Am ajuns si aici...in doi mergem mai departe!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

ca sa va convingeti vedeti siteul politiei de frontiera http://www.politiadefrontiera.ro/conditii_calatorie_2007/conditii_minori.php aici o sa va convingeti ca nu mai e asa cum credeti voi.am cercetat in prealabil.
acum puneti-va intrebarea : as renunta la copilul pe care l-am crescut?

espiritu

later edit
cum sa ii ingradesc sotiei dreptul la vizita?e femeia cu care m-am casatorit din dragoste nu este una oarecare.ca am ajuns aici asta e alta problema.deja am stipulat in actele de intampinare ca doresc drept de vizita zilnic pt sotie.divortez dar nebun nu sunt.e totusi mama fetitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Stiu site-ul Espritu, si eu am circulat cu fii-mea doar pe baza hotararii de divort.
Insa nu e acelasi lucru la stabilirea domiciliului in strainatate - despre asta vorbeam pe-aici.

PS: La fel poate sa zica si ea, ca iti da drept de vizita zilnic.

Hai sa-ti mai povestesc o data istoria cumnatului meu (cel casatorit cu sora lui exu', ca sa fie mai clar).
Avea un copil de 5 ani - dintr-o relatie neoficializata. Mama copilului a plecat de acasa cand copilul avea 1 an jumate. Pana la 5 ani l-a crescut exclusiv tatal cu bunica paterna.
Cand a facut copilul 5 ani, mama a inceput sa dea tarcoale. Si-a tot dat...si-a tot dat...pana s-a hotarat ca-l vrea ea. Cumnatul meu a fost distrus. Se invartea ca tine, ca un leu in cusca (de aia zic ca am inteles perfect prin ce treci).
Mama s-a apropiat de copil, incet, incet...astfel incat in nici jumatate de an copilul si-o dorea mai mereu alaturi...pana la urma zicand ca el vrea sa stea cu mama, nu cu tatal (chit ca tatal il iubea orbeste, chit ca el l-a spalat si l-a culcat ani in sir, chit ca la tata acasa avea conditii mult mai bune decat la mama la tara)...pustiul a zis ca si pe tati il iubeste, dar el vrea CU MAMA.
Tu ce intelegi din asta, Espiritu?

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by espiritu
cum sa ii ingradesc sotiei dreptul la vizita?e femeia cu care m-am casatorit din dragoste nu este una oarecare.ca am ajuns aici asta e alta problema.deja am stipulat in actele de intampinare ca doresc drept de vizita zilnic pt sotie.divortez dar nebun nu sunt.e totusi mama fetitei.

Iar judeci ciudat. Pai tu de aia nu-i ingradesti dreptul de vizita, ca ai iubit-o?
Cred ca nu ii limitezi contactul cu fetitza pentru ca stii ca asa ii e bine fetitei.

N-ar trebui sa aiba nici o legatura dragostea intre voi doi aici. Nici ura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Stiu site-ul Espritu, si eu am circulat cu fii-mea doar pe baza hotararii de divort.
Insa nu e acelasi lucru la stabilirea domiciliului in strainatate - despre asta vorbeam pe-aici.

Hai sa-ti mai povestesc o data istoria cumnatului meu (cel casatorit cu sora lui exu', ca sa fie mai clar).
Avea un copil de 5 ani - dintr-o relatie neoficializata. Mama copilului a plecat de acasa cand copilul avea 1 an jumate. Pana la 5 ani l-a crescut exclusiv tatal cu bunica paterna.
Cand a facut copilul 5 ani, mama a inceput sa dea tarcoale. Si-a tot dat...si-a tot dat...pana s-a hotarat ca-l vrea ea. Cumnatul meu a fost distrus. Se invartea ca tine, ca un leu in cusca (de aia zic ca am inteles perfect prin ce treci).
Mama s-a apropiat de copil, incet, incet...astfel incat in nici jumatate de an copilul si-o dorea mai mereu alaturi...pana la urma zicand ca el vrea sa stea cu mama, nu cu tatal (chit ca tatal il iubea orbeste, chit ca el l-a spalat si l-a culcat ani in sir, chit ca la tata acasa avea conditii mult mai bune decat la mama la tara)...pustiul a zis ca si pe tati il iubeste, dar el vrea CU MAMA.

ca se poate si asa Adina.caz in care as fi rupt in doua.
voi intelegeti ca viata mea de zi cu zi este legata de acest copil?ca sunt fara rost atunci cand pleaca cu bunicii la tara?

espiritu

Mergi la inceput

Auzi Espiritu. Da' ea doar stie ca tu iubesti asa fetita. Mie nu-mi vine sa cred ca ti-ar face un rau asa de mare sa te desparta de ea. Tu asa o vezi pe ea? Cruda si nemiloasa?

Mergi la inceput

Si te mai intreb ceva. Poate e cam timpuriu...insa tu nu te vezi in viitor alaturi de altcineva, fericit?

