"Daca te bate da-i si tu una"

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by simali

quote:

ce-ar fi un "mami, se mai intampla ca lumea sa fie rautacioasa...se mai intampla ca unii copii cu ochelari sau grasuti sa fie ridiculizati. noi o sa incercam sa slabim impreuna, mergem la sport,etc...si o sa scapam rapid de cele 10 kg...o sa vezi"
quote:

Nu nu sunt de acord. Problema reala a copilului ar trebui pusa dar in nici un caz in contextul acela - legat de batjocura sau de bataie.
NIMENI nu are dreptul sa-i batjocoreasca pe altii. Eu si Vladut avem o vorba "numai prostii rad de altii". Si el i-a spus asta raspicat chiar educatoarei de la grdi particulara cand le-a cerut odata copiilor sa rada de un altul ca nu a mancat tot.

alice

aia spuneam si eu. ca cei care ridiculizeaza sunt rautaciosi.voi spuneti ca sunt prosti. nu-i nimic, si una si alta e valabila.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

.daca mama spune ca e convinsa ca eu pot prinde pensula,o s-o prind.

mami si Ale

daca nu exista destule pensule pentru toti copiii,cu ce pret trebuie sa prinda pensula? cu pretul de a se bate pentru pensula?

Mergi la inceput

era doar un imbold subtil. atat cat data viitoare sa plece la cules de pensule increzator in fortele proprii. si asa are o sansa in plus. n-a spus nimeni nimic despre ce si pe pe cine trebuie sa calce in picioare ca sa obtina pensula.

mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------
ce-ar fi un "mami, se mai intampla ca lumea sa fie rautacioasa...se mai intampla ca unii copii cu ochelari sau grasuti sa fie ridiculizati. noi o sa incercam sa slabim impreuna, mergem la sport,etc...si o sa scapam rapid de cele 10 kg...o sa vezi"
quote:
Nu nu sunt de acord. Problema reala a copilului ar trebui pusa dar in nici un caz in contextul acela - legat de batjocura sau de bataie.
NIMENI nu are dreptul sa-i batjocoreasca pe altii. Eu si Vladut avem o vorba "numai prostii rad de altii". Si el i-a spus asta raspicat chiar educatoarei de la grdi particulara cand le-a cerut odata copiilor sa rada de un altul ca nu a mancat tot.
alice

Simali, cu toata simpatia pe care ti-o port, dar aici nici eu nu sunt de acord. OK daca ii spune asta educatoarei, dar daca i-o spune unuia care rade de el s-ar putea alege cu o altoire.

Am recitit iar toate paginile, extrem de interesant subiectul.
Curios este ca in multe reactii m-am regasit pe mine, in altele pe sotul meu.
Eu sunt genul ... "ce tie nu-ti place altuia nu-i face" si absolut impotriva violentei...
Sotul meu insa este ca in titlul subiectului "daca te bate da-i si tu una".
Oricum odata cu cresterea copilul isi formeaza propria personalitate. Astfel ca daca pe la 3 ani ii se urcau toti in cap acum daca vreunul il jigneste se umfla in pene, ca un cocosel, si incepe si el sa se ratoiasca la copilul respectiv. Pana acum nu am avut probleme, dar parca traim in alta Romanie, noua nu ni s-a intamplat sa nu reactioneze "insotitorul" de pe margine daca vreunul dintre copii devenea agresiv. Pana la 6 ani 6 luni nu s-a intamplat sa vina cu sange acasa nici din parc nici de la gradinita. Conflicte au mai fost, dar s-au rezolvat simplu, mai mult lectii de viata.
Eu cred ca exista peste tot conflicte intre copii... pana la urma una din cartile de baza este cea a dr. Spock si asta parca este american si povesteste acolo si de comportamente mai putin civilizate, sau o fi venit in Romania ca sa le studieze?

Uneori copii pot fi rai, oamenii pot fi rai, asa ca trebuie sa invete copii nostri cum sa reactioneze si in fata acestora si cum sa evite astfel de oameni. Sa nu puna la suflet rautatile unor oameni, sa stie care persoane il pot aprecia corect.
Greu tare cu educatia asta...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by filofteia

asta mi-a amintit de ceva. din fata blocului. un baietel de 8 ani, foarte cuminte,foarte disciplinat, dar si foarte dezvoltat pentru varsta lui. ii face lu ' broscuta mea forme in nisip. o pustoaica plictisita rau incepe sa-i sicaneze.stilul de pustoaica lasata sa creasca in fata blocului mai mereu. era si ea printr-a doua, dar cu un cap sub Andrei. si-l ciupe de picior, si-i strica formele de nisip, ba la un moment dat,ii ia papucul si-l arunca sub masina.

Andreiu incepe cu mami in sus mami in jos,mami pot sa-i zic/fac si eu vreo doua? mami spune pleaca/ignora, etc.

