Care-i varsta !?
Raspunsuri - Pagina 2
Elise spune:
Nu stiu de ce, dar n-am avut apasari din astea cu virsta niciodata.
Imi doresc a fiu o babutza simpatica peste 40 de ani...atit :)
In general exista o compensare... daca la 20 de ani e vital sa fii cosinzeana cosinzenelor, dupa 30 devii suficient de sigura pe tine sa te accepti asa cum esti.
Elise & BBLisa
malla spune:
Sunt un pic cu burtica dar ma simt frumoasa ca atuinci cand eram tanara:) Hi, hi, hi...
Andrei si Adriana
principe spune:
la 20 de ani este o frumusete adolescentina,iar intr-e 30-35 se atinge apogeul frumusetii feminine,feminitatii propriuzise.
exista cazuri de maturizare si imbatrinire precoce,determinate genetic(par alb la 20 de ani,riduri,piele opaca )care nu sunt comune acestei virste,
deasemenea sunt multi factori care determina grabirea imbatrinirii fizice:printr-e cei mai agresivi sunt: abuzul de tutun ,alcool,expunerea la soare,oboseala ,stresul ,alimentatia necorespunzatoare,sedentarismul.
la acesti factori se mai pot adauga si mediul climatic si pigmentatia pielii.
inca nu s-a descoperit un elixir al tineretiica sa raminem vesnic frumoase, dar totusi cosmetica ne ajuta mult in aceasta directie.
un pont pentru toate femeile care vor sa pastreze o piele catifelata,si fara riduri.
seara ,aplicarea unei creme cu retinol(vitamina A)
iar dimineata protector solar cu un factor de protectie mai mare de 30(exista formule fara parfum ca sa nu mergeti la birou mirosind ca si cind veniti de la piscina)
eu cred ca anii trebuiesc traiti din plin ,iar la batrinete purtati cu orgoliu si demnitate ,ca un dar,nu ca un jug.
monica mami de print
p.s
eu am implinit 35 de ani si sunt si ma simt tinara ,frumoasa ,atragatoare, sexy ...(si nu mai continui)si modesta pe deasupra.
hai, nu va fie frica de btrinete..... ca poate pina-om ajunge noi, se descopera tineretea fara batrinete...ups ce-ar fii??
nume spune:
Flaviutza,
ai dreptate, apogeul fizic si intelectual e pe la 23-25.
Cred ca, de pe la 40, la toate ne-ar placea sa parem mai tinere(mie cel putin). Pt ca un oarecare declin fizic incepe fara doar si poate dupa 35 si se face simtit pe la 40. Asta e o capcana in ce le priveste pe femei, mai ales pt. cele carora li se spune ca arata mult mai tinere. E important sa pastrezi simtul realitatii. Dupa 40 de ani nu mai conteaza ``cat de bine s-a ingrijit, clima unde a trait, genele``... In sensul ca raportat la toate astea incepe sa se observe, mai mult sau mai putin marcat, un declin.
Acceptarea varstei este o drama in masura in care nu s-au trait experientele fiecarei varste, considerate de fiecare in parte necesare, la vremea lor.
Altfel tineretea/vigoarea mintii, o inocenta venita din setea de cunoastere, care se reflecta dar nu se confunda cu imaginea, cu tineretea fizica, este absolut necesara pt. a-ti fi placut tie si altora la orice varsta.
Imbatranirea reala, implacabila si trista vine din blazare.
...parerea mea
nume
mamitzica spune:
Eu am 39 de ani si copil de 2 ani deci...sint tinara.
Personal cred ca virsta e doar o cifra.Daca stau sa ma gindesc bine zau ca nu-mi pasa cum ma vad cei din jur;mi-e bine cu mine,nu as vrea sa schimb nimic la persoana mea si nu as vrea sa mai am 20 de ani pentru ca fiecare virsta are frumusetea ei.Asa ca in declin sau nu cred ca cel mai mult conteaza daca esti impacata cu propria ta persoana.
Andries spune:
sunt doua momente (io intrebai medicul sa fiu sigura ca e un raspuns competent ):
primul cand o raresti cu sexul, cand partenerul stabil pe care il ai nu iti mai da atentie... te ofilesti din lipsa de hormoni;
al doilea e la menopauza (hormoni zero) si de obicei e ulterior primului moment.
Andries
nume spune:
M-am gandit azi din timp in timp la chestia asta. Si cred ca pot sa fac o lista de semne:
- Cand nu mai poti sa simti ca iubesti; cand dispare senzatia de emotie puternica atunci cand vezi un film de dragoste bun... cand nu mai poti sa te identifici cu personajul principal.
- Cand renunti sa vrei sa simti ``fluturi in stomac``.
- Cand zici atat cat e, nu-i grozav, da` imi ajunge/ma multumeste(orice).
- Cand consideri ca le-ai vazut pe toate si dai sfaturi ``competente`` bazate pe propria experienta(care obiectiv vorbind nu poate fi ATAT de bogata...)
- Cand crezi ca nu se mai compune muzica buna.
- Cand incepi sa fii condescendent(a).
- Cand nu-ti mai asumi nici un risc.
- Cand crezi ca esti ``mai experimentata, mai matura intelectual...``
- Cand te referi la o perioada trecuta si o consideri ``de glorie``.
nume
andabrro spune:
eu votez cu miau-miau, sa-ti pui asemenea intrebari e mai rau decit batutul cuielor in talpa. la ce-ti foloseste raspunsul? daca vine vreun guru si-ti spune ca de la 27 de ani jumate (sa zicem) tot incepi sa declini, ba cade un dinte, ba parul, ba titele - cu te face mai fericita ?? sa dai timpul inapoi (ori fie si sa-l tii pe loc) nu se poate. deci??
scoate maximul din ce ai si poti, la moment - si fizic si psihic, si lasa "metafizica" in cartile alea cu coperti groase si prafuite.
Eleni spune:
Asta e partea a2a la subiectul ala de acum cateva luni, referitor la tinere in varsta de 25 de ani casatorite si cu copil, cu fusta scurta si frumusele versus tinere casatorite care se imbraca in gospodine?...
si ca sa raspund on topic poti sa arati de 35 si cand ai 20 daca te porti ca atare... totul vine din atitudine, nu din fizic...
Off topic - daca fac un subiect despre mine, ma lauda si pe mine cineva?
Off off topic - cred ca ma paste o mustrare, o amenda ceva, ca prea ma mananca degetele de luni dimineata...
notquiteso spune:
eu am fumat, am pierdut noptile, am stat in nestire la soare, nu mi-am dat cu creme, am mancat ce mi-a picat in mana si la orice ora, si dupa ce am facut toate astea, pot sa va spun ca de vina e factorul genetic :))