*** Mamici de mai-iunie 2007 *** (69)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Eimotto multumim pt noul capitol!

Pe mine zici ca m-a ciupit musca tzetze: azi am dormit in 3 reprize!!! Chiar sunt curioasa la ce ora o sa ma bag in pat diseara caci m-am trezit pe la 8 jumatate.

Adinell si Chiqui bine ati venit acasa si asteptam poze cu bblinele voastre.

Elteka eu ti-am zis ca-s genul care isi pregateste totul cu n-spe ore/zile inainte. Asa si cu bagajul: il am facut de nu-s cate saptamani, am mai bagat, am mai scos din el. Acum i-am zis lui barbate-meu sa mi-l care pana la masina si sa mi-l arunce pe bancheta din spate. In caz ca - Doamne feri!- ma apuca nasterea si el nu poate sa ajunga in timp util acasa, ma duc singura la clinica si o sa o rog pe una din asistente sa-mi aduca bagajul in camera. (oricum nu am de condus decat 3 min maxim si nu-mi fac probleme deloc).

Am inteles ca si la noi la clinica da hainute bebelusilor si de-asta nici nu ma agit sa vin cu ceva de-acasa. Dar nu am auzit sa dea la mamici ceva (pijamale, camasi de noapte ). Poate nu stiu eu. De tampoane si centura, perne rotunde etc stiu sigur ca sunt "din partea casei". Eh in caz ca o fi nevoie de ceva il trimit pe sotulica sa cumpere sau sa-mi aduca de acasa. (azi cand imi lua tensiunea in cabinetul dr ma uitam pe geam si imi vedeam prosoapele care le-am intins pe veranda - deci iti dai seama ce "departe" stau. )

Ma intrebai de vaccinuri : eu am acasa planul de vaccinuri - unul in jp si unul in engleza si spune si perioadele cand sunt obligatoriu de facut. Stai sa ma pun in ordine putin si sa ma interesez exact , si-ti spun/iti scanez foile respective. Aici , la counterul de la care am luat Boshi Techo e o tante care se ocupa NUMAI de treaba asta: de vaccinuri - ea face programarile, trimite instiintarile la cei din baza de date, fixeaza zilele in care vin dr etc. Vreau sa ma duc si sa vb cu ea, sa vad ce pliante /brosurele imi ofera, plus ca vreau sa iau o lista cu asistentele care vin pe post de helper la domiciliu ( si am inteles ca sunt gratis pt cei arondati la sistemul de sanatate national!! Chiar voiam sa te intreb daca stii mai multe de faza asta. Cica vin la cerere si te ajuta la baita, il masoara/cantareste pe bb, iti dau sfaturi despre alaptat. Mi se pare super misto faza, mai ales pt cele care nu au bunici/ mamici sa le ajute. ) Sa revin la vaccin! Am inteles ca sunt 2 variante: poti sa faci vaccinul in fct de programul celor de la primarie ( si atunci e totul gratis) - deci in ziua si ora pe care o fixeaza ei si vin doctorii de la spitalul de stat.Dar trebuie sa suni si sa faci programare. Si cea dea doua varianta: mergi la pediatrul tau si faci vaccinul acolo, cand vrei tu, dar e contra cost.

Petit_ange tu cand mergi la control? Stiu ca la un moment dat bebelinele noastre aveau cam aceiasi greutate, cu toate ca Maria mea este cu 2 sapt aproape, mai mare. Si ma gandesc in felul urmator: daca papusa mea are acum 2800g, atunci fetita ta sigur sigur se va naste cu + 3000g. Eu zic ca tu nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Sobi asa auzisem si eu: ca daca bebe e micut nasti un pic mai usor. Azi dr meu era in toane super bune- avusese o operatie si ii mersese totul struna am inteles- si imi spune sugubat: " pai tu te simti bine,nu?" Eu cu zambet Colgate: "Da!" El: " vad ca ai moralul ridicat!" Eu zambind cu toti dintii in continuare: "Da!" El ( dand lovitura sub centura): "pai nastem fara epidurala , nu?" Eu (raspunzand in virtutea inertiei): "DA!" Cand mi-am dat seama ce aberatie am zis si l-am vazut cum rade si el si asistenta, nu stiam cum sa ma contrazic mai repede.

Fetelor multumesc pt raspunsul cu Exlutonul. Azi nu am vb cu dr meu de contraceptie (oricum era full si nu aveam timp de taclale ), plus ca dupa controlul de pe masa nu-mi mai ardea sa discut chestii intime cu el. Eu trebuie sa-mi pregatesc mood-ul de acasa cred. Voiam sa va mai intreb ceva: pt Exluton ai nevoie de reteta medicala la farmacie?

Ella auzisem si eu de injectia asta contraceptiva, valabila 3 luni, dar am inteles ca iti da o pofta de mancare teribila si multe fete se ingrasa . Plus ca la unele persoane apar si dereglari hormonale ( chiar si pe forum, la "femina intim" fusese un ditamai subiectul intins pe n-spe pagini despre chestia asta). Tu cum te simti? E nevoie sa folosesti si alta metoda de contr in combinatie cu injectia asta? ( ca am vazut ca ziceai si de condom).

