Fire de par sub piele dupa epilat
Raspunsuri - Pagina 2

petaluda spune:
si eu am avut problema asta. Bine ca am vorbit cu o prietena care se epileaza si ea acasa si mi-a spus sa nu scot firele crescute sub piele cu acul ca ma umplu toate de rani. Asa cum mi-a recomandat am cumparat un gel exfoliant de la Garnier, pe baza de zahar ( e mult mai...puternic decat gelurile exfoliant normale ) cu care ma frec pe picioare la fiecare dus, plus ca folosesc un buret natural ( lofa ) care si el exfoliaza foarte tare.
Si apoi hidratez bine pielea cu crema ( eu personal folosesc un unt de corp pe baza de ulei de masline de la Body Shop, dar orice crema hidratanta cred ca merge)
Am o intrebare pt voi: de ce unele dintre voi spuneti ca la epilarea cu ceara nu apar astfel de probleme ? Nu m-am facut niciodata cu ceara si nu stiu cum e, dar nu e acelasi lucru, nu e tot smuls firul de par ?

denisabia spune:
Fetelor din raspunsurile voastre si ce m-am mai documentat nu exista solutie sa scapi de aceste fire nesuferite!Eu sunt nevoita sa folosesc epilatorul pe picioare , fiindca mi-au aparut vinisoare sparte si ceara calda nu face decat sa inrautateasca situatia.Sincer mai bine era cand asteptam mai mult sa creasca parul mergeam la salon si dupa epilatul cu ceara de unica folosinta aveam o piele de bebelus exfolia pielea care devea mai fina , fara aspectul acela inestetic care se vede cand dai cu epilatorul , fara iritatii , cosuri , fire crescute sub piele si parca crestea parul si mai greu.
Ziceati ca o piele uscata e mai predispusa sa ii apara astfel de fire.Eu cam asa am pielea si vad ca de cand folosesc epilatorul o am tare uscata pe picioare, desi folosesc crema de calitate buna nu ma ajuta.Gomaj fac saptamanal am scrub de la Freeman , buretele exfoliaza si el , dar vad ca la mine nu foloseste , nici nu pot abuza la tipul meu de piele.
Dragele mele daca aveti posibilitatea folositi ceara , sa scapati de cosmarul asta.Eu cel putin n-am avut probleme atatia ani de cand o folosesc.Mai astept mesajele voastre poate ne putem ajuta , sfatui si cine stie poate ne lumineaza si vreo forumista !

lavinia345 spune:
Si eu am aceeasi problema.Fire crescute sub piele,pe care le scot cu acul si mai mereu am rani pe picioare.Si in plus sunt ceva fire care reapar mereu,de trebuie sa ma epilez cel putin odata pe saptamana.In Ro ma duc la cosmetica si ma fac cu ceara,intr-adevar,parca sunt mai putine fire de par crescute sub piele si pielea piciorului e mai fina.De dat cu crema adevarul e ca mai uit,chiar sa ma creia o pauzasc in fiecare seara nu am nici timp nici chef.Inainte vreme cand faceam dush ma frecam cu malai pe corp si aveam o piele atat de fina...

erin20 spune:
Si eu am avut aceeasi problema. Am incercat toate metodele si pana la urma m-am hotorat sa renunt la epilator. Si acum, dupa luni de zile, mai gasesc cateva fire de par sub piele. Arata urat si nu e bine pentru piele. Nu mai pun mana pe epilator niciodata.

catrinelteodoru spune:
quote:
Originally posted by adita
am avut si eu unul din asta care nu iesea deloc. l-am racait rau de tot, ca ma enerva grozav. pana la urma mi-am facut ditamai rana, o saptamana am sta cu ea pe picior, dar cand a cazut coaja a iesit si firul buclucas. bine ca n-a ramas semnmamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
intr-adevar, de-abia dupa ce rana face cojitza si e aproape de vindecare se hotaraste si firul sa iasa

o alta solutie ar fi inspectarea atenta a "terenului" si depistarea din timp a firelor care au probleme cu scoaterea capului in lume: atunci le poti usor stoarce ca pe cosuri, fara rani prea grave
am vb cu doctorita mea despre problema si mi-a spus ca nu e cauzata atat de epilator in sine cat de conditiile de igiena: dupa epilare hainele trebuie sa fie perfect curate (inclusiv lenjeria patului, hainele sotului din pat

