Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Sterilizarea teoretic, pana la 6 luni, parca. Practic insa... Si eu foloseam initial solutia de sterilizat la rece, pana cand, de curiozitate ca mi se parea ca miroase prea puternic a solutie, am bagat si eu o tetina in gura si avea un gust de solutie. Eu folosesc biberoane Avent pe instructiunile carora am citit dupa, ca n-ar fi recomandat sa fie sterilizate cu solutii chimice. Si a mea refuza biberonul din cauza asta, asa ca am recut la "ciorba de tetine", cum spunea o mamica de ianuarie-februarie. Nu-ti povestesc de cate ori le-am lasat pe foc, dar decat sa nu mai vrea bibul, mai bine le schimb mai des.
Si uite ca am gasit si un articol pe tema asta.
Sterilizarea

Parerile medicilor difera in privinta necesitatii sterilizarii. Totusi, majoritatea fiind inca in favoarea ei, va prezentam modul in care se face aceasta:
Se recomanda sa se practice sterilizarea pana cand bebelusul incepe sa duca la gura tot ce gaseste sau pana cand incepeti sa-l hraniti cu lingurita. Pentru mai multa siguranta puteti face sterilizarea pana cand bebelusul implineste 6 luni.
Curatati cu grija biberonul si tetina (suzeta) sa deoarece bebelusul este foarte sensibil la microbi. In acest scop, scoateti tetina (suzeta) din inelul sau, si din corpul biberonului, si curatati cu foarte mare grija cele 3 parti, inainte de a le steriliza, cu apa cu sapun (detergent de vase) si cu o perie pentru curatat sticlele.
Cu toate acestea, daca dispuneti de o masina de spalat vase nu este necesar sa efectuati sterilizarea. Toate partile componente ale biberonului pot fi puse in masina de spalat vase, si temperatura este suficient de ridicata pentru a steriliza totul.
Aveti la dispozitie mai multe modalitati de sterilizare mai mult sau mai putin avantajoase.

Sterilizarea la rece:
Consta in asezarea celor 3 parti ale biberonului intr-un recipient plin cu apa in care se adauga o solutie pe baza de clor (pastile sau lichid), si se lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Este modalitatea de sterilizare cea mai lunga si se degaja un miros destul de puternic de clor, care persista, dar care nu este periculos pentru copil. Este modalitatea de sterilizare cea mai simpla atunci cand va deplasati.

Sterilizarea la cald:
Se fierb componentele biberonului intr-o oala cu capac (sau intr-un sterilizator prevazut pentru a functiona pe foc) cel putin 25 de minute. Calcarul nu este periculos pentru bebelusi.

Sterilizarea electrica:
Are loc intr-un aparat special conceput, in 10-15 minute. Este suficient sa asezati componentele biberonului, sa puneti un pic de apa si sa apasati pe un buton. Unele aparate folosesc si fierberea cu vapori.

Sterilizarea in cuptorul cu microunde:
Dintre toate modalitatile de sterilizare este cea mai rapida. Intr-un recipient echipat in acest scop, se poate steriliza tot ce ai nevoie, in 10 minute, prin transformarea apei in vapori.

Si uite si o discutie la subiect:
http://forum.desprecopii.com/Default.aspx?g=posts&t=925&p=2
Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

Multumes foarte mult Elpower.....esti o draguta
Si eu tot bibe de avent folosesc dar chiar nu am vazut sa scrie pe ele de sterilizarea chimica....
Esti de serviciu azi, ca vad ca ai scis o gramada de mesaje??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Pai daca nu am niciun chef de treaba pe caldura asta chiar daca e casa vraiste si pitica nu ma solicita prea tare azi ca are una din zilele alea papa-somn-papa-somn, eu ce sa fac? Bantui pe aici.

Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

ne-am intors si noi de la , facem vaccinul miercuri, si nu mi-a zis ca ar fi criza de vaccinuri... Il facem pe cel de stat (cred, n-am stat la negociat ce si cum ) O sa fie o intepatura in piciorus si picaturi pe gurita.

Aaa, sa stiu daca sunt singura: cand ii e foame, lui Alex i se racesc manutele. Se pare ca e normal. Patiti si voi la fel? Asa pot sa deosebesc si eu cand cere de foame si cand de sete

Sterilizarea: eu am ales solutia, dar nu ii mai dau nimic cu biberon de la 3 saptamani (la inceput ii dadeam ceai cand plangea prea repede dupa ce a mancat, apoi am renuntat)... Calciul i l-am dat cu seringa, dar doar am spalat-o bine, n-am sterilizat-o (nu stiu daca chair sunt model dp asta de vedere)

Cam atat mi-am adus aminte...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_lia spune:

Salutare!
Azi i-am dat si eu pentru prima oara o lingurita de suculet de morcov. Si i-a placut. Dr. mi-a zis sa-i dau de sapt. trecuta dar abia azi m-am hotarat.
diana_jors stai cumva pe la Cofetaria Brancoveanu? Am impresia ca ne-am vazut ieri dupa-amiaza prin parculetul din zona. M-am uitat mai insistent dar n-am indraznit sa te abordez. Scuze daca te-am confundat.

Lia & Bianca Maria - 30 martie 2007

Alte poze

Mergi la inceput

Carla: ieri n-am iesit cu bebe in parc deloc, ca i-am facut baita (nu ne plac baita si plimbarile decat intre 4 si 8, si nu le fac pe amandoua in aceeasi zi). Nu stiu exact unde e cofetaria Brancoveanu, dar eu stau langa MegaImage Berceni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_lia spune:

Diana, cofetaria Brancoveanu e la 2 statii de autobuz de la Piata Sudului. Si cum stiam ca stai in Berceni, am facut legatura aiurea. Scuze

Lia & Bianca Maria - 30 martie 2007

Alte poze

Mergi la inceput

Nici o problema. Chiar ma simt bine ca te-ai gandit la mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Fetelor am si eu o nelamurire laptele muls si congelat ,cand il descongelez de ce este mai galbui decat cal muls proaspat e normal?

laurade arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

sunt suparataaaa

Am fost la doctor.....cu pitica...in ultima luna doar 650 g.....asta nu ar fi atat de rau...ca i-a dat ceva vitamine si fier si calciu...dar mai rau e ca are capusorul deformat m ai turtit pe partea dreapta pe care sta cel mai mult cu capul intors.....si mi-a zis sa-i fac un guleras dintr-un scutec subtire ca un sul...sa i-l pun intre gatutz si umar si sa ii schimb poz in pat dar ea urla de num a daca vreau sa-i intorc capul....daca nu-si revine...facem guler de gips...mor de ciuda sunt nervoasa pe mine ca doctora a zis ca e un copil cuminte ca de aiai are asa ca cei cuminti stau mai mult jos si nu in brate.....si din cauza aai s-a deformat capusorul.....mai bine o invatam in brate .....halal mama sunt am deformat capul copilului ....inconstient dar asa e.....

MA o stare de-mi vine sa ma dau cu capul de pereti

ies sa ma calmez ca acuma ma apuca si plansul.....

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
www.onetruemedia.com/shared?p=28e4816245397340f2cea6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">asa ma distrez eu cu mami
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Asa creste puiutul meu

pozici

Mergi la inceput