Ma doare burta ca la ciclu, dar in reprize. (nu ma doare tare, sa ma urc pe pereti, dar oricum ,am o jena). Ca sa nu mai zic ca ma rupe spatele ( "vai shalele mele!") Didi in ritmul asta nu cred ca o sa mai am nevoie de cocktail ( cand bei cocktailul asta ai nevoie si de rochie corespunzatoare, nu? Cu trena si spatele gol! Glumesc, sper sa nu te superi!).

Raluca si Maria Bucuria

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

NUMAI_EU si MARY_LOU felicitari din tot sufletul si sa va trasca bebelusii!!! Refacere rapida , mult laptic si bebici macaciosi!! Va asteptam cu vesti bune !

Raluca si Maria Bucuria

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_da spune:

Salutare mamici cu bebici si burtici!

Va citesc zilnic si prind curaj pt zilele ce vor urma!

Ma altur si eu cu rugaciuni la Doamane Doamne pt Kay si Sosonica ei.
Am o prietena care a stat in spital vreo luna cu fetita ei dupa nastere( avea un chist pulmonar), s-a operat si acum e perfect sanatoasa. Stiu cat e de greu sa ai probleme.

Despre icter sunt multe articole, dar numai un medic poate sa decida ce e bine de facut. Aici sfaturile sunt de prisos( sa nu va speriati daca va prescrie fenobarbital pt bebe, este inductor enzimatic si accelereaza prelucrarea bilirubinei). Dar repet, doar pediatrul decide.

Noi mai stam in burtica cat o vrea DD. Nu ne grabim. Dr a zis ca 21 iunie nu ramane dat fixata pt cezariana, ca ar fi mai bine sa asteptam sa se declanseze mai inatai nasterea. Avem si un verisor care se va naste poate in aceeasi data!! Ce coincidenta! Mamica lui avea 2 saptamani inaintea noastra , dar baieteii mai intarzie!

Va pupam si va dorim spor la alaptat, schimbat, plimbat, leganat si nastere usoara burticilor!

A_da 38 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Iris - mie mi-a spus pediatra ca numai de la 37.6 e febra la pitici. Ca se scad 4 puncte din temp rectala. Deci Cosmin are 37 care cica e normal.
Nu ii da Panadol ca e pt bb peste 3 luni. Eferalganule se poate da de la 1 luna. Noi la viroza am luat eferalgan, antibiotic si Ambroxol (pt tuse).
Eu zic ca poti sa il tii oricat de dezbracat daca nu sta in curent (boala romanilor) sau direct in bataia aerului conditionat.

Eu sunt de acord cu a doua dr adica sa ii dai ceai si sa vezi ce mai face.

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Scrisesem un ditamai mesajul si mi-a picat net-ul. Pe scurt:

mary_lou, felicitari!!! Recuparare rapida si mamico!

didi, bine ai revenit ! Sper ca am inteles bine si totul s-a rezolvat si e ok cu Davidutz!! Daca nu, suntem alaturi de tine, si cum a zis si Andrada, sigur nu e nici o problema!!!!

florina, de la ebabycom astept leaganul - dar cum am comandat ceva ce nu era pe stoc, mai am 2 saptamani pana vine si pot sa dau mai multe amanunte ;)

mica, ce mare si frumoasa s-a facut Maya! Vreau si eu sa se faca asa mare si a mea, dar tot am stresul cu lapticul Cred ca am pus cam 500 de grame sau ceva mai mult de cand am iesit din spital, dar tot sub 4 kg avem . Dar totusi nu avem nici 2 saptamani...

ella, ce ii place lui davidutz la baie ;)

ralucami, felicitari pentru bebelina Maria-Bucuria care a crescut!!

iri, multa sanatate pentru Cosminel! Si eu stiam (adica mi-au zis in spital) ca la bebei febra se considera peste 37.5, dar cel mai bine sa il consulte un pediatru

cineva intreba ieri despre cercelusi (scuze ca am uitat cine )
- i-au facut gaurile in spital (trebuie doar sa ceri), nu i-au pus ata, ci direct cercelusii sterilizati cu spirt de 90 de grade (de la ei). Dupa ce i-au facut gaurile i-au pus niste comprese cu spirt pe care a trebuit sa le tina (sub o caciulita) cateva ore. De 3 ori in fiecare zi trebuie stersi bine cu spirt (de 70 de grade) (sau cu unguent oftalmic cu kanamicina cum a zis peditra - in spital au zis spirt) - pana cand trece secretia

Si pentru burticile care inca mai asteapta:
Nu plecam nicaieri (adica la scutece) pana suntem toate cu bebelonii in brate!

Anca de Manu
din burtica
asa cresc eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petit_ange spune:

Multumim pt capitol, Eimotto!

Mary Lou, Numai eu felicitari pt bebelusi!

Chiqui bine ai revenit acasa!

Ralucaeu merg luni la control sa vad ce face bebelina,cat a mai crescut, intre fetitele noastre e cam 1 saptamana diferenta, eu am DPN pe 25-27 iunie. Cu simtomele pe care le ai, cred ca Maria Bucuria n-o sa astepte pana luni!

