Amoniac in bucatarie...la ce e bun?

Amoniac in bucatarie...la ce e bun? | Autor: ghinetz

Link direct la acest mesaj

De zapacita cum sunt am luat din magazin amoniac in loc de amidon (imi trebuia pt parjoale ministeriale) Am desfacut plicul si acum mi se pare ca miroase in toata casa. L-am aruncat, evident. Se foloseste asa ceva in bucatarie? Pentru ce? Adica...e comestibil?

Oana 34+ Victor-Constantin si Stefan-Vladimir 4ani+





"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Oana, nu am mai facut de muuult timp praji in casa din motive de balenuta dar nu-i nimic le iau de la cofe . Din cate imi amintesc amoniacul se foloseste la unele praji pt. crescut(cumn e folosit si praful de copt).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

La prajituri - de ex: torturi, pandispan, chec, se pune un varf de cutit de amoniac stins in putina zeama de lamaie, ptr a creste.


Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu nu mai pun pentru crestere in pandispan sau chec ci in foile subtiri pentru prajiturile de genul Alba ca zapada, prajitura cu gris si miere. foile nu au nici un miros de amoniac dar ies crocante si se inmoaie bine dupa aceea.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Amoniacul si eu il folosesc la foi sau la biscuitii de casa. Intr-adevar miroase cam urat, dar biscuitii sunt crocanti si sfaramiciosi (nu tari).


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput