Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (53)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

roana, scuza-ma dar n-am inteles de ce vrei mortis sa-i faci cerealele cu lapte de vaca si nu cu lapte praf? de ce o fi mai bun laptele de vaca???? sau de ce nu ii faci cerealele cu laptele tau???? oricum alegera e a ta, dar raul pe care i-l faci e pe termen lung, asa ca te rog sa nu-mi zici ca i-ai dat lapte de vaca si n-a avut nimik...
editez ca nu ma pot abtine sa nu-ti zic ca ai n variante la indemana si tu te incapatanezi sa o alegi pe cea mai proasta
dar promit ca e ultima interventie in ce te priveste, de la mine nu mai auzi nimik, o sa ma abtin
Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

Dia, nu ma incapatanez, de-aia va intreb pe voi., dar de ce pediatra mea insista sa nu i le fac cu lapte praf ca poate sa mi le refuze in primul rand si in al doilea rand nu e necesar sa ii dau atatea vitamine deodata. cerealele continand exact ca laptele praf....
de ce insista ea sa nu i le fac cu lapte praf? lapte de mama nu am atat de mult, imi tb 100 de ml pe langa cat suge el si corpul mi s-a reglat acum la o cantitate mai mica.
dar are ceva daca ii dau tot cereale cu apa si nu incep inca cu astea de se fac cu lapte? scrie 6 luni + pe ele? si asa am rezolvat problema .
As fi vrut sa ii schimb dar vad ca nu sunt sigura de nimic inca.
va multumesc de raspunsuri. si va pupicesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

danutz,felicitari pt juma' de an!
acs imi plac mult familiile cu 3 sau mai multi copii! va admir !
roana,mama,ce mari sunteti! felicitari pt 8 luni !
eu nu stiu ce produse sa-ti recomand pt diversificare...nu avem inca 6 luni.

a_deju,inetelg ce simti,si eu as fi speriata tare,trebuie sa ai grija de tine acum sa nu cazi,sa nu te gandesti la nimic rau,sa faci toate investigatiile posibbile si impisbile chit ca dai cu capul in toate usile,si sper sa nu fie nimic !!!
tine-ne la curent,ne rugam sa fie doar o sperietura !
uite,fetele spun ca nu ar fi nimic!

dia,deci s-a rezolvat cu bine cu bagajul !
off,mititica de ea,cum ii simte ea lipsa lui tati! e topita dupa el!
ai trezit-o sa i-l arati pe tati?
LA MULTI ANI SI SA FITI FERICITI !

anateo

quote:
mamaana am zambit la faza cu incurcatul fetelor.sa stii ca si mie mi s-a intamplat,si la mie e grav ca sunt diferiri rau.ii dadeam Teodorei sa manance si o lingurita inloc sa i-o bag ei in gura i-am indesat-o lui Seba.el deschide gura la lingurita desi nu a halit pana acum decat medicamente.cand am realizat nu stiam cun sa i-o scot mai repede ,imi era frica sa nu se inece ca erau bucatele.

sora-mea ,ii dadea sa manance copilului, cu lingurita,iaurt,si la un moment dat statea cu lingurita intinsa la gura lui barba-su ..si nu stia de ce nu inghite! pana cand s-a trezit si si-a dat seama cui ii dadea !

chris
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Donia

Gata, i-am dat drumul.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=102280

Ma duc la culcare, arunc scutecul!

--------------------------------------------------------------------------------

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

i-oi fi dat tu drumul, dar ia uite-te unde s-a ajuns! asa-i ca lasagna nu era inca in meniu? sa luam notite, sa invatam!

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

eu obosesc....ma ia depresia..

