Ati fost la salina? Cazare, afectiuni, efecte

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Fania, noi am mers la Praid ca asa am vrut, puteam merge si la Slanic Prahova, dar la Praid au fost 2 familii pe care le cunoastem si ne-au spus ca este foarte ok, ca interior si amenajare. Asa ca am mers acolo.
Poate incercam si la Slanic Prahova, dar dupa ce primim info concrete si de la persoane care au fost acolo.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Nicoleta, noi am fost la Slanic Prahova anul trecut si am rezervat si pentru anul acesta. Stam la o pensiune, 70 RON pe noapte - o camera cu 2 paturi, frigider, baie proprie cu apa calda in permanenta. 3 mese pe zi costa 40 RON. Poti sa te uiti la site-ul respectiv pe www.turismagrar.ro

Salina este bine amenajata, sant topogane, leagane pentru copii, jocuri mecanice, minibar, teren de fotbal. Noi anul trecut am stat 8 zile, anul acesta am programat 15 zile...

Ah, intrarea la salina costa anul trecut 12 RON pentru adulti si 6 RON pentru copil.

Ingrid si Cristi 4 ani si 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: Nicoleta
Subiect: Ati fost la salina? Cazare, afectiuni, efecte
Trimis la: 25/06/2007 15:15:30

Servus.

Am fost cu copilul anul acesta la salina la Praid, gandindu-ne ca asa vom scadea frecventa bronsitelor astmatiforme din toamna, iarna si primavara anului asta scolar si ca vom ameliora sinuzita.
Ma astept sa fie mai bine din toamna.

Cazare: am stat la o pensiune privata 8 nopti, 70 ron pe noapte, baie comuna cu o alta camera (goala, in acea perioada) si acces la bucatarie si la gratar. Salina arata foarte ok, are amenajari pentru cei mici, sa ii tina ocupati.

Afectiuni: Copilul are 4 ani si 5 luni, a facut o sinuzita care netratata corect s-a cam cronicizat. De aici afectiuni repetate, speram sa fie mai bine in viitor.

Efecte pe termen lung nu va pot spune, abia ne-am intors. Pe termen scurt, in salina copilului i se desfunda nasul, nu mai avea suierul acela ocazional cand respira si era racit (banuim ca era din cauza mucozitatilor), nu mai tusea (uneori acestea reveeau, in primele zile, spre dupa-amiaza). A plecat sanatos de acolo, acum isi mai drege glasul, semn ca sinuzita inca... Ideea este ca efectele benefice se vad acolo rapid.

Astept sa ne mai scrie si altii, despre experientele similare, in Praid sau in alte saline. Si despre efectele pe termen lung.

Multumesc,

Nicoleta

PS Ni s-a recomandat o cura de 3 ani la rand, 14 zile pe an. Anul asta nu am reusit mai mult.
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: monica-gaby-bebe
Raspuns la: 25/06/2007 16:41:04
Draga Nicoleta, eu nu am avut probleme cu puiutul meu de genul acesta pana acum(si bat in lemn sa nu ni se intample); oricum e micuta are numai 1 an jumatate, dar pot sa iti spun ca eu personal am avut bronsita astmatiforma inca de pe la 4-5 ani. Tin minte si acum cum mergeam la salina la Slanic Moldova,ani la rand(vreo 7 la numar), atat in sezonul rece cat si vara. Ameliorari am avut dar sa imi treaca total nu.Imi pare rau sa iti spun asta...Doctorii imi spuneau daca nu imi trece pana imi vine ciclul voi ramane cu boala pe viata.....si partial au avut dreptate. Spun partial, pentru ca pana pe la 19 ani am tot avut probleme si bronsita s-a transformat in astm.
Am plecat in strainatate(mai exact in Anglia), si contrar vremei umede de acolo care spuneau toti ca imi v-a creea probleme, iti spun sincer ca mi-a trecut astmul, si acum ma simt ca si cum nici odata nu asi fi avut asa ceva. Nuu stiu daca te-a ajutat prea mult "povestea" mea, dar consider ca o experienta nu strica de povestit. Va urez multa sanatate si sa treceti cat mai repede peste aceasta perioada.

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: l_carmen2003
Raspuns la: 25/06/2007 16:52:38
Si noi vom merge probabil in august la salin ala Praid.
Sper sa fie mai bine pt baiat - 3 ani si 10 luni ca tare greu am trecut de ultima toamna, iarna si primavara...

Mai vorbim.

Autor: JARMO
Raspuns la: 25/06/2007 17:54:33
De la ce virsta este admisa intrarea in salina, ati mai vazut copii micuti, de 1 an si 8 luni? Noi abia asteptam sa mergem la Praid si sper sa ne lase sa intram in salina, la cure.

Autor: Nicoleta
Raspuns la: 25/06/2007 18:07:41
Eu am vazut si copii mici, de 6-7 luni, desi stiu ca nu se recomanda intrarea in salina decat dupa ce micutii au implinit un an.
deci linistita poti merge, erau si copii de 1 an.
Nicoleta

Autor: GabrielaG
Raspuns la: 25/06/2007 18:52:15
Noi am scapat de o otita...dupa 12 zile de stat acolo si aerosoli cu nu stiu ce apa de la un izvor din zona am scapat cu brio. Am fost la Tg. Ocna la salina, baiatul cel mare era cu pb, cel mic avea cam un an, dar a mers si el.
O sa mergem si anul acesta tot la Tg. Ocna...ca sa rezolvam racelile celui mic, care intre timp a ajuns la gradi...
Am stat la Hotelul Magura, cazare super, masa acceptabila, salina e amenajata pt cei mici, dar si pt adulti cu terenuri de : baschet, fotbal, volei, mese de tenis de masa, la un mom dat venea si un medic si ne punea sa facem tot felul de miscari de maini si piciooare si sa ne invete cum sa respiram. Au si baza de tratament la hotel cu aerosoli, masaj, sala de fitnes, tot felul de impachetari, fizioterapie, etc...
Pt cei care merg pt prima data e bine sa va luati haine groase in salina, caci se sta in jur de 4 ore inauntru...si e frig...
Multa sanatate,
GAbriela si baietii

Autor: JARMO
Raspuns la: 25/06/2007 20:41:36
Multumesc Nicoleta, auzisem ca la salina nu au voie sa intre copiii sub 2 ani si chiar imi parea rau sa vin degeaba in tara, mai ales ca am si probleme cu baietelul de imunitate si deja 2 pneumonii in 2 luni , as face orice numai sa-l vad sanatos ;acum insa m-ai linistit !

Autor: cristina22
Raspuns la: 25/06/2007 20:46:16
Nicoleta-MULTUMIM!!
Cu cazarea cum ati procedat? ati avut rezervare sau v-ati descurcat la fata locului?

SANATATE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Am fost si la noi la Praid acum trei ani (sau patru, nu mai stiu exact) si am fost foarte dezamagiti. Noi mergeam aproape in fiecare an la Slanic Prahova, nu pentru cure in salina, ci pentru plaja si namol. Insa in fiecare an intram o zi si in salina. La Praid am ajuns pentru ca am facut un tur al tarii si trecand pe langa salina, am zis sa intram sa o vedem si pe asta, ca alta in afara de Slanic nu mai vazusem. Dezamagirea ne-a venit din pret, care era dublu decat la Slanic Prahova in acelasi an (de la Slanic plecasem in "excursie"), apoi acolo se coboara cu niste autobuze vechi rau de tot, care polueaza ingrozitor de tare. Se merge foarte mult cu autobuzul pe sub pamant, printr-un fel de tunel, pana ajungi jos in salina. La coborare, inauntru, miroase puternic de tot a gaze de esapament, care in mod sigur sunt din belsug in salina, doar ca nu atat de concentrate ca acolo unde incepe (se termina) tunelul de acces. in tunel, nu mai zic. Asa ca nu stiu cat bine poate sa faca statul intr-o astfel de salina, dpdv al sanatatii intregului organism, nici nu mai zic de plamani ori caile respiratorii in general. Poate ca singurul avantaj fata de Slanic Prahova ar fi ca nu e atat de frig, insa faptul ca in Slanic Prahova este frig nu face decat sa sporeasca efectul benefic al aerului cu sare de acolo, pentru ca intra fortat in plamani si curata usor totul pe caile respiratorii. Multi fac inhalatii in spital, seamana intrucatva cu ce simti la Slanic. Adica ustura putin pe nas si gat, te desfunzi imediat si, daca ai grija sa te imbraci corect, te faci bine si daca esti racit. Doar ca vara se cam simte puternic diferenta de temperatura intre exterior si salina. Se coboara cu liftul, rapid si curat... Aocolo exista si un sanatoriu, sunt paturi amenajate pentru bolnavi care vin special acolo. Este sare peste tot, ceea ce la Praid parea... diferit, arata altfel, prafuit, matuit...

So, eu nu prea vad de ce e atat de cautata destinatia Praid.

Mergi la inceput

Gandacel, eu nu am mai fost la nicio alta salina, recunosc. Dar la Praid...
Si acum se coboara cu autobuzul, insa nu e atat de vechi si dureaza cateva minute, mi se pare normal sa fie ceva gaze de esapament insa in salina eu nu am simtit acel miros de care vorbesti tu. Mai ales ca pentru a ajunge acolo cobori destul de mult pe scari.
Nu stiu cand au amenajat locul pentru copii, insa copilul meu s-a simtit foarte bine ca a avut de lucru, ba din iulie vor veni si niste doamne care vor picta cu ei, vor canta etc.
Nu vreau sa iau "apararea salinei", insa din ce descrii, conditiile s-au schimbat putin se pare de acum 3 ani. Mie mi-ar fi mai aproape salina de la Slanic Prahova, nici la cea de la Slanic Moldova nu m-as da in laturi sa ma duc (apropo, cate grade sunt acolo?).
De aceea am deschis un subiect mai general, dar moderatorii l-au pus intr-asta mai vechi... din pacate cine va avea ceva de spus nu-si va da seama de dorinta mea decat spre final... s-au cam incurcat itele. Nu s-ar putea sa fie totusi pastrat celalalt? Sau sa schimb titlul?
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

quote:
Originally posted by Nicoleta

De aceea am deschis un subiect mai general, dar moderatorii l-au pus intr-asta mai vechi... din pacate cine va avea ceva de spus nu-si va da seama de dorinta mea decat spre final... s-au cam incurcat itele. Nu s-ar putea sa fie totusi pastrat celalalt? Sau sa schimb titlul?
Nicoleta

Nu te supara ca intru pe subiectul tau, dar l-am urmarit de cand l-ai deschis ptr. info. Poti tu sa-l redenumesti cu un titlu mai general, cum a fost celalalt deschis azi!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Katty, nu ma supar, stiam ca pot edita titlul, insa ma gandeam ca daca moderatorul a facut asa, apoi trebuie sa cer parerea...
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxivan spune:

Fetelor si eu voiam sa merg la Praid cu baietelul meu de 1 an si 3 luni, dar acum m-ati cam pus pe ganduri. Cand ma gandeam la salina, eu, personal, nu-mi inchipuiam ca tre' sa fac un drum cu autobuzul, sa inhalez gaze de esapament, praf...

Mergi la inceput

Roxivan, drumul se face cu autobuzul fiindca nu se poate altfel. Am zis si repet, mie nu mi s-a parut ca nu e ok (si crede-ma, mi-e rau de la mirosuri puternice si naspa), ideea este ca te poti duce la alta salina sau mai poti intreba, acolo vin multi oameni (in perioadele de varf, cu tot cu vizitatori, se perinda pe acolo multi oameni, pana la 2000 sau mai mult) si nu cred ca si-ar expune careva copilul la asa ceva.
Eu zic sa nu te sperii chiar asa. Imi pare rau ca nu am facut poze cu autobuzul, dar am cateva din salina. Unde era ok.
Nicoleta

http://new.photos.yahoo.com/copiii_din_2002/album/576460762373000345/photo/294928804431071222/114

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxivan spune:

Mersi Nicoleta! Sa-ti traiasca copilasul! Cam cu cate grade e mai mica temperatura in salina fata de cea de afara?

Mergi la inceput