zarzare
Buna fete bucatarese :)
Sunt in cautare de idei cu zarzare verzi.
Am vazut mai demult la tv o reteta cu un sos de zarzare care suna foarte bine, dar din pacate nu reusesc sa o gasesc... Gateste cineva asa ceva?
Raspunsuri
crissy77 spune:
Nu stiu cum se face sosul de zarzare. Am intrat sa-ti spun ca bunica mea facea bors de fasole inacrit cu zarzare. O bunatate! Mie imi placea sa mananc zarzare (su prune) verzi cu mamaliga rece.
Cristina & Elise-Stefania
daniella4 spune:
Mama face dulceata de zarzare verzi, nu-i rea deloc, e usor acrisoara. Secretul e sa prinzi momentul de dinainte de a se intari samburele, daca-l ratezi iese o dulceata "ciolanoasa".
Se mai pot folosi la acrit ciorbe si alte alea.
Mik spune:
Compot !
(cel mai bun compot mincat vreodata era din varzare verzi cazute dupa o ploaie)
Daca nu, le lasi frumos sa se coaca si vei avea mai multe idei.
papadie spune:
mama face un fel de bulion de zarzare si il folosesc pe postd e bors. ies ciorbele o nebunieeeeeeeeeeeeeeeeee yammmyyyy
xelanoimis spune:
Vreau si eu reteta de dulceata desi cred ca pentru anul asta am cam ratat momentul :)
Pana la urma am facut si un sos adaptat dupa un sos de visine. N-a iesit rau dar nici nu ne-a placut in mod deosebit. Asa ca le mancam in continuare crude, cat mai sunt verzi ca pe urma nu-mi mai plac.
szaboali spune:
Ce sunt alea zarzare? Se mai spune si altfel la zarzarele astea?
Scuze dar eu nu am mai auzit pana acum de asa ceva.
Ali si IARINA (16.02.2006)
www.dropshots.com/ali-iarina" target="_blank"> poze si filmulete Iarina (1), www.dropshots.com/ali-iarina2" target="_blank">(2)
tanima_i2002 spune:
Ali zarzarele sunt corcodusele sau boambele. Depinde de zona.
Eu acres ciorbele cu ele. Se poate face un bulion, dar eu mai simplu le bag asa cu samburi la congelator sa ma toata vara si uneori imi ajung si iarna. Ciorbele de legume ies super acrite cu zarzare
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni 5-6 luni 6-7 luni 7-8 luni
szaboali spune:
quote:
Originally posted by tanima_i2002
Ali zarzarele sunt corcodusele sau boambele. Depinde de zona.
Eu acres ciorbele cu ele. Se poate face un bulion, dar eu mai simplu le bag asa cu samburi la congelator sa ma toata vara si uneori imi ajung si iarna. Ciorbele de legume ies super acrite cu zarzare
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni 5-6 luni 6-7 luni 7-8 luni
ok multam' ca m-ai luminat...corcodusele sunt buneee...eu le mananc asa goale
Ali si IARINA (16.02.2006)
www.dropshots.com/ali-iarina" target="_blank"> poze si filmulete Iarina (1), www.dropshots.com/ali-iarina2" target="_blank">(2)