spun ceva legat de povestile de pe forum: aici exista doar o fata a povstii, nu e nici sotia lui, nici fostul tau, nici soacra mea sa-si spuna si ei versiunea. Tie daca cineva ti-ar fi scris 'auzi, eu cred ca tu minti, de fapt eu cred ca tu esti vinovata, nu fostul sot', cum ti-ar pica?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

GLÓRIE, glorii, s.f. Onoare, m#259;rire, slav#259; adus#259; unei persoane, unui eveniment etc.; faim#259;, renume ob#355;inut de cineva sau de ceva pentru fapte ori pentru însu#351;iri excep#355;ionale. #9830; Persoan#259; de mare valoare. – Din lat., it. gloria.
Sursa: DEX '98 | Trimis#259; de gall, 15 Jun 2002 | Gre#351;eal#259; de tipar

GLÓRIE s. 1. grandoare, m#259;re#355;ie, m#259;rire, slav#259;, splendoare, str#259;lucire, (înv.) m#259;rie, m#259;rime. (Trecutul de ~ al neamului.) 2. cinste, cinstire, elogiu, laud#259;, m#259;rire, omagiu, pream#259;rire, preasl#259;vire, prosl#259;vire, slav#259;, sl#259;vire, (înv.) m#259;rie, pohfal#259;, pohvalenie. (S#259; aducem ~ eroilor patriei.) 3. v. fal#259;. 4. v. celebritate. 5. (concr.) celebritate, (înv.) ilustra#355;iune. (A ajuns o ~ a medicinei.)
Sursa: Sinonime | Trimis#259; de siveco, 4 Aug 2004 | Gre#351;eal#259; de tipar

glórie s. f. (sil. -ri-e), art. glória (sil. -ri-a), g.-d. art. glóriei; pl. glórii, art. glóriile (sil. -ri-i-)
Sursa: Dic#355;ionar ortografic | Trimis#259; de siveco, 10 Aug 2004 | Gre#351;eal#259; de tipar

GLÓRI//E ~i f. 1) Apreciere public#259; înalt#259; (a unei persoane sau a unui lucru) pentru calit#259;#355;i deosebite; recunoa#351;tere unanim#259;; faim#259;; renume; popularitate. 2) Faim#259; de care se bucur#259; cineva datorit#259; meritelor sale; slav#259;; str#259;lucire; splendoare. 3) Persoan#259; de mare valoare. [G.-D. gloriei; Sil. -ri-e] /<lat., it. gloria
Sursa: NODEX | Trimis#259; de siveco, 21 Aug 2004 | Gre#351;eal#259; de tipar

GLÓRIE s.f. 1. Str#259;lucire, renume ob#355;inut prin virtu#355;i excep#355;ionale; onoare, slav#259;. 2. Persoan#259; deosebit de valoroas#259;. [Pron. -ri-e, gen. -iei. / < lat. gloria, cf. it. gloria].
Sursa: DN | Trimis#259; de LauraGellner, 2 Jul 2006 | Gre#351;eal#259; de tipar

glórie s.f. 1. Str#259;lucire, renume prin virtu#355;i excep#355;ionale; onoare, slav#259;. 2. Om deosebit de valoros; celebritate. 3. Aureol#259; luminoas#259; în form#259; de fascicul radial (în pictur#259;, sculptur#259;, decora#355;ie), simbolizând sfin#355;enia. (< lat., it. gloria)

si uite ce am scris eu in strachineza mea, pe care tu nu ai inteleso:

gloria ,nu este un sentiment universal valabil ,ce pentru mine a fost o glorie ,poate ptru altul a fost o greseala.si veceversa.
pentru unii gloria este sa ajunga pe un podium ,sa cistige primul milion de $,sa fie avansat in functie ,pentru altii gloria inseamna sa reuseasca sa aiba un copil ,sa poata face tot ce este posibil pentru binele copilului ,sa-si sacrifice chiar aspiratiile personale.

nu cred ca espiritu sustine prin postrile sale ca a facut eforturi supraomenesti ,ci doar ca are meritesi le are

elise nu am timp,miine este petrecerea fiului meu ,a implinit un an ,am multe de facut,ne contrazicem luni.

un sfirsit de saptamina fericit!

Mergi la inceput

principe,

la multi ani fiului tau.
Nu avem o baza de discutie din moment ce tu tot nu intelegi "sentimentul" glorie nici la a saptea definitie. Cite mame se considera "faimoase" (tu ai spus-o) pentru ca au stat linga copiii lor cind aveau febra?!

Mi se pare de-a dreptul meschin sa iei drept "merit" faptul ca i-ai alinat suferintza puiului tau. Da' e simplu sa cerem drepturi egale cind in sinea noastra consideram ca obligatii egale nu avem, doar ca sintem peste masura de marinimoshi si dispusi la sacrificii, de mare exceptie pentru un barbat....doar e barbat, nu?!

Singur, principe, fraza asta subtila de mai sus e pentru restu' lumii.

Pentru tine "virturile exceptionale" si "onoarea", "slava", "grandoarea", "maretia" de a-ti ingriji copilul sint "sentimente" nutrite de tine in sinea ta in functie de cit te-ai straduit tu sa obtii un lucru... logic...

Elise & BBLisa

Mergi la inceput