plange la culcare
buna ziua fetelor
am si eu o problema care ma rapune si pe care nu mai stiu cum sa o tratez asa ca am apelat la ajutorul vostru
am un baietel de 1an si 9 luni care cand vine vorba de culcare urla,tipa,si plange pana nu mai poate ca el nu face nani,ca el vrea jos in camera de joaca
ce sa fac fetelor,l-am luat si cu frumosul,i-am spus ca jos nu e nimeni si ca noi trebuie sa facem nani si nimic....
nu stiu ce sa mai fac,in fiecare zi la pranz si seara este un cosmar dupa o jumatate de ora de urlete vine in pat langa mine si adoarme bine pana dimineata
va rooog orice sfat ma poate ajuta
va multumesc din suflet
MIRE MAMA DE BAIAT NAZDRAVAN
Raspunsuri
rapsody spune:
Mai bine e sa nu faci scandal, ii spui frumos ca trebuie sa faca nani si te faci ca dormi..sa vezi ca vine el singur..eu asa fac, ii dau un bibe cu putina apa si ma fac ca am adormit.
lucia52 spune:
Pai schimba metoda... hai cu mama in pat sa ne jucam, tinem ochii inchisi cat numara mama pana la o suta. Intre timp il mangai sa stea linistit, ii mai spui o poveste pana uita de ce l-ai adus in pat. Sunt atatea metode... nu trebuie fortat. Multi copii plang cand sunt fortati sa adoarma, cu timpul se obisnuiesc.
Succes!
Natasa spune:
La noi culcatul e asociat cu ceva haios. CInd il pun in pat ii spun o poveste, ridem, ne alintam, "citim" o carticica. Da, asta ia ceva timp, dar niciodata nu a adormit altfel decit cu zimbetul pe buze si eu cred ca merita efortul!
mariussimiuc spune:
Incercati sa schimbati sau chiar sa eliminati activitatile lui interesante de dinainte de culcare...
Miha si Robert
filofteia spune:
Nu te speria ca toti sunt asa... mai ales ca va apropiati de 2 ani (prima adolescenta), cand NU este la ordinea zilei.
In primul rand nu-i mai spune ca mergeti sa doarma... Stabileste o ora la care vrei sa fie in pat si cu o jumatate de ora inainte incepi pregatirile... spalat pe dinti etc... dar nu pentru a va culca. El intreaba daca trebuie sa se culce, tu ii spui ca doar va spalati pe dint, apoi ca doar stati in pat.
Citirea unei povesti va ajuta foarte mult... il poti lasa pe el sa aleaga carticica.
Succes...