vecinii renoveaza
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
petaluda spune:
Noi aici avem un vecin, perete in perete cu noi, care de cand ne-am mutat ne-a anuntat ca el lucreaza noaptea si in timpul zilei are nevoie de liniste. A fost tare amabil si i-am zis ca vom incerca sa nu il deranjam, apartamentul era proaspat renovat si deci nu aveam motive sa faem zgomot, dar daca ceva il va derajna sa vina sa ne atraga atentia. Prost am facut!
De atunci a venit la usa sa ne spuna ca il deranjeaza cand dam cu aspiratorul, desi era 10 dimineata, ca il deranjeaza cand dau drumul la mixer, ca il deranjeaza cand facem dus, cand e televizorul aprins, cand ma incalt dimineata si merg un pic cu tocuri pana a ies, si chiar cand vorbim, ca vorbim prea tare.
Am ajuns cum spunea cineva mai sus sa imi fie teama cand suna cineva la usa sa nu fie tot el cu reprosuri, muzica se asculta cu casti si prietenii nostri stiu deja ca la noi se vorbeste in soapta. In alte parti vecinii nu ne-au reprosat niciodata ca am fi galagiosi.
L-am intrebat pana la urma cand sa imi fac si eu treaba daca pe el il deranjeaza orice zgomot " domestic" . Mi-a raspuns ca dupa ce pleaca el la servici, dar atunci se intorc ceilalti vecini de la servici, e deja seara.... of! bine ca ne mutam in curand!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
quote:
Originally posted by Tzuni
Fetelor, chiar asa: io vreau sa-mi renovez cat de curand casa.
Sa presupunem ca-mi sunteti vecine. Ce m-ati sfatui sa fac in asa fel incat si io sa-mi fac casa, dar si voi sa fiti ok cu chestia asta, si sa nu va vina sa ma impuscati?
Vorbesc serios! Ma ajutati? O sa pun sfaturile voastre in practica.
Multumesc!
URGENT
Tzunimic si drag si scump si grasunel si... pisicos
Sa-ti iei o echipa care sa nu se intinda pe 3-4 luni sau chiar un an cum a facut MUCOSUL
![](icon_smile_big.gif)
![](bandit.gif)
Lyvya, pai du-te seara si plange-te direct lor, proprietarilor. Asa intentionez si eu sa fac, dar ai mei vin doar in weekend, si pe deasupra se pare ca au terminat, azi si ieri nici un semn, imi doarme si mie copilul la pranz!
![](bis.gif)
SI nu stiu cum dracu se face, unde or fi toti copiii din bloc, unde or fi batranii, bolnavii, veteranii, mamele si ranitii, ca acum 2 ani cand am renovat eu (si muncitorii mei faceau niste pauze sanatoase nu asa, ca erau niste putori si pana veneam eu de la munca o frecau si cand veneam eu cica gata ziua si plecau, dimineata ce munceau si ei) deci acum doi ani se adunase toata armata asta la usa mea sa se jeluiasca de zgomot. Acum la astia nu stiu daca s-a plans cineva.
Petadula, pai venciul tau e sarit de pe fix. Eu in locul tau imi luam un flex si mesteream si cand venea ii ziceam: ASTA! pentru zgomote de genul asta ti-am zis sa vii sa ma tragi de maneca, nu pentru ca respir si fac umbra podelei din apartamentul unde stau!
In concluzie, asta este, traim in comun, trebuie sa ne suportam dar ne-am face viata atat de usoara daca nu am fi atat de nesimtiti.
![](bang.gif)
Andreea, mama de Filip si Georgia
tumpi spune:
Va compatimesc fetele,dar stiu ce inseamna.
Acum cativa ani(eram in Ro), s-a vandut ap de langa mine, cred ca un an s-a lucrat la ap ala.Au dat tot jos de pe pereti,au pus plasa, refacut trasee electrice.Eu ca eu, ca mergeam la munca si de dim pana seara pe la 7-8 nu eram acasa,dar sarcele pisici erau terorizate.Motanul cand auzea un zgomot sarea in sus.
Si faza cea mai tare cand stand deja in ap noul vecin se imbata si il apuca dorul de scandal si dupa ce incepe sa tipe pe scara(Asta undeva pe la miezul noptii) intra in casa si isi darama un perete, pesemne fals.Treaba lui defapt ce face in casa,dar va dati seama de zgomotul facut.
Din pacate aici tine de bunul simt al fiecaruia si de intelegera vecinilor.
Nu e placut pt persoanele care stau acasa(pensionari, mamici cu copii),dar daca s-ar respecta orele de liniste ar fi tare bine.
Si noi am renovat,dar am respectat orele ,plus ca duminica nu faceam nimic,desi era o zi pierduta pt noi.