mai,cum zice: "eu nu vad nimci gresit2-doar pt ca ea a dat asa copilului,nu e gresit?
eu iar imi iau ceva si imi dau in cap! fiecare face ce vrea si da ce vrea,DAR NU ASTA ERA IDEEA,eu innebunesc rau rau cand vad ca scrii si scrii ATAT DE CLAR CUM A FACUT-O DONIA si NU SE INTELEGE !!!!!nu se intelege ce crii!!
eu de asta am obosit.
nu mai sunt in stare sa desenez ca pe vremuri,nu mai am rabdare,mi-a venit si ciclul (a doua oara dupa nastere)si ma simt fara putere.
Donia scrie acolo claaaaaaar ca buna ziua ca ea e impotriva articolelor GRESITE GRESITE GRESITE pt ca sunt gresite,,e usor de demonstrat,bai da-o-ncolo de treaba ca in ziua de azi se stie cam cum arata o lista corecta de diversificare!!!!!!!
ea trage semnalul de alarma pt ca forumul asta e un forum de prestigiu si nu poate avea asa ceva gresit,iar mamicile sar sa spuna ca UNDE E GRESEALA?????????ca ele au facut asa si pe dincolo.
adica daca exista o norma ,se poate spune ca insasi norma e gresita pt faptul ca eu azi am incalcat-o,nu???????
e mai rau decat scarpinatul ala pe dupa cap!
e greu sa intelegi ca tu dai copilului ce vrei,poti arunca la cos listele de diversificare actualizate ,insa nu poti da sfaturi ,adica chiar nu accepti ca e gresit dar faci ce vrei?
e ca si fumatul,eu stiu ca nu e bine,dar am fumat toata viata !DAR STIU !! ADICA NU TE INVAT SA FUMEZI CA UITE EU CE SANATOASA SUNT!
e la fel cu cele care spun: eu am fumat cand eram gravida SI IA UITE CE COPIL SANATOS AM ! deci cine spune ca nu e bine sa fumezi cand esti gravida ie prosti !

hai ca daca nu s-a inteles ce spune Donia acolo cu claritatea ei ,ce sa se inteleaga ce spun eu aici la ora asta???
ma las pagubasa.
[eu nu mai pot!
donia,lupta tu pana imi revin eu,ca am cazut la datorie!

bai,si suna interfonul de o sa le arunc o galeata cu apa in cap !!!

azi sunt cu capsa pusa!

Donia ,bravo ! Dar de ce e inchis subiectul??

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

eu ma bucur ca nu mi s-a dat lapte de vaca pana intr-un an !
sunt convinsa ca nu toti copiii din Romania au trait cu lapte de vaca.
asta ca sa nu se mai spuna ca toti au trait asa si nu au avut nimic.

eu sunt dinc ele care nu sunt exagerate absolut deloc cu mancarea,nu ma intereseaza E-urile,mananc orice,burger,prajeluri,si macnare buna si proasta,nu tin cont,DAR ASTA E PT MINE.deci nu sunt dsin cei care chiar traiesc doa rpt a manca sanatos.DAR CAND E VORBA DE BEBELUSI,TREABA SE SCHIMBA.Eu fu..mam (e ciudat ca imi vine mereu sa scriu FUMEZZ desi nu mai fumez de mai bine de un an..cred ca nu mi-a trecut pofta),beau cafea,mananc prost,dulciuri multe,zahar mult ,in fine,TOATE SCARBOSENIILE ,dar nu am de gand sa fac experiente pe copilul meu.
am sa mananc in continuare in fatza ei,nu am de gand sa ma ascund,sa se invete ca fiecare e cu mancarea ei.asa cum fiecare e cu hainele ei ,cu papusile ei
daca vede de mica asta,se va obisnui ca mancarea ei va fi in castronelul ei si la masuta ei ,nu la mine in in farfurie,si in nici un caz la mine in gura!
eu de mica,atunci cand faeca scandal si eu voiam sa mananc,o luam langa noi la masa si daac facea iar scandal ii ziceam,desi nu intelegea,dar sa se obisnuiasca in timp: " tu ai mancat? da! atunci lasa-ne si pe noi samancam!"

S.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by roana

Am sunat chiar acum pediatra si a spus ca de la 8 luni pot trece linistita pe lapte mai gras. ea mi-a spus de cedra de 3,5.a spus ca alaptand inca si fiindca alex e super sanatos si nu e alergen la nimic lapte de-asta pasteurizat ii pot da.
Eu ce sa fac acum? voi spuneti cumva, ea altfel...
Eu chiar am facut totul ca la carte. am alaptat exclusiv 6 luni, am introdus totul pe rand si treptat nu am avut nici o treaba cu copilul pana acum..

Sunt bulversata. help please.
ma gandesc ca doctorita asta stie ce vb totusi si a mai facut si cu alti copii asa. chiar e o tipa faina cu specializari pe afara...