Bebe Isabella creste

38+ Isabella

The world is full of wonders if you look with open eyes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

quote:
Originally posted by poohy
Nu plecam nicaieri (adica la scutece) pana suntem toate cu bebelonii in brate!

Anca de Manu
din burtica
asa cresc eu

Asa e! Nu plecam pana nu naste si ultima din listutza

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

Fetelor dar vad ca aveti un spor la scris ... eu am vrut sa scriu cate ceva ieri dar nu a fost in stare dupa ce-am citit de kay...m-a apucat plansul, parca am retrait momentele cand era Leon in spital , plin de perfuzii ...eu speriata si innebunita de remuscari ca nu am putut sa-l tin mai mult in burtica... ca nu pot sa-l ajut cu nimic..., ma rugam la Doamne Doamne sa i-a zile de la mine si sa-i de-a lui sa traiasca si sa creasca mare. Asa ca inteleg perfect prin ce trece Kay, si va rog sa-i transmite-ti de la mine multa sanatate si multa multa putere, sa nu-si piarda nici o clipa speranta. Eu cand ma uit la pozele din primele zile de viata a lui Leon , ma mir de mine ca nu am luat-o razna, si ma minunez de cata putere si vointa a avut el sa traiasca.Uneori suntem pusi in fata unor probleme greu de imaginat, unii mai mult altii mai putin...eu am ajuns la concluzia ca fiecare are crucea lui de dus ..si nu avem de ales.
Pe mine nu m-au lasat sa stau in spital cu Leon ,desi existau si camere pt parinti, dar medicii erau de parere ca sederea mea acolo nu ar fi facut decat sa-mi mareasca durerea din suflet, si el avea nevoie de o mama puternica si optimista.Asa ca il vizitam zilnic, il tineam cate 1-2 ore pe pieptul gol sa-i dau caldura si putere, mai tarziu am inceput sa-i dau sa manance , sa-l schimb , sa-i fac baita...
Eu am vrut sa alaptez, dar fiindca s-a nascut asa devreme corpul meu nu era inca pregatit pt productia de lapte, el era ft mic si nu putea bea singur...asa ca m-am muls 2 luni, ii duceam laptele la spital, il pasteurizau si il dadeau cu sonda... abia mai tarziu a inceput sa bea din sticluta... incet incet laptele a devenit tot mai putin , si la un moment dat am incetat cu mulsul..si primeste de atunci lapte pt prematuri.
Ar fi multe de spus , nu credeam sa mi se intample mie asa ceva, nu inteleg nici acum de ce mi s-a intamplat... nimeni nu a putut sa-mi spuna de ce...n-am avut nici o infectie..mi s-a rupt apa spontan in timpul noptii, fara sa fi facut efort sau altceva.
Didi am disparut brusc fiindca totul s-a intamplat brusc , am mers noaptea la urgenta si am ramas in spital 3 saptamani, dupa care s-a nascut Leon si am venit acasa... nu mai stiu ce-am scris si te interesa pe tine, dar daca ai intrebari legat de ceva anume ..cu placere iti raspund. Fencheltee i-am dat o data, dar ieri a facut sotul meu un ceai din fencel si chimion, a baut 30 ml, si a dormit azi noapte mult mai bine decat celelalte nopti, azi repetam figura La mine cred ca oboseala incepe sa-si spuna cuvantul , azi noapte l-am intrebat pe sot daca nu vrea sa ii aprind scaunul ..apoi l-am trezit pe la 5 si l-am intrebat daca nu ar fi mai bine sa-l puna pe Leon in patutul lui... (credeam ca doarme la el in brate, cand colo ,Leon dormea linistit in patutul lui)... si cea mai tare a fost la pranz cand mi-am pus o farfurie de supa si in loc sa o bag sa se incalzeasca in microwelle am bagat-o in frigider...sper sa nu mai fac alte nazbatii...merg sa trag un pui de somn.

Nicoll
Leon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

buna mamicilor...mai aparem si noi, speram ca nu ne-ati uitat.
noi suntem bine, micuta papa si doarme, nopatea ma trezesc doar o data si ii dau sa pape...e cumintica deocamdata.
am pus si eu cateva poze in semnatura cu micuta mea .ii o dulce si o frumoasa.
eu am slabit 6,5 kg la nastere si am mai dat un kg in5 zile....sper sa mai dau ca mai am vreo 6.

kay m-am intristat tare ca suferi in continuare.sa nu i-ti pierzi speranta si sa crezi in bunul Dumnezeu care face minuni si are grija atat de tine cat si de Sosonica.

Paula de Riana Alessya

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

A-da,Eimotto,Poohy merci de raspunsuri
Eu sunt mai panicoasa de felul meu la boala.De fapt in ceea ce am priveste sunt ipohondra
Vad ce e ceva mai rece la caput.O fi fost doar incalzit.Sper sa nu fie nimic.A 2a doctora s-a gandit ca poate e deshidratat,de fapt si prima...

Mergi la inceput