Zambeste-mi!

miri__b spune:
cred ca la epilatul cu ceara conteaza si cosmeticiana.eu am schimbat-o si dupa primul epilat mi-au iesit jumatate de fire sub piele. nu exagerez. inghinal erau majoritatea. si fara sa le deranjez se faceau bubitze. cahh eram plina.
epilatul cu roll-on depinde de tine. mie mi s-a parut mai dureros sa intinzi ceara decat sa o dai jos. si la inghinal... tragedie.
parerea mea e sa va faceti timp o ora dupa serviciu sau cand e sotzul acasa sa stea cu copii si mergeti la coafor. ai si alta satisfactie . pleci mai relaxata, usoara. nu cocosata juma de zi dupa un epilat singurica.
ma rog, eu astea probleme le am si asa am zis sa le rezolv. si de bani... chiar de te faci cu ceara de unica folosinta ma mult de 50 lei nu costa.
Miri si David - 23.12.2005

eckho spune:
Subiectul asta s-a mai discutat. Cautati mai in urma si veti gasi. Eu aici am aflat cum sa scap de firele in piele. Alea mai la suprafata. Cu piatra ponce. Dar nu din aia nashpa, aspra din piata. Sa fie ca aia de la avon, care are doua fete, una piatra si una neagra. Va sapuniti bine in dus si dati cu piatra circular, fara sa apasati prea tare sa nu va luati pielea. Sa vedeti ce bine le scoate si lasa pielea fina. Firele de par abia se mai simt. Ca eu cred ca nu firele se simt aspre ci pielea uscata de la suprafata, pt ca firele sunt fine dupa epilatul cu aparatul, nu ca la lama.
Eu am incercat si exfolierea cu creme, cu mamaliga sau zahar amestecate cu gelul de dus, dar astea nu mi-au scos si firele de par din piele. Incercati si sa imi spuneti daca a mers.
Firele crescute adanc tot cu acul le scot si eu. Imi fac bube intr-adevar. Cateodata daca sunt crescute prea adanc le las in pace daca nu dau semne de infectare.
Bafta si pupici

eckho spune:
Denisabia, si eu vinisoare din alea pe picioare. Nu stiu cum le zice in romana dar in engleza le zice spider veins. Ai idee de la ce ti-au aparut. Eu n-am avut pana cum vreo trei ani. M-am gandit ca or fi de la anticonceptionale. Asa ma enerveaza ca nu pot sa port si eu fuste scurte.
Pupici

denisabia spune:
eckho boala se numeste venectazie , circulatia periferica proasta duce la aparitia capilarelor sparte , de o culoare vinetie.Din ce am citit epilatul cu ceara calda , favorizeaza aparitia lor , asa ca am renuntat cu parere de rau la folosirea ei pe picioare.Ai putea lua Detralex sau Tarosin varianta mai ieftina sunt intaritoare venoase si pentru a preintampina inmultirea lor , la multe femei le si ajuta sa dispara intr-o anumita proportie.Pe mine ma dureau ingrozitor , de cand iau tratamentul mai rar , dar continua sa apara altele noi.Cred ca voi incerca injectiile sau laserul pentru ca e singura solutie prin care poti scapa de ele.Scuze ca am fost offtopic , dar sper sa te ajute.
O sa incerc cu piatra ponce , desi eu doream ceva pentru niste fire sub piele pe toata lungimea lor.Sa vedem ce iese , sper sa nu fac alte rani.

eckho spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=52305
uite aici un link