Factura de la electrica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaAlina spune:

acum am vazut si eu pe factura ca pana acum nu am avut curiozitatea sa ma uit! jaaaaf la drumul mare!

OanaAlina

http://bd.lilypie.com/pI4rp3.png

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza99 spune:

Fetelor, cursul de schimb pe care il vedeti pe factura de energie electrica nu se foloseste pentru facturarea consumului de energie electrica (pentru ala e pretul care e stabilit in lei...) ci la calcularea accizelor iar legea zice ca "valoarea in lei a accizelor, a taxei speciale pentru autoturisme/autovehicule si a impozitului la titeiul din productia interna, datorate bugetului de stat, stabilite potrivit prezentului titlu in echivalent euro pe unitatea de masura, se determina prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent. Acest curs se utilizeaza pe toata durata anului urmator".
Deci o sa vedeti cursul asta tot restul anului, din pacate. Aiurea, dar cum aia e o taxa perceputa de catre stat, Electrica chiar n-are nici o vina de data asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by lulutza99

Fetelor, cursul de schimb pe care il vedeti pe factura de energie electrica nu se foloseste pentru facturarea consumului de energie electrica (pentru ala e pretul care e stabilit in lei...) ci la calcularea accizelor iar legea zice ca "valoarea in lei a accizelor, a taxei speciale pentru autoturisme/autovehicule si a impozitului la titeiul din productia interna, datorate bugetului de stat, stabilite potrivit prezentului titlu in echivalent euro pe unitatea de masura, se determina prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent. Acest curs se utilizeaza pe toata durata anului urmator".
Deci o sa vedeti cursul asta tot restul anului, din pacate. Aiurea, dar cum aia e o taxa perceputa de catre stat, Electrica chiar n-are nici o vina de data asta...

scuza-ma ca nu inteleg: banii luati la un curs ireal ii incaseaza statul sau electrica?
Asa, ca sa nu fim luati de prosti!Ca pt. mine, ca ii ia statul sau ca ii ia electrica eu tot pacalita ma consider.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza99 spune:

Statul. Accizele sunt impozite percepute de stat. Electrica le incaseaza, in conditille pe care le-a stabilit statul, si apoi le varsa la buget. Asa ca pentru cursul ireal nu la protectia consumatorului ar trebui sa ne adresam (ca ei au facut deja reclamatii)ci eventual la senatorii si deputatii pe care noi i-am votat si ei la randul lor voteaza legi aberante (cum e Codul asta fiscal). Asa ca afirmatia de mai inainte ar trebui reformulata...Vis a vis de statul roman nu trebuie sa va mire nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

ce dezamagire!!. eu tocmai ma pregateam sa ma duc sa schimb niste euro la ei cand am vazut luna trecuta pe factura ce curs valutar aplica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

CA sa fim eficienti:spuneti-mi cine percepe dobanda pt.intarzierea platii facturii?economistii destepti si buni ne pot sfatui cand sa platim cu rectificarile corespunzatoare,daca intelegeti ce vreau sa spun.

Mergi la inceput