CE SA FAC?

eu am postat dupa prima ta intrebare niste extrase din carticica nestle in care se arata clar de ce nu e bun laptele de vaca in nici o forma,.. le-ai citit?

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

Aelita exact asa fac si eu,pun copilul cu noi la masa si "nu pofteste". mananca el primul , e satul si il pun cu scaunelul lui de masa langa noi si sta cuminte.Cu toate ca si mama si socara au spus ca pofteste sa nu mai mancam in fata lui.
dar pofetste la ce? ca habar nu are el ce papam noi acolo.

Eu nu am vrut deloc sa starnesc polemici, AM PUS O SIMPLA intrebare pentru ca asa mi-a spus doctora si eu nu am fost de acord cu ea pentru prima data. sau nu ca nu am fost de acord dar mi s-a parut si mie aiurea ca sa ii dau lapte inainte de 1 an. dar daca totusi ea a asa a zis am spus sa incerc. nu a facut nici o reactie si i-a placut. i-am dat fix de 3 ori. nu cred sa pateasca ceva.
si cum spuneam mai sus o sa raman la cerealele ce contin lapte pana la un an si gata. nu vreau sa ii dau lapte praf daca nu e necesar.

Atata timp cat necesarul de lapte si-l ia din san de ce sa ii dau lapte praf? de-asta am insistat cu chestia asta.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by roana

Dia, nu ma incapatanez, de-aia va intreb pe voi., dar de ce pediatra mea insista sa nu i le fac cu lapte praf ca poate sa mi le refuze in primul rand si in al doilea rand nu e necesar sa ii dau atatea vitamine deodata. cerealele continand exact ca laptele praf....
de ce insista ea sa nu i le fac cu lapte praf? lapte de mama nu am atat de mult, imi tb 100 de ml pe langa cat suge el si corpul mi s-a reglat acum la o cantitate mai mica.
dar are ceva daca ii dau tot cereale cu apa si nu incep inca cu astea de se fac cu lapte? scrie 6 luni + pe ele? si asa am rezolvat problema .
As fi vrut sa ii schimb dar vad ca nu sunt sigura de nimic inca.
va multumesc de raspunsuri. si va pupicesc

eu zic ca e buna ideea sa i dai din alea ce se fac cu apa... sau poti sa-i din alea care nu au lapte inclus si sa le faci tot cu apa, parca donia i le dadea asa lui cristinel si le manca, nu?

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Buna! Suntem bine, vaccinati de ieri si fara nici un fel de reactie. Copilul e vioi, o tine intr-un "ga-ga", "ghiiiii" si alte variatii, mananca la fel de mult....sa traiasca Thuja! Apropo, Yagmur, e ok! Numai cu Thuja si nu a avut nimic. ba a si dormit bustean. In caz ca ar fi facut febra, puteam sa-i dau antitermice, ca nu interactioneaza. Ai avut dreptate .

Incerc sa o iau putin din urma, ca nu cred ca mai intru prea curand. Probabil sambata dimineata plecam la Constanta pentru o saptamana, iar acolo nu are bunica net.Dar ma intalnesc cu familia motaneasca si cu "vecina" Madaluta, si va dau ele vesti despre noi.

A_deju, si noi am trecut prin faza asta cu "I hate milk" acum ceva vreme. Si ma batea si pe mine gandul sa trec pe Milumil.....insa i-am pus cereale in fiecare biberon (orez de-ala cu roscove) si a inceput sa manance din ce in ce mai bine. Apoi i le-am scos, acum baga 2 mese a cate 150 ml lapte simplu.

Apropo de cereale- i le-am scos tot mai mult, iar copilul a luat doar 100 de grame in 2 saptamani . De azi ii adaug iar in biberoanele cu lapte, numai sa vad de care .....Si de aici imi vine alta idee, coapta in timp ce stateam la raionul de bebici: toate cerealele pe care scrie 6 luni sunt cu gluten (ba unele mai au si unt, si ceva zahar- Milupa cu biscuiti, de ex). Ieri doctorita a zis inca o data - NU gluten pana la 8 luni. Si voi le dati in continuare pe cele de 4 luni, fara gluten? Ca singura varianta "in plus" a fost Nestle orez cu 5 frute ( pe asta scrie mi se pare etapa 2, 6 luni). In rest....sufletul. Am luat sa incerc Hero "Noapte buna" porumb si orez, dar cred ca ma intorc la roscove.Si tot doctorita a zis ca exista biscuiti Hero fara gluten. Ati vazut pe undeva?