Andrei pachet de nervi si de frustrare rezista cu greu.inutil sa spun ca pustoaica ne radea in fata,iar parintii ei probabil erau in casa.

eu nu mai rezist si-i spun femeii "da lasa-l omule s-o puna la punct" la care ea imi spune "dar tu nu vezi cat e de mare? daca Doamne fereste la scoala ii da una unuia mai mic decat el,asa,ca sa-l puna la punct...colegii lui sunt cu un cap sub el..atunci ce ne facem?"

evident,avea dreptate.

insa epilogul e ca Andrei e si acum un urias bland, tinta ironiilor la scoala ...cu porecla GOGU-BLEGU.

asa ca...greu tare cu educatia asta...

mami si Ale

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by flaviutza
insa epilogul e ca Andrei e si acum un urias bland, tinta ironiilor la scoala ...cu porecla GOGU-BLEGU.

si ce e mai frumos decit un urias blind? la chestia cu ironiile si porecla,vladut ar avea ce sa le spuna celor ce-si bat joc de andrei.

Mergi la inceput

quote:
[.
Eu cred ca exista peste tot conflicte intre copii... pana la urma una din cartile de baza este cea a dr. Spock si asta parca este american si povesteste acolo si de comportamente mai putin civilizate, sau o fi venit in Romania ca sa le studieze?
Uneori copii pot fi rai, oamenii pot fi rai, asa ca trebuie sa invete copii nostri cum sa reactioneze si in fata acestora si cum sa evite astfel de oameni. Sa nu puna la suflet rautatile unor oameni, sa stie care persoane il pot aprecia corect.

filofteia,eu cred ca exista oameni/copii violenti peste tot in lume,nu doar in romania.la subiectul asta se incearca sa se demonstreze ca nu e bine sa se raspunda cu violenta persoanelor violente.asta nu inseamna nici ca nu trebuie sa raspunzi deloc,sau ca esti un bleg,un invins,un ratat,sau ca cel putin asa va ajunge un copil ce nu e lasat sa se manifeste violent.s-au sugerat diverse metode de raspuns pasnic la violenta,cum ar fi ignorarea agresorului si/sau apelul la parinti,profesori,etc.poate daca s-ar concentra discutia pe asemenea metode in loc de discutii in contradictoriu fara sens,am avea mai multe de cistigat cu totii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
quote:
[.
filofteia,eu cred ca exista oameni/copii violenti peste tot in lume,nu doar in romania.la subiectul asta se incearca sa se demonstreze ca nu e bine sa se raspunda cu violenta persoanelor violente.asta nu inseamna nici ca nu trebuie sa raspunzi deloc,sau ca esti un bleg,un invins,un ratat,sau ca cel putin asa va ajunge un copil ce nu e lasat sa se manifeste violent.s-au sugerat diverse metode de raspuns pasnic la violenta,cum ar fi ignorarea agresorului si/sau apelul la parinti,profesori,etc.poate daca s-ar concentra discutia pe asemenea metode in loc de discutii in contradictoriu fara sens,am avea mai multe de cistigat cu totii.

De acord cu tine, dar nu m-am putut abtine... prea in unele posturi se pune accentul pe proasta educatie pe care noi mamele de Romania o dam copiilor nostrii...sau cel putin eu asa am simtit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

sinziana, avem copii nascuti in acelasi an, si uite asa am ajuns la acest post de-al tau (din sub. cu copiii din 2003). Asta e scoala unde nu se intampla nimic niciodata?? te anunt ca, cu toata polologhia mea despre ripostat, copiii mei nu s-au batut cu nimeni niciodata.
Deci, cam asta e ce spui tu despre colectivul si educatia ideala:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Noi am inceput summer camp...cam cu stangul...ca nu imi place ce mancare le dau acolo...junk la greu si azi am avut reclamatii ca a batut 2 copii mai mari...
Educatoarele l-au pedepsit, in time out, el a aruncat cu scaunul...si l-au certat rau...

Apoi atata l-au criticat cand l-am luat, ca m-am enervat...mai ales ca DAvid mi-a spus ca baietii aia 2 l-au batut si el a ripostat....

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

mda, e prima data cand fac asa ceva, stiu ca nu-i frumos, dar eu de vorbe goale m-am cam saturat.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Tinatache draga, mie nu imi place cand incerci sa dai in cap...
Pune si data postului te rog...
Este de anul trecut cand noi de abia ne mutaseram in US...David abia implinise 3 ani...
Atunci nu vorbea engleza mai deloc, nu stia cum sa se faca inteles, iar scoala era alta decat cea la care merge acum.
Oricum dupa 1 sapt si jumate l-am retras din summer camp (care nu e scoala, si daca nu ai fi asa nerabdatoare sa ma impungi, ai stii ca in summer camp copiii nu sunt supravegheati de educatoare, ci de cele mai multe ori de pers necalificate, ingrijitoare)
Si nu am spus niciodata ca sunt de acord ca David a lovit copii, ci doar ca ma supara ca tipele imi spuneau in fiecare zi ca nu vorbeste nimic, ca e salbatic, ca nu se integreaza, si ca bate alti copii...dar nu incercau sa il inteleaga deloc, si statea mereu in time out...

Si ca inca o chestie, l-am retras de acolo, pentru ca una din
"educatoare" i-a bagat foarfeca in ureche (din greseala) si in alta zi l-am luat cu o vanataie intre picioare pt ca se cocotzase undeva si cazuse in timp ce era nesupravegheat...
Apoi am facut reclamatie iar "educatoarele" au fost drastic sanctionate...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput