* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (10) *

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Macar voua va face acest test, dar pe mine m-a chemat la sf. lunii iulie, cand voi avea 4 luni ( 16 sapt.?)si nu stiu daca-mi face si eco.Pe la mijlocul lui august vin acasa, dar sper sa nu fie prea tarziu pt. acest test.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Irlandeza,
e o simpla ecografie, de ce nu-ti iei o intalnire la doctor peste vreo 10 zile pentru ecografie si ii spui sa-ti masoare si pliul nucal (nu stiu daca spun bine dar intelegeti, nu, despre ce vorbesc?) cu aceasta ocazie!!!!

Micsunea
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Micsunea, nu pot merge cand vreau. Spitalul face programarile. Eu pana acum m-am vazut doar cu asistenta, de doua ori, cand mi-a luat si sange pt. analize. Pt. ca aici nu se naste cu dr. decat daca ai probleme, o sa-l vad poate de 2-3 ori pana nasc. Am incercat sa gasesc o clinica privata, dar e greu, nu vor sa faca nimic daca nu ai fost pacientul lor. Si eco nu sunt la tot pasul ca in Ro.
Acum intelegi de ce ma ingrijorez?

Fetelor, pe mine ma ia sughitul destul de des, si in fiecare zi. Numai de cand sunt insarcinata? Oare de ce ?

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Irlandeza,
este extrem de ciudat sitemul din Irlanda!
In Belgia este obligatoriu sa faci ecografia asta si masuratorile ca sa ai drepturile de femeie insarcinata. Daca nu le faci, dupa aia trebuie sa platesti din buzunarul tau toate analizele si nasterea!
Este un mod de a impune femeilor insarcinate sa faca anlaizele minime considerate necesare!
E ca si dentistul, trebuie sa mergi o data pe an la verificare, ca sa ti se ramburseze de catre asigurarea de sanatate o parte din costuri! Daca nu te duci se considera ca esti neglijent si asta o faci pe riscul si pe banii tai!

Credeam ca ecografia de sfarsit de trimestrul 1 la care se masoara si pliul nucal e obligatorie in toate tarile!

Micsunea
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Micsunea vad ca esti in Belgia, spune-mi, te rog, cum se spune in franceza pliu nucal?. Chiar nu stiu, desi ma descurc cu franceza destul de bine. Poate sa intreb un cumnat care stie ambele limbi si e doctor? Poate ma luminezi tu?

Carmen mami de Mihai+ 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Ftelor, m si eu doua intrebari. Adica o intrebare si o nedumerire. In primul rand, voi ati patit sa va tiuie urechile?? O fi de la sarcina sau de la presiunea din atmosfera. Mi s-a intamplat de 3 ori ieri si m-am cam speriat...

In al doilea rand, stiu ca asa e normal sa se masoare sarcina, de la ultima menstruatie, pentru ca nu toata lumea cunoaste ziua conceptiei, dar totusi intervin modificari in functie de durata ciclului. Eu, care am un CM de 24-25 de zile si ovulez in Z10 (pentru mine) sa zicem in aceasi timp cu o femeie care are CM de 28-29 si ovuleaza in Z14 (pentru ea), avem acelasi numar de DPO si totusi sarcina mea e calculata ca fiind mai mica cu 4 zile, desi conceptia s-a produs in aceeasi zi... Nu stiu daca ma exprim corect si daca intelegeti.

De exemplu, sa zicem ca eu am ovulat in Z14 in loc de Z10. (02.06)Asta inseamna ca ar trebui sa fi avut UM pe 20.05. la un CM de 28 de zile. Dar eu am avut un CM de 24 de zile incepand cu 24.05. si maine fac 4 saptamani. Daca as fi ovulat in aceeasi zi in care am si ovulat, dar CM-ul meu ar fi fost de 28 de zile atunci duminica as implini 5 saptamani... Teoretic samburelul meu este mai mic, dar practic eu cred ca e mai mare si doar faptul ca am un CM mai scurt face sa am un nr mai mic de saptamani.

Sunteti de acord cu mine? Asta inseamna ca as putea sa vad si mai devreme samburelul la eco, nu?? Pentru ca daca as fi avut CM de 28 de zile ar fi mai mare cu 4 zile.

Ioana 3+

Vine bebe!!

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Da Ioana ai dreptate
Si eu sunt in situatia ta avand CM de 26 de zile si cunoscand data conceptiei. Astfel desi eu dupa UM ar fi trebuit sa am DPN 10 ian stiind durata mai scurta a ciclului si data conceptiei am DPN 8 ian iar saptamanile nu se schimba joia ci lunea , adica mai devreme cu 2 zile

Asa mi-a calculat si doctorul, asa calculez si eu .

La tine ar fi UM 24.05, conceptia 3.06, azi 4 sapt +, saptamanile se schimba duminica, saptamana 13 : 19 august, saptamana 27 : 25 noiembrie, DPN : 24 .02. 08

Ce zici , asa e ?

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

buna fetelor ma primiti si pe mine?
UM 22.05.2007, data nasterii 07.01.1978, DPN 28.02.2008 asa ca nu cred ca voi deschide eu odiseea de martie dar o voi inchide pe cea de februarie cel putin asa sper.
eu deocamdata incerc sa nu ma bucur prea tare avand in vedere ca in martie am pierdut o sarcina la 11 sapt, asa ca stau in stand by pana trec macar de 11 sapt.
voi pe la ce medici mergeti cele din bucuresti? nici nu stiu la cine sa ma duc, ma bate gandul intre ion ionut giulesti si pirvu elias.
va pup si sarcini usoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kalosalina spune:

Neata zuzici!
Irinabobe bine ai venit! Sa te ajute Dumnezeu sa fie bine de data asta si la sf celor 9 luni sa-ti tii copilasul sanatos in brate.
Si eu ma gandesc sa merg la Parvu de la Elias, dar inca nu mi-am facut programare.

A venit Bebica!!!

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

alina vezi ca sambata e de garda la elias pirvu daca vrei sa te duci. programare am facut la medsana deabia pe 25 iulie.

Mergi la inceput