Asiza, pe cerealele alea cu roscove de la Nestle scrie ca sunt pentru copii cu risc crescut de alergii, asa ca banuiesc ca poti sa-i dai vreo 2 cupe inca de la inceput. Eu asa i-am pus cand am luat prima data, 2 cupe in biberonul de seara.

Deeea , stai pe faza ca viiiiin! NU are copilul nimic, stai linistita! Du-te si fa-i toate analizele, cauta-l peste tot, pentru ca stiu sigur (a se vedea istoricul meu ) ca numai atunci vei fi sigura. DAR, un copil cu afectiuni neurologice "se vede", mai ales acum, cand ei sunt atat de vioi. Fir-ar el sa fie de lapte, uite unde ne aduce! Hai, deschide pachetul nou de "slims" (mamaaaaaaa, ca ti-as tine companie, dar nu am voie din cauza tratamentului homeopat), si fii vesela in fata motanului, ca dragutii, ne simt cand suntem triste!

Despre lapte si iaurt.....uuuups, ca noi incepem azi cu iaurtul!Si cica e voie sa-i dau si rosie...cruda fara seminte, cu branzica......o fi voie, dar cum mai am de bagat vita, galbenus, broccoli, cred ca pe la 7 luni jumate vine randul ei. Si atunci, sigur va fi fiarta la inceput.A, si Roana, din cate stiu eu, Cedra e lapte de bivolita. Care e mai greu pt stomac....va rog, corectati-ma daca gresesc.

Raluca, mami de David Calin (28.11.2006)
luna a sasea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Eu nu inteleg ce atatea probleme- pai si cerealele alea de se fac cu apa au lapte praf inclus (chiar scrie pe cutie, "cu formula de continuare"). Asa ca ce atata filosofie?????
Iar teoria "cereale au vitamine, nu trebuie si lapte praf" mi se pare o aberatie. Asa-i ca e trecuta de 50 de ani doctorita aia? Pai desteptii aia de la Nestle s-or fi gandit sa-i umfle pe toti bebeii cu vitamine cand au zis sa se amestece cu lapte praf? Iar un bol de cereale cu lapte facute cu apa au aceeasi valoare nutritiva cat un bol de cereale facute cu lapte. Si daca sunteti curioase, eu chiar am masurat: o portie inseamna vreo 12 scafe cereale cu lapte si doar 7 fara lapte.
Sper ca am fost coerenta....David imi impinge raftul tastaturii cu picioarele,asa ca e ceva gen "mama trage, eu imping"

Raluca, mami de David Calin (28.11.2006)
luna a sasea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by Teutz

Offf, A_deju, ce rau imi pare ca treceti prin asa ceva! Sunt convinsa ca rezultatele analizelor vor fi bune si ca nu e vorba de nici o problema neurologica! Pediatra a zis ca pot fi n cauze, dar poate e ceva superbanal! Nu cred ca e de la cazatura chestia asta. Nu-ti pierde speranta si nu te gandi la tot felul de nenorociri! Tin pumnii ca motanelul scump sa fie bine!
Roxanica Si David daca-l trezesc brusc, sau aude un zgomot puternic ce-l deranjeaza, deschide ochii speriat, desface mainile ca intr-o imbratisare si tremura asa din manutze sacadat pret de cateva secunde. Exact asa face si Alexia!

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulguletii nostri

si-al meu face uneori asa, parca are frisoane. si nu neaparat de sperietura...

a_deju, du-te la neurolog sa te linisteasca daca tu crezi ca de asta ai nevoie, dar te previn asupra unui mic detaliu: am avut tangente cu vreo 4 neurologi (ambii mei copii fiind prematuri) si toti au cam exagerat "problemele" si mi-au dat medicatii prea puternice. sa vedem ce-ti vor spune despre erik. eu una pun pariu ca n-are absolut nimic!!!

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput