Casatorie pro sau contra?
Raspunsuri - Pagina 2
claudela spune:
Si eu sunt pro casatorie... Cred ca multe se sufera mai usor si se bucura din plin in familie...
V-as da ca reper pe parintele Cleopa care a reusit sa explice cel mai bine multe din aceste Taine ale vietii...
http://new.photos.yahoo.com/jidovuclaudia/
ruxij spune:
La mine personal nu e vorba de ingeri si nici de ce spun popii (ca uneori abereaza intr-un mare fel, te iei cu mainile de cap), ci e o problema de atitudine in fata vietii si fata de relatia in care esti.
nume spune:
Eu cred ca actul conteaza intotdeauna. Nu ca ar da vreo garantie ci ca clarifica faptul ca iti doresti un viitor comun, alaturi de cel/cea ales si ca o sa faci tot ce poti sa ramai langa el/ea. E cel mai important argument.Elimina suspiciunea oricarei retineri.
Casatoria la biserica nu certifica mare lucru. Oamenii nu raman impreuna, in mediul urban, din considerente religioase.
Exista persoane care nu doresc sa se casatoreasa, cert, dar independenta lor mi se pare rece, de fapt mi se pare polul opus al codependentei.
nume
nume spune:
... de fapt actul are o dimensiune romantica... care transcede procesiunea religioasa...
nume
principe spune:
si noi ne-am compromis in casatorie dupa 7 ani dupa ce ne-am cunoscut ,si vreo 4 de stat impreuna, deci ne cunostea fff bine
nunta noastra a fost magica,emotionanta.emotia nu mi-a dat-o rochia de mireasa sau fotografiile.ci momentul cind am intat in biserica ,si in fata altarului ma astepta EL ,la amindai ni s-au umezit ochii si transpiram rece ,(nu puteam sa inghitim piscotul si vinul).
eu cred ca la nunta noastra au cintat nu numai ingerii, ci tot corul ceresc...a fost sublim .
monica mami de print
ooana spune:
si eu tot PRO
nu-mi pare rau...ma simt mai libera, mai fericita, mai implinita si as mai putea continua
ingerii nu i-am auzit ...dar a fost prima data cand mi-au dat lacrimile de bucurie...si simteam ca toata lumea e a noastra ...desi eram impreuna de 5 ani nu mai simtisem asa ceva inainte.
You don't love a woman because she is beautiful, she is beautiful because you love her.
Noi 2...
...si o clipa din viata noastra!
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
Bluel spune:
Sunt in mod clar pentru casatorie atunci cand amandoi simt ca trebuie sa faca acest pas. Totul trebuie sa vina firesc. Asa cum am mai spus si la alt topic eu nu am fost genul de fata care din frageda copilarie a visat numai la Fat-Frumos, nunta si rochie alba de mireasa, ca dovada ca m-am maritat la 29 de ani si dupa vreo 10 ani de prietenie si iubire cu acelasi baiat, dar momentul a fost unic iar cununia in biserica MAGICA. Sincer, la primarie nu am simtit absolut nimic, am semnat un contract si gata. Suntem la fel de fericiti si acum dupa 5 ani de la casatorie si nu imi pare rau deloc ca am facut-o si pe asta, chiar as fi pierdut multe momente frumoase, trairi, etc.
Pana la urma pentru o femeie e vorba de dovada suprema de iubire, de siguranta iubirii, de faptul ca el iti demonstreaza ca are capacitatea de a darui si a iubi total, de a deveni una si aceeasi persoana. Eu una nu cred in „superwoman”, in femeia "super independenta" si "super tare", care nu are nevoie de iubire si sa nu imi spuneti ca o femeie nu simte nimic atunci cand e ceruta de sotie sau ca nu tanjeste dupa asa ceva, chiar daca nu o recunoaste. Si nu vorbesc din carti!
Si inca ceva, e mai bine sa ai statut de menajera cu act sau fara act? Nu inteleg cuplurile care stau de ani buni impreuna si care nici nu se gandesc sa se casatoreasca, de parca n-ar fi deja casatoriti. Si cine credeti ca nu vrea? EL bineinteles . Eu una nu am locuit impreuna cu el pana nu ne-am casatorit si bine am facut!
Dar intram in alte discutii si nu vreau. Si sa nu dati cu pietre!
oanab spune:
revin cu o intrebare pusa la alt subiect, poate cineva raspunde aici...
ce imi aduce in plus fata de ceea ce am in relatia cu prietenul meu, faptul ca ne casatorim....in afara de a inchide gura lumii...
Stabilitate si siguranta in relatie? asta exista si acum....iar o casatorie nu-ti garanteaza asa ceva
Libertate mai mare decat iti ofereau parintii?...poate, in cazul meu nu e valabil, nu mi-a fost ingradita libertatea
Un copil?...o casatorie nu garanteaza binele copilului, conteaza relatia dintre parinti, iar societatea a evoluat astfel incat un copil in afara casatoriei nu mai este un paria...
Bunuri la comun?... Din cate am inteles, in caz de despartire, se pot imparti bunurile si in caz de concubinaj, mai mult, se pot lua credite de la banca....
Deci ce aduce in plus?...in afara de ingeri si fluturasi in stomac la biserica...