Ca din ce se intampla acum ai putea sa extragi ce e bine. E bine ca va despartiti, altfel ati fi fost doi nefericiti. E bine ca va dati sansa pe viitor sa va fie bine. E greu, dar uite ca iti acorzi aceasta sansa.
Tu ce ai mai putea sa-ti mai doresti de la ea in legatura cu voi doi? Nu cred ca prea multe. Sper ca te-ai convins si tu ca pentru tine ea nu este solutia fericirii. Fericirea ta va veni alaturi de altcineva.

Atunci de ce nu incercati sa incheiati frumos etapa in doi? Aveti un copil de crescut...incearca s-o privesti strict ca pe o prietena, nu ca o partenera de viata. Incearca sa vorbiti de acum incolo doar despre copil - ce ati putea face fiecare ca sa fie copilului bine. Cum se poate asta.

Tu poti face multe pentru copil. Si ea stie asta. Doar ca trebuie sa stii cum sa pui problema - las-o naibii de custodie, cata vreme ai garantat dreptul zilnic sa-ti vezi copilul. Cere-i asta. Faceti schimb de carti de joc, cu alte cuvinte.

Uite, teoretic ex-ul meu nu are drept de vizita decat o data pe saptamana. El a cerut mai mult atunci. Insa am discutat cu el si i-am zis ca nu pot sa dau prin lege mai mult, intrucat nu stiu ce relatie va avea el cu fetita (atunci nu avea nici un fel de relatie) - mi-era frica, sincer. Dar ca o sa fac tot ce pot sa le fie la amandoi bine. Si acum indiferent ce scrie acolo cata vreme fata e fericita cu el si el o iubeste poate sa vina si de 3 ori pe zi.

A, si inca ceva. Oricum ar fi asta cu dreptul de vizita, poti oricand sa ceri din nou in instanta sa se modifice si sa primesti mai mult, daca nu te intelegi cu ea.

Eu stii ce cred? Cred ca dupa ce o sa depasiti faza asta, o sa vedeti mult mai detasat problema. Dar totul depinde de voi. Si cred ca mai ales depinde de tine - sa reusesti sa te eliberezi din relatie, sa n-o mai privesti ca pe o infrangere, ci ca pe un castig, sa nu-i mai arunci ei acuze in fata - nu faci decat s-o inversunezi aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

bleah pe piine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by espiritu

ca se poate si asa Adina.caz in care as fi rupt in doua.
voi intelegeti ca viata mea de zi cu zi este legata de acest copil?ca sunt fara rost atunci cand pleaca cu bunicii la tara?

espiritu

Da, eu inteleg . asa suntem si noi. copilul pleaca mai nou frecvent la bunici la tara(eu dau licenta, nu ma pot ocupa de ea) si suntem ca doi lei in cusca. ziua mai e cum mai e...dar seara ne chinuim ca vai de noi...daca a mancat, ce-o face ea le ora asta, daca i-o fi dor de noi,daca s-o gandi ca am parasit-o acolo....si e pe maini bune, la bunici si numai 20 minute de mers cu masina.

Nici nu vreau sa ma gandesc ce-ar fi la o adica...imi aduc aminte ca il sicanam asa..odata...i-am spus "vezi sa nu te prind cu alta...ca-ti vezi cupilul la sfarsit de saptamana" si mi-a raspuns ca ar accepta orice la o adica...ar trece peste multe numai sa nu plece de langa copil...

Asa e, instanta avantajaza mama. eu nu sunt de acord cu asta.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:

eu inteleg ca tipa respectiva e mare nesintita... a lasat grjia primilor ani pe umerii soacrei si ai tatalui copilului si dupa cand a venit si s-a bagat pe sub pielea copilului... nu e prea greu de manipulat un copil de 5 ani care nu a crescut langa mama...
repet, o mare nesimtita... dar copilul ala va mai creste si daca ea nu va reusi sa ii otravesca complet mintea copilul isi va aprecia tatal asa cum merita...

si da mi se pare ca lega in Ro e stramba cand da mai mereu copilul mamelor.. sunt atatea femei care cu greu se pot numi mame si atatia tati care fac cat 10 mame... si am avut de-a lungul timpului cateva expemple in jurul meu... nu generalizez, dar probabil multora le e greu sa recunoasca asta lucrurile nu sunt mereu albe (mamele super) si negre (barbatii nenorociti); se mai poate si invers, cititi numai va rog subiectul de la generale "o altfel de mama"

si dupa cum spunea cineva mai sus daca userul se chema "espirita" nu espiritu pariu ca 95 la suta din postari erau indemnuricum s lupte sa nu piarda copilul pe care l-a crescut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:

Auzi Espiritu. Da' ea doar stie ca tu iubesti asa fetita. Mie nu-mi vine sa cred ca ti-ar face un rau asa de mare sa te desparta de ea. Tu asa o vezi pe ea? Cruda si nemiloasa?

hai ma adina ca stii si tu mai bine decat sa pui intrebarile asta...
daca tu ai fost/esti doamna cu ex-ul nu inseamna ca toate sunt...

numai pe aici pe dc au fost o gramda de cazuri in care tipe se foloseau (uneorifara sa realizeze asta) de copii pt a provoca rau ex-ului (de la motive ca el a inselat-o pana la cele gen ca isi reface viata)

Mergi la inceput