vecinii renoveaza

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

La ingramadeala si lipsa de spatiu din ro. eu as vedea numai 2 solutii viabile in ceeace priveste zgomotele renovarii : Ori toleranta vecinilor celor ce renoveaza(in plus cu cat zgomotul e mai intens cu atat se termina mai repede - pt. ca banuiesc ca si pe ei insisi ii deranjeaza); ori va vorbiti toti vecinii din bloc si renovati in acelasi timp, ca sa castigati mai multe renovari din acelasi zgomot.

In rest, protejati-va si voi si pe copii, poluarea fonica poate avea efecte negative la nivelul sanatatii voastre :

"Poluarea fonica reprezinta expunerea oamenilor sau a animalelor la sunete ale caror intensitati sunt stresante sau care afecteaza sistemul auditiv. Desi sunetele puternice sau inspaimantatoare fac parte din natura, in ultimele doua secole zonele urbane si industriale au devenit extrem de zgomotoase.
Autovehiculele si in special autoturismele sunt principala sursa de poluare a aerului in zonele urbane. Femeile insarcinate si copiii, tinerii si cei cu probleme respiratorii sunt supusi celor mai mari riscuri de sanatate. In UE cca 28% din emisile de gaze au efect de sera, 84% dintre acestea provenind din transportul rutier. Poluarea fonica, zgomotul, afecteaza indivizii in mod diferit; disconfort si probleme de sanatate, ritm cardiac inalt, dereglari psihice si nivel mare de stres, dereglari de somn, probleme cognitive, capacitate redusa de concentare, probleme auditive.
Intensitatea sunetelor se masoara in decibeli. Scala decibelilor este logaritmica: o crestere a sunetului cu trei decibeli echivaleaza cu dublarea volumului sunetului. in salbaticie, nivelul normal al sunetelor ar fi de 35 de decibeli. Intensitatea cu care un om vorbeste este de 65 pana la 70 de decibeli si traficul genereaza sunete de pana la 90 de decibeli. La intensitatea de 140 de decibeli, sunetul devine dureros pentru urechea umana si poate chiar afecta sistemul auditiv.
Cea mai mare parte din poluarea fonica provine de la automobile, trenuri si avioane. Echipamentele de constructie si masinariile din fabrici produc sunete care pot fi asurzitoare. Unele aparate casnice, instrumente muzicale si jucarii pot fi la fel de zgomotoase ca si pocnitorile si armele de foc. Muzica atunci cand este ascultata la volum ridicat in casti poate fi afecta urechea interna.
Sunetele nedorite reprezinta cel mai larg raspandit tip de disconfort. Dar zgomotul este mai mult decat un simplu disconfort. Reprezinta un pericol real si prezent pentru sanatatea oamenilor. Supusa la 45 decibeli de zgomot o persoana normala nu poate dormi. La 120 decibeli urechea inregistreaza durere, dar afectarea auzului incepe la un nivel mult mai mic, pe la 85 decibeli. Durata expunerii este de asemenea importanta. Exista dovezi ca in randul tinerilor americani sensibilitatea auzului scade cu fiecare an din cauza expunerii indelungate la zgomot, incluzand muzica amplificata excesiv. In afara de pierderea auzului, astfel de zgomot poate provoca lipsa somnului, iritabilitatea, indigestie, ulcer, hipertensiune, si posibil chiar boli de inima. O singura izbugnire de zgomot, cum ar fi trecerea unui camion, se stie ca poate dauna functiilor endocrine, neurologice si cardiovasculare la multi indivizi; expunerea prelungita sau frecventa la astfel de zgomot tinde sa faca acest disconfort fiziologic cronic. In plus, stresul provocat de zgomot induce o tensiune severa in viata zilnica si contribuie la producerea bolilor psihice. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Lyya, eu zic sa ii tolerezi si sa te rogi sa termine cat mai repede. Eu as fi vazut normal sa puna un anunt pe usa de la intrare a blocului in care sa anunte locatarii ca de in zilele de … de la orele … pana la … se va lucra la apartamentul nr … Si eventual sa respecte orele de odihna de la pranz. Dar ce sa te faci cu unii vecini care o sa-ti arunce in nas ca meseriasii lor nu pot sa lucreze decat in programul respectiv. Si atunci ia-te de gat cu ei daca poti.
Poti sa iti faci niste antifoane ceruite pe masura urechii tale si garantat ca zgomotul nu va mai fi asa infernal. Despre vibratii nu stiu ce sa spun. N-am solutii.
Denizel, pai eu cred ca bormasina e cea care face gauri in beton, iar flexul e acel ferastrau (polizor)de taie fierul. Sper sa nu vorbesc prostii.
Danangie, la tine chiar ca e nasol de tot. Inchiriaza o camera la hotel.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Fetelor, chiar asa: io vreau sa-mi renovez cat de curand casa.

Sa presupunem ca-mi sunteti vecine. Ce m-ati sfatui sa fac in asa fel incat si io sa-mi fac casa, dar si voi sa fiti ok cu chestia asta, si sa nu va vina sa ma impuscati?

Vorbesc serios! Ma ajutati? O sa pun sfaturile voastre in practica.

Multumesc!

URGENT
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Lyvya mergi si ajuta si tu acolo si uite asa or termina mai repede si te scapi de zgomot!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyvya spune:

cel mai bine ar fi sa anunti sa spui ca dai gauri..sa spui zilele,poate pleaca si sa faci si o pauza macar de 2-3 ore la pranz

eu am ajuns la exasperare..azi dadeau gauri si la 20.30 seara si au inceput la 8.40 ...simteam ca explodez de nervi si am mers pe balcon si am luat ciocanul si am inceput si eu sa bat in podea in sufragerie..clar am luat-o razna
nu dau fara oprire, as exagera,dar nu fac pauze gen o ora doua...parca ar face intentionat
oricum vecinii s-au mutat stau doar muncitorii si trec si ei seara pe aici sa vada ce si cum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Tzuni: ca sa nu-ti urci vecinii in cap, prea tare poti incerca sa respecti orele de munca si liniste in bloc. Ma refer la cele afisate la administratie.
Apoi: munca ce presupune galagie mare sa fie facuta dimineata cand vecinii sunt odihniti(in urma somnului de noapte) si mai ingaduitori.
Bafta si vecini ingaduitori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

Daca situatia era invers atunci ar fi trebuit sa scrie vecinul pe forum ca "uit-o si pe aia isi renoveaza casa tocmai cind eu vreau sa ascult muzica".
Nu ai ce sa faci decit sa astepti sa termine.Daca nu renoveaza acum ,renoveaza la tomana,na.Iar cei care renoveaza apartamentul sint in programul lor de lucru.Ei sint veniti la lucru nu sa locuiasca in apartament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Vecinii care renoveaza apartamentul mi se "parfum de fericire" pe langa alte categorii de vecini...Si, credeti-ma ca am avut parte de o groaza de vecini la viata mea....
Cand eram studenti, cativa ani am tot schimbat apartamente pentru ca stateam cu chirie....
Apoi, prima casa- garsoniera - cumparata de noi am vandut-o dupa 1 an si jumatate exclusiv din cauza unui vecin....Un alcoolic psihopat care, probabil, ne-ar fi omorat daca m-ai stateam acolo.... am iesit din casa flancati de politie. Politia il cunostea... asa ca le era frica si lor!!! Asta dupa ce statea cu un cutit lung in fata geamurilor noastre si il mai trecea din cand in cand pe gratiile de la ferestre(stateam la parter)...

La urmatoarea casa... din 7 nopti pe saptamana doua erau poate linistite... in rest... muzica lautareasca+ manele de deasupra... Si dansau dragii de ei de mi se misca lustra si ma intrebam daca va cade tavanul sau nu....Cand se odihneau vecinii sau, uneori, in acelasi timp.... vecinul de alaturi, arhitect, asculta si el la maxim rock si heavy metal!!!!

In urmatorul apartament m-am mutat cand copilul meu avea 1 an si jumatate. Un an cat am stat in acest apartament am auzit in fiecare zi ciocanit in tevi... Am oroare de cicanit in tevi !!!!
Ciocanit in tevi cand scapa ceva pe gresie copilul. Ciocanit in tevi cand alerga din camera in camera. Tin sa precizez ca a fost tare cuminte (comaprativ cu altii!) al meu copil la varsta aia... adica dormea toata noapte, si se scula dimineata la 7 - 7.30.... Mi-au reprosat inclusiv asta... ca se scoala copilul prea devreme!!! Ajunsesem sa vorbesc in soapta indiferent de ora. Urmaream pe geam cand pleca "doamna vecina" la piata ca sa pun aspiratorul... Si altele... De cosmar mi s-a parut acel an !!!

Acum, m-a binecuvantat Dumnezeu cu niste ingeri de vecini !!! Cred ca toti sunt pensionari. Ma salut cu toti, toti il dragalesc de copilul meu, Este liniste noaptea. Mai lucreaza/ renoveaza cateodata cineva dar... nu-s probleme, termina omul si, oricum o face in cursul zilei nu noaptea...

Laura 6+ si Dimitrakis 25.04.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

noi suntem in situatia de a renova si zugravi apartamentul; am inceput prin a respecta orele de liniste normale - care oricum nu sunt afisate in bloc - si am prevenit vecinii din jur; vecina de sub noi (care probabil indura cea mai mare parte din galagie) a tinut sa ne roage dupa un timp sa nu inceapa mesterii sa lucreze inainte de 11 dimineata, pentru ca scriitoare fiind, scrie noaptea, se culca la 5 dimineata si doarme pana la 11... asta inseamna ca mesterii lucreaza cu niste ore mai putin zilnic si pleaca, deci lucrarea dureaza aproape de doua ori mai mult...

nu putem decat sa-i respectam dorinta, nu facem cine stie ce in casa, nu daramam pereti, nu schimbam structura, dar in apartamentul nostru nu s-a zugravit/renovat de cel putin 15 ani... am stat un an in el asa, dar asta e ceva ce trebuie sa facem... si nici nu vom mai face asa ceva niste ani buni de acum incolo

eu sunt insarcinata si mai am 6 saptamani pana nasc; avem si lucrurile in apartament si locuim acolo in timp ce se fac lucrarile (e drept ca avem patru camere, deci macar avem unde dormi, iar casa nu e plina de mobila, dar tot sunt multe lucruri...)

am ajuns sa-mi doresc sa duc sarcina la termen ca sa se poata termina renovarea... deja nu-mi mai propun sa fie totul pus la loc si aranjat pana se naste copilul... si am ajuns sa fiu stresata cand imi suna cineva la usa ca poate mai vine cineva sa imi spuna ca facem galagie...

in plus, cand s-a pus intretinerea - ne-am trezit pusi cu doua persoane in plus - fara nici o explicatie, in conditiile in care in luna respectiva mesterii nu au lucrat nici doua saptamani, iar vreo doua saptamani nu am avut apa pe coloana din baia de serviciu - bineinteles, administratorul nu e acasa cand il cautam - cred ca varianta ca astepta o spaga este cea mai plauzibila...

am stat in mai multe locuri pana acum si nu s-a plans nimeni ca am fi galagiosi sau ca am face probleme cuiva; cand le spuneam ca suntem vecini, ne ziceau ca ei credeau ca nu sta nimeni in apartamentul respectiv... nu dam muzica tare, nu dam petreceri, doar fetita ce mai tropaie uneori prin casa, dar tot timpul ii atragem atentia sa nu mai faca asa ca deranjam vecinii

in schimb, serile adormim auzind emisiunile de televiziune date la maxim ale vecinilor ...

la vechea locuinta am avut un vecin care cred ca lucra acasa, caci timp de ani de zile cat am stat acolo - sambata si duminica la pranz sau chiar seara tarziu in timpul saptamanii auzeam inevitabil "muzica" de bormasina... cand nu auzeam bormasina, erau manele la maxim, cand nu era nici asa ceva, venea frecvent - de cine stie unde - unde la 3 noaptea si vorbea atat de tare incat intelegeam perfect ce zice - sau isi regula nevasta si faceau atata galagie ca ne trezeau din somn;
nu suntem oameni fitzosi, simandicosi, odihniti si fara somn; si eu si sotul meu am stat in camin cat am fost studenti si am dormit in sunetele petrecerilor din camerele vecine... sotul munceste pana la 12 ore pe zi iar eu am serviciu de 8 ore si mai fac si acasa lucrari in colaborare - uneori ma trezesc dis de dimineata, alteori stau noptile pana tarziu

singurele dati cand ne-am dus sa rugam vreun vecin sa nu mai faca galagie era cand se facea galagie la pranz, la ora la care fetita noastra era bebe si nu puteam sa o adormim de galagie; de fiecare data, cei la care ne duceam ziceau "nu e de la noi" - desi galagia inceta cat ne duceam sa vorbim cu ei...

revenind la faptul ca in aceasta perioada noi suntem cei care facem galagie, eu cred ca e omeneste sa renovezi apartamentul o data la un numar de ani... si cu toate astea - noi suntem cei stresati si care ne simtim vinovati, cata vreme in restul timpului nu deranjam pe nimeni

daca ne puteti da vreun sfat cum sa renovam fara sa facem aceasta galagie, suntem deschisi la solutii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

quote:
Originally posted by Androix

Ai mei de langa mine dau cu flexul si cu bormasina NUMAI incepand cu ora 12 si pana in jur de 16. Cred ca sunt pe invers. Pana acum mi-a fost rusine sa ma duc sa-i rog sa pastreze totusi linistea la amiaza, au inceput de ceva timp si am tot sperat ca termina. Dar nu cred ca mai rezist mult cu nervii capului...

Andreea, mama de Filip si Georgia

Androix parca ai sta cu mine-n bloc!Cat am stat cu copilul acasa(pana la 2 ani aproape), inevitabil dadea cineva gauri sau bocanea cand trebuia sa-l culc!
Acum merge la gradinita, si poate sa doarma linistita la pranz, dar daca doamne-fereste e bolnava si trebuie sa stam acasa, dupa un an si jumatate nu s-a schimbat nimic.La pranz nu poate sa doarma pentru ca inevitabil cineva isi pune aer conditionat sau tamplarie sau mobila sau orice in timpul orelor de odihna.

Mergi la inceput