Am mare noroc aici cu orele de liniste, cel mult in bloc, ca afara de ex la ora asta imi tipa niste bezmetici de copki care stau in fata Mc-ului si se indoapa cu produse pline de E-uri
Androixo, vb si tu cu administartorul ca tot nu rezolvi nimic, nu
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Nu mai vorbesc cu nimein, Tumpi, ca degeaba. Astept cu nerabdare sa ma mut. In viata mea nu am stat intr-un bloc cu vecini mai nesimtiti ca astia pe care ii am, ii sti si tu, si mai pusi pe furat. Pai ma trezesc ca am de plata 500.000 in plus la apa fata de calculele facute de mine dupa ce am citit apometrele si ce sa vezi, azi o mana de vecini isi spalau masinile in spatele blocului cu apa din subsol pe care o plateste toata prostimea din bloc. Se pare ca exista acolo un robinet ceva. Ce sa mai zici... adik vecinilor ca cu administratorul o sa vorbesc si nu dau un leu in plus la apa!
Scuze de off-topic.
Andreea, mama de Filip si Georgia
petaluda spune:
Androix, buna idee cea cu flexul, pe asta i-o fac inainte de a pleca, sa ma tina minte :)
tumpi spune:
quote:
Originally posted by Androix
azi o mana de vecini isi spalau masinile in spatele blocului cu apa din subsol pe care o plateste toata prostimea din bloc. Se pare ca exista acolo un robinet ceva. Ce sa mai zici...adik vecinilor ca cu administratorul o sa vorbesc si nu dau un leu in plus la apa!
Scuze de off-topic.
Of topic si eu.
Si printre ei se afla si Dl. B, dl presedinte?
![](alcool.gif)
![](icon_smile_dead.gif)
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
Nu sunt impotriva celor care isi amenajeaza apartamentele. Toti am facut-o sau o vom face la un moment dat. E drept ca trebuie respectat programul de odihna si anuntata perioada aproximativa a lucrarilor. Oricum ar fi, sunteti fericite. Eu stau la casa, intr-o zona destul de izolata, fara mijloace de transport in comun in apropiere. Exact cu 2 sapt. inainte sa nasc, casa de langa mine s-a vandut, cei care au cumparat au ras totul , au sapat 2m si s-au apucat de constructie, un p+2!! Nici nu mai pun la socoteala cele 2 case de vav si una in spatele casei , care se consolideaza in acelasi timp...asta e mizilic. Iar muncitorii sunt super harnici: vin la ora 7:30 si dau si radioul tare sa-si acopere masinariile si sa-l asculte pe Buzdugan... O sa radeti..probabil ca am inebunit deja.. pe mine ma deranjeaza radioul. Cel mai tare sufar ca nu pot sa imi deschid geamurile din cauza prafului si, bineinteles , nici nu pot sa-l scot pe bb in curte sau macar sa usuc rufele. Asta e chiar culmea: sa ai curte, bolta de vita, si sa trebuiasca sa pleci 30' pana la primul parc sa-ti scoti copilul la aer. Si lor chiar nu ai ce sa le spui.. ca sunt in curtea lor..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adi2003/adi2003.jpg)
adi2003 spune:
La mine si vecinii de la servici renoveaza si cei de-acasa. Ce pot sa fac decat sa suport galagia?
La servici a fost mai greu ca spargeau pereti si era un zgomot...Astea-s conditiile de bloc.
doradora spune:
revin cu completari la postarea de ieri, in care va ziceam ca sunt suparate babele pe noi ca la 10 jumatate dimineata se lucreaza in apartament. azi a fost partea a doua, am avut inspectie de la primarie, si luni trebuie sa merg eu la primarie cu actele. cred ca rareori am urat pe cineva cum o fac acum. chiar daca inspectia a constatat ca e totul in regula, eu tot trebuie sa las copilul cu cineva ca sa ma prezint la ei.
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
quote:
Originally posted by Tzuni
Fetelor, chiar asa: io vreau sa-mi renovez cat de curand casa.
Sa presupunem ca-mi sunteti vecine. Ce m-ati sfatui sa fac in asa fel incat si io sa-mi fac casa, dar si voi sa fiti ok cu chestia asta, si sa nu va vina sa ma impuscati?
Vorbesc serios! Ma ajutati? O sa pun sfaturile voastre in practica.
Multumesc!
Uite cum a procedat o firma care si-a cumparat un apartament, un duplex, pe ultimile etaje ale blocului unde am eu serviciul:
- si-a scos autorizatie de la Primarie pentru modificari (blocul are structura de cadre, permite orice imparteala) si a afisat-o la avizier;
-a scris un anunt in care explica ce vrea sa faca si isi cere scuze pentru deranj
- a negociat cu administratia ce poate cara cu liftul si cat plateste pentru asta
- respecta un program de incepere, pauza si sfarsit
- face curatenie (a carat sute de saci cu moloz, materiale)
Sigur, nu-i totul perfect, muncitorii in constructii nu sunt fluturasi, mai circula cu liftul cu moloz, nu fac imediat curatenie, etc, dar nu prea te poti lega de ei, in afara de ce-ti spui in barba;
Totul depinde de administratie, de cat de puternic se implica.
poze multe cu noi
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)