Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Adina, era vorba despre Infanrix, pe al carui prospect scrie clar, citez:
"Prima doza se administreaza uzual la vārsta de doua luni, ulterior administrāndu-se alte doua doze cu o pauza de cel putin o luna intre vaccinari."
Deci nu e nicidecum in functie de medic. Doar schema de vaccinare permite sa vaccinezi copilul si la 2,3,4 luni si atunci nu se poate administra cu 10 zile inainte pt ca nu a trecut luna corespunzatoare, dar majoritatea medicilor de la noi merg pe schema de vaccinare din Romania, adica 2,4,6 luni. In concluzie, atata timp cat a trecut cel putin o luna de la prima administrare, e ok sa administrezi Infanrix oricand.
Si cu privire la criza de vaccinuri, chiar nu stiu nimic.
In mod normal, daca e vorba despre cele de la stat, nu ar avea de ce sa fie criza, ele producandu-se in Romania, la Institutul Cantacuzino, iar MS sau cine se ocupa cu asta fiind obligat sa le distribuie la Casele de Sanatate, care, la randul lor, sunt obligate sa le distribuie medicilor de familie pana la sfarsitul unei luni pt ca si acestia sunt obligati sa raporteze caselor de sanatate vaccinarile efectuate. Pt ca daca nu le efectueaza, Casele avand baza de date cu copii ce trebuie vaccinati luna respectiva, sunt penalizati.
Daca este vorba despre cele cumparate, gen Infanrix, stiu ca se gasesc destul de greu, adica nu isi permit farmaciile sa le aiba pe stoc. Dar ti-l aduc la comanda. Cel putin farmaciile mari din orasul tau, ar trebui sa faca asta. Si poate si medicul, daca se ocupa cu asa ceva.
Rianna eu una nu cred ca e voie sa pui pastile de tantari in camera bb. Ma gandesc ca atata timp cat este contraindicat sa pui uleiuri aromatice in umidificator sau sa arzi betisoare parfumate in camera bebelusului, nici pastile de tantari nu e indicat, parca pana la 1 an, dar nu stiu sigur. Exista alte produse speciale pt bb contra tantarilor. In general sunt creme. Nu stiu cat sunt de eficiente, mai ales ca scrie pe unele sa nu se dea pe la ochi cu ele, ori bb isi pune manutele oriunde, iar daca il dai pe fata clar ca-si va baga si in ochi. Poate stiu fetele produse speciale, mai bune. Eu nu am vazut decat unul, nu mai tin minte care, si despre asta am vorbit.

Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007

Mergi la inceput

Uite ce am citit pe alt forum:
este un aparat de la chicco si se numeste no zanza este cu ultrasunete si e special conceput de la cei mai mici bebe pana la noi adultii. nu are miros nu trebuie pastila nimic decat il pui in priza si ultrasunetele actioneaza plus de asta are si o lampa d eveghe roz
Poate il gasesti pe asta. Da o cautare pe google dupa "zanza no". Il gasesti pe chic bebe la 45 ron.
Hai ca am editat de 4 ori pana sa gasesc o solutie sa nu-mi mai puna reclamamascata. Vezi ca situl ala e fara spatiu intre cuvinte si se continua cu .ro/products/254-articole_utile/2657-chicco_zanza_no_dispozitiv_ultrasunete_priza_lampa_de_veghe.mbs

Mergi la inceput

si mai uite niste discutii:
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=101558
http://www. copilulmeu . ro/ forum /viewtopic.php?p=147829&sid=76446b772a774f097e06754bcb06c88f .
Si o alta discutie interesanta despre canicula si bb:
http://www. parinti. com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1363&start=0&sid=7ec7c58279b94ede7e00350e8a02bdc0 Fara spatii, evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rianna_stef spune:

elpower multumesc pentru raspuns;cred ca momentan voi apela la o perdeluta pe care de obicei o pun peste landou cand ies afara;nu sunt multi tantari in casa dar mai scapa cate unul;am sa ma interesez totusi si de aparatele cu ultrasunete.

Rianna_stef mamica (39 sapt)de Daria Georgiana(13 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Mihaela@-completare;mancare va manca toata viata cu E-urile de rigoare bineinteles ca asa e modelul din pacate.
Paxela sa-fiti sanatoase si sa va ocoleasca varicela.pt Silviu;poate a slabit si de la caldura asta;sper sa nu fie diabet cu oxiurii se mai rezolva dar diabetul nu e de el;ne rugam al DD sa nu fie.

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Rianna, vezi ca am editat raspunsul anterior si am scris si unde gasesti si cat costa aparatul.

Mergi la inceput

Paxela ! Imi pare tare rau pt voi! Sa va dea DD sanatate! Dar de unde concluzia ca ar putea fi diabet sau e doar o afirmatie lansata asa , ca sa te sperie si mai mult? Ca medicii astia in loc sa-si documenteze parerile, intai le lanseaza si dupa aia verifica.

Mergi la inceput

Si bine ca mi-am amintit! Diana mami de Raisa sa nu crezi si tu ca nu vrem sa-ti raspundem, dar eu una chiar nu stiu. si relaxare placuta la Slatina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Ela si bebe Thea ...chiar ma uitam dar probabil nu a achizitionat-o nimeni..azi i-am zis sotului sa o cumpere deci o sa va spun eu ce si cum....noi de sapt viitoare incercam sucul de morcovel si apoi mar....doctora mi-a dat ok...la urma urmei aduce un aport de vitamine pe care poate nu le ia mereu de la mine ca nu tot timpl manac cum trebuie

Pupam mamici si bebei si sa ne revedem cu bine peste doua saptamaniPa si o sa ne lipsiti mult de tot

iubita mea Busca - Galusca

Diana Mamica fericita de RAISA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

Buna

Ghibuadina, din cate am auzit eu la tv in continuare este criza de vaccinuri la cantacuzino....mai mult de atat nu stiu.
vroiam sa va intreb: Daca la 2 luni am facut vaccinul de la stat si acum la 4 luni vreau sa-l fac pe cel din comert este vreo problema?? pt ca ma gandesc ca daca in continuare persista criza o sa-i cumpar pe cel din comert.
Si lui Rianna mea i-a tremurat barbia in primele sapt de viata, cum a vazut-o doc a zis ca e lipsa de calciu si ne-a dat sa luom calciu gluconic.
Elpower, multumim mult pt informatii sunt foarte utile....am incercat si eu sa descarc baby einstein de pe torrent-ul care ni l-ai dat, dar de 2 ore abia s-a descarcat 1,2%....eu folosesc alte torrenturi, romanesti, dar nu am gasit pe ele.
Mihael@, si eu zic sa bagi completare macar cateva sapt pana incepi cu diversificarea....
Paturici absorbante eu iau din cora cele de la fixies, intodeauna am gasit....sunt foarte multumita de ele ca se potrivesc perfect pe masuta de infasat.

Eu am inceput sa-i dau suc de la 2 luni, am inceput cu morcov, am incercat si portocola dar nu prea-i place si acum suntem la mar.
Si eu o sa incep diversificarea la 4 luni....dar sunt foarte confuza pt ca in foarte multe carti am citit ca se incepe cu mar ras si cu banana dar in altele si pe net am citit ca din contra se incepe cu supa de legume si cu piure....o sa vb si cu doc sa vedem ea ce ne recomanda. Eu sunt pro diversificare la 4 luni pt ca bubulina mea afost hranita de la 2 sapt numai cu lapte praf si deja nu-i mai place....este moarta de foame dar scoate biberonul din gura, trebuie sa fac toate maimutarelile din lume ca sa pape si ea 100-130ml....plus ca am inteles ca sistemul digestiv este format la 4 luni....si cum a mai spus o mamica cand o sa aiba pitica 6-7 luni cred ca o sa ma intorc si eu la servici....deci sa stie bunica clar ce trebuie sa pape bebe.
Fetelor pana cand trebuie sa sterilizam biberoanele si tot ce intra in gurita lui bebe???
Eu folosesc sol de sterilizare la rece....dar parca are mirosul prea puternic, nu o fac prea concentrata si clatesc super bine dupa aceea cu apa rece....dar ma gandesc ca poate fi si asta motivul pt care bubulina refuza biberonul.

Mergi la inceput