Epilat zona inghinala
Raspunsuri - Pagina 2
Porumbita spune:
cre' ca esti unica...
ce ai vrea sa faca daca parul e crescut intr-o veselie? sa stea sa fie bataia de joc a colegilor/colegelor care o numesc maimuta?
Porumbita spune:
mQQM,
eu ma fac doar cu aparatul (si uneori mai folosesc si penseta inghinal) la sfatul ginecologului (tot din motive de ganglioni);
CriPOD spune:
Ktrinel, ... o chinui pt moda, da.
Ceva de lecturat pt tine aici. E si explicatia mea pe-acolo, in caz ca doresti intr-adevar raspunsuri.
Porumbita, sa inteleg atunci ca ar fi ok cu aparaturl si sub brat? Doar ceara e periculoasa? Care ar fi explicatia mecanismului? Ce e periculos, oare?
m
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2
Porumbita spune:
mie asa mi-a zis ginecologul atunci ca la axila e mai putin invaziv cu aparatul decat cu ceara (eu oricum ma fac in cateva minute si nu insist pt ca pielea f sensibila si sa nu se irite; ce mai ramane un pic mai jos de axila efectiv - le iau cu penseta); inghinal ma fac cu aparatul doar pana aproape de ... restul tund ff scurt si ajustez cu penseta... ma fac odata la cateva saptamani bune... am noroc ca nu am nici cine stie ce...
sa ma fac complet cu aparatul nu rezit... cu ceara am facut odata si nu mi-a priit de loc.. am incercat si cu crema dar am avut fire sub piele de a trebuit sa ma duc la ginecolog sa taie sa scoata infectia ...
XIO spune:
Tare ciudat. Si aparatul si ceara fac exact acelasi lucru: smulg firul de par.
Probabil ginecologul tau a crezut ca te referi la aparat...de ras , cum au ei (barbatii) , ca alta logica nu este.
Tinand cont de faptul ca la 12 ani fetele deja au sani , unele mai mari decat ai mei , tinand cont de dezvoltarea rapida nu este absolut nimi anormal sa se epileze la 12 ani.Mai ales daca are par, epilatul nu dauneaza.
Referitor la ganglioni, acestia se pot inflama si din alte cauze , infectii se pot face si de la lama de ras(inca mai des) , asa ca nu e nici o problema epilatul inghinal. Mama-mea de exemplu se face cu ceara de cand se stie si nu a avut probeleme , in schimb cand s-a ras la axila a facut o hidrosadenita de toata frumusetea.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
Aaka spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
"Dar am inceput s-o epilez pe copila mea de 11 ani jumate."
nu stiu cum am nimerit aici...si citesc asta. Cum de o epilezi la asa varsta mica? probabil la varsta asta nici menstruatie nu are...cum sa o epilezi? Doamne iarta-ma, dar eu nu am mai auzit asa ceva...
sunt io unica, poate asa e moda acum ???????
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
pai nu mamele sunt cele care le invata pe fetite cum sa se intretina curate si igienic?daca e nevoie de epilat trebuie sa o faca si fetita aceea chiar daca are numai 11 ani. baietii sunt f receptivi la orice si am auzit pareri despre fete cu par sub brat de la astfel de baieti.
mama are dreptate sa isi educe fetita si face foarte bine si ar fi bine ca si alte mame sa le invete pe fetite la fel si sa se spele cat de des pt ca deja de la varsta de 11 ani apare pubertatea ceea ce include multe lucruri pe care trebuie sa le sti efetitele si la fel si baietii
Ktrinel spune:
cat de crescut intr=o veselie poate fi la 11 ani ?....asta ma mira...poate e un caz aparte.in fine, eu sunt mai inapoiata...
quote:
Originally posted by Porumbita
cre' ca esti unica...
ce ai vrea sa faca daca parul e crescut intr-o veselie? sa stea sa fie bataia de joc a colegilor/colegelor care o numesc maimuta?
Ktrinel spune:
sunt de acord cu curatenie si igiena, nu astea erau in discutie.
de un singur lucru mi=e frica...ca in afara de cazurile speciale (adica la 10/11 ani sa fie aiba atat de mult par incat sa fie absolut necesata epilarea) prim mimetism , vor aparea astfel de dorintze si la fetitze care nu ar avea nevoie de epilat....dar daca vad la altele..incepe sa la deranjeze orice fir...
mqqm, am citit linkul tau, la fel si explicatia ta, da este plauzibil ce spui , daca e asa grav, iti dau dreptate...sper insa din tot sufletul sa nu se "ia" doar de dragul modei si la altele...asa cum se ia vopsitul parului, pensatul, fardatul etc.
ieri la coafor am vazut o fetita absolut adorabila blonda, par lung ondulat natural, ...pe care mama a adus-o sa ii faca si ei parul ...mai ondulat
..si da-i cu fierul ala fierbinte pe parul ei, da-i cu fixativ..intinde breton cu placa...
de astfel de cazuri ma ingrozesc, pt ca creeaza o imagine pe care copii o vor copia.
denisabia spune:
Am citit mesajul scris de mQQm si as vrea sa va spun putin despre mine , pe undeva cazurile seamana.Eram clasa a4a si fiindca ma deranja pilozitatea de pe maini , m-am ras cu lama.Va dati seama ca a crescut mai des , mai negru , de mica am avut inceput sa am ceva probleme cu hirsutismul , dar apogeul a venit odata cu pubertatea.
Fiind o fire mai sensibila , ma deranja aspectul inestetic si mama vazandu-ma ca-mi fac complexe m-a dus la epilat la salon.De atunci am inceput sa ma epilez cu ceara si ii sunt recunoscatoare mamei si parintilor mei ca m-au inteles si m-au sprijinit.Doar treceti prin asta , veti intelege cat te pot afecta niste remarci rautacioase